Hirdetés

Aktív témák

  • ImI87

    őstag

    Ma végre megvettem a Dell XPS 17 L701X 124927 laptop-ot, nagy nehezen sikerült találni egy utolsó példányt. (17,3", i3-370M, NV GT435 Optimus, 3GB ram, 320GB HDD, stb.....) Egyenlőre még ismerkedünk, első tapasztalatok alapján rendben van.

    Rövid tapasztalatok:
    - PRO:
    Csinos darab, nem csak a váza, de a burkolat nagyrésze is fém. Rengeteg csatlakozó, ez volt egy nagy előny számomra. 2.1 JBL hangszórók, nagyon jól szól, rendes mély is van benne. Tetszik ez az okos VGA lekapcsoló megoldás.
    - KONTRA:
    A DVD meghajtó nagyon lötyög, az illesztése nagyon felületes. Ha berakok egy lemezt, és felpörög, akkor zizeg a billentyűzet, nagyon zavaró. A billenytűk amúgy önmagukban is lötyögnek, kis kopogtatástól és gépeléskor is zörögnek, nem tűnik túl minőségi megoldásnak. Nekem nem tetszik, hogy a négy kurzor billentyű ilye kis nyomi, csak fél magasságúak.
    - VEGYESEN:
    A kijelzőnek szép színei vannak, a fényerő elég jó, maximumra téve már-már vakít, ellenben a betekintési szög elég kicsi, hamar torzulnak a színek.

    Szerintem majd pár nap használat után írok róla részletesen a Logout-on egy bemutatót.

    Pár kérdés:
    Mivel csak a gyengébbik változatot tudtam megvenni (a nagyobb már sehol sem kapható), kapásból bővíteni fogom a ramot és a HDD-t is. Én magam kinyithatom a gépet a service manual alapján (garanciavesztés nélkül), vagy ezt csak a szervízben lehet? Nincs az alján az ajtón semmilyen matrica, vagy ilyesmi, de azért nem mertem egyből nekiesni. Szerncsére könnyen lehet cserélni a ramot és a HDD-t is.
    - Win7+driverek alaphelyzetben 44%-ot zabálnak meg a ramból, úgyhogy mindenképpen bővítenem kell. Gyárilag 2+1gb ram van benne. CPU-Z szerint működik a Dual Channel, így akkor nem feltétel, hogy azonos méretűek legyenek a modulok. Az 1gb-ost kicserélném egy 4gb-osra, így 4+2=6gb sokáig elég lesz...... Ez így jó ötlet? Milyen ramot vegyek bele, ami nagy valószínűséggel teljesen kompatibilis lesz? (Gyárilag 1333-as Samsung-ok vannak benne, de pont ilyen modulokat sehol sem lehet kapni.)
    - HDD-ből nagyot szeretnék, sok adatot kell tárolnom. Másodlagos HDD-ből érdemes 7200-asat venni, vagy elég az 5400-as is? Mekkora a különbség teljesítményben mondjuk %-ban? A +1 HDD mennyiben fogja csökkenteni az akkumulátoros üzemidőt? Ebből milyen márkát vagy típust érdemes venni? Én a Samsung-ot preferálom, de nem ragaszkodom mindenáron ehhez.
    - És végül talán egy láma kérdés, de ez az első laptop-om, eddig asztali gépem volt. Főleg asztali gépként fogom használni, csak ritkán lesz hordozva. Az aksi kímélése érdekében hogy érdemes használni? Feltöltöm, kihúzom, aztán ha lemerül X% alá, akkor megint feltöltöm? Vagy a töltő legyen folyamatosan bedugva?
    Esetleg lehet/érdemes csak töltőről üzemeltetni? Nem fog úgy a töltő túl hamar tönkremenni?

    Előre is köszönöm, ha válaszoltok a hosszúra sikeredett hsz-emre! :R

    [ Szerkesztve ]

Aktív témák