Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • And

    veterán

    válasz Batib #12598 üzenetére

    1.) Oké, hogy most eléred azon a címen, de azt mindenképp le kell fixálnod, mert ha nem teszed, semmi garancia nincs rá, hogy örökké ott is marad. Ha dhcp-n kapja ezt az IP-t, akkor kösd a box MAC-címéhez a dhcp-szerver beállításainál, így kizárólag a box-nak lesz fenntartva, és mindig azt kapja.
    2.) Jó helyen vagy, de ez nem is sima port-forward, hanem port-range forward (vagyis nem csak egy portot, hanem egy tartományt lehet vele forwardolni).
    Protokoll: TCP, WAN Host Start / End IP: ez valószínűleg csak a külső címtartomány korlátozásra szolgál, nem kell megadni (azért olvasd el a helpjét), WAN Start / End Port: 80 (már ka az internet felől is az alapértelmezett portszámon akarod elérni), LAN Host IP: Box IP-címe, LAN Host Start / End Port: 80.
    3.) "ADSL kábel be a ZTE-be (itt van még IPTV port is) át a Linksysbe [..]"
    Ok, de a Linksys-nek ugye az egyik LAN-portjára? Mert ezt nem írtad.
    "Hogyan tudom megnézni hogy fix vagy din IP-m van"
    Alapesetben szinte bizonyosan dinamikus a WAN IP-d, ha az egy mezei ADSL.
    "Hol tudok hostname-et regisztrálni?"
    Már említettem, hogy kismillió dinamikus dns szolgáltatás létezik: [link]. A routerek gyári szoftvere által nagyon gyakran - sok esetben egyedüliként - támogatott dyndns.com-ot "No Longer Free"-ként említi, ami azért nem teljesen igaz, de tény, hogy az utóbbi időben nagyon macerás lett az ingyenes szolgáltatásuk használata). Azt is említettem, hogy nagyon szép ez a rengeteg ingyenes ddns-szolgáltató, csak éppen a hajadra kenheted, ha a routered nem támogatja, tehát az elsődleges szempont, hogy a modem-router ddns-t kezelő menüjében - ha van egyáltalán olyan - mely szolgáltatások közül lehet választani. A második (belső) routerre hiába tennél olyan 3rd-party firmware-t, amelyben egy rakás ddns konfigurálható, az már nem nagyon fog működni: mivel a nyilvános (WAN) IP-címedet a ZTE kezeli, arra vagy utalva. Létezik PC-s kliensprogram is, amely adott ddns-szolgáltatást támogat, de jelen esetben nem igazán praktikus: ha a PC-d nincs bekapcsolva, nem képes a címváltozást regisztrálni.

Új hozzászólás Aktív témák