Hirdetés

Aktív témák

  • BenJoe80

    senior tag

    Sziasztok!

    Nagy dilemmában vagyok. Kéne egy laptop, de... az az igazság, hogy olyan kéne ami megbízható, robusztus én telepítem fel a szoftvereket, úgy particionálom ahogy akarom, nagy képernyős, numerikus billentyűzettel és lehetőleg alkatrész csere lehetőséggel - olcsón!

    Tudom - menjek máshova a külön kívánságaimmal... :(((

    Az a problémám, hogy nem ismerem a laptopokat és nem is bízom bennük. Azonkívül, hogy hordozhatóak - ugyanakkor éppen ezért sérülékenyek - nem tartom jó megoldásnak, kényelmetlenek, kicsik, elveszhetnek, ellophatják... stb. De még is kéne egy (tudom, döntsem el mit akarok)!

    A laptop alapvetően irodai és zeneszerkesztői (ezért fontos az olyan hangkártya aminek van MIDI kimenete) munkára kellene, rendszereznénk rajta képeket ill. filmet néznénk. Ha esetleg megoldható - nem volna rossz, ha lehetne alkalom adtán vele játszani... és itt az első bökkenő - mennyire lehetséges egy irodai laptoppal játszani (nem pasziánszra gondolok).

    Nem szeretem azt, hogy előre fel van rakva minden szar, előre van particionálva a merevlemez - ezt szeretném magam megoldani. A szoftverek legyenek meg, legyenek elérhetőek, de a telepítést magam szeretném csinálni.

    Jó lenne a numerikus billentyűzetű billentyűzet, nagy képernyő (nem szeretnék hunyorogni). Halottam olyat, hogy laptopoknál elszáll egy idő után a "zsanér" a fel-le csukogatástól - kéne ebből egy megbízható. USB csati kellene elegendő, min. 4 ill. attól feljebb, kártya olvasó ill. WLAN.

    Aztán nagyon örülnék, ha lehetne alkatrészeket cserélni benne - ha ne adj Isten - elszáll valami akkor lehessen évek múlva is cserélni az adott alkatrészt és ne kelljen új laptopot venni. Kéne szintén egy tartós aksi, jó üzemidővel. Végezetül garancia 2-3 év!

    Kérdés:

    Van-e ilyen laptop valahol 100-200 között? Arra is gondoltam, hogy ha inkább 200 körül van ilyen - akkor inkább veszek egy kisebb teljesítményű asztali PC-t és egy tök egyszerű laptopot ehhez.

    Szerintetek mi lenne a jó megoldás?

    A segítségeket és hozzászólásokat előre is köszönöm!

    PS: csatlakozom Z.m.Z kérdéséhez és engem is érdekelne, hogy mi az oka, hogy egy laptop ami nem éri el egy ütősebb asztali PC szintjét majd kétszer annyiba kerül mint az a PC??? Ez most divat ilyet vásárolni és ezért vagy hogy?

    [ Szerkesztve ]

    Megisznak egy deci pálinkát. Miért? "Olyan savam vót, meg köllet innom egy deci pálinkát, aszittem megbolondulok." Aztán megisznak négy liter bort. Miért? "Há' semmi savam nem volt má'!"

Aktív témák