Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Kront

    tag

    válasz jeni #3341 üzenetére

    >mindhárom színnek kell,hogy megtöltve legyen ne csak a fekete,mert akkor nem indul el a nyomtatás?
    nyomtatója válogatja. általában úgy is mennek, ha van benne kiürült kazetta, de akad olyan is, ami letilt.
    van olyan is, amelyik csak a színes patronokat engedi kifogyni, de a feketét már nem. sok készülék driver szinten figyeli, és ha kifogyott a fekete, akkor onnantól már csak színes képet enged és fordítva. a gépkönyvükben ezt leírják és legtöbbé letölthető a netről. előre meg tudod nézni, ha választottál típust.

    >ha a fekete alapszín elfogyott akkor a 3 színből keveri ki a feketét magának?
    nem. nem keverget. a jobb gépeknél fordítva viszont működik. a színes kép összerakásához a 3 (vagy estenként 5) színes toner mellett besegít a feketével is, ha az árnyalat/fedettség megkívánja.

    >általánosan használva mennyire életképes ma egy színes lézernyomtató?
    igényeidtől függ. minőségben, megbízhatóságban még nincs alternatívája, ár/érték arányban, lapköltségben a legtöbb otthoni és kisirodai felhasználásnál anyagilag már jobban jársz a tintasugarassal.
    teljesítmény tekintetében (lap/perc) már nem nagyon vagy alig van előnye a hasonló árkategóriás tintásokkal szemben. (hosszú évekig nyűgje volt a tintásoknak, hogy nagy fedettségű lap esetén lassúak voltak. ma már nem azok.)

    >70000Ft alatti színes lézeres nyomtatók rosszak ilyen téren?
    inkább 100.000 Ft, ami alatt szerintem nem érdemes újonnan színeset venni. elsősorban a gyenge mechanikájuk miatt. ha van 150.000-ed, akkor minőségre, megbízhatóságra már a lézer a nyerő, (sőt, bizonyos fajta nyomathordozóra tintás szóba sem jöhet) de akkor még ott van a lapköltség, ami még 150.000-es összegnél is a tintás felé billentheti a döntést. ilyenkor kell elővenni a számológépet és lapköltséget számolni a nyomtatási szokásaidnak megfelelően. (már ha nem helyezed a megbízhatóságot a legelső helyre, ártól függetlenül)

    és azt sem árt tudni, hogy a lézernyomtató ugyan nem szárad be, és a nyomat minősége sem romlik számottevően az életciklus előrehaladtával (szemben a fix fejes tintásokkal) de 3-4 év alatt a nyomtatódba betárazott tonerek állásukban is tönkremennek. (az utángyártottak még előbb is) ezért nem érdemes pl. olyan színes lézer nyomtatót venned, aminek 10.000 oldal a toner élettartama, ugyanakkor te csak évente 1.000 színes oldalt nyomtatsz, mert hiába jön ki "fillérekre" a lapköltséged, ha 4 év után dobhatod 6000 oldalnyi töltöttséggel a kukába a tonereket.

    a fentiek persze csak SOHO vagy irodai kategóriákban értendők. fotók színhelyes reprodukálásánál már más technológiák is bejönnek, de ott az induló ár is 7 számjegyű.

Új hozzászólás Aktív témák