Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Soulfly842

    addikt

    válasz Avayasoft #138216 üzenetére

    Én speciel eszméletlen sok embert láttam, akik a fent említett simeket használják sok-sok éve és nem is voltak ezzel tisztában. Kéztől vett kártyák, mobilos üzletek, stb-stb... már ősidőkben is sok ilyen kártya volt forgalomban.

    Ez viszont tökéletesen jól mutatja, hogy régen ez nem is volt köztudatban a feltöltőkártyásoknál, hogy az is valaki más nevén van (nem is értették a kérdést az emberek, hogy névre lett-e vásárolva a kártya, amikor vették anno... :) ). A régi időkben csak annyit tudtak, hogy valahonnan van ez a kártya és az enyém.

    Annyi biztos, hogy semmilyen transzparencia nem volt és az ilyen vett és adott sim kártyák tömegén voltak szürke/fekete ügyletek, visszaélés elkövetések, illetve bűnözésre is használva.

    Mindezek okán megértem, hogy valamit kezdeni kellett ezzel a helyzettel és, hogy az önmagában kevés volt, hogy innentől mindenkinek 10 kártya a nevén... Mit kezdünk azzal a két emberrel, akiknek a nevén több száz K kártya volt... ezeknek egy jelentős (!) részét akár már egy évtizede, vagy sok éve is olyan használta, aki hétköznapi kártyaként, teljesen valid dolgokra használta. Ezekkel mi lett volna adategyeztetés nélkül? Lecsapják kéretlenül az általa sok éve használ kártyát...? a kéztől kézbe vándorlást, a sufni kereskedelmet, stb-t azt biztos, hogy lezárta az adategyeztetés, s bekerült a köztudatba is, hogy ezeknek a kártyák mind-mind az adott személy (a kártya használója, vagy családtag) nevére kell, hogy szóljanak.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák