Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Radeon_5

    aktív tag

    válasz qnadam #59684 üzenetére

    Eh eh. Na igen igazad van...de megiscsak, szerintem maradjunk az epito kritikanal, hatha abbol tanul mindenki.
    Szoval igen, alapvetoen legyszives mindenki a leheto legegyertelmubben valaszoljon kerdesekre, 'mintha anyukadnak magyaraznal' kb, liyesmi modon kene mindenkinek gondolkodni mielott ir hozzaszolast:

    Mielott leirsz valamit, legalabb egy 3 masodpercre gondolj bele hogy a masik fel is nagy valoszinuseggel birtokaban van-e annak a hattertudasnak/tapasztalatnak (sztorinak..), amit epp leirni keszulsz, szoval hogy meg fogja-e erteni.
    Ha ezek utan is leirod, akkor tenyleg csak menozesbol vagy kisebb esellyel tudatlansag leplezese miatt irsz (bar akkor minek irnal egyaltalan, ha nem ismered a temat). Nyilvan mindenki tud melyviz-jellegu dumakkal dobalozni a sajat szakteruleten, de ertelme nem sok van.

    Szoval @k.feri80 koszi a hozzaszolast, es vedd ezt epito jellegu kritikanak; rohadtul hasznos tudas az eletben ha az ember erthetoen el tud magyarazni bonyolult dolgokat is, akar a temaban nem jartasaknak ;)

    NA DE visszaterve a temara: nekem, abbol amit eddig osszeszedtem tudast es amennyire probalom elkepzelni a felmerulo helyzeteket amik elo fognak jonni a wifi halozataim tervezese soran, elegge afele hajlik a dolog hogy a wireless mesh a megfelelo a szamomra. Ami varhato:
    - gyorsan fel kell szerelni az AP-ket (esemenyek elott par oraval), konkretan felakasztgatni oket aztan bekonfigolni
    - nem fix halozat, esemeny utan le is lesznek szerelve, majd a kovetkezo helyszinen fel
    - kabelezes lehet hogy neha lehetseges, de valoszinubb hogy nem, igy maradnek a wireless osszekottetesnel
    - minel kevesebb cuccot kelljen cipelni, igy is van eleg, masok is
    - sok klienssel kell tartani a kapcsolatot, de nem lesz hatalmas adatforgalom, sot egyelore WAN sem (max egy kapcsolodo szerver gep mehet ki az internetre talan, kicsit kesobb)

    Ezek alapjan van ami miatt valaki megis a mesh ellen lenne? Es tovabbra is varom a marka otleteket, bar en elegge az Unifi mesh fele hajlok.

    ES az utolso kerdes egyelore: A mesh AP-k melle (Legyen az Unifi mondjuk), kell-e valami vezerlo, es ha igen micsoda (es miert?)? Router vagy switch, es van-e valami kovetelmeny vele szemben?

    Koszi mindenkinek aki valaszol!

    [ Szerkesztve ]

    Son of a Bit

Új hozzászólás Aktív témák