Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • cOxeR

    Ármester

    Sziasztok!

    Napelemes rendszerre kértem be pár ajánlatot, sajnos mivel még nem volt téli szezon az elektromos fűtési rendszerrel, ezért csak nagy tapogatózás megy a tényleges fogyasztás tekintetében.
    Gyártó oldalán van kalkulátor, de ugye az többnyire marketing fogás, azért nem gondolnám, hogy majdnem 12kWp beépített elektromos padlófűtéshez elegendő 6kWp napelem, amit a weboldal kalkulátora javasol.

    Viszont elég nagy a szórás az eddigi ajánlatokban... van aki szerint elég egy Fronius Symo 8.2-3 másik ajánlat szerint pedig Fronius Symo 12.5-3
    Fogyasztási berendezések növekedni fognak ezekkel is próbáltam kalkulálni, szóval én inkább a 12.5 felé hajlok és relatív kevesebb panellel indítanék ~40 db 285 kWp, mint amit teljesen befogadni képes.

    Háztartási és meleg víz előállítás 4kWp (erről vannak valós mérési adataim), bővített fűtési rendszer max 12-13kWp, amihez még jönne egy 3kWp-s kültéri felület csapadék/jégmentesítő, aminek a fogyasztását olyan nehéz kalkulálni, mint a tervezett 3kWp-s jacuzzit és 1 db 3,5kw-os klímát.

    Viszont a pályázatot szeretném elindíttatni, amint lehet.
    Lenne esetleg valami javaslat, hogy tudok ezekből számolni, vagy egyáltalán mi az ami reális lehet?

    Egyéb információk, hátha ez közelebb visz valakit:
    44-46 panel fér fel a tetőre két sorban, ideális elrendezésben, 225 fok dny, tető dőlésszöge 40 fok.
    130m2 a nettó alapterület, kifejezetten jó szigetelés, viszont cserébe átlag feletti belmagasság 300cm, de van egy 50m2 rész ahol 340 cm és meglehetősen sok ablak (3 rétegű ug 0,5).
    Köszi az ötletelést!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák