- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Netfone
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dorien
veterán
válasz
pulutodurumo #33799 üzenetére
Takstar HI-2050
-
pulutodurumo
őstag
Na most kezdek egy kicsit összezavarodni. A DTX 910-nek nincs igazán mélye, viszont mégis. Az A1000 tök jó, de azért mégsem. Cserébe a Takstar HI-2050 eddig a legjobb lehetséges versenyző. Nyertem? Mivel csak a Ti tanácsaitokra tudok támaszkodni vásárlás előtt, ezért ne haragudjatok ha mindig visszakérdezek. Csak próbálok jó döntést hozni. Kitartást hozzám.
-
ottoarc
tag
Sziasztok!
Tudnátok valakit ajánlani, aki fejhallgatókat javít? Egy Sennheiser HD 500-ról lenne szó. Nincs túl jó állapotban már, de egy próbát talán megér. Szerintem kontakthibás a kábel, mert a jobb oldala nem szól.
-
törölt tag
válasz
#71562240 #33796 üzenetére
Komolyra fordítva: hallásra is ilyen az A1000 mélye, azaz nagyon lekonyulós: innerfidelity
Nincs alul energiája. -
Bodz
nagyúr
válasz
pulutodurumo #33789 üzenetére
Pedig a HI2050 egy jobb fejhallgató.
-
törölt tag
válasz
pulutodurumo #33789 üzenetére
Azért az A1000-t alaposan fontold meg, tényleg kellemes hangja van, de részben azért, mert mélyei szinte nincsenek. Ahhoz képest a DTX910 egy baszuserőmű.
Miért nem gondolkodsz például az összefoglalóban ajánlottakban? -
pulutodurumo
őstag
Köszönöm a válaszokat contaxg és .DLL. Akkor a Pioneert választom.
Vagy a Takstar HI-2050-etamire most találtam rá. Neem; tényleg a Pio lesz a befutó.
-
Cs_Laci
senior tag
válasz
Zsiráfnyál #33778 üzenetére
Azért szokták a fehér zajt használni mert az minden frekvenciatartományban egyenletesen használja a fejhallgatót és sokkal dinamikusabbak a váltások, de sima zenével is ugyan azt éred el, csak lassabban. És több fajta zene kell hozzá. De persze csak akkor ha valaki hisz a burn-in hatásában, mert ez sem egyértelmű.
Itt talalsz par megoldast. Az Audio Test Tones alatt a white és a pink noise amit használhatsz erre, ha van kedved.
-
.DLL
veterán
válasz
pulutodurumo #33784 üzenetére
A Pioneer A1000-et is viheted, kellemetes hangja van.
-
contaxg
veterán
válasz
pulutodurumo #33784 üzenetére
Egy öreg, de jó állapotú DT990 szerintem jó lenne Neked...(ez nem PRO!!)
-
Dorien
veterán
válasz
gorcsev001 #33780 üzenetére
Látatlanban az a tippem, hogy az a HDMI / jack átalakító (DAC) ritka gyenge minőségű.
-
törölt tag
válasz
Zsiráfnyál #33778 üzenetére
Ugyanazt az eredményt, esetleg kicsit gyorsabban, mint "sima" zenével.
-
pulutodurumo
őstag
Vennék fejhallgatót itthon, boltban. 20-30 000 a keret rá. Most egy első generációs AKG K512 a pajtásom. Zárt, műbőr párnás. Szeretem a hangját, de a korlátaival is tisztában vagyok. Mivel részletesebb hangzásra és szebb térre vágyom, ezért váltanék. Ebből gondolhatjátok, hogy nyitott fejeseket néztem. Az egyik a Beyer DTX 910, amit itt is sokan ajánlanak. Jónak tűnik még az AudioTechnika ATH-TAD400 is. Utoljára pedig a Pioneer SE-A1000 mert képek alapján nekem nagyon tetszik. Nyilván az elsődleges a hangminőség. Mivel kevés rewiev-t találtam róluk itt kérdezném meg a társaságot. Természetesen más típusokat is ajánlhattok. A forrás egy Xonar DS, vagy asztali CD-játszó és/vagy erősítő. Hálás lennék ha minél több véleményt megosztanátok, elsősorban tapasztalatokat. Sajnos kipróbálni nem nagyon tudok ezek közül egyet sem (pedig akkor könnyebb dolgom lenne), mert itt Szegeden szinte csak a MM-ban lehet hallgatózni.
Előre is köszönöm a hozzászólásokat. -
gorcsev001
csendes tag
Most jut eszembe van egy HD 7770-em ami ugye már HD hangot is tud kiküldeni hdmi-n vagy hdmi-jack átalakítóval, csak az a kérdés ez a hang milyen minőségű, illetve egy sennheiser hd 555 50ohmos cuccra elegendő-e. Tippetek ?
-
Zsiráfnyál
aktív tag
Olvastam valahol, hogy léteznek kifejezetten fejhallgató bejáratásra szolgáló hangfájlok. Van ezeknek bármi értelme / haszna, vagy teljesen ugyanazt az eredményt érem el sima zenehallgatással is ? Az esetleg kevésbé fedi le a teljes spektrumot, de van ennek hátránya ?
Szóval érdemes valami ilyesmit beszerezni és üresjáratban ezzel hajtani, vagy hülyeség az egész ? És ha igen, hol találok ilyet ?
-
ToBeY
nagyúr
Tudnátok ajánlani egy vezeték nélküli fejhallgatót 20k-ig?Én a Sennheiser RS 120/130 nézegettem
-
-
Tomacko
őstag
válasz
chosa921 #33663 üzenetére
Esetleg adnék egy esélyt a JVC HA -M55X-nek. Ugyan ez jólval az értékhatárodon belül van (15.000 Ft), de talán nem okoz gondot a kisebb kiadás sem
Nem basshead, de szépek a mélyei ugyanakkor meg van a középrész és a mgasak is jól hallhatóak. Amit én észrevettem "hibát" az annyi, hogy hajtani kell becsülettel, hogy elkezdjen élni. Tehát aki kis hangerőn hallgat zenét annak fog kellő élménnyel bírni a használata. Illetve még valami, amit én ugyan nem tartok hibának, a headbangerek meg főleg nem
, a szorítása valami brutális. Lehet benne lobogtatni a hínárhajat bátran
-
Dorien
veterán
válasz
ggbuffon1897 #33747 üzenetére
Tipp: Takstar HD2000 a Nomono-tól.
Szerintem ez azért a 681 EVO alatt van hangban (főleg térben) és nem plüss párnás. Szóval inkább hívd fel az Árkádiát vagy szarakodj a szállítással.gorcsev001: Minimum egy Xonar DG vagy DGX ajánlott.
-
contaxg
veterán
válasz
gorcsev001 #33760 üzenetére
Személy szerint nem javasolok hangkártyát. Külső DAC-ot és erősítőt kellene venni minimum 60k-70k Ft-os nagyságban, hogy rendesen meg tudjon szólalni ez a fejhallgató.
-
gorcsev001
csendes tag
Sziasztok! Sikerült hozzájutnom egy ilyen oldschool fülhallgatóhoz zsír új állapotban http://www.edigital.hu//Fejhallgato/Sennheiser-HD-555-Audiophile-fejhallgato-p30360.html
Milyen kaliberű hangkártyát javasolnátok az integrált helyett? Vagy inkább ne erőltessem meg magamat?
Az alaplap egy őskövület http://hu.gigabyte.com/products/page/mb/ga-770t-d3lrev_1x/specs/. Úgy érzem, hogy egyáltalán nem jön át a zene sajnos, nem tudom hogy átvertek e hamisítvány fülessel vagy az integrált kártya ilyen rattyanat. (Az előlapi kimenet már el is szállt) Köszi a segítséget. -
contaxg
veterán
válasz
-HajTömeg- #33758 üzenetére
Ennek van teteje, alja rendesen Sokkal dögösebb.
-
contaxg
veterán
Az USA-ban 32 dollár és a szerelem nem ismer határokat... :
Order Summary
Items: USD 32.94
Shipping & handling: USD 8.28
Total before tax: USD 41.22
Estimated tax to be collected: USD 0.00
Import Fees Deposit USD 11.13
Order total: USD 52.35 kb 13000hufAmazonGlobal Expedited Shipping (averages 8-14 business days)
Ha rendelsz akkor kellene hozzá tartalék kábel, mert a miénk eltörött.
Ajánlom, hogy Te is rendelj hozzá magatoknak... -
|AP|
veterán
válasz
contaxg #33754 üzenetére
Oké, ez valóban jó(l néz ki) , de azért ez már jóval túl van a 15k-s kereten.
Sok kinézett típusnak nincs lehetőség a meghallgatására, azért is kérdezek itt. Igazából csak egy normális minőségű füles kellene az asszonynak buszra, vonatra, ami összehajtható, hogy be tudja dobni a táskába.
Persze kinek mi a normális minőség ugye. Nem vagyunk igazán vájtfülűek, ráadásul telefonról, mp3 lejátszóról menne, nem profi hifi cuccról. Szóval ilyen feltételek mellett próbáltam a legjobbat kihozni a 10-15k-s kategóriából. -
contaxg
veterán
bili, telefon és más szavak szinonimája ez a fejes...
Ezt vedd meg.... ettől dobni fogsz egy hátast, igérem
-
Cs_Laci
senior tag
válasz
EQMontoya #33748 üzenetére
Jaja, az a 200 EUR pofátlanul alacsony ár volt érte. Gondolkodtam rajta de én inkább a nyitott vonalon mozgok.
A DA-300 egy korrekt DAC, azzal próbálgattam D5000-et és eléggé szerették egymást. Akkor határoztam el, hogy beszerzek a D5000 / D7000 családból egy darabot még ha mindenki hülyének is néz
A Beyer erősítőt nem ismerem.
Én utazni többnyire IEM-et viszek Comply Tx-400 paddal, úgy aludni is lehet benne és mintha egy füldugód lenne
Csak a gépek hulladék jack-jének minden hibáját kihozza annyira érzékeny.
-
EQMontoya
veterán
válasz
Cs_Laci #33746 üzenetére
Ezt a 600 Ohmosat én Madoomáról vettem valami 200 euróért még tavaly valamikor. Nemrég meglett hozzá a Beyer A20 is, szóval asztali rendszernek ez most így elég korrekt. A DACja pedig Denon DA-300 USB.
Az új szerzeményem egy ATH-ESW9. Még csak egy 12 órás repülőúton hallgatgattam (kevéssé ideális körülmények között), de eleddig tetszik.
-
ggbuffon1897
őstag
Üdv
múlt héten ajánlottátok nekem eme gyöngyszemet megvételre
Superlux HD681 EVO BK
a kérdés h hol lehet itt Pesten ehhez legkönnyebben és leggyorsabban hozzájutni? Nem akarok semmi szállítási költséggel szarakodni stb, ahogy látom 3 helyen található (legalábbis árgép szerint), erről a muzikerről egy gramm magyar elérhetőséget nemtalálok, így számomra egyelőre kiesik,a hangszerdiszkont szintén zenész, mert győri, az Arkadia-ba meg egy rohadt betű sincs szintén, h van-e készleten, vagy várni kell erre is több napot/hetet.
Mivel elég macerásnak tűnik a helyzet számomra (nem szeretek sokat szarakodni, mivel nemvagyok türelmes ember
), tudtok ajánlani alternatívát ebben az árkategóriában? (~10k)
-
Cs_Laci
senior tag
válasz
EQMontoya #33740 üzenetére
Ne haragudj de az 50K vs 30K az nálam nem "kicsit" drágább kategória és annyival meg nem jobb.
Azt a DT770-et én is néztem Vodkaboy-nál és akkor nagyon jó ára volt ami csak felfele mozdult el. Amennyit meg mostanában ér, azért már inkább moddolt D5000-et vennék. És ott megintcsak előjön, hogy nem hordozható.
Szóval továbbra sem tudok 30K-ért annyira sok ellenfelet neki. Főleg ami még vállalhatóan is néz ki. (wife acceptance factor) Persze egy percig sem állítom, hogy 60K-ért meg bármilyen formában ajánlható.
-
|AP|
veterán
úgy néz ki az Audio-Technica ATH-SJ11 lesz a befutó, természetesen fekete-rózsaszínben
Esetleg ha találnék valahol AKG K430-at kék színben itthon (de nem nagyon van)
-
.DLL
veterán
válasz
Zsiráfnyál #33730 üzenetére
Nem "mastering" "reference" fejhallgató, hanem monitor, arra való, hogy a stúdióban a zenészek hallják a zenét hangzavar nélkül. Nem erre keveri a hangmérnök a zenét, ez csak visszajelzés mindenkinek, hogy mi szól.
Gratula az új fejeshez, megérte ide járni ennyit, jól körüljártad a témát
Persze a meghallgatás győzött meg.
-
krichd1
addikt
-
krichd1
addikt
válasz
lockdown90 #33739 üzenetére
Érdekes egy lista.
-
EQMontoya
veterán
-
chosa921
tag
válasz
lockdown90 #33674 üzenetére
Esetleg valami más? hasonló árfekvésben sok szép mély basszussal
-
Cs_Laci
senior tag
-
Zsiráfnyál
aktív tag
válasz
Zsiráfnyál #33730 üzenetére
És mindez 0 bejártással értendő.
-
Zsiráfnyál
aktív tag
válasz
lockdown90 #33728 üzenetére
Gyenge még az audiofil nyelvtudásom, nem igazán tudom körülírni, csak igazolni tudom azt, ahogy nekem leírták : Tényleg telt, meleg, testes hangfekvése van.
Többek között nagyon szeretem az aljadék stoner / doom mocsárzenéket, amik másból se állnak, csak mélyekből, és másról se szólnak, csak a súlyos, mély, zsíros hangzásról. Na, azok kb olyan erőteljesen, telten szólnak, mintha kátrányt lapátolnék a fülembe (jó értelemben).
Ugyanakkor a kulturáltabb, pop-osabb zenék, a zongorás, akusztikus gitáros, tiszta énekes fajták, és a kicsit elektronikusabb zenéim (ambient, post rock vonal) is abszolút tisztán, szépen szólnak, nem húznak zavaróan a mélyek felé, vagy legalábbis az én ízlésem szerint nem (és az SRH 440-hez sem képest annyira). A Shure részletesebbsége érződik középben, magasban, tényleg nagyobb felbontású volt a hangja ezen a téren, de ennek a mélyei (az én igényeim szerint) összehasonlíthatatlanul szebbek, erősebbek. Ja, és szibilanciának nyomát se hallom. A Piston fülhallgatómban nagyon zavaró volt, itt eddig egyetlen hang se sziszegett.
Tegnap mutattam itt egy videót, az is (a második felében) elég jól megmutatja, hogy kb milyen irányt céloz meg (persze élőben értelemszerűen más). [link] Nem tudom, hogy ezt stúdió monitornak nevezik-e, néhány cikk így hivatkozott rá, de ezen a videón is hallatszik, hogy abszolút más hangfekvése van, mint egy kiegyensúlyozott, "sík" fejhallgatónak, szóval az én értelmezésem szerint nem stúdió monitor. De ez a fogalom eleve nem teljesen tiszta számomra, szóval ez nem sokat mond.
-
Fid121
csendes tag
válasz
lockdown90 #33728 üzenetére
Attól függ, mit hallgatsz. Ha olyan zenét amiben rendesen előre van tolva a basszus, akkor nagyon szép erősen szól. Kb mindig azt hallod, amit a hangmérnők akarja, hogy hallj. (Nekem is ilyen fejesem van)
-
lockdown90
senior tag
válasz
Zsiráfnyál #33727 üzenetére
mély milyen?
-
Zsiráfnyál
aktív tag
Kb 10 perce szedtem ki a dobozból az Audio-Technica ATH-M40x-et.
2-3 számon vagyok túl, bejáratás végett még csak alacsony hangerőn mertem kipróbálni, de ennyiből is elég egyértelmű az eredmény... kb az államat keresem. Valóban kevésbé tiszta és részletes mint az SRH 440, érezhetően kevésbé (lenne) alkalmas zeneszerzésre, de az én ízlésemet elképesztően telibe találta.
A kényelemről még nem tudok nyilatkozni, de elsőre kényelmesebb mint a Shure SRH 440, ha ez viszonyítási alap. Meglepően szorosan zár a fejre, elsőre kb féltem hogy eltörik, annyira ellenállt a széthúzásnak, de felrakva ennek ellenére sem szorít, abszolút kényelmes (szemüveggel is). 4-5 óra múlva majd kiderül. Állítólag hajlamos beleizzadni az ember füle.
Kicsit esetleg zárhatna jobban, két szám között valamivel jobban hallom az egérkattintgatásomat, billentyűpüfölésemet, mint más fejeseknél, de azt hiszem képes leszek ezzel a teherrel együtt élni.
Köszönöm a tippeket, meg a kitartó türelmet a visszatérő kérdéseimhez. A régóta húzódó fejhallgató-kereső hadműveletemet ezennel maximális elégedettséggel lezártnak tekintem.
-
.DLL
veterán
-
RetepNyaraB
veterán
-
BalaNce87
addikt
Sziasztok,
A napokban vettem egy Sennheiser HD 518-at (Superlux HD 681-ről váltottam el).
Jelenleg a deszka integrált zajkeltőjét használom és az lenne a kérdés, hogy érdemes lenne egy dedikáltat beszerezni? Meghallaná a mezei ember a különbséget?
Igazából ahogy nézem annyira nem veszélyesen drágák az alapmodellek így annyira nem tudok mellényúlni vele. -
chosa921
tag
válasz
lockdown90 #33674 üzenetére
Személyes tapasztalatod van? Az előzőm egy AKG K551 volt, ahhoz képest ez milyen szerinted?
-
|AP|
veterán
Hello!
Asszony kért a Jézuskától egy fejhallgatót és jobbnak láttam előtte megkérdezni a hozzáértőket. Első hozzászólást elolvastam, igyekszem ez alapján feltenni a "milyen fejhallgatót vegyek" kérdést. Szóval:
Hol: utcán, vonaton, buszon
Mit: zenehallgatás, jellemzően rockzene
Mennyiért: max. 15k
Circumaural vagy supraaural: jobb lenne fülkagylóra ülős, mert az méretben is kisebb és egy szemüveg is van a képletben. Viszont nyűgös a fülére, úgyhogy a kényelem fontos szempont.
Vezetékes és zárt, extra mély vagy magas igény nélkül, kiegyensúlyozott hangzással
Forrás: mp3 lejátszó, telefonEgyéb igények:
-legyen összecsukható, összehajtható
-legyen valamennyire "csajos" (ez fontos szempont), de itt nem rózsaszín, hellokittys dolgokra gondolok, egyszerűen csak legyen benne valami
-az sem baj, ha jár hozzá valami szütyő, hordtáska, doboz, bármi ilyesmi1. AKG K518 - szinte az összes kritériumnak megfelel, de sok helyen olvasom, hogy nem annyira kényelmes. Ez pedig fontos szempont.
2. Sony MDR-ZX600L - nem lehet összecsukni, de egyébként nem rossz
3. Pionner SE-MJ512 - legolcsóbb versenyző... de a legrosszabb is?
4. Philips SHL5300TL - kinézetre ez tetszik neki a legjobban, de egyáltalán nem összecsukhatóEbből a négyesből a fenti szempontokat figyelembe véve melyik a legjobb választás? Vagy esetleg van más alternatíva?
-
.DLL
veterán
válasz
Eyesis #33711 üzenetére
Azért én tényleg szétszedném először a helyedben, mert az a csatlakozó amibe a kábel villáját kell beledugni szeret rakoncátlankodni, lehet hogy csak ott közvetlenül a "tövében" van egy kontakt hiba, amit akár még könnyű is lehet orvosolni (ehhez ugye látni kéne), de megnézni nyilván olcsóbb, mitn egyből egy dupla-driver-rendelés. Ha nem jó utána persze nem marad más.
(#33712) h1mpi: Most milyen van benne?
-
Eyesis
őstag
válasz
#16820480 #33700 üzenetére
Sennheiser Momentum pink lett a befutó, az edigiben 30ezer volt. 60ér nyilván nem jött volna számításba
bmakszim: ó ebben bízok
Várom, hogy hívjanak az audiopartner-től, hogy driver csere vagy sem, ha driver csere rákérdezek, hogy lehet -e rendelni és mikorra jönne meg ha mindkettőt akarnám cseréltetni... Azért jó lenne, ha csak az a vékony kábel szakadt el
-
krichd1
addikt
válasz
bendeguz76 #33707 üzenetére
Presenter esetén a műveleti erősítő is sokat számít.
-
bendeguz76
aktív tag
Nekem is megjött tegnap a presenter 2.volt is éjjel fél kettő mire lefeküdtem.mint a kisgyerek a karácsonyfa alatt ugy ugráltam egyik albumrol a másikra számonként.nagyobb tér,olyan hangok amiket eddig nem hallottam,nagyobb hangerőn megfogottabb mélyek nem üvölt.fene sem gondolta volna,hogy egy erősitő ennyit változtat a hangkarakteren.köszönöm bkercso.
-
contaxg
veterán
válasz
pendre54 #33704 üzenetére
jééé tényleg van ilyen...majd meséld el, hogy milyen!
-
Üdv!
Bár nem szorosan a topik témájához tartozik a kérdésem, de a zenehallgatós témában már itt is sok hasznos infót olvastam, ezért kérdezném itt. Szóval, nálam zenehallgatásra a Foobar2000 progi van telepítve, és ezzel kapcsolatosan érdeklődöm, hogy van arra esetleg valamilyen szoftveres mókolás, plugin, stb., hogy a Spotifyt is a Foobaron keresztül lehessen hallgatni, mint számos más egyéb internetes rádiót? -
h1mpi
félisten
válasz
akela91 #33702 üzenetére
Köszi! Nagyon jó párosítás. Igen PC, de a jobbik fajta integrált hangkártya az ASUS DGX-et vissza is vittem, amikor meghallgattam az alaplapi helyett.
-
h1mpi
félisten
Megjött a Presenter 2 a Beyerdynamic DT 990 Pro 250-eshez az LM6172-es iC-vel! Nem találok szavakat
Előjöttek a hangok
-
krichd1
addikt
válasz
-HajTömeg- #33696 üzenetére
Erre szoktuk mondani, hogy hallgasd meg és döntsd el magad.
Vagy igényelj Kammerer esszét. -
contaxg
veterán
válasz
-HajTömeg- #33690 üzenetére
A 240 koherensebb de szerényebb hangzásilag, de én ezt a koherenciát fontosabbank tartom mint a csim-bumm cirkuszt. Egyszerűen jó kis fejes, imádom!
-
szakibá...
senior tag
válasz
DEJVID #33668 üzenetére
Ennyire nem bonyolult a dolog, ne ess túlzásokba. Az történik, hogy közvetlenül össze lehet hasonlítani egy fejhallgató mikrofonnal felvett hangját az eredeti hangfelvétellel, vagyis hallható, hogy mit változtat rajta a fejhallgató. A mikrofon elismerten jó minőségű, az AD-DA konverterekkel sincs baj. Az pedig lényegtelen, hogy mivel hallgatod ezt a videót, mert a különbséget kell hallani, a változás jellegét. Amit eddig hallottam tőlük, az megfelel a tapasztalataimnak, vagy a mért átviteli görbéknek, úgyhogy én elfogadom azt, amit ebből a módszerből első közelítésben le lehet szűrni. Fenntartásaim csak amiatt vannak, hogy ez nem igazi műfej, mert nincs fülkagylója. A módszer szempontjából ez könnyebség, viszont valódi füleken estetleg másképp viselkedhetnek a fejhallgatók. Nem is próbálkoznak más fajtával, csak fül körül felfekvő, nagy fejhallgatókkal, ha jól láttam.
-
fattyu
veterán
válasz
lockdown90 #33691 üzenetére
"Designra nagyon ott van"
ha úgy érted hogy felér egy comingout-al akkor +1. ha nem akkor WTF?
-
contaxg
veterán
válasz
-HajTömeg- #33686 üzenetére
A Sony ha studio fejes akkor jó eséllyel
vékonyélesebb hangű cucc lesz. go for 840 -
krichd1
addikt
válasz
-HajTömeg- #33684 üzenetére
Ezt a fejhallgatót emlékeim szerint nem hallottam. Az előző hozzászólásomra frissíts rá, legalább ötször beleszerkesztettem.
(#33677) fattyu: Melyik a gyenge forrásod ?
-
krichd1
addikt
válasz
-HajTömeg- #33666 üzenetére
Ha hibátlan állapotú, akkor jó ár. Egy kicsit V karakter, de nem nagyon. Ha használod a keresőt ebben, illetve a régebbi topikban, sok véleményt olvashatsz.
Ha objektívan is meg szeretnéd közelíteni a választást, akkor pár mérés:
SONY MDR7506
SHURE SRH840
SHURE SRH240Bár ha kevés tapasztalatod van fejhallgatókkal és/vagy nem tudod a grafikonokat értelmezni, akkor inkább ne nézd ezeket.
Még annyit, hogy ha van kedved moddolni, akkor elvileg az AKG K551-ből kihozható egy jó egyenletes hangú fejhallgató. [link]
-
Eyesis
őstag
Ezt a Beats Solo2 fejhallgatót próbálta már valaki? Jó? Ajándékba keresek valami kulturált csajos fülest, és ez van rózsaszínben
Esetleg egyéb ötlet? Ez már pl. pont több, mint amennyit eredetileg terveztem volna rá szánni
-
fattyu
veterán
válasz
Ati1979 #33676 üzenetére
tény de pl most épp a hok 80-2 szól a fejemen a Morgan Jones csövesről és pofám leszakad. És ez még csak nem is volt használt. tök uj bontatlan dobozos volt 18 pénzért... valaki ottfelejtett egy adagot belőle 20 éve...
Egyzerűen csak szól belőle a zene a jó értelemben. Nem hű meg ha hanem folyékonyan hallgathatóan szépen minden a helyén van zene. mindezt kritikán aluli forrással
-
-HajTömeg-
őstag
Erre írnátok picit többet? Holnap ütném nyélbe az ügyet.
-
krichd1
addikt
válasz
Ati1979 #33662 üzenetére
Pedig elvárható és van is, például újonnan Yoga CD-880 reinkarnációi, legolcsóbban Digitech Pro Monitor. Találtam egy újat: Studiospares M1000.
Használtan az öreg fejhallgatók között is lehet találni jó hangúakat, és nem is kell orthonak lennie, például Beyerdynamic DT550. -
contaxg
veterán
válasz
-HajTömeg- #33666 üzenetére
Szerintem a Shure 240 jobb, de annyit megérhet a 840
Bár mostanában elég olcsón láttam valahol újonnan is. -
Fid121
csendes tag
válasz
Zsiráfnyál #33665 üzenetére
https://www.youtube.com/watch?v=jnK1Gq7txYA
Itt elég részletesen leírják a folyamatot
-
DEJVID
őstag
válasz
Zsiráfnyál #33665 üzenetére
Azért ez elég messze van attól, amit személyesen kapsz egy fejhallgatótól. Lejátszanak egy ki tudja milyen fájlt, átmegy egy valamilyen DAC-on, aztán egy valamilyen erősítőn, kijön a fejhallgatóból a hang, a valamilyen mikrofon felveszi, valamilyen ADC-vel digitalizáják, valahogy lementik, aztán a yt megmutatja neked, ez átmegy a te DAC-odon és a te erősítődőn, majd kijön a fejhallgatódon vagy hangszóródon. Van egy pár változó a dologban.
-
-HajTömeg-
őstag
Sziasztok!
30körül jó áron van egy használt shure 840?
Videófelvételek készítéséhez kéne egy zártabb füles, ami lehetőleg minél kevesebb zajt enged be,hogy jól halljam azt,akin a mikrofon van.
Illetve itthon használnám elektronikus zene hallgatására.
Alapvetően azt szeretem,ha se magas,se mély tartományba nem megy el nagyon.
Most Shure 240em van,ezt imádom.
Szerintetek?
Vagy esetleg jobban járok egy sony 7506-al? Sok hangmérnök pl ezt használja. -
Zsiráfnyál
aktív tag
[Egy ilyen videónak] mennyire lehet hinni (a második feléről beszélek), és úgy egyáltalán hogyan készül ? Rárakják a fejhallgatót valami spéci kialakítású mikrofonra, ami körül kb le tudja zárni a teret, mint ha fejen lenne ? Azoktól a videóktól hülyét kapok, amikben telefonal felveszik a hangfalak hangját (
), de ennek így ránézésre egész sok értelmét látom, tényleg érezhető különbség van a három fejhallgatóról felvett anyag között.
Ez alapján egyértelműen tetszik az M40 karaktere, de gondolom egy ilyen videó max egy nagyon durva, közelítő csapásirányt tud behatárolni, semmi többet.
-
chosa921
tag
Sziasztok!
Itt van az én kis kivánságom
remélem nem vagyok telhetetlen. És sikerül találnotok nekem valami jót és szépet ^^
Hol szeretnéd használni a fejhallgatót? Otthon ill. nagyon néha ( 1 évben 2x kb. ) utcán
Milyen célra szeretnéd elsősorban használni?Zenehallgatás/Játék (electro, hip-hop, trance ) a lényeg a mély basszusos zene
. ( PL EZ A ZENE )
Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg? 30-50.000 Ft utóbbi a maximum.
Vezetékes vagy vezeték nélküli?Nekem mindegy csak jól szóljon
de ha vezetékes akkr min 1,5-2m kábel legyen hozzá,
Circumaural vagy supraaural? Mindegy.
Zárt vagy nyitott?Zárt
Mikrofonos vagy mikrofon nélküli? Mikrofonos lehetőleg, de ha ezaz egy valami választana el a tökélytől akkor nem fontos.
Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az ami zavar?Legyen szép tiszta a hangja de ugyanakkor legyen benne basszus rendesen, ne recsegjen nagyobb hangerő hatására.
Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)?Asus Xonar D1-es kártyám van.
Egyéb kivánság: lehetőleg nézzen ki jól , ne egy natúr fekete füles legyen. gondolok itt pl siberia V2-re vagy beats stuido-ra
-
Ati1979
veterán
válasz
RetepNyaraB #33660 üzenetére
Oké!
20k akkor sem sok a kicsiért szerintem. Annyi pénzért egyáltalán nem lehet értelmes fejest kapni. Nem is várható el, hogy lehessen.
-
Bodz
nagyúr
Kingsound cuccokat mikor lehet már kipróbálni Magyarországon?
-
daneel92
tag
sziasztok!
shure srh440 jó választás mindennapi használatra? (filmnzésé,zenehallgatás,játék, utcai használat). olvasgattam róla teszteket, elég jókat írnak róla -
Xelo5
csendes tag
Használnám egy OTL csöves erősítőhöz és egy nokia c5-03 mp4 lejátszóhoz ami egyébként telefon de most nem az.
-
Xelo5
csendes tag
Sziasztok ma pusztult el szeretett Videoton FH-10 fejhallgatóm (192ohm) & (25évig használtam foltozgattam javítottam de egy olyan hibája lett amit nem lehet javítani) az ipon oldaláról jöttem át ide hogy kérdezzek.
Nos amire használnám természetesen zene hallgatás és film nézés.
Zenéből minden evő vagyok így elég nehéz megtalálnom azt ami jó
De a legfontosabb számomra az erőteljes mégis lágy mély hangzás legalábbis a vidi ilyen volt
a közép és a magas az lehet halkabb is a mélynél.
Hogy hol használnám, ez nem kérdés mindenhol!
Voltam ma a média márktban informálódni hogy milyen hangúak vannak kipróbáltam 4 szenezlert ebből 2-nek igen jó dinamikája volt és egy Motörhead Iron Fist is megnéztem aminek a hangja is eléggé megközelítette a megszokott vidi hangzást.
Ezért továbbra is keresem azt a fejest ami megközelíti azt a hangzást amit már több mint 20éve megszoktam.
27'000FT a keret erre a dologra -
Eyesis
őstag
válasz
vodkaboy22 #33650 üzenetére
Köszi itt is
Bár ez az egyből kettőt kicsit meredeken hangzik
Budaörsön vannak, és a kedvenc időpontomban, 9-17ig... Gondoltam valahol közelebb megnézhetné valaki, hogy driver hiba vagy sem... Vagy kicsi az esély, hogy nem driver hiba? -
Cs_Laci
senior tag
válasz
vodkaboy22 #33650 üzenetére
És ha csak egy darab van nekik raktáron?
-
vodkaboy22
addikt
válasz
Eyesis #33649 üzenetére
Driver-t mindenki tud cserélni szét kell pattintani pár helyen azt kész. A lényeg inkább ott van hogy meg kell venni a driver-t. És ha jót akarsz akkor kapásból kettőt... Mert új driver már kicsit máshogy van hangolva a régiekhez képest.
Driver-t csak audiopartner-től kapsz szerintem ők meg ingyen cserélik ha veszel. -
Eyesis
őstag
Sziasztok,
Nekem egy HD 580-asom van, igaziból HD 600-as, mert amiben különbözött az le lett cserélve a 600-aséra.
Lényeg a lényeg, hogy lerántottam az asztalról, mikor hátragurultam és leesett a földre.
Azóta a bal hangszórója nem szól, meg sem mukkan.
Kicseréltem a két oldal kábelét és a jobb továbbra is szól, a bal továbbra sem.
Ez már biztos, hogy driver csere, tudtok olyat, aki ért ehhez?Köszi
-
.DLL
veterán
válasz
Zsiráfnyál #33643 üzenetére
Amit a hangra leírtál hangbéli vágyaidról, arra illik az M40X
és a Pro-80/HP-800 Pro is.
-
contaxg
veterán
válasz
Zsiráfnyál #33641 üzenetére
Az M40x egy pro vagy ha jobban tetszik egy stúdió fejhallgató. Ettől függetlenül a hangképük a szöges ellentéte egymásnak, azok ellenére, hogy azonos feladatra gyártják őket,
Jó eséllyel Nálad egy ilyen fejhallgató, mint pl. az M40x a befutó, de a kényelméről érdemes lehet személyesen meggyőződni, de kb. 99,99999%, hogy a Shure SRH-440-hez képest kényelmesebb lesz. -
Zsiráfnyál
aktív tag
válasz
contaxg #33640 üzenetére
Értem, kösz.
Már csak annyi a kérdésem, hogy egy SRH440-re igaz lehet ez a "lényegesen több részlet megjelenítése", vagy ebből a szempontból kb egy kategória az M40X-el ? Nekem az kellemetlenül letisztultnak tűnt, lehet ez a nem megfelelő erősítő eredménye, vagy csak szimplán ennyivel "stúdió monitorabb", audiofilebb célokra tervezett fejhallgató a Shure ?
Én alapvetően nem a végtelen tisztaságot keresem ezekben a fejhallgatókban, eszem ágába sincs zenét szerezni, egy stúdióba be se engednének, hanem inkább egy telt, testes, kellemesen meleg hangzás után kutatok, egyáltalán nem probléma, ha (reális határokon belül) csalnak egy kicsit ennek érdekében. Ezeknek az igényeknek jobban megfelel az M40X, vagy alapvetően egy kategória a kettő ? Sok helyen nevezik stúdió monitornak, sok másik helyen hifi fejhallgatónak. Van, ahol azt írják, kiegyensúlyozott, 'sík' a hangképe, és van ahol mélyorientáltnak nevezik.
-
contaxg
veterán
válasz
Zsiráfnyál #33637 üzenetére
Az ATH-M40X szerintem nem rendelkezik akkor felbontással, részletező képességgel mint egy A900x. Ezért viszonylag szerényebb forrásokkal mint pl az említett Xonarral, jó pajtásként együtt muzsikálnak. Viszont ha egy olyan fejhallgatót csatlakoztatsz az U7-hez ami lényegesen több információ (részlet, hangszínek, stb) megjelenítésére képes ott szinte kizárólag a Xonar hibáit fogod hallani, ami baromi idegesítő tud lenni. ezért kell komolyabb, igényesebb forrás a drágább fejhallgatókhoz.
Szóval nem kimondottan impedanciákról vagy egyéb paraméterekről van szó, bár ha műszaki paraméterekkel figyelsz érdemes pl. az érzékenységgel is foglalkoznod.
-
törölt tag
válasz
Zsiráfnyál #33637 üzenetére
Nem ilyen egyszerű az azért. Függ a efjes érzékenységétől is például. Na meg az amúgy sem úgy megy, hoyg 150 Ohm-ot még elvisz az erősítő, 151-et meg már nem. Illetve eleve mit jelent ugye az, hogy ráírják, hoyg 150-ig jó?
-
Zsiráfnyál
aktív tag
válasz
contaxg #33635 üzenetére
Megkérdezhetem, mihez mi számít jó forrásnak ?
Konkrétan, egy Asus Xonar U7 mondjuk jó forrásnak számít egy Audio Technica ATH-M40X (és úgy általában az általa nagyjából behatárolt kategória / súlycsoport) alá ? Elhangzott itt olyan is, hogy egy M40X-et "könnyebb meghajtani", mint egy SRH440-et, holott a kettő között gyári specifikáció szerint kb 9 ohm impedancia különbség van, ami a 150-es tartományban elég elhanyagolhatónak tűnik.
Vagy úgy általánosságban, ha egy erősítő a gyári leírása szerint 150 ohm impedanciájú fejhallgatókig elegendő, egy fejhallgatóra pedig 35 ohm impedanciát írnak, akkor az ember elvégzi a '35 < 150' matekot, és ennyi, vagy ez nem ilyen egyszerű ? Egyáltalán mennyire hihetőek ezek a számok ? Általában a legtöbb tesztet azzal kezdik, hogy ezek semmit nem jelentenek, mert minden gyártó hazudik.
Szóval hogy van ez ? Kaphatok egy kis fejtágítást ?
A Xonar driverében kézzel ki is tudom választani (három intervallum közül), mekkora impedanciájú fejhallgatót dugtam rá. Ha itt kisebbet, vagy nagyobbat választok, annak konkrétan milyen gyakorlati következménye van ?
-
Dorien
veterán
válasz
Exodius #33630 üzenetére
A - Art Monitor (zárt)
AD - Air Dynamic (nyitott)A zártakban természetesen több és ütősebb a mély, a nyitottaknak meg a tere jobb sokkal és tovább hallgathatóak. Én inkább az utóbbiakat javaslom otthonra. Keretfüggő, hogy melyiket veszed, nekem a legkisebb AD500X is tökéletesen bevált. Meg azért van enyhe karakterbeli eltérés is. Nagyon könnyű, kényelmes, könnyen hajtható és jó hangú fejesek.
-
torma1981
veterán
válasz
Zsiráfnyál #33601 üzenetére
Szia. A vám 7% az áfa 27%.150 euró alatt nincs vám. 30k lenne max. Ezek a cuccok nem mennek csak úgy tönkre hidd el. Ja és az áfát nem is biztos hogy fizetni kell. A Black Friday akciók még olcsóak lesznek.
-
törölt tag
válasz
Exodius #33630 üzenetére
Zárt fejesek az ATH Air szériából, elég jó hanggal*, viszonylag kényelmes kialakítással. Az, hoyg tetszik-e a hangjuk, az egyénfüggő, szerintem érdemes lehet kipróbálni őket vétel előtt. Vagy ha jó áron tudsz hozzájutni, akkor legfeljebb később továbbadod, ha nem jönnek be.
* -> A 700-at nem hallottam még, csak a 900-at, így az a rész csak a 900-ra vonatkozik részemről.
-
Exodius
őstag
ATH-A700X-ról ATH-A900X-ról ki mit tud? Milyenek és mennyire éri meg őket behozni?
-
ShepardS
csendes tag
Sziasztok,
PC-hez szeretnék fejhallgatót, főleg játékra és néha kis zenére használnám. HyperX Cloud-ot néztem ki első körben, arról valami vélemény? Vagy valami más? Előre is köszi. -
daneel92
tag
sziasztok! sennheiser px360ről mi a véleményetek? igazából mindenfélére használnám,filmnézéstől kezdve játékon át egészen telefonra kötve utcán viselve. ha erre szerintetek nem felel meg,mit ajánlotok helyette? olyan 50ig tudnék elmenni
-
hemaka
nagyúr
válasz
lockdown90 #33619 üzenetére
Könnyen eladható(nagy árréssel), legfőképp hulladékok.
-
contaxg
veterán
válasz
lockdown90 #33617 üzenetére
El kellene menned hallgatózni valahová, mert így csak vakon lövöldözöl. Merre laksz?
-
lockdown90
senior tag
válasz
contaxg #33616 üzenetére
elkezdtem bujni a headfi-t, eloszor mely orientalt fejeseket nezegettem es sok helyen irtak, hogy low-endeket torzitas mentesen adja vissza (mivel erre lettek kitalalva) meg viszonylag nagy hangerosseg eseten is (JVC-k), viszont mi van ha az ember POP/Country zenet szeretne hallgatni akkor jonne a kepbe a kozep meg a magas es itt is a tisztasagra vagyna..
ugyanugy forditva is igaz, vennek egy m30x-et POP es tarsait tokeletesen adna vissza, viszont ha hip-hop/rnb zenet tennek be es low-end tartomanyokra vagynek lehet nem a legmegfelelobb valasztas lenne...
-
contaxg
veterán
válasz
lockdown90 #33615 üzenetére
Erre miből teccet következtetni?
-
lockdown90
senior tag
akkor ilyen 20-30 arkategoriaban nem is lehet talani all rounder fejeseket? ami minden tartomanyt atfog rendesen?
-
Caaabi
senior tag
Sziasztok, a véleményetek szeretném kikérni azzal kapcsolatban hogy 20 font környékén melyik wireless headphone lenne a legjobb választás ebay és amazonos berkeken belül, 2-t találtam eddig ami tetszene, az egyik a Motorola s11 flex HD a másik pedig ez vagy ehhez hasonló fülesek, felhasználási célok : futás közben zenehallgatás, tomegkozlekedesi eszközön zene telorol videó film, és telefonálás anélkül hogy ki kellene venni a telot a zsebemből, persze a hang minősége se mindegy, remélem tudtok segíteni, esetleg mást ajánlani ha ezek nem jók, de max 30 fontig mennék el! Előre is köszönöm!
-
.DLL
veterán
válasz
Zsiráfnyál #33604 üzenetére
Te olvasol is, vagy csak nézel?
ma volt szó, a 30X - 40X különbségeiről is dióhéjban (13:17-kor) -
törölt tag
válasz
krichd1 #33609 üzenetére
Nem tudom
" nem én kezdtem! "
Egyébként ezen is biztonsági záras...bedug-fordít-katt.
Egyik egy 3m-es amit használok a géphez ( hátra dugva, mert Xonar DGX-en csak ott van erősitett kimenet)
És egy csavart a mobil eszközökhöz...iPhone, iPad....
Legalábbis én igy használom.
Szerintem az M40x-et jobban meghajtják a hordozhatók, mint a M30x-et ( ha nincs külön erősitőd )
/...mondjuk nem szaggatja szét a hang a fejed iPone 5 -ről, de ki az akinek az kell ?iPad 3 gen. jobban hajtja amugy./
-
krichd1
addikt
válasz
Zsiráfnyál #33608 üzenetére
Ezeket miért írjátok offban ?
Egyébként azért előny, mert olyan kábelt teszel rá, amilyet akarsz. Hosszban, minőségben, színben, vastagságban stb... -
Zsiráfnyál
aktív tag
válasz
#42007296 #33607 üzenetére
A cserélhető kábel egyébként miért előny ? Jellemzően a kábel elfáradása szokott véget vetni egy fejhallgató pályafutásának, és ilyenkor jön jól, ha 30.000 helyett 1.000 Ft-ot bukik az ember, vagy más előnye is van ? Én egy kicsit tartok tőle, mert félek, hogy kicsúszik, ellazul, de erre a Shure biztonsági állásos zára mondjuk elég jól rácáfolt.
-
törölt tag
válasz
Én az M40x-et kiegyensúlyozottabnak találtam, az én fülemnek jobban bejött.
Vétel előtt sok oldalt végigjártam és sokak szerint alig van különbség hangzásban.
Az M40x mellett szólt számomra, hogy könnyebben meghajtható, és cserélhető a kábele is. -
-
contaxg
veterán
válasz
Volt régebben M30 és most van M30x. Ne keverd össze a kettőt. Két teljesen más fejhallgatóról van szó.
-
Zsiráfnyál
aktív tag
válasz
#42007296 #33603 üzenetére
Aha, néztem.
Az M30-at szemeltem ki meghallgatásra, az mennyiben tér el az M40-től, és az M50-től ? Az M30-ról az ajánlóban azt írják : "enyhén mélyorientált, meleg hangú", az M50-ről pedig itt többen azt írjátok, túlságosan mélyorientált. Ők így számozásban egyre mélyorientáltabbak, vagy van köztük más, lényeges különbség is ?
Tök egyszerű lenne a dolgom, ha bemehetnék az üzletbe kipróbálni, csak ennek sajnos 2x 300 km ára van.
-
törölt tag
válasz
Ezt itt linkeltem neked, nem tudom észrevetted e...de ingyen postával igaz nem 30, de 32-ért nem rossz.
-
.DLL
veterán
válasz
Abban is legalább olyan kevésnek találnád a mélyet, mint a 440-ben, amiben amúgy nem olyan kevés, csak szokni kell. Azért ez, és az M50 között vannak még egészséges átmenetek.
-
Zsiráfnyál
aktív tag
válasz
Dorien #33600 üzenetére
Ez semmiképpen sem az én árkategóriám.
Erre a 25.000-re még rájön az Áfa, meg a vám, szerintem ez se áll meg 40 alatt, a 30 nekem a legeslegfelső határ. Na meg kb bukom a garanciát, ami egy 30-40-50 ezres fejhallgatónál nem részletkérdés. Nem szívesen rendelek külföldről.
De köszönöm a tippet, ha valahol lesz rá módom, feltétlenül meghallgatom.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B365M i7 9700F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12600 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB CM CMP 510 Corsair 650W
- AKCIÓ! Intel Core i7 4790K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- IPhone 11 128GB Bontatlan ÚJ! 12 Hó Jótállás
- ÚJ- Hp Elitebook 840 G8 i5 11. gen 14" Magyar laptop / notebook- Win11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest