Hirdetés
- CES 2026: A Hohem kompakt SSD-je telefonos USB-elosztó is
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- iPhone topik
- Visszakerül a Realme az Oppo alá
- Telekom mobilszolgáltatások
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- Fotók, videók mobillal
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
-
Mobilarena
Ajánlott ingyenes Windows programok

Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
_DiEGO_
üzenetére
Ha alacsony rpm-el forog a venti az nem szamit nalam bele a hofokba.
A nagy hougras amugyis akkor keletkezik amikormegkapja a terhelest a proci, utana mar sokkal kisebb lepcsobe melegszik.
Nekem sokkal tobbet szamit, hogy a gep teljesen halk legyen.
Arra is gondoltam ha sikerul ilyen kriteriumokkal configolni a venti szabalyzast akkor visszaveszem a boost tdp-t.180W-os terheles mellett 80-85 a legmelegebb mag (atlag < 75)
Ez meg nalam belefer
-
Sziasztok!
Jelenleg a FAN control-t használom a ventik szabályzására.
Ebbe, vagy más progiba nem lehet jobban függvényezni a venti szabályzást?Amire szükségem lenne, hogy pl. 125W -os CPU terhelésig ne vegye figyelembe a venti szabályzási kérelmet. (addig passzívan 70°C -ig tartja a ventim a cput)
-
BigBadPlaYeR
senior tag
Elektronikai iparban a szerelés közben valóban gyakran használnak levegő ionizátorokat. Ezek jellemzően kisebb-nagyobb ventillátornak látszanak. Az a cél, hogy a NYÁK és többi elektronikai alkatrész felületéről kvázi lefújják a statikus töltéseket, így a por/bármi egyéb szennyeződés nem tapad rá (mindenesetre jóval kevésbé). Általában a készülékház lezárása előtt/közben csinálják ezt.
-
válasz
tibaimp
üzenetére
FanControl by Rem0o
(Video kari ventit felnyomattam vele most 100%-ra, el akart repülni)
-
tibaimp
nagyúr
Üdvözlet!
Tud valaki ingyenes ventilátor vezérlő programot?
Hasonlót, mint a SpeedFan [link] ? (most próbáltam, nálam ez már nem működik, nem lát semmilyen ventit).
Jó az is, ha csak fan vezérlő, nem szükséges más funkció, de a házban lévőket is tudja, ne csak a CPU-t. -
lenoma
aktív tag
válasz
jaffa 2843
üzenetére
Köszönöm, beállítottam és működik. Jó lesz. Már csak a Ryzen magok ha figyelve vannak akkor nem alszanak infónak kell utána járnom, hogy melyik hőmérséklethez állítsam a ventiket. Ne pont a hűtő szabályozás fűtse a procit.
De azt majd egy másik topicban. -
válasz
lenoma
üzenetére
Persze. Sőt olyat is lehet, hogy több szenzor átlagát vagy különbségét figyelje. Sokkal komplexebb program, mint elsőre látszik.
Ha egy görbére akarod tenni mindet, akkor elég ha csinálsz egy Curve-et, belövöd, hogy melyik szenzort figyelje és beállítod a ventiket az adott görbére.
Nálam így néz ki. Én mondjuk a ház ventiket CPU+GPU átlaga alapján járatom, ha valami csak a VGA-t terheli, attól még járassa a levegőt jobban.
-
niof
veterán
válasz
lenoma
üzenetére
Nálam az volt a gond, hogy a deszkámon 2 vezérlő van a 3 féle ventihez. 2db 14cm-es Be Quiet Pure Wings 2 High Speed, 1db 14cm-es Akasa Apache, és 1db 12cm-es Akasa Viper. Mindegyik eltérő fordulatú, így nem lehetett egy vezérlőre tenni. Keresnem kellett egy olyan vezérlőt, ami nem elosztó, tehát nem csak továbbadja az alaplap felől kapott vezérlést, hanem egyénileg szabályozható kimenetei vannak. Akkoriban nem találtam mást, csak a Commander Pro-t, ami ezt tudta. Nem volt olcsó, viszont az iCUE szoftverrel tökéletesen működik. Mind a 6 kimenete egyedileg vezérelhető, profilozható. De lehet, hogy van már más gyártónak is hasonló megoldása, akkoriban én csak ezt találtam.
És igen, ez szoftveres, tehát amit te (is) keresel. -
Cs1csó
titán
válasz
lenoma
üzenetére
Nem hiszem, hogy menni fog. Vagy hardveres - mint amit linkeltem vagy a gyári vezérlő a házon - vagy a BIOS ahol ha jól be vannak kötve akkor tudja a 3pin-est és a PWM-est is vezérelni. Nekem is ASUS lap van és ott (Z97 K talán) és ott egy csomó mindent lehet sajnos nekem csak a CPU venti van bekötve a két házventi - az elől és a hátul lévő - pedig a manuális ventilátor vezérlőre amit amúgy nem lenne rossz (ha elkezdek játszani előtte mindent maxra húzok majd a játék végén visszaállítok) csak sajnos ezek a gépház hátulján vannak elhelyezve. (Fractal Design Core 2500)
Ha lesz következő gépházam akkor vagy rendesen az alaplapra kötöm vagy pedig egy ilyen előlapi vezérlőt veszek és azzal irányítom a ventilátorokat.Elvileg lehetne úgy is , hogy pl. a házventik vezérlését a VGA-ra bízod és ha játék van akkor azok is jobban pörögnek.
-
lenoma
aktív tag
Be Quiet ház, van rajta manuális kapcsolós venti szabályozó, de azt nem használnám, 3 féle különböző 12-14Cm-es Be Quiet házhűtő van benne. Szeretném szoftveresen halkítnai, ameddig nem terhelt a gép de ha terhewlem automatán menjen a sebessége fel a külön-külön beállítás szerint. Alulfeszelt ultrahalk géepkről bvan szó Az egyik Intel T-s procival a másik R5. Ameddig nincs game csak net vagy film addig max 10dB zaj, tehelve max 16 dBb! Mindkét gép asuys lapos, egy ideig ment Biosból, de aztán az asus feltolta a 3 pines ventik minimum fordulatát 60%-ra, Leveleztem velük ők javasolták a Fan Xpert 3-4-et de az nem működik a Win 10 '22 July update óta. Szoftveres kell vindows alól, háttérben futva a beállítások szerint külön-külön a ventikre. Nem igaz, hogy nincs ilyen szoftver!!!!! Neki kell állnom alulvezérelni ellenállasokkal a bios beállításait?
-
niof
veterán
válasz
lenoma
üzenetére
A külön-külön alatt mit értesz? Mert anno én is ebben a dilemmában voltam, hogy az egyes ventilátorokat egyénileg szerettem volna szabályozni. Ráadásul nem egységes a ventik típusa, illetve gyártója sem nálam.
Hozzáteszem, hogy nálam kevés volt az alaplapi vezérlők száma, ezért kellett más megoldás. -
lenoma
aktív tag
Az ASUS Fan Xpert 3-4 Win10 '22 július update miatt teljes használhatatlan,
ezért keresek olyan ventillátor szabályozó automata programot
ami Win10-nél automatikusan futna a háttérben és beállíthatóan,
hőmérséklet alapján szabályozza a ventillátorok sebességét külön-külön. -
Nerazim
őstag
-
Nerazim
őstag
Üdv!
Fent van a gépen a HW info progi és a tálcán szépen kiírta eddgi a cpu, vga, hdd, hőfokot és rpm-ket is, de mostanában már csak feléből harmadából írja ki és 0 szerepel ott ahol a ház ventijeinek forulatszámát kellene írnia. Újra raktam mert zavart pár napig jó volt majd újra elment. Ennek mi lehet az oka? Helyette más progi amivel ki lehet a tálca jobb alsó sarkába rakni a hőfokokat. Így:
-
SpaceJam
aktív tag
válasz
Zalaym
üzenetére
Ezek minek kellenek? Szerintem semmivel sem "szokás". Nem fog a játékélményhez adni. A ventiket beállítod az alaplapon, aztán terhelés alatt nézel egy hőmérléskelet GPU-Z-vel egyszer, aztán ha rendben van, akkor innentől fogva tisztán tartod a gépet és csókolom.
---
Valaki meg tudná nézni a Microsoft Teams aktuális verziószámát?
1.4.0.7174 vagy pedig 1.4.00.7174?
Az érdekel, amit a program about menüje kiír, nem pedig az a feltételezhetően hibás kiírás, ami az összes híroldalon van. Nem tudom megnyitni a programot valamiért, nem enged be, ezért nem tudom megnézni.
-
Zalaym
tag
Sziasztok!
Régen volt már PC-m, de most összeraktam egyet játszani. Viszont teljesen elfelejtettem már, hogy milyen programokkal monitoroztam a hőfokokat, memória órajelet, vezéreltem a ventiket.
Ezekhez mostanában mit szokás használni?
10700K + Dark Rock Pro 4 + 2070 super windforce + MSI MAG Z490 Tomahawk + Coolermaster Mastercase MB511 ARGB
-
csubuka
addikt
Sziasztok!
Továbbra is a speedfan az, amivel régebbi alaplapoknál rendes venti vezérlési görbét lehet teremteni nem? Vagy van kezesebb szoftver?
-
válasz
tillatrilla
üzenetére
Háziállat?

Nálam 1x a macskusz melegedett a gépek mellett, aztán ráfeküdt a bill.-re. (Akkor 2 nagy gép volt, 1600W-os tápokkal, ventik meg fújták a meleget)
Én is furcsán néztem 2 nap múlva, mikor hazaértem...
(Még jó, hogy nem törölte a vínyó(ka)t
) -
lanszelot
addikt
Hello,
A gépem hőmérségletét szeretném megfigyelni.
Új gép, asztalban van és szeretném tudni kell e extra ventillátort szerelnem az asztalba, vagy elég levegő áramlik benne.
Már sok progit próbáltam, de egyik se jó.
CPU-Z semmire se jó, mert csak a hőmérségletet nem mutatja.
HWMONITOR: áttekinthetetlen katyvasz
GPU-Z ez jó, de csak a gpu-t mutatja /valami ilyesmi kellene a cpu-ra is
ami kellene:
- csak a hőmérséglet érdekel /nincs húzva a gép/
- legyen grafikus megjelenítés is.
- jó lenne, ha vissza lehetne nézni /elég grafikusan is/ játék közben ne kelljen kiugrálni. -
Cs1csó
titán
válasz
crazygamer75
üzenetére
HA tényleg működik írd meg. Hasonló gondom van nekem manuális állítású a két házventim ami nem lenne gond ha lenne egy előlapi ventilátor fordult szabályozó de ezen a nyamvadt házon hátulra tették a szabályozót és mindkettőt külön külön - elülső és a hátulsót - is szabályozni, elegendő lenne egy kapcsoló mert ha elől több levegőbeszívást akarok akkor hátul több levegő kiszívást na mindegy ha egyszer lesz kedvem átkötöm én is valami hasonló módon, vagy majd ha lesz új gépem ott már erre figyelek.
Lehet jobb lenne ha komplex figyelés lenne tehát ha mondjuk az alaplap túlmegy a 45ºC-on, a VGA mondjuk a 55ºC-on és a CPU is az 55ºC-on akkor bekapcsolna.
-
crazygamer75
tag
válasz
Cs1csó
üzenetére
Az adott linkem lévő leírás szerint tud vga hőfokhoz igazítva, sőt akár kombinálva cpu+vga+mainboard

Ettől függetlenül nem szívesen fizetnék érte
de lehet muszáj lesz, ha máshogy nem tudom megoldani.
1 hónapja vettem új gépbelsőt (ryzen 5 2600+gigabyte gtx 1660), de sajnos a zalman z11+ házamban melegszik a vga (cpu-val nincs gond), jelenleg nyitott házzal játszom, így tartja a max 75 C-t. Ma lesz átpakolva a gép egy CoolerMaster Mastercase Pro5 házba (3 gyári 14cm venti+ vettem 2 db 14 cm-es Akasa Viper PWM-et). Szeretném úgy belőni az új konfigot, hogy a vga hőfokhoz tudjam igazítani a ventiket. -
AtHoS
nagyúr
válasz
Cs1csó
üzenetére
Előbb olvass, értelmezz, aztán talán nem ajánlasz olyan funkcióra programot, amire nem képes az általad felsorolt programok egyike sem
nem monitorozó progit keres 
crazygamer75
Nem tudják, de eltévedt szerintem és figyelmen kívül hagyta mire keresel programot, "megtévesztette" az előbbi ajánlott program neve

Amúgy talán speedfan-ra ránézhetsz, az ingyenes, de nem fejlesztik már és fogalmam nincs tud-e GPU hőfok alapján ventit szabályozni

-
AtHoS
nagyúr
válasz
gabo91
üzenetére
Béták alatt nem volt gondja Afterburner+Rivatuner kombóval a Div2-nek.
Milyen verzió van telepítve nálad Afterburner-ből? MSI Afterburner 4.6.0 Final (v14820) Download
szerk.
Amúgy OCAT progit megnézheted, bár személy szerint nem ajánlom, nálam csinált érdekes dolgokat a rendszer a használata után, viszont ventit nem vezérel, csak kiír dolgokat "OSD"-re
-
gabo91
aktív tag
MSI Afterburner + rivi tuner statistic kiváltására milyen alternatíva létezik?
GPU venti szabályzás ami fontos, illetve jólenne látni a GPU hőmérsékletét, kihasználtságát, fordulat stb. Ezeket szeretném és is látni játék közben... mint ahogy rivitunerstatisticnél lehet. -
AtHoS
nagyúr
válasz
detroitrw
üzenetére
Pedig azt írja a profil mentésnél, hogy menti a FAN beállításokat is
Viszont megnéztem és csak egyféle custom FAN profil beállítására van lehetőség
tehát igazat ír, hogy menti 
Viszont van lehetőség Manual venti sebességet bekapcsolni, amit el is ment a profilba, de 25% FAN sebesség alá nem lehet vinni, tehát ez vagy jó lesz 2D-re vagy nem....érdekes, hogy csak egy FAN profilt lehet megadni
-
Sziasztok!
Olyan progit keresek ami a kovetkezokre alkalmas.
Vga venti szabalyzas
lehetoleg kulon tudja kezelni a 2 es 3D folyamatokat
tobb profil keszitese es/vagy profilvaltasi lehetoseg
-
ssgk
aktív tag
Sziasztok !
Valami VALÓBAN használható ventillátor (fan) kezelő program kéne amivel az összes (cpu, és keringető ventiket) 0-100% közt tudom kapcsolni. mert az alaplaphoz járó appcenter ben minimum 10% kell menni biztonsági okokból. de játék közben nyomatom alapjáraton meg félpasszív elég (6gen i5 +rajinitek ereboss)Köszi !
-
Sziasztok!
Progit keresek, ami a háttérben fut, és grafikont készít a proci hőfokáról és a venti sebeaségéről.
Pluszként jöhet a proci terhelés is, de ez nem fontos.
Valami olyan kellene, ami nem kér sok erőforrást, és simán lehet mellette dolgozni, és nem dobál fel ablakokat.Kössz!
-
Sziasztok!
Olyan progit keresek, amivel lehet fizikailag korrektul legaramlatot szimulalni.
Egy szamitogep haz levegoaramlasat szeretnem modellezni minel pontosabban.
Tehat szuksegem lenne arra, hogy a lemodellezett gephaz, es belso alkatreszek alapjan kiszamolja, hogy merre haladna a levego. Kell tudni azt, hogy X fordulattal forgatok egy modellt (ventilator), akkor az mennyire fogja megmozgatni a levegot, es mi tortenik, ha a szembe aramlo levego talalkozik, stb.Elony, ha ingyenes es linuxos, de nem feltetel.
Kossz!
-
Nerazim
őstag
Üdv!
Aida64 helyett keresek olyan progit amivel elsősorban cpu, hdd, gpu hőmérsékletét, esetleg venti fordulatot képrenyőre ki tudok tenni. Előre is köszönöm. -
Üdv!
Egy laptopon szeretném megnézni a hőmérséklet és a venti fordulat értékeit, de mivel hardver hibás lehet, semmilyen live linux, mini xp nem jut el addig, win telepítő is lefagy.
Olyan boot-os progi kellene, amely képes erre. Hiren's-en tudtok ilyet esetleg? Nem akarom végignézni egyesével őket.
Köszönöm! -
GEPESZ66
veterán
Laptop esetében melyik programot lehetne használni,ami mutatja a ventilátor fordulatszámát?
Az AIDA laptopnál nem mutatja. -
olivera88
veterán
Tud valaki valami normális programot ami kijelzi CPU hőmérsékletet, sebességet RAM használatot, ventilátor sebességet trayon, vagy widgetként.
-
andatti
senior tag
pendrive-ról, külső vinyóról indítható diagnosztikai progi érdekelne. Amit, ha indítok, vagy az alsó sávban, vagy az asztalon MINDIG mutatná, hogy épp, mi mennyit mutat... (a céges laptop állandóan lefagy, jó lenne tudni, hogy mitől, bár ha a ventilátort rá irányítom, akkor általában bírja a strapát... szóval hőmérséklet baja lesz, de ha mást is mutatna a progi, az már a bónusz lenne...)
-
válasz
adamssss
üzenetére
8GB az ajánlott, de működni fog 4GB-al is. I3 szintjén sem elérő I5-4200U, ami inkább egy Dual Pentium-hoz hasonlít... na az izzadni fog... sokáig fog tekerni 100%-on. Szerintem kevés lesz, és ha ez egy laptopban van ,akkor a ventik csapágyai sem lesznek hidegek. A laptop -úgy általában - több szempontból sem alkalmas ilyen munkára... vagy ha eléri egy asztali I5 szintjét, akkor az annyiba kerül, mint egy asztali I7. De ha van türelmed, akkor rövid élményvideókkal való játszogatáshoz jó lesz. Esküvői videónak, vagy komplett nyaralásnak, ballagásnak... neki sem állnék vele

Ha beállítható az Elements, hogy vágás közben semmit sem számoljon, akkor azért el lehet majd vele dolgozgatni, aztán ha csak a renderelésnél kérsz csak számolást... a végén, akkor lesz időd elmenni a boltba vagy elintézni valamit... mire egy hosszabb anyaggal végezni fog.
-
hattrickuser
aktív tag
Olyan programot keresek, ami tudja szabályozni az alaplapra kötött ventilátorok fordulatszámát. Processzor, és rendszer ventilátorról van szó, mindkettő PWM-es. BIOS-ból tudom szabályozni, de olyan érdekelne, ami Windows 7 x64-en működik. Válaszokat előre is köszönöm!
-
Kernel
nagyúr
válasz
Antigabo
üzenetére
Felpörgetés elvileg azért van, hogy biztosan elinduljon, ha esetleg megszorulna a tengely, akkor is. Azt nem tudom, nálad miért áll le utána.
De ez az alaplap tulajdonsága desktop gépnél is, a BIOS vezérli, fixen benne van a programjában.
PWM-ventilátor 12V tápját nem tanácsos csökkenteni, ezzel behatárolod a fordulatát, illetve a PWM-vezérlést épp azért találták ki, hogy ne a hagyományos módon kelljen szabályozni, hanem négyszögjellel, miközben a táp marad állandó 12V. Műszakilag ez sokkal korrektebb, stabilabb megoldás.
-
Antigabo
tag
Sziasztok !
Hardveres megoldás előtt/helyett kérnék tanácsot ehhez :
Probléma :
Nem lehet szabályozni a laptop ventit.
Egyáltalán.
Sem szoftveresen (speedFan)
Sem BIOS-ból.
A venti 4 eres és a fordulatszáma változik a terhelés függvényében - szóval vmi azért irányítja - de nem tudom hogy mi és hogy lehet e azon változtatni mert ócska az ahogy elindítja a hűtést :
Nulla fordulat után 2800 azután kikapcsol, majd újra be !! Ha nagyobb terhelést kap emeli / csökkenti ez oké.
De ez az elindúlgatás kiakaszt, nem szeretném szétszedni hogy potit vagy diódát rakosgassak bele.
Valaki tud trükköt ?
Asus k72jr - W764 -
válasz
HollyBoni
üzenetére
Speedfan-t használtam korábban. De az alap gyártója is szokott biztosítani olyan tweaker vagy egyéb tool dolgokat az adott alaplaphoz amivel ezt meg lehet csinálni. Én most a Gigabyte lapomhoz a Giga honlapról letölthető EasyTune programmal vezérlem szoftveresen a ventilátort.
Van egy normál profilom ott beállítva ami default-ban alulfeszelve viszi a procit és a venti is barátságos üzemmódban van. Ha meg videót vágok, vagy kódolok, akkor húzva megy a proci, bátrabb venti beállításokkal. Ez csak egy példa, hogy valóban van értelme a szoftveres venti vezérlésnek.
Egy kattintással váltok a tálcán futó programmal profilt... tehát valóban nem program indítja. De hátha jó így is valamelyik megoldás. -
HollyBoni
veterán
Sziasztok!
PWM szabályzó programot keresek. Olyan ezerféle van, ahol megadom hogy ezen és ezen a hőmérsékleten ilyen fordulaton menjen a venti (esetemben pumpa) de nekem más kell. Olyan kéne, ahol meg tudom adni hogyha egy bizonyos programot megnyitok akkor beállítsa egy fix fordulatszámra amit én megadok. Létezik ilyen?
-
dodopek
addikt
válasz
ZTE_luky
üzenetére
GPU dióda néven keresd, ott van az.

Én így használom, mert nekem inkább a ventik fordulatszáma fontos.
A további kérdéseidet meg szerintem az Everest/Aida topicban, mert ez kezd erősen off lenni... -
dodopek
addikt
Sziasztok!
Van olyan program, amivel a PWR, és CHA FAN2 ventiket a GPU hőmérséklet függvényében tudom szabályozni?
Erre a két csatlakozóra van rákötve a VGA kártyám, ráadásul manuális a venti fordulatszám szabályzása. Ezt szeretném automatizálni.
Köszi!snecy20!
Rengeteg olyan lejátszó van, ami nem kér kodeket, vagy megoldja a kodek beszerzését saját hatáskörben. Ilyen pl a BS Player, ami letölti, ha valami ismeretlen kódolást talál. Ennél is egyszerűbb pl a VLC, ami beépített kodekekkel rendelkezik, és egyszerű, mint a faék.
Ha valami sokkal komplexebbet keresel, akkor ott a PowerDvd, ami TrueHD,Blu-ray, meg mindenféle űber formátumot lekezel(én ezt használom, bár leginkább csak az androidos távvezérlő funkciója miatt). Ezen kívül is van rengeteg jó lejátszó. Olyan ez is, mint a vírusírtó. Minél több embert kérdezel meg, annál többen fognak mást mondani...
(#34673) Sonja
Köszönöm! -
aviator
tag
Sziasztok!
CPU-teszt programot keresek, a hűtés hatékonyságának tesztelésére. Olyan kéne, ami jól meghajtja a procit, mondjuk 100%-os terhelést tesz rá, és közben tudom nézni valahol a hőmérsékletét, illetve a ventilátor fordulatszámát.
Köszönöm a tippeket!
-
w.miki
veterán
Ventillátor ki/be kapcsoló program (laptop: Acer 5735z) létezik?
Azt hiszem kezd csapágyas lenni a ventillátorom. Működik csendesen, majd egy idő után elkezd kerregni. De ha kikapcsolom a gépet, és újra bekapcsolom, akkor jó.
Mit tegyek? -
olivera88
veterán
Tud valaki Linuxra valami jó rendszer monitorozó alkalmazást? Ami mutatja a hőmérsékleteket, CPU órajelet, ventilátor sebességet.
-
HollyBoni
veterán
Tudtok mondani valami programot ahol beállítom hogy figyeljen egy alaplapra dugott ventit (esetemben vízhűtés pumpa, ugyanúgy 3 pines csati és fordulatszámot jeleznek a progik), és ha leáll jelezzen?
-
gerrog
aktív tag
hali
olyan progit keresek, ami játék közben mutatja a képernyőn a fontosabb adatokat (hőmérséklet, venti...)
intel+ati rendszerem van
help
-
Kezdő vagyok
őstag
Sziasztok!
Milyen megbízható ingyenes rendszerelemző(ventillátorok fordulatszámát,hőmérsékleteket,processzorhasználatot stb.mutató) programot ajánlanátok,lehetőleg portable-t?
PC Wizard 2010-em van,portable program,az mennyire megbízható?
Előre is köszönöm szépen a válaszokat! -
wolandino
tag
Sziasztok!
(Win7) alá keresek monitorozó programot, amivel megfigyelhetem a különböző hardvereim állapotát, és lehetőleg szabályozhatom is az erre felkészített hardver elemeket(pl proci ventillátor-nem tudom még mit lehet-videókártyát tudom, hogy igen, de azt nem szeretném egyelőre)
Az is fontos lenne, hogy a hardverek pontos típusát is meg tudjam nézni.Köszönöm,
W.
-
Redzsináld
csendes tag
Dell 3521 - i3-3217u procival ellátott notebookom van. Kellene egy olyan program amivel tudnám követni a processzor órajelét és hőmérsékletét, esetleg tudnám szabályozni a ventilátorokat. Lehetőleg ingyenes legyen

-
gyulank
addikt
válasz
sfdrakex
üzenetére
Már írtam az én HDD-mről, és ugyanúgy, ha nem csinálna semmit, akkor nem menne a rendszer lemez sem. 8GB memóriánál már remélem nem kell HDD-re írni a memória tartalmát se, ha sok lap van megnyitva firefoxban. Én nem akarok semmilyen ventit sehova. Azt szeretném, hogy Némalyukként elnyelje még a környezetben lévő zajokat is, de mivel ez nem megoldható, megelégednék egy szinte mindig némával is. Azért, ha úgy számolnánk, hogy 24órát torrentezne, akkor a 2 mód közt, hogy mindig megy, vagy mondjuk óránként 20mp-et, elég nagy különbség van. Ha mondjuk 5W-al számolunk, az 24*5=120Wh, 24*20/3600=0,13óra*5W=0,7Wh, és 24óra helyett csak 8percig megy, ami kb. 0,6%, vagyis 99,4%-al hűlne.
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
gyulank
üzenetére
1 HDD lesz a gépben, akkor hogy akarod elérni hogy az ne menjen? Futnak programok, megy az os nem tud lekapcsolni egy vinyó amiről rendszer fut. Nekem 3 vinyó van a gépben, előttük egy 12 centis venti, és szépen hűti őket 30 fok körül mozognak, meg van egy venti a ház hátulján is az kifelé nyomja a levegőt. Az meg hogy a HDD korlátozva lenne írásban lehet, de nekem ez a 120 as vinyó 9 éve van a gépemben, az utóbbi 4 évben csak torrentezésre használtam, és semmi baja, napi 16-20 órát megy a gépem. Szerintem felesleges túl parázni azt hogy mennyit írsz rá. Fogyasztani pedig szintén nem a hdd fogyaszt sokat, hanem a proci és a VGA, amik viszont ha minimális a használat szépen leveszik az órajeleiket.
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
gyulank
üzenetére
Ha lassú a neted, tölts le arra a vinyóra min az os is van, bírja a géped, és ha leér helyeztesd át a másik vinyóra, így az amíg nincs használva nem pörög, kikapcsolhatod. Seedelni nem nagyon akarsz? Mert ha ramból nyomod a seedet is vagy venned kell 32-64 gigát, vagy 8-16 giga esetén azért le is töltesz seedelsz is sok dolgot nem tudnál seedelni egyszerre. Esetleg vegyél egy kisebb SSD-t és arra töltögess az halk. Bár mint írtam én a vinyómat sem hallom hoyg kerregne pedig 80/25 ös net tekeri rendesen mikor fullon töltök le is fel is. A ventik búgnak csak a gépemben.
Esetleg ha nagyon akarsz a villanyon spórolni és halkat akarsz, vegyél egy olyan routert amivel lehet torrentezni, rádugsz egy usb-s vinyót vagy egy nagy pendriveot és azzal nyomod a torrentet.
-
footy
addikt
válasz
sfdrakex
üzenetére
Ket okbol is jobb, egyik hogy nalam mindig 20+ ablak van folyamatosan nyiva es nem akarom keresgelni hogyha ki kell valami miatt kapcsolni. A masik pedig, hogy tobb radionak is flash alapu az oldala, ami miatt terhelve van elegge a processzor, ezert porog a venti ami zajos es csokken a notebook uzemideje.
Sajnos egyik program sem tud belepni a TuneIn fiokba. -
Bjørgersson
félisten
Olyan programot keresek, amivel a házhűtő és a processzorhűtő ventilátor sebességét tudom szabályozni oprendszer alól.
-
Repsol600
addikt
Üdv!
Van olyan progi, amivel az alaplapra kötött ventiket le lehet teljesen kapcsolni?

-
Bjørgersson
félisten
Tudnátok valami portable programot ajánlani, amivel a házhűtő ventilátorok sebességét tudom szabályozni?
-
fefe5
csendes tag
Sziasztok!
Tudtok ajánlani ingyenes ventillátor sebesség állító progit?
Procira és videókarira kellene,Win7-32bitesre és 64 bitesre is.A RivaTunert nem tudtam normálisan futásra bírni,hátha tudtok valami mást.

Előre is köszönöm a válaszokat.
-
Mercutio_
félisten
válasz
Winchester95
üzenetére
Jobbra fent keresőbe "venti" beír majd ENTER volt már?

-
Winchester95
őstag
Hi.Keresek egy olyan progit amivel a ventit lehet szabályozni!Nagyon fontos lenne.És egy leírást hogy mit hogyan kellene.
-
Buster17
addikt
.... a ventilátor sebességét lehet állítani?

Hali.
-
Boogie33
senior tag
Hali. A Spedfan-nál nincs valami jobb progi szoftveres venti szabályozásra ? Esetleg olyan ami asztalon kirakja a fordulatokat. ( De ez nem feltétel )
Köszi. -
Visormail
addikt
válasz
Blabcsi
üzenetére
Nem írtad milyen vga-hoz. Az ATT tud kijelezni sok mindent játék alatt osd-be, de az csak ati/amd kártyákkal működik nvidiával nem és csak a vga-ra vonatkozó órajeleket, terheléseket, hőmérsékleteket, ventilátor sebességet, fps-t. Ingyenes, magyar, nem minden játék szereti.
Kártyafüggetlen megoldásról ami még a vga mellett a cpu hőfokot is mutatja csak egyet tudok [link], mondjuk ezzel aztán bármit ki lehet íratni. A rivatuner ingyenes, az aida nem de magyar továbbá címkéket egyelőre nem tud csak magában az értékeket így meg kell jegyezni hogy milyen sorrendbe raktad őket. [link], [link] tehát a címkék majd lehet hogy jönnek egy újabb verzióban de 3 értékhez valóban nem életbevágó, a rivatuner nálam működik az afterburnert nem próbáltam.
Én ennyiről tudok.
-
zso73
veterán
válasz
agoka07
üzenetére
A Sppedfan nem ismeri a lapot, mert újabb, mint a progi. A Gagyibájt progik nem az igaziak. Ha a bioszban nem tudod állítani, akkor felejtsd el.Csak a csúcsok-csúcsa támogatja a HW venti szabályozást. Nekem az EP 45T sem szabályozható, csak a procié...
Vegyél inkább HW szabályzót. Cooler Master,és társai gyártanak Floppy helyes szabályzót. -
_stick_
őstag
Sziasztok!
Olyan minialkalmazást keresek, ami kijelzi nekem a rendszer (CPU-GPU-stb) hőfokait, ventik fordulatszámait. Lehetőleg egy gadget tudja az egészet és ne "fogyasszon" sokat.
Köszönöm -
AndrisBoy
aktív tag
Sziasztok!
Tudnátok nekem mondani pár hasonló játékot mint a : Superbike Riding Challange, vagy valami hasonló motoros játékot? Ha lehet valami friss-et, vagy kb SRC-vel egyidejűt.
ui.: Mi lehet az a játék neve, amiben jönnek és halloween tökfejes zombik jönnek ellened?
nekem valami halflife rémélik. ilyen ventillátorokat kelett bekapcsolni a földön hogy szétvágja őket, ha jól emlékszem 

-
_stick_
őstag
Sziasztok!
Tudtok ajánlani egy progit, ami figyeli a a hardware-ek teljesítményét, hőmérsékletét, ventilátorok fordulatszámát, mindezt visszamenőleg is?
-
Gabe24
csendes tag
válasz
Gyufaaa
üzenetére
Nem mutat sajnos ilyet a biosban
Viszont egy másik kérdés leszedtem egy GPU tesztelő progit a Furmark-ot és 1 perc alatt a gpu hőmérséklete felmegy 75 fokra, az MSI Afterburn viszont először 50-en aztán 61%-on pörgeti a ventiket. Ez így egészséges ez a 75 fok? Automatán vannak a ventik. -
Gabe24
csendes tag
Sziasztok! Nekem olyan programra lenne szükségem amivel a ventiket cpu, gpu, stb betudom állítani hogy automatikusan hűtse, ha elér egy szintet akkor emeljen a fordulaton. Ismerem ezt Speedfan nevű progit de nekem az sajna magas
Ha tudtok más fajta progit azt megköszönném. -
H_András
tag
..és egy másik kérés is, ha már így belelendültem
olyan program kellene, mint a SpeedFan, ventillátorok szabályozására.. Ennek egyetlen hátránya, hogy kilépés után nem menti el a beállításokat, azaz pl külön-külön a százalékos fordulatszámot, stb. Minden egyes bekapcsoláskor újra be kell állítani ezeket. Annyira nem probléma, csak hátha van már másnak bevált alternatívája is. -
rizso
addikt
Sziasztok!
A mostani laptopom egy kissé hangosabb az eddigieknél. Van valamilyen program, amivel meg tudnám nézni a ventilátor forgási sebességét? Olyan, mintha alapjáraton menne. Speedfant felraktam, de nem jelzi (vagy csak béna vagyok). Ha mégsem a venti pörög, akkor a merevlemez a (túl) hangos?
-
Hunyus
senior tag
Sziasztok.
Nem tudtok olyan progit,amivel tudom állítani a vga,m ventilátorának a fordulatszámát?(hd3870 ×2) -
illes14
tag
Sziasztok!
Valaki tudna ajánlani egy ventilátor szabályozó programot?
-
Kiskutyák
aktív tag
Hy all!
Tudnátok nekem mondani olyan progit amivel szoftveresen tudnám szabályozni a ventik fordulatszámát???
Próbáltam a speedfanna, de semmi. (vagy csak én vagyok béna, ha ebben tud valaki segíteni szívesen veszem)
Alaplap: Gigabyte GA-EP43-UD3L, 4db rendszer venti! Főleg ezeknél lenne érdekes a dolog!!!!
Köszi
-
törölt tag
Helló, nekem egy olyan program kellene ami ötvözi a Speedfan és a Coretemp két funkcióját.
A Speedfan kijelzi a CPU ventilátor fordulatszámát, de nincs hozzá jó G15 App és Windows 7 Gadget sem.
A Core Temp - hez van G15 támogatás, és van Windows 7 Gadget is , de nem jelzi ki a fordulatszámát a hűtőnek.
-
-
P-SZ-S
aktív tag
Üdv!
Valaki ismer olyan progit amivel gyorsbillentyűkkel szabályozhatom az alaplapi ventiket? -
rigo88
aktív tag
válasz
Dluinet
üzenetére
új avast van fent. ofkorsz eredeti.
WDC WD15EARS-22Z5B1 ATA Device (1397 GB, IDE) ilyen hdd. (nemtom mé atát ír, nyilván sata.) nem olvastam róla, hogy ilyen baja lenne.
alatta a vas
közvetlenül rá fúj egy jól szellőző házban egy 12cm venti. aida azt mondja most másolás közben, hogy 33°Celőször kipróbálnám a defragot, hátha. de én mondjuk w98 kifutása óta "nem hiszek" a defrag varázserejében...
-
Mozaart
aktív tag
Sziasztok!
Tudtok-e nekem olyan Gadget-eket, mondani amiben az idő, valamint a kikapcsolás, újraindítás, kijelentkezés gomb együtt van? Valamint egy olyan progi kéne amivel tudom szabályozni a ventiket a gépházamban. És ha lehet akkor annak a proginak is lenne gy Gadget-je.
Válaszaitokat előre is Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Cyberpunk 2077
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- CES 2026: Teljesen szürreális lett az ASUS asztali gamer PC-je
- Gaming notebook topik
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- BestBuy ruhás topik
- Gitáros topic
- További aktív témák...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most Újévi áron! :)
- Antivírus szoftverek, VPN
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- Keresünk Galaxy S22/S22+/S22 Ultra
- Önerő nélkül is elvihető! Részletfizetés. 27 % Áfás számlával Dell Alienware QD-OLED gamer monitor
- SZÁLCSISZOLT FÉM HATÁSÚ Dell Latitude 5420 14" Touchscreen i5-1135G7 16GB 256GB 1 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4013
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

(Pedig de szerettem annó.)

)
nem monitorozó progit keres 

tehát igazat ír, hogy menti