Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #56573440

    törölt tag

    válasz julius75 #21998 üzenetére

    Igazából egy kicsit szerintem variálnék a felálláson. Mindkettő jó lehet egyébként, de miért kell feltétlenül a raid 1 vagy 5?

    Jó dolog a raid, csak ilyen esetben eleve buksz tárterületet fölöslegesen, a letöltött filmeknek, amik ezek szerint a tárhely javát eszik fölösleges, mert azt bármikor tudod pótolni.

    Én azt javasolnám, hogy külön kötet, a szenzitív adatokat teheted bármelyikre, pl kötet 1-re és a hyper backup meg naponta csinálhat automatikusan egy szinkront kötet 2-re. Így csak azt duplikálod ami valóban kell, a többit nem. Előnye, hogy több helyet kapsz, hátránya, hogy a telepített programok is csak egy lemezen lesznek rajta, ha az esik ki véletlenül, akkor lehet őket újra tenni -nem túl nagy ördöngősség, főleg ha nem használsz semmi spec cuccot, pár perc az egész...-.

    Ha mindenképp szeretnéd a raid felállást, akkor ésszerűbb lenne a 418, és nem raid 5 hanem shr kötetként fűzni össze a vinyókat. 4 lemezzel raid 5 funkciót kapsz, de a későbbi esetleges bővíthetőség jobb.

    Raid 5-nél ha szeretnél extra helyet, mind a 4 lemezt ki kell cserélni. Shr alatt elég kettőt. A folyamat mindkét esetben azonos, egy lemezt kiveszel, beteszed az újat, kijavítod vele a kötetet, aztán így sorban a többit is.

    Arról nem is beszélve, hogy a 4 lemeznél csak 1 -et "buksz" tehát 3x3 tb használható, míg a 2 lemezes felállásban "csak" 8 marad. Azt is csinálhatod, hogy pl nem 3-as hanem 4 tb-set veszel a 418-ba, 3-at, és később teszed bele a negyediket, és bővíted vele a kötetet. Így van még tartalékod, ugyanúgy 8 tb helyed lesz shr kötetben.

Új hozzászólás Aktív témák