Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • zelikocc

    senior tag

    válasz megema #139756 üzenetére

    Igen ez sajnos a Telekom elhibázott idióta stratégiájának az eredménye, hogy 700 MHz-en kell “5G”-t építeni…

    Gyakorlatilag az történik laikus nyelvre lefordítva, hogy van egy nagyon nagy 4G kapacitás több frekvencián is -> Ahelyett, hogy egyből szintén nagy kapacitású 5G-t (lefedettségi térképükön sötétebb magenta szín) építettek volna ki mindenhol, inkább rányomták egy szűk kicsi kapacitású, de nagy lefedettségű frekvenciára (700 MHz - lefedettségi térképükön a világos magenta szín) az 5G-t, így lehet verni a mellüket, hogy jaj milyen nagy az 5G lefedettségük, de közben sokkal kisebb a kapacitása, mint a 4G hálózatuknak.
    Ezzel csak az a baj, hogy a telefonok gyárilag úgy vannak beállítva, hogy mindig az elérhető “legnagyobb G-re” csatlakoznak, tehát a telefon jóhiszeműen felfelé fog váltani az 5G-re, mit sem sejtve arról, hogy valójában lefelé vált kapacitásban.

    Itt kezdődik a gond: az összes környékbeli 5G-s telefon azon a picike kapacitású 5G frekvencián fog lógni, melynek eredménye képpen úgy bedugul a hálózat, hogy a terheléstől sok esetben használhatatlanná válik.
    Na ezért van az, hogy ha ilyenkor kikapcsoljuk az 5G-t, akkor sokkal jobb lesz a net sebessége 4G-vel, mivel ott sokkal nagyobb kapacitás van.
    Ezt a 700 MHz-es 5G-t hívják kamu 5G-nek, mert azon kívül, hogy 5G-t ír ki a telefon, semmiben sem különbözik a 4G-től, sőt, a legtöbb esetben az imént említett probléma miatt még rosszabb is sokkal.

    Egyes külföldi szolgáltatók egyébként 5G+ nak jelzik a telefonokon a 3 GHz feletti 5G-t, mivel az az “igazi” gigabites 5G, így látni, mikor csatlakozik olyanra a telefon.
    Itt is nagy haszna lenne, mert egyébként pl. BP belvárosban egész jól le van fedve az igazi 5G-vel, mint ahogyan a lefedettségi térkép is mutatja a sötét magenta színnel.

    Ez egy rohadt nagy idiótaság a T-s döntéshozók részéről, hogy csak a “látszatra” akartak adni, csak írja ki a telefon, hogy 5G, az nem számít hogy szar.
    Nem fér a fejembe, hogy miért nem lehetett volna a 700 mellé az 1800 vagy akár a 2100 MHz frekvenciát is “hozzátenni” az 5G-hez, hogy akkor már egyből normális minőségű 5G legyen és ne csak a szenvedés. Mindkét frekin van szabad, kihasználatlan kapacitásuk, így teljes érthetetlen az egész.
    Csak a látszat…

    Ilyen körülményekkel azt is lehet mondani, hogy az 5G lefedettségi térképen a világos magenta szín minősége kb a 3G-vel vetekszik.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák