Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • zseko

    veterán

    válasz BandiHUN #24938 üzenetére

    Most gondolt át, te vagy a szolgáltató: adnál-e voip-ot, teszem azt 10Ft-ért percenként, ha sima mobilhívásért 28-50Ft-ot kapsz? Én, szolgáltatóként amíg tehetném, nem. Tetszik nem tetszik, nekem sem tetszik hogy ezt kell mondanom, de nemadnék :) Neki a profitmaximalizálás a lényeg, nem a user 'jóléte'. Mennyi előfizetője van most a telenornak, nem tudom, 1.7millió? Csak ezer forinttal számolj fejenként, az 1.7milliárd havonta. 20milliárd bevételkiesés egy évben, te bevállalnád? Nem azért írom mert melletük vagyok, egyáltalán nem, sőt, rohadtul rühellem őket, mert elég megnézni akár romániát is, hogy mennyivel jobb mint nálunk, itt a legszemetebbek a szolgáltatók. Csak ha belegondolok, hogy én lemondanák-e ekkora bevételkiesésről, hát nemszívesen.
    Tudom mennyi a voip, kipróbáltam :) Nekem 2GB net van, bőven elég, eddig még max. a 3/4-ét értem el, igaz itthon van wifi, munkahelyen szintén van wifi. Nem úgy ingyenes mint nálatok, de pár sör áthidalta a problémát :) Én mindig használom a netet, soha nincs kikapcsolva, ismerőssel többször is skype-on beszélek, ha rossz a wifi akkor rendes mobilneten, nem foglalkozom vele, bőven belefér. Legutóbb is 47 percet telefonáltam mobilneten keresztül, és voip-on nem skype-on, került 265 forintomba és ~20-25MB-omba. Hollandiába ment a hívás, majd hülye leszek 162Ft-os percdíjért telefonálni amivel 7614Ft lett volna ugyanez. Ha meg skype-on ment volna akkor teljesen ingyenes lett volna.
    Ezért is nem értem azokat (mint haveri körökben is) akik (már bocs :) de) szarakodnak 50-100MB-okkal míg mellette havonta töltik fel 3000-el a kártyát, ahelyett, hogy vennének egy nagyobb csomagot (pl. itt Telenornál 2GB hűség nélkül 2990Ft) és lehetne orrba-szájba 'ingyen' telefonálni és üzenetet küldeni egymás között. Vagy voip-al bárkinek.
    Egyébként a Vod(k)afone a vibert is tiltja az olcsóbb csomagokban mobilneten.
    Még azon gondolkodom, megérne-e egy próbapert ez a húzásuk a szolgáltatóknak, hogy a _kifizetett_ netet nem arra használhatom amire akarom. Mi jogon korlátozzák azt amit kifizettem. Az amire hivatkoznak, hogy hálózatterheltség így meg úgy csak kamu szöveg, torrenten kívül nem igazán fogja meg semmi, a voipnak pont hogy minimális az adatforgalma (250kB-1MB), max. még a youtube lehet ami igényli a sávszélt. Azt akkor miért nem tiltják? Persze nem itthonra benyújtani hanem rögtön egyenesen Brüsszelbe. A torrentet megértem és még támogatom is hogy tiltsák, de a többit nem.
    Szerencsére van egy uniós tervezet miszerint 2015 végétől nem tilthatják a voip-ot :)

    Fuh de hosszú lett ez is, pedig nem szokásom ennyit írni :D

    [ Szerkesztve ]

    HR24.hu

Új hozzászólás Aktív témák