Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kovybaby

    csendes tag

    Sziasztok!
    Első nas-omat szeretném megvenni, de kellene egy kis segítség.

    Jelenleg egy helyiségben található a a TV-nk (LG 49LF632), a laptop (HP ProBook 450), és a wifi router (UPC-s Technicolor TC7200, 30/3 sebességgel). FHD filmeket szoktunk nézni serviio-n keresztül, illetve külső HDD-ről. Így vagy úgy, de eddig semmi komolyabb probléma nem volt vele (néha szaggatott serviioról, de akkor megoldottam HDD-ről). Történetesen beadta az unalmast a külső HDD-m, emiatt elgondolkoztam egy NAS vásárlásán. Ha már vennék NAS-t, akkor elhagynám ezt a HDD be-ki dolgot a másolgatással együtt, illetve nem menne fölöslegesen a gépem sem. Kezdő vagyok még ebben a témában, így épített nas nálam nem jön szóba.

    Kérdés 1: Milyen NAS-t tudnátok ajánlani? Adattárolásra is használnám, de első sorban lejátszás lenne róla(nincs külön médialejátszóm, így ennek kellene a tartalmakat lejátszania). Telefonról, laptopról legyen elérhető, illetve a párom is tudja használni.2x3 TB-ot tudja kezelni, torrent kliens (csak pár torrent menne egyszerre), távoli elérés.
    Jelenleg a router a TV meleltt van, így nem lenne probléma a kábelezés. Milyen módon javasoljátok összekötni a rendszert? Szükséges a HDMI? Félek, hogy wifin akadozna, ahogy most is teszi mar 720p tartalomnál is (később esetleg 4K tartalom)
    Szeretnék majd később venni egy házimozi rendszert is, de gondolom azt a tv-vel kell majd összekötnöm.
    Ami fontos lenne, hogy a különböző hangsávokat tudjam kezelni, illetve lehetőleg ne legyen gond a feliratokkal.

    Kérdés 2: Milyen HDD-t tudtok ajánlani a 3TB-osok közül?
    Eddig a WD RED-et gondoltam, de az elmúlt kommentek alapján kezdek letenni róla.
    Esetleg ami megbízható?

    Köszi szépen!

Új hozzászólás Aktív témák