Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Caranita

    aktív tag

    Második alkalommal jön a panaszomra a válasz, hogy a hálózat mindenben megfelel a követelményeknek.
    Első alkalommal minden mérési eredmény a 230V +8 -7% tartományba esett, most pedig a 99,7%-a, afelett egyáltalán nem volt mérési eredmény.

    2 teljes napon keresztül volt reggel 10 és 2 között folyamatosan 250V felett a feszültség, de inkább a 252-253 között, így ez teljesen lehetetlen.

    Melyik a valószínűbb?
    Az EON simán kamuzik, hogy ne kelljen foglalkozni vele?

    Vagy az inverterem megemelei a feszültséget, de csak localba nálam, és semmi nem "megy ki" a hálózatra?

    Nem akarom elhinni, hogy az inverter folyamatosan 253V-okat mér, és kapcsolgat le, a házban bármelyik fázist nézem (tudom, nem hivatalos mérővel), azok sincsenek napsütéses időben 248V alatt, de az EON szerint minden szuper.

    Én tudok valamit rosszul?
    Eddig azt hittem, hogy ha az inverter 253V-ot érzékel, akkor azért kapcsol le, hogy a hálózatot megvédje (nyilván nem az enyémet, hanem az utcait), mivel további termelés esetén tovább emelné az oszlopon mérhető feszültséget.

    De a fentiek alapján csak velem b*szik ki a saját rendszerem, mert az oszlopra szerelt regiszter meg tökéletes értékeket mér.

    Szerk.: az utcában többen is mókolták a beállításokat, így sokszor van, hogy én lekapcsolódok 253V-nál, és ahelyett, hogy leesne kicsit a feszültség, megy tovább fel 255-256, mert nyilván vannak inverterek, amikor ilyenkor is tolják.

    Nem értem, hogy létezik, hogy a mérőeszköz mindent rózsaszínben lát :W

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák