Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • masterful87

    senior tag

    Történt, hogy hoppon maradtam az Edigital BF akcióban jól árasított NAS520-assal, ugyanis mint oly sokaknak, nekem sem jutott.

    Így elkezdtem nézelődni, majd arra jutottam, hogy akkor továbbra is megleszek NAS nélkül. Aztán ahogy nyomon követem a topikot pár hete, meg miután elolvastam az összefoglalót, szembe találkoztam egy hirdetéssel:
    Neten árulnak 38 ezerért kiszuperált irodai gépeket, Core I3-2120, Gigabyte H61M-DS2, 4GB DDR3, gigabites Broadcom alaplapi hálózati vezérlő, Win10 licensszel.

    Nem vagyok nepper, de úgy gondolom ez nem annyira rossz ár, talán még a Win10 licenc-et is belekalkulálták az árba, akkor meg mondjuk 30 ezer maga a masina. Vagyis egy belépő szintű NAS ára.
    Tudom, hogy a fogyasztása többszöröse egy NAS-énak, hogy a szoftver beállítása több időt venne igénybe, cserébe erőben messze többet tud. Megfelelne ez a PC egy NAS520-as kiváltására? Megéri ilyenben gondolkodni, vagy teljesen zsákutca, hülyeség az egész?

    A kérdés azért is vetődött fel bennem, mert lassan aktuális lenne gépet cserélnem, az aláírásomban szereplő masina fő alkatrészei mostanában jubilálnak, 10 éve jelentek meg a piacon. :D
    Arra gondoltam, hogy alulfeszelném a Q6600-at, vagy lecserélném egy eleve alacsonyabb fogyasztású, kisebb, akár kétmagos társára fillérekért, esetleg az alaplapot is lecserélném egy IGP-s modellre, így kivághatnám a nagy dög videókártyát, és akkor jóval gyengébb gépem lenne NAS-ra, mint a hirdetésben szereplő, viszont ez már itt van "készen", nem kéne rá költeni. (max kisebb proci, IGP-s lap)

    Így ebből a gépből mennyire lenne butaság NAS-t építeni?

Új hozzászólás Aktív témák