Hirdetés

Aktív témák

  • ArrayOfLilly

    aktív tag

    Sziasztok,

    notebookot keresek a férjemnek, Lenovo T széria kéne, az extrém fizikai terhelés miatt (sok és nagy macska melegszik rajta, belehány, kávé ráömlik, kisgyerek rálép, püföli, ,egész nap megy 24/7), eddig ez jól bírta, de egyszerűen képtelen vagyok áttekinteni a kínálatot. (Letöltöttem excelben, de ugye a felét kapni se lehet itthon, ár meg ugye ajánlott sincs benne tájékoztatásul.)

    Szempontok: elsősorban irodai munkára használja, Office, Winwatt, néha minimális PS. Viszont ritkán cserél gépet, a jelenlegi 2007 óta volt jó neki - eddig, mert mostanra lassúnak érzi, ami jogos is (lehetne még javítani az érzetén, de sok okból ez most nem téma).

    Szeretne hobbiból digitalizálni videokazettákat, és hangot, videót editálni, ezekhez esetleg külső hangkártyát csatlakoztatni. (De ezt 10 éve mondja...)

    Kijelzőben a méret érdekli, minél nagyobb, a felbontás nem annyira, de 1600x900 körül, ha választani lehet. Min. 4 GB RAM-ot szeretne, más megkötés nincsen. Esetleg a HDD legyen inkább 7200rpm, mint 5400, de úgyis SSD-t szeretne, mert azt hallotta, hogy... csak én meg ismerem, igazából nem kell neki. (Barátom vett egy böhöm Thosiba Qosmiot használtan, féláron, és most hirtelen minden kéne, ami abban van, 2 vinyó, egyik SSD, 8 GB RAM, i7, etc..)

    Van egy lélektani határ 350e ft körül, de szerintem 400-ig meg tudom győzni.

    Kérdések: i5 vagy i7, érdekes ez, vagy csak ha van konkrét egyebekben megfelelő típus, akkor nézzek benchmarkot a konkrét CPU-król, vagy ennél a típusú felhasználásnál ez mindegy?

    Irtó rég nem vettem gépet, azt sem tudom, kinél kezdjek el nézelődni, hol érdemes egyáltalán.

    A video digitalizálása a másik homályos pont, fogalmam sincsen miket kell csatlakoztatni és hogy ahhoz milyen eszközre lesz szükségünk. Ne profi felhasználásra, csak a meglévő filmkészletünk (művészfilmek, nagy részét nem tudtam sajnos sehonnan letöleni évek alatt sem) megőrzésére irányul.

    Hangot szeretne kivezetni 5+1-re, amikor ennek utánaolvastam, külső hangkártyával ez megoldható volt.

    Szóval adjatok tanácsot, mert bár eddig nagyon ráért a kérdés, most hirtelen nagyon sürgős lett és le kéne tennem elé egy gépet, ehelyett pánikba estem a kínálattól. :-)

    Köszi.

    http://www.arrayoflilly.com

Aktív témák