Hirdetés

Aktív témák

  • Predash

    csendes tag

    Sziasztok!
    Úgy adódott, hogy lapost kell vennem, viszont annyira analfabéta vagyok a témában, hogy a gyártókon kívül szinte semmit nem tudok a laptopokról. Mivel valószínűleg elhagyom az országot nemsokára, ezért szükségem van nekem egy laptopra, és az család itthon maradt felének is egyre.
    Kettő kérdésem lenne, kétféle laptoppal kapcsolatban:

    1.) Az egyik fajta lapos, amire szükségem lenne, az totálisan csak emailezésre, böngészésre, skypera és webkamerára korlátozódna, esetleg néhány egyszerű avinak a lejátszására. Nincs márkabeli megkötés, a lényeg, hogy a fentebb leírtakkal elboldugoljon, mindegy a képernyőméret, szín, anyag. A teljesítményben is csak annyi lenne a fontos, hogy azért ne órákat kelljen várni egy honlap betöltésére. Ez a laptop nem lenne semmi másra, sem játékra, sem tervezésre, sem HD filmre használva.

    2.) Amit magammal vinnék, azért jó lenne, ha ettől egy fokozattal jobb lenne, gyk. a Photoshop elfutna rajta elfogadható sebességben (nem kell túl nagyra gondolni.) Nincs szükségem ultragrafikás Crysis 2-re és Battlefield 3-ra, tehát a gép ilyen fajta teljesítménye nem igazán számít.

    A kérdésem tehát: milyen alternatívákat és változatokat tudtok ajánlani? Mit mondtam, totál hülye vagyok ebben a témában, egész életemben asztali PC-t használtam, és használok most is. Az 1.)-es lapos nem baj, ha nevetségesen olcsó, a 2. lehet egy picit drágább. Talán hiú ábránd, de remélem, hogy mindkettő árát le lehetne nyomni 100.000 Ft alá, de legalább a legelső, gyengébb választást.

    Remélem nem volt nagyon ködös a megfogalmazás, ha több hozzászólás érkezne, annak örülnék a legjobban! (Nem vagyok sem ati, sem amd, sem geforce, sem semmilyen párti, a funkció és a tényleges használhatóság, a teljesítmény a lényeg, tehát ez nem okoz problémát.)

Aktív témák