- Mobil flották
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Fotók, videók mobillal
- Tokba kerülnek a Pixel 10 mágnesei
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Érkezik a Samsung Health előfizetés?
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fritz Teufel
addikt
A frissítést úgy hajtsd végre, ahogyan le van írva. Ha az elkészült, akkor törölni kell az SD kárty tartalmát és helyére a roothoz szükséges csomagot kell felmásolni. Aztán mehet az újraindítás Recovery üzemmódba. Ott a leírt módon kell a telepítést elvégezni és kész.
Ha azonban a kártyáról nem törlöd le a ROM telepítő fájlokat, akkor megint egy ROM telepítést fogsz végrehajtani, ugyanis az azonnal indul, nem fog bejönni a Recovery. -
cekkk
veterán
Pedig Wipeoltam
Mind a kettőt vagy 3mat talán
Megkerestem de nem történt semmi.
A romnal is ott volt két zip a mappában azokat feltettem, viszont ahogy nézem nem csak annyi minden volt ott, így azért nem sikerült, kétszer kellett telepítenem egy helyett. Szóval valami nem oké. Majd este próba -
Miksz
tag
A rootolásnál a felső néhány sor nem kék?
ott kellene hangerő le vagy fel gombbal lépkedi az apply update sdcardra, majd bekapcs gomb (enternek felel meg) nyomni, utána szintén hang fel le gombokkal megkeresni a rootolo fájlt, és szintén bekapcs gombot nyomni. ... ha jól látom a problemát......
ui.: a romolás vszínűleg sikerült, csak elmaradt a wipe, ezért maradtak meg programok és magyar nyelv, meg a beállítások.
-
cekkk
veterán
Elképzelhető, hogy a rom a sok kínai karakter miatt nem telepedig fel?
Usb-n keresztül penről fellehet telepíteni?
-
cekkk
veterán
Valaki feltudná nekem tölteni a 10.28adikai gadmei romot, mert ami van link arról 4 óra alatt akar lejönni. :S
Akkor ennél frissebb jobb végül is most még nincs ugye?
-
cekkk
veterán
Sziasztok!
Nemrég vettünk barátnőmnek egy ilyen kis ketyerét
Lenne egy olyan kérdésem, hogy tudnátok-e linkelni nekem, egy leírás, hogy hogyan lehet romot frissíteni, és melyik magyar nyelvűt érdemes feltenni rá.
Nagyon hálás lennék érte!
Előre is köszönöm! -
válasz
Fritz Teufel #1180 üzenetére
Melyik romot hasznalod?
-
Smith Ügynök
tag
válasz
Fritz Teufel #1181 üzenetére
Na még néhány utolsó kérdés
Méretre a 8" mennyire használható, nem "fárasztja" a szemet?Illetve netezésnél a felhasználói élmény mondjuk egy Gadmei rommal mennyire "smooth"?
Köszönöm.
-
Fritz Teufel
addikt
Odáig jutottam, hogy a System Tunerrel fagyasztottam az összes user applikációt és azokat az alkalmazásokat, mik eredetileg a ROM-ban vannak és azonnal frissülnek, amikor beállítjuk a Play-t. Kivéve a Skype-ot. A Wi-fi folyamatos, tudok írni a készülékre, hanggal jelzi a beérkező üzenetet. Továbbra sem nyúlok a készülékhez, indítok egy videóhívást. Felvillan a kijelző, csörög kettőt és már szakad is meg a Wi-fi kapcsolat! Tehát addig van Wi-fi, amíg nincs bekapcsolva a kijelző. Nah, ezt hogyan rakjam össze!
-
Smithy87
senior tag
válasz
duffbeer #1168 üzenetére
A kérdésre a válasz le kell görgetni a legaljára és ott a normál nézetet megtapicskolni. Akkor a rendes webes nézetre fog váltani. Továbbá fóliát keresnék talált e már valaki kompatibiliset. Én is tapasztalom, hogy ha csak készenlétben hagyom akkor "lefagy" Gadmei rom van fent 10.16 asszem, root build.prop csere még nem volt. Valójában úgy vettem észre, hogy nem lefagy hanem egyszerűen kikapcsol. Még tesztelem.
Valakinek igértem képeket nem felejtettem el amint időm engedi meg csinálom.
-
ripjaw88
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Most sikerült egy ilyen készülékhez hozzájutnom és azt akarom kérdezni hogy a ROM frissítés erre a Gadmei E8-ra kockázatmentes vagy elromolhat közben a készülék? És mennyivel jobb mint a gyári?
Köszönöm
-
Joci42
tag
válasz
Smith Ügynök #1162 üzenetére
Hát ugyan ez volt a 808dcc-vel is.. Hardver nem olyan rossz.. ROM-ot meg csak főznek rá ha a gyári xar
-
melan
senior tag
Már szinte minden e tablettel foglalkozó fórumot elolvastam, épp ennek járok a felénél még. Nagyon gondolkodom egy ilyen megvételén, mivel sztem sokat számít az 1" a 7-eshez képest, meg persze a hardver. Szóval sajna nálunk a tesco-n kívűl nincs lehetőség ilyen tapizására, gondoltam megvárom, míg valamelyik ügyféllel foglalkozó alkalmazott leereszkedik és hajlandó megkérdezni mi a túrót ácsorgok a műszaki pultnál... Szóval a lényeg, hogy ilyet ugyan nem, de egy 10-es myaudio-t meg tudtam nézni, ami (kutyásul jól néz ki a fehér hátlappal). Azt hittem, hogy meg tudom jegyezni a számát 1008p-re emlékszem (nem, nem keverem az 1080p-vel), de semmit sem találtam a neten. 16:9-es képarány, 1,2 Ghz proci, 1Gb ram, 4.0.4-es rom volt fenn. Én állítottam át magyarra, sajna wifi luxus, így azt nem tudtam kipróbálni. Nagyon jól ment a cucc, gördülékeny meg minden, bár a képernyő mintha nem lett volna elég érzékeny, többször is rá kellett nyomnom egy-egy gombra, hogy lépjen tovább. 1 év garival 39.990HUF az ára. Kár, hogy nem tudom összehasonlítani egy 8"-al, mivel jelenleg arra venném, hogy munkában is magammal hordjam, de ez a 10-es nagyon tetszett, viszont kissé nagy is, nehéz is. Sztem átruccanok egy MM-ba tapizás céljából...
-
üszök
őstag
Van valamilyen időjárás előrejelző ami jó és kompatibilis a market szerint a készülékkel? Fancy, beautiful,időkép nem megy. Bár még a gadmei romot nem tettem fel. Az segítene?
-
Nem_Tom_x
csendes tag
Sziasztok! Ha tudtok segíteni... Jelenleg a készüléken Gadmei 4.0.4 rom, root nélkül ("eredeti" myaudio rom-ot wifi és görgetési probléma miatt cseréltem) ami jól működött, ma délelőttig... Ma a wifi jel eltűnt, konkrétan nem tudtam bekapcsolni, miután ledobott a routerről. Végül nem tudom mi segített, de többszöri ki-be kapcs. és a futó ill. tárolt folyamatok legtöbbjének lezárása után életre kelt, de nagyon instabil. Javaslatokat előre is köszönöm! Még valami, jelenleg speedtest.net letöltési eredmény irreálisan magas eredményt mutat, miközben a tényleges letöltés akadozik.
-
CsCsigusz
tag
Van egy fura észrevételem a Gadmei vs MyAudio romokkal kapcsolatban... Nekem múlt héten el lett küldve gariztatásra a töltőm, megmurdelt 3 nap után, de közbe gondoltam kipróbálom az állítható táppal tölti-e.
Na az az érdekes hogy a Gadmei 10.11-es rom amikor fent volt ahogy feldugtam neki a töltőt kilőtte az egész gépet, mintha kiszedted volna hirtelen az akksit
Jól beijedtem de emlékeztem hogy a MyAudio-s rommal meg töltött korábban ez a táp is, feldobtam a 9.27-es romot és azóta rendesen tölti... A táp 4.5 V-ot ad a tabinak ~1,8 A áramerősséggel ez kevesebb mint ami kell, a gyári táp 5 V-ot ad le ~2A-en.
Fura, hogy a rom mennyit befolyásol(?) de ha valakinek ilyen baja van tegyen majd így! Nagyon lassan tölt az "idegen" táp de nem hinném, hogy roncsolná az akksit mivel eleve kisebb a tabi felé a teljesítménye
Volt még egy szadista próbálkozásom valaki kérdezte hogy a Galaxy Ace töltője tölti-e micro usb-n a tabit, ezt is kipróbáltam
Hát... tölteni tölti, viszont gyorsan kihúztam mert a fényerőt felhúzta illetve a táp sípolt
Azt hiszem ezt ne nagyon próbáljátok
-
válasz
Fritz Teufel #1117 üzenetére
Probald felrakni a 1026 romot majd root,gyomlald kia google felesleges alkalmazokat pl g+,terkepek,helyszolgaltatas ....mar nem tudom fejbol mit gyomlaltam ki belole a system tunerf segitsegevel ,persze ezeket megelozoen ejtettem meg a builprop cseret ,a vegen egy caches es wipe data clear szinten a system tuner progi one click menujeben ,restart es mukszik minden ,se wifi se egyebb gond...
Ui probaldf meg a system tuner a taskmanagerevel hatha ki tudod szurni mi okzza a gebaszt,ha meg megvan tiltod az automatikus inditasat ua progival..
-
válasz
Fritz Teufel #1112 üzenetére
Nem raktad fel a wifi lock-ot ? Mert nalam az erosen bekavart ,miutan leszedtem rendbejott a wifi ,alvo modban is szepen megyeget....Probaltad mar a 1026 romot,en mar azzal nyuzom a modigolt buildproppal megfejelve ,mar napja van fent es eddig minden ok....ja es torrenten vegre full tempon ment :-) eddig csak ezzel e rommal ertem ezt el...
-
Yoli
tag
Szia!
Szerintem ez egy nagyon jó kis gép és a C One-t én is néztem, de HW miatt az labdába se rúghat a 808 mellett! Igazából én az E-digitalos akcióban vettem 35e-ért és úgy már szerintem best buy!
De 40-45e-ért is jó vétel mert a HW erős és egy Rom csere után egész jól működik nekem. -
melan
senior tag
Sziasztok!
NAgyon gondolkodom egy ilyen gépen, de nem tudok dönteni, hogy ez, vagy egy Concorde One,ami ugye majdnem feleennyi. Megéri e különbséget?
Az igazság az, ahogy elnézem ha ezt a tabit választom, akkor azzal kell kezdeni, hogy ROMcsere, meg rootolás (nekem a munkahelyi nethet kell proxy kód és azt csak rootolt progival tudom használni) szóóval a friss cuccot buherálni kell, hogy teljesen jól működjön... ez kicsit visszatart. A netes tv-t sem használnám ki, jó wifi kell, mert a munkahelyen távol vannak a routerek, telóval is csak határeset a netelérés. A hardver ütősebb, nem kérdés, a kijelző pedig 2.5 cm-e, nagyobb. Emiatt hajlok efelé... -
üszök
őstag
válasz
this is life #1085 üzenetére
Én magát a Romot nem tudtam leszedni.
-
-
fgoo
csendes tag
Ja, hogy te a gyári értéke való visszaállításra gondolsz! Az még tényleg nem volt, akkor már inkább romot cserélek, ha úgyis mindent újra be kell állítani. Én a hard resetnél a bekapcsoló gomb legalább tíz másodpercig való nyomását értettem, mert ha lefagy, akkor csak ez után tudom újraindítani.
-
icsi1
csendes tag
Sziasztok! Letöltöttem az új gadmei romot viszont a rar-ba elég sok minden van. a két zip-et elég felrakni?
Javítsatok ki ha tévedek de ha jól olvastam ebbe jó a bluetooth. a build.prop cserét érdemes majd megcsinálni, vagy használható így is a rom ? -
válasz
vertebrata #1072 üzenetére
Pl innen ,a letoltes a kek szinu krikszkrakszra klikkelj es jon is lefele,amiben en modositottam hogy a modingolt rom buildpropjat masoltam be az eredeti helyer....Igy visszajott a regi billentyu...[gabmei 1026]
Ui a link a gadmei uj romjahoz visz...
-
vertebrata
csendes tag
Köszönöm szépen értékes válaszaitokat!!!
Akkor fel rakom én is az új romot. -
vertebrata
csendes tag
Sziasztok!
Szerintetek ha felteszem az új Gadmei 4.04 (2012.10.26.) romot akkor megy alatta a BT?
Most a gyári Gadmei 4.0.4 (10.11) van fent nincs rootolva de itt nem megy.
Szóval mik azok a lépések hogy minden funkcionáljon?Köszi előre is.
-
Fritz Teufel
addikt
Sziasztok!
FONTOS INFORMÁCIÓ:
Aki sokat cserélgeti a ROM-ot, annak érdemes a ROM telepítőjébe tenni egy autoscript állományt. Ez arra hivatott, hogy megakadályozza a fekete képernyős téglásodást. Ha ez előfordul, akkor csak bontással lehet javítani, tehát ugrik a gari vagy csináld magad móka. Ha valakit érdekel a fizikai javítás menete, akkor lefordítom a leírást.
Íme a script elérhetősége, a 1026-os Gadmei ROM-ból: [link] -
fgoo
csendes tag
Már nem azért kolléga, de mielőtt engem leb@szol, olvasd el, hogy miről van szó! Az egész onnan indult, hogy icsi1 #1016 arra panaszkodik, hogy a 4.0.4-es rommal napjában többször lefagy, nem tér vissza alvásból. A a Gadmei rom csak később került szóba, ahogy a te Chrome preferenciád is, ami meg a te döntésed és a jelenség szempontjából nem releváns.
Az sd kártyánál meg nem mondtam, hogy megoldhatatlan az adatok le-fel pakolgatása, csak azt, hogy nincs kedvem hozzá, illetve azt szerettem volna megtudni, hogy volt-e olyan, akinek a 4.0.4-essel ilyen problémája volt és a romcsere után megszűnt.
-
Nunder
őstag
Már nem azért kolléga, de itt a Gadmei ROM-ról volt szó, nem pedig a gyáriról
Az pedig, hogy neked milyen böngésző az ideális csak a Te döntésed, a másik választása ettől még lehet ideálisabb az adott igényekhez.
Ami meg a telepítést illeti. Én is telefonom 8GB-os Class 4-es SDHC kártyáját használom. Pikk pakk megvan a fel/la másolás, és nem olyan sűrűn jönnek a ROMok, hogy ne érje meg a vesződést.
-
fgoo
csendes tag
Ezzel nem nagyon erősítettél meg semmit, mert nekem és icsi1-nek is 4.0.4-es van, mégis ezt csinálja. Bár az is igaz, hogy még a belassulós "gyári" 4.0.4-es, mert még nem szereztem egy üres sd kártyát a telepítéshez. Vagy menne úgy is a rom csere, ha telefonom nem üres 8 gigás kártyáját használnám erre a célra? Valahogy nincs kedvem leszedni, majd a rom csere után visszatenni a kártya teljes tartalmát.
Ja, és engem a Chrome hidegen hagy, nekem a Boat Browser jobban bejön. -
Miksz
tag
válasz
this is life #1021 üzenetére
Eddig gyáriban nekem is ez jön be, wifi nálam jónak tűnik. A root most megy fel....
Ha fele annyi haxolást kibír mint a blade-em akkor már megérte az árát, tud valamit
Már hiányom volt romolásból........... -
icsi1
csendes tag
Sziasztok! 4~5 napja használom tabot. Wifi tökéletes, 4.0.4 gyári rom van rajta. Viszont nálam napi 3x lefagy vagy nem kell fel készenlétből. A romot még nem cseréltem csak a bulid.prop ot. Valaki tapasztalt már hasonlót?
-
pedro21
tag
Csak hogy tovább bonyolítsuk az összképet, egy újabb gyári (Gadmei) rom került napvilágra:
Gadmei 4.04 (2012.10.26.) Többet az alábbi linken írnak róla: [link]
-
törölt tag
Nálam a Gadmei romnál nem ment a mobilnet, így kénytelen voltam visszatenni a gyárit, bár annál is eldobálja, de legalább néha működik!
Más is tapasztalt ilyet? (az enyém vodás, gyári Myaudio stick-el) -
Smithy87
senior tag
válasz
vertebrata #1005 üzenetére
Igazából tök mind egy. Ha jól olvastam mindegyik romnak csak használ. Egy harmadik ha jól tudom galaxy note 2 romból lett gyártva egy a mi gépünkre, és annak a build.propjáról van szó. Ez önmagában is jó hatással van a gépünkre.
-
vertebrata
csendes tag
Hogy én ezeket a lépéseket megtegyem, akkor vissza kell tennem a gyári myaudio-s romot? Vagy a meglévő
Gadmeis-t 10.11-est kell rootolnom majd build.prop-olnom? -
vertebrata
csendes tag
Nagyon köszönöm Nunder és Decepticon a kiselőadást, most feldolgozom őket.
Hogy én ezeket a lépéseket megtegyem, akkor vissza kell tennem a gyári myaudio-s romot? Vagy a meglévő
Gadmeis-t 10.11-est kell rootolnom majd build.prop-olnom?
A build.prop-ot csak TC-vel lehet megoldani?
Azt követően lessz Bluetoothom? -
Fritz Teufel
addikt
Akkor megpróbállak picit képbe hozni:
Recovery - Ez picit hasonló a funkciója mint a Windows csökkentett módjának. A különbség, hogy itt nem lehet használni a készüléket, csak módosításokat lehet eszközölni,
wipe data/factory reset - minden a felhasználó által létrehozott adat és rendszer módosítás törlésre kerül, ezáltal visszaáll a gyári állapot. Szoktuk FR-nek vagy wipe-nak is rövidíteni,
Gyökérkönyvtár vagy gyökérkatalógus ( jelölése: / ) - szokták szülő könyvtárnak is hívni.
A Unix fájlrendszerben három kitüntetett pont létezik az egyes felhasználó számára:
a gyökérkatalógus (root directory), ez a fájlrendszer kezdõpontja: /
az alapkatalógus (home directory), az egyes felhasználóhoz tartozó kiindulási pont: ~/
a munkakatalógus (current directory), az a pont, ahol a felhasználó éppen tartózkodik a fájlrendszerben: ./Ha lesz root-od, akkor majd a gyökér fájlrendszerben (root) ezeket a katalógusokat láthatod: (Fontos: közvetlenül a gyökér alatt nincsenek file-ok)
Az aktuális fölötti könyvtár: ../
A bináris programok könyvtára: /bin - bin mint bináris
A különféle eszközök könyvtára: /dev dev mint device vagyis eszköz
Egyéb rendszerfájlok, rendszerint a rendszeradminisztrációs fájlok: /etc mint ecetera magyarul satöbbi, a legtöbb esetben itt van a jelszavakat tároló fájl is
Az ideiglenesen "felakasztott" eszközök becsatolási pontja (lásd mount parancs): /mnt - itt keresd majd a külső meghajtót vagy external vagyis külső SDkártyát, bármilyen ezközt amit USB, vagy wi-fi-n vagy bluetooth-on keresztül csatolsz
Felhasználói programok, forrásszövegek, könyvtárak: /usr - user vagyis felhasználó, wipe esetén többek között ennek a mappának a tartalma törlődik
Fontosabb függvénykönyvtárak - ezeket csak a programozók használják: /lib vagyis libraryHa létrehozod a kitüntetett root felhasználót, akkor a gyökérben megjelenik egy új katalógus: /root ez a root felhasználó home könyvtára
Tovább most nem részletezném, a főbb katalógusokat részleteztem csak. Mint láthatod, az elnevezések nem valami ördögtől való csak az informatikusok által értelmezhető rövidítésekből állnak, nagyon logikus és pofon egyszerű.
Mi az a root? A root a Unix rendszer kitüntetett felhasználója. A root felhasználó, Linux alatt a rendszergazda felhasználó. Android alatt a különféle programok saját nem emelt szintű felhasználói fiók alatt futnak. Előfordulnak dolgok amikhez szükséges rendszergazdai joggal rendelkezni:
Óra állítása ntp segítségével
Tethering használatához
Market-ben az országot átírni
OpenVPN használatához
sshd futtatásához
Programok sd-kártyára helyezése, olyan programoknál ahol az áthelyezést a fejlesztő nem engedélyezte.Az Android készülékeken gyárilag nincs létrehozva a root, ezzel is védve a rendszert a felhasználó elől. Érthető lépés, mert ezen joggal a készülék nagyon könnyen "téglásítható".
Rootolás - a root kitüntetett felhasználó létrehozása. Jelen esetünkben ezt a Recovery-ből futtatott külső tömörített állományból szerezzük (az a bizonyos tömörített állomány - *.zip más néven exploit: kihasználás, kiaknázás) . Root során létrehozza a gyökérben a root katalógust és pár szükséges alkalmazást telepít: SU vagyis Superuser (itt állíthatók be a különböző alkalmazások hozzáférési jogai) valamint a RootExpoler (hasonló mint a TotalCommander) alkalmazásokat. A különböző hozzáférési jogokat most megint csak nem részletezném.
A root telepítése: a letöltött *.zip állományt felmásoljuk egy külső (external) SD kártyára. Lehetőleg más ne legyen a kártyán. A a tableten keresztül másoltuk fel az állományt, akkor a tabletet kikapcsoljuk, az SD marad a helyén a tebletben az egy zip állománnyal a tarsolyában.
1 lépés: a tablet bekapcsolása a Power gomb és a Hangerő (Volume) gomb egyszerre történő lenyomásával, a logo megjelenéséig. A Volume + vagy - nálam teljesen mindegy volt
2 lépés: most betöltődött a Recovery. Itt a Volume + vagy - gombokkal lehet fel vagy le navigálni, a Power gomb lesz az Enter. Az exploit (root) futtatásához navigálj a Flash zip from sdcard menüpontra. Megjelenik a kártyán lévő exploit. Ránavigálunk és Enter... ekkor elindul a root telepítése majd ha végzett, a rendszer automatikusan újraindul.Gratulálok, létrehoztat a saját root felhasználódat! Persze ezzel még nincs vége a mutatványnak, hiszen a root jogokat ki is kell osztani, a Unix örökség miatt itt minden alkalmazásnak egyenként kell azt megadni (szerintem ez így helyes és biztonságos - többek között ezért tartom a DOS alapokon nyugvó Windows-t primitívebb rendszernek és egy hátrafelé való lépésnek a rendszerek törzsfejlődésében.
Amikor a rendszer újraindult, azonnal egy felugró ablakkal találkozol, amit az SU dob fel. Kéri a root jogot tőled. Persze te ezt egy Allowed-re való tapicskolással nagyvonalúan megadod. A Denied lenne az elutasítás.
Nálam az első dolog volt a TotalCommander root jogokkal való felruházása. Ennek menete a következő: Beállítás menü a TC-ben és alul pipa a Root hasz. mindenhol mellé.A build.prop cseréje:
1. lépés - a build.prop-ot vagy kimásolod a kínai Custom ROM 1.1-es verziójából vagy fentebb már valaki külön belinkelte. Ezt felteszed mondjuk az SD kártyára. Hosszú tapicskolás rajta majd kiválaszt: Vágólapra másolás
2. lépés - most a másik ablakban kiválasztjuk a fájlrendszer gyökere katalógust és ezzel felugrunk egészen a gyökérig. Itt belépünk a /system mappába.
3. lépés - itt megkeressük az eredeti build-prop fájlt és hosszú tapicskolás után a felugró ablakban töröljük azt
4. lépés - most megint hosszú tapicskolás és kiválasztjuk a (Beillesztés ide - Másolás) menüpontot
5. lépés - a készüléket újraindítjuk, hogy az új build.prop betöltődjönEnjoy!
Így dióhéjban ennyi lenne, ugye nem is olyan bonyolult. ;-) Ha van egyéb kérdés, reklám után jövök vagyis késő este leszek megint.
Üdv, Dec
-
Nunder
őstag
válasz
vertebrata #993 üzenetére
A Root-olás folyamata rém egyszerű. Hasonlóképp kell eljárni, mint a ROM telepítésnél, csak itt az egyetlen *.zip fájlt kell felrakni az SD kártyára. Majd kikapcsolás, Volume+ és Power gomb egyszerre megnyom. Ekkor az Android recovery módjában találod magad. Itt van lehetőséged a Factory reset-re is, többek között, de neked most az Install update from SD card opció lesz a nyerő. Ha ezt kiválasztod, akkor feltelepíti a Root jogot a készülékre. Innentól kezdve teljes irányíthatóságot kapsz kézhez, az eddig letiltott funkciókat is tudod majd használni.
Hirtelen ennyi, a BT-ról meg a többiről majd később, vagy majd valaki más, abba még én sem vájtam bele magam.
-
vertebrata
csendes tag
Sziasztok!
Előszeretettel olvasom ezt a fórumot, mert vettem én is egy 808dcc-t.
Az Android os-t soha nem használtam ez az első.
Szeretném tényleg a legjobbat kihozni belőle, de azok a lépések amik Nektek rutinszerűen mennek sajnos nekem egy kicsit magas.
Addig eljutottam, mert a myaudios 4.0.4 volt fent, hogy lecseréltem a gadmei 4.0.4 10.11-es romra.
Ez nem volt nagy dolog hiszen nekem csak el kellett indítanom és megcsinálta magának.
Viszont nem működik a bluetoothom, ha már egyszer van akkor működjön.
Olvastam Imike_ 80 leírását, és megtetszett.
De a konkrét lépések részleteit szeretném kérni tőletek (pl: hogy kell rootolni, hogy kell azt a build.prop-ot betenni , és honnan,mivel?) mert tényleg nem ismerem a rendszert, de azon vagyok hogy elsajátítsam és a későbbiek folyamán én is segíteni tudjam mások munkáját.
Egyszóval az adott hardverből egy jó kis masinát szeretnék faragni.
Előre is köszönöm annak aki nem nézi le az ilyen tudatlant, és szánna rám egy pár sort.
A fogalmak terén is hadilábon állok, pl: főzött rom, factory reset… -
Imike_80
aktív tag
Gadmei-ben mindig valami hibát írt ki az egyik fiókommal a Play, s lehet, hogy nincs köze hozzá, de nekem nem volt annyira pipec, mint vártam. Tegnap, ahogy ígértem, meló után feltettem a gyári MyAudio 0923-at, plusz root, plusz új build.prop. Azt hiszem 72%-on volt az akksi, amikor elkezdtem.
Mindent feltettem, restartok, nyomogatás, WiFi. Jelerősség mindenhol tökéletes, bármelyik előző Rom-nál jobbnak tűnik. Görgetés, menü sebessége szintén. Play-en a letöltés a fiókommal tökéletes, zokszó nélkül megy minden szépen, gyorsan. Weboldalakat gyorsan tölti, nekem a gyári böngésző megfelel. 65%-ra ment le az akksi.
Este még nyomogattam picit, szintén WiFi, E-mailek, feltettem a Swiftkeyt, beállítottam, testre szabtam ismét mindent az én ízlésemnek megfelelően. Akksi lement 59%-ra. WiFi kikapcs, aztán alvás. Reggel megintcsak 59%-on ébredt, tehát egész éjjel nem evett semmit!!! Oké, nekem is ez lenne a normális, de a telcsim azért a térerő, meg miegymás miatt 4-5%-ot simán lemegy - ha nem többet.
Gyári Launchert használok, nekem ez is megfelelő.
A lényeg, hogy nekem ez jött be, nekem így kerek a dolog. Érzetre gyors mindene, jelerősség is tökéletes az egész panel-lakásban, s nem utolsósorban érzetre nagyon egyben van, Stabli! Most imádom igazán!
Üdv. -
varga.balazs
aktív tag
válasz
Zollkid100 #984 üzenetére
most stock, de nekem az apex jobban bejött, valahogy folyamatosabb volt(persze hozzátéve, akkor még nem a legutóbbi rom volt fenn, hanem a gyári 4.0.4.
-
-
Zollkid100
tag
Erre tudtok valamit?:
Telepíteném a gadmei romot. A zipet a (külső)kártyára másoltam,más nincs rajta.
Nyomom a powert+ a hangerő fel-t és csak a recovery jön be. Esetleg wipe-oljak a recoveryben és tegyem fel onnan a romot? -
Nunder
őstag
válasz
Fritz Teufel #931 üzenetére
Teljesen kiakadtam, tegnap feltettem F1 alatt a mókolt ROM-ot, erre miután ránézek a fórumra, látom, hogy van újabb
Melyik a jobb? Mert nem akarom ilyen sűrűn cserélgetni a rendszert, meg a telefonom kártyáját vagyok kénytelen használni így is hozzá
-
-
fgoo
csendes tag
válasz
this is life #943 üzenetére
Köszi, de mint feljebb is írtam, én voltam balfácán, a fájlrendszer csak olvashatóan volt a tc-ben beolvasva, azért nem tudtam a jogokat változtatni. Amúgy a 9.27-es "gyári" romon cseréltem, eddig nem veszek észre különösebb javulást.
-
Veletlenul nincsc fent a tableteden a root explorer mert akkor vasdgyx torold azt a programot,vagy azon belul engedelyezd a file modositasara az irasi jogot is en toroltem a root explorert mert bekavart egy kisse,utana tc rott jog ,aztan ahogy par hozzaszolassal fentebb irt modon sikerult megoldani.Nekedcv melyik rom van fent?
-
válasz
Zollkid100 #938 üzenetére
Csak a magam neveben mondanam gadmei rom + gadmei modositott rom buildpropja ,nekem ez jott be legjobban ,alapbol se volt nagy gondom de ezzel a parossal gordulekenyebb a rendszer es stabilabb,erosebb a wifi is.
-
Zollkid100
tag
Na srácok!
Az a szituáció, hogy a héten nem értem rá nagyon romolgatni, most viszont igen.
Mit javasoltok?
Gadmei? Gyári rom újrarakása majd bulidprop csere?
Vagy elég kicserélni a jelenlegi rendszeren? (érintetlen,"out of the box" 9.27)
Üdv: Zoli -
Imike_80
aktív tag
válasz
Fritz Teufel #931 üzenetére
Köszi!
Holnap lehet, hogy ki is próbálom munka után, mert a Gadmei-rom egyelőre nem győzött meg teljes egészében. Lehet, hogy egyedi a dolog, vagy a routeremet nem szereti, vagy tényleg rossz a netem a hétvége, vagy a rossz idő miatt.
Sebaj. Most már adott a 9.23, a root és az új build.prop.
Ha lesz addigra akksi üzemidőd teszted, vagy bármi hasznos észrevétel, szívesen fogadom a honfitársaimmal!
Üdv.
-
-
Fritz Teufel
addikt
válasz
Imike_80 #928 üzenetére
Amikor feltettem a gyári MyAudio 4.0.4 ROM 09.23-at, akkor picit néhol akadozott pedig még szűz állapotban volt. Nem nagyon, eddig sem volt vele bajom. Feltettem rá a root-ot és a Total Commandert. A TC-nek root jogot adtam és a moddolt build.prop fájlal felülírtam az eredetit. Reboot után, mintha mindent megolajoztak volna. A Note fingerprint miatt sokkal több alkalmazás telepíthető a Play Store-ból, de sajnos a Chrome-ot továbbra is csak manuálisan lehet. A Wi-fi jóval stabilabb, nem olyan hullámzó a jelerősség mint előtte.
Mindenképpen tegyétek fel, nincs vesztenivaló. Az eredeti MyAudio ROM mindenkinek megvan és abban ott az eredeti build.prop fájl, ha esetleg vissza szeretné állítani. Persze aki felteszi, nem akarja majd visszaállítani -
Imike_80
aktív tag
Dec!
Milyen lett? Most olvastam amott, hogy MyAudio-s ROM, új build-proppal fut a gépeden. Mesélj!
Bocs srácok, de nekem ez a 10.11-es Gadmei-rom nem tűnik annyival jobbnak, mint amivel kijött, 0927-es. Nem tűnik gyorsabbnak, röcögős továbbra is a görgetés. Nekem úgy fest, hogy lassabben tölti be a weboldalakat. DE! Lehet, hogy szar a Net, mert hétvégén eleve mindenki rá van csoffadva, meg az idő is szar, szerintem az is befolyásolja. No mindegy. De szimpi lenne ez a stabil gyári ROM, picivel jobban megírt build kombó! Ú de sajnálom royalka! Remélem ki tudod cseréltetni egy vadi újra!
-
üszök
őstag
Üdv uraim.
Ma vettem én is egy ilyen gépet a Médiába.Most nézegetem,és az tűnt fel először,hogy a kapcsolósorban ott van a GPS jele.De sehol nem írnak GPS vevőt.Az első hsz-ben szereplő Romot rakjam fel?Az nem jár garancia vesztéssel?A garancia papíron egy Miskolci telefonszám szerepel,ott a szervíz vagy csak kihelyezett valami?
Nekiállok végigolvasni a fórumot minden infóra szükségem van. -
derrik
őstag
válasz
this is life #916 üzenetére
......igazad van.A törlés kimaradt!
Működő pedig található. Mert nekem is az van! 20923-as romnál az Operában nyitja meg a flasht, a gyári böngészőben pedig teljes kijelzőn. -
válasz
Fairplays #913 üzenetére
Ha mindegyik bongeszoben hasznalni szeretned akkor nedf is frissits,mert akkor az opera mobillal es elvileg a stock bongeszovel van flash,en miutan kigyomlaltam a system tunerral es ujjat tettem fel helyette akkor nem akart mukodni ,de fentebb irta valaki hogy az operaval megy a flash semmi massal eddig,igaz o fozott romon probalta...
-
Smithy87
senior tag
válasz
Fritz Teufel #900 üzenetére
Az új build.prop file-t fel tudnád tölteni valahová? kicsit egyszerűbb lenne csak azt letölteni mint az egész romot mindenestől. Ha elnéztem és már lett linkelve akkor bocsánat.
-
royalka
őstag
Levettem reggel a töltőről minden klopp. Majd letettem. Csináltam kaját és most ez fogad: Újra húztam a romot.. Nem segített. 1 xer volt hogy újra indítottam és bejött rendesen a kép majd kikapcsoltam megint és azóta ez van..
-
törölt tag
válasz
Fritz Teufel #903 üzenetére
Feltettem a Gadmei romot, működött a mobilnet, majd eldobta a hálózatot és azóta nincsenek APN-ek!
Semmit nem csináltam vele! ( gyári mobilstick-el, vodafone kártyával) -
Fritz Teufel
addikt
Friss hír:
Az SG fórumán snefi71 nagyon okosan csak kivette a build.prop fájlt a kínai custom ROM-ból és a rootolt stock ROM-ban lecserélte. A jótékony hatások azonnal érvényesülnek egy újraindítás után. Előtte az eredeti fájlt azért mentsétek le valahova. Mindjárt ki is próbálom én is, de a srácnak egyből javult a wi-fi, a scroll, a net sebessége stb. Ígéretes a dolog, én is így próbálom most ki.
Erre gondolhattam volna, hiszen a lényeg valóban a build.prop fájlban van, itt lehet tuningolni a rendszert. Persze csak hozzáértéssel, óvatosan!
-
gdevil
aktív tag
válasz
Fritz Teufel #898 üzenetére
Nagyon jól hangzik amit a romról irtál, a mai nap én is végre felteszem és kipróbálom. Mégpedig a friss 1.1-et....
Jó, hogy írsz a srácnak, foglalkozol a dologgal, remélem belekerül majd bluetooth is, az lenne az igazi! -
Fritz Teufel
addikt
A főzött ROMnak kiadta a javított 1.1-es verzióját tegnap a srác. Van benne pár hibajavítás:
1. Beépítette a teljes Google Services Framework-öt, beleértve Google Play Store, Permission Files és Libraries
2. Meghagyta az eredeti Samsung Galaxy Note N7000 fingerprint-et, hogy a letölthetőség a lehető legtöbb legyen a Android appokat és a Gameloft játékokat tekintve, (a stock ROM-ok ebben ugye nem jeleskednek)
3.Az eredeti Gadmei Launcher pixelezetté tette a nagyított ikonokat. A launchert kicserélte az eredeti stock ICS 4.0.4 launcher-re amelynél az ikonok eredeti méretűek. Most azonos felbontás mellett az ikonok hasonlóan tiszták mint a Samsung Galaxy Tab 7.7-en,
4. Lecserélte a Rendszer és jelző hangokat a Samsung hangjaira,
5. Pár módosítás a build.prop-ban, ami tovább növeli a scroll sebességét és javítja az érintés pontosságát,
6. Eltávolította a Samsung gyári Flash-t, így a felhasználó most eldöntheti, hogy milyen verziót telepít,
7. Kérésemre javította a Galéria duplikációt.Közvetlen letöltő link: [link]
(A zöld gomb fölötti kis kék 下载 link a letöltés)Tegnap este írtam neki és kértem, hogy módosítsa nekünk a ROM-ot úgy, hogy benne hagyja a bluetooth vezérlést. Valójában csak a kékfog ikonját vette ki a Beállítások menüből, de nekünk arra szükségünk van. Előtte még azt írta, hogy azért vette ki, mert az 1.5GHz-es E8-HD-n nincs bluetooth. Hát, azt is megírtam neki, hogy nálunk meg van és küldtem róla képeket. Remélem segít nekünk. Ha esetleg mégsem, akkor majd megpróbálom magam beleásni a főzésbe és kitalálom hogyan kell az ikont visszatenni.
Egy picit mintha jobban enné az akkumulátort, de ezt fel kell áldozni a Wi-fi és a zökkenőmentes 2D kezelés oltárán. Nyersen kihozza a maximumot a vasból. Tapasztalataink szerint a Wi-fi problémát egy csapásra megoldja a ROM, valóban nincs itt tervezői hardveres hiba. Ha csak nem hibás az összeszerelés, de azt nincs ROM ami megoldja. Nálam a tablet ugyan azt a hálózati környezetet látja, amit az SGSII telefonom, hasonló jelszinttel.
A ROM teljesen le van csupaszítva, nincs benne semmi alkalmazás. Ez abból a szempontból jó, hogy azt teszel rá, ami neked tetszik. A MyAudio alkalmazásokat fentebb valaki már linkelte, de ha kell én is el tudom küldeni. A root amit használunk a 4.0.4-hez, itt is működik! Ha nem is akarod fent hagyni, érdemes ezt a ROM-ot kipróbálni.
A sráccal megpróbálok kapcsolatot tartani és rávenni őt egy majdani Galaxy Note 4.1-es projectre. Természetesen még nincs ilyen stock ROM, várhatóan a közeljövőben kerül kiadásra.
-
válasz
Fritz Teufel #891 üzenetére
Koszonom elore is :-) es koszi a modositott rom megosztasat is,nagyon olajozottan porgo darab...
-
Aki felrakta a modingolt romot,sikerult felheggeszteni a flashplayert,mert nekem nem akar osszejonni es egy kis segitseg jol jonne...
Elore is koszonom -
Osynho
addikt
Az ígért képek: Aurora II vs 808dcc. Bocsi, csak teló volt kéznél + szobában lőttem őket.
A 808 fakóbb, kékes tónusú az Aurorához képest, lefelé eléggé gyorsan romlik a kép, de minden irányban kicsit. Szemből nézve sem ugyanolyan a két távolabbi oldal képe. Persze ezek főleg akkor látszanak, ha ips van mellé téve, bőven szép a myaudio képe is.
Ja, és a piszkos szőnyegért is sorry!
-
Permet Elek
senior tag
Én is kipróbálnám az új romot, de már annyi minden lett telepítve. Nem lehet lementeni valahogy, aztán vissza az újra?? Lehet van már válasz rá a topicban. De azért megköszönném ha írna rá valaki megoldást, ha létezik.
-
fgoo
csendes tag
válasz
Zollkid100 #841 üzenetére
Hogy mi a különbség, azt nem tudom, de garancia szempontjából a 9.23 is ugyanolyan jó, mert az is hivatalos rom.
-
Fritz Teufel
addikt
Ezzel a ROM-mal a Wi-fi ugyan azt látja mint az SGSII telefonom. Most egybe felcsaptam a készülékre minden alkalmazásomat, mert látni akarom, hogy eldobja-e a hálózatot alvó üzemmódban. Valami alkalmazás miatt minden más ROM eddig eldobálta. Majd holnap elmesélem a kalandokat... minden esetre, ha ez a ROM rendbe lenne téve, a gépünk nagyon komoly kis eszköz lenne. A wi-fi is inkább szoftveres probléma mint hardveres. Legalább is nálam.
-
Zollkid100
tag
Valaki ötlet arra,hogy honnét lehetne megszerezni a 9.27-es romot?
Nekem is az van gyárilag rajta.
Vagy nincs számottevő módosítás a kettő közt? (9.23 ; 9.27)
Gari szempontból? -
gdevil
aktív tag
http://bbs.gadmei.com/thread-18360-1-1.html
Itt egy mai friss moddolás a Gadmei romhoz, A Galaxy Note beállításait, meg egykét appot moddoltak benne, ha jól fordította a google, akkor pl. folyékonyabb görgetés, optimalizálások kerültek bele.
A letöltő linkkel viszont nem boldogultam, full kínai, nem tudom hogy kellene letölteni...
Ha valaki tudja a megoldást jelezze és már tolom is fel kipróbálni......Itt lenne maga a cumó:
http://www.kuaipan.cn/file/id_78152152630951937.htm
-
Imike_80
aktív tag
Helló!
Felraktam a Gadmei Rom-ot. Elvileg minden jól ment, magyar nyelv OK, minden meg is lett. DE!
Nincsen Play-áruház. És a fiók hozzáadásánál nem lehet Google fiókot választani.
Valami ötlet, hogyan tovább? -
royalka
őstag
Hát nekem nagy problémám tényleg nincs. Kicsit akad, nem vészes. Nem láttam még hogy hogy megy a kínai, de ha csak harmatnyival jobb akkor felesnek látom a felrakását. A wifi mindene hol úgy megy ahogy akarom, szal nincs baj vele. Vidi van fent a Gadmei-romról? Csak kíváncsi lennék hogy mennyire akadás mentes az. Én az aksi időt keveslem de lehet még alakul az.
-
Imike_80
aktív tag
Memkarin a cuccos, délután én is teszem felfelé a Gangnam Romot
-
tmilan1989
csendes tag
Sziasztok!
Gadmei rom feltelítéssel kapcsolatban szeretnék kérdezni. Külső memória kártyára kell rárakni a feltepítendő file-okat? Csak mert nekem nincs mem. kártyám és akkor nehézkes lenne... Vagy pendrive-ra is rá lehet rakni?
Előre is köszi! -
Rambovits
senior tag
Kis info: Class 10-es 32gigás samsung sdhc-ról raktam fel a gadmei-es rom-ot, szóval azzal is megy.
Szintetikus teszteken kb ugyanazt produkálta mint a myaudio-s rom (Antutu wifivel 4.9-5.1k, nélküle: 7.8-7.9k), viszont érezhetően gördülékenyebb, és szerintem ez a fontos
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mobil flották
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Horgász topik
- Xbox Series X|S
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- VR topik
- Xbox tulajok OFF topicja
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Háztartási gépek
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Tab A8 (2021) , 3/32 GB,
- Samsung Galaxy S6 Lite (2022) , 4/64 GB ,Wi-fi
- Apple iPad mini 6. Generáció , 64 GB , Kártyafüggetlen
- MacSzerez.com - iPad Pro 12.9" / 4. generáció / Asztroszürke / Wifi + Cellular / 512GB / Garancia
- MacSzerez.com - iPad / 7. generáció / Ezüst / 128GB / Wifi / Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! CSAK KIPRÓBÁLT! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 5 9600X Processzor!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest