Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Anonymus23

    veterán

    Sziasztok,

    Egy gyors kérdésem lenne:
    Van egy régebbi mATX-es alaplap A6-3500 CPU-val, ami itt maradt nekem régebbi gépek javításából, az volt a cél, hogy NAS-t csinálok belőle, vettem hozzá házat (LC Power Case-1400MI) ami tegnap megjött és össze is raktam az egész gépet, minden OK, amikor rájöttem miért is volt a cuccos "kukázva", mert halott rajta a LAN :DDD , ami egy NASnál nem egy előny. Lehetne bele venni LAN kártyát, viszont a proci hűtés az elég hangos (jó lehet lejjebb tekerni, de ha OMV-t rakok rá, akkor ezt is mókolni kell valamilyen eszközzel) nem utolsó sorban a fogyasztás is minimum 40W, de inkább 50-60 terhelten.

    Az alábbi lehetőségek vannak:
    Veszek pl egy ilyet: Asrock Q1900M, mivel 2x2GB DDR3 ram az adott, azaz arra nem kellene még külön beruházni. Ez lenne 20k mondjuk.

    Vagy vegyek egy Asrock J5005-öt, ami még több mindent tud, bár én nem akarok lejátszást meg ilyenek, arra marad a dedikált médialejátszó, nem beszélve róla, hogy ehhez még DDR4 ramot is vennem kell.

    Ti melyiket választanátok? NAS és torrent kilensként menne, lecserélve a jelenleg Zyxel 520-ast, erre ha jól sejtem a Q1900M is bőven elegendő, ugye?
    Köszönöm ha véleményezitek!

    Még egy kérdés, aki LC Power Case-t hazsnál, nem adtak a házhoz ház ventit, valami nagyon halk ventit tudnátok ajánlani? Előre is kösz!

    ;) - The Power of the Light Side

Új hozzászólás Aktív témák