Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
fattyu
veterán
válasz
ntomka #49830 üzenetére
azért mert ott viszont olyan élményt ad amit más nem.
Szeretem én is a k550em mert élményt ad bármiről hajtva. De libabőr meg orgazmus az nincs...
olyan ez hogy bármit tankolsz bele megy 150el. de legjobb esetben is max 180al. hd650 meg ha eltalálod mi kell neki akkor 250 az élmény. ha nem akkor meg 70...
-
fattyu
veterán
válasz
JohannZimu #49786 üzenetére
k550nek az az erénye hogy marha könnyen hajtható és olyan cuccokról is domborí amiről IGAZI jó fülesek csak szenvednek. 565öt nem ismerem de a hd650 egy más világ... kb mindenhez képest amit eddig hallottam
-
fi:zi'k
nagyúr
válasz
JohannZimu #49786 üzenetére
A K550-nek szerintetek mi az erénye?
Nincs komolyabb emelése, AKG-s hangzás.Olyan létezik, hogy bizonyos zenékre egyek, míg más zenékre másik fejhallgató a nyerő?
Természetesen. -
JohannZimu
senior tag
Sziasztok,
ma volt nálam kölcsönbe egy Sennheiser HD565 füles, összehasonlítottam a K550-emmel. Az AKG 1 hetes szerzemény, néha nagyon tetszik, néha elbizonytalanodom, ezért is kértem el a HD565-öt egy hosszabb hallgatózásra. Ugyanazokat a zenéket hallgattam meg felváltva, a forrás egy asztali cd lejátszó volt. Egy óra után azt vettem észre, hogy a Sennheisert tovább hagyom fent, jobban esik hallgatni.A hangja levegősebb, több a mély hang, a közepek viszont pattogósabbak. Az AKG lágyabban, a középhangokat részletesebben szólaltatta meg, az énekhangok nagyon szépek, a mélyei érdekesek, néha fantasztikusan jó, dinamikus, néha egyszerűen alig van jelen, miközben ugyanaz a szám a Sennheiserben olyat szól, hogy csak na.
Nem tudom, hogy az AKG mennyire fog még változni, bejáratódni, de most a Sennheiser nagyon tetszett.
A HD 650-nek mennyivel másabb a hangja mint az 565-nek? A K550-nek szerintetek mi az erénye?
Olyan létezik, hogy bizonyos zenékre egyek, míg más zenékre másik fejhallgató a nyerő? -
AMDFan
addikt
Szia, nem tudom milyen zenéket hallgatsz, de ha tág a zenei ízlésed és minden stílust hallgatsz akkor az én véleményem az, hogy nyitottból a Sennheiser HD650 az egyik legjobb vétel, zártból pedig nekem a Shure SRH840 tetszett legjobban, ezért is vettem ilyet. Az a baj, hogy a HD650 most újan eléggé túlárazott ha jól tudom, de a Shure-t meg lehet kapni 50 alatt, annyiért szerintem jó vétel, vagy ha USA-ból be tudod valahogy hozatni akkor még olcsóbban meg lehet úszni.
Ha inkább komolyzenét, akusztikus, vokális zenéket hallgatsz akkor pedig nyitottból AKG K601/701 zártból AKG K550 az amit érdemes meghallgatni.
-
krichd1
addikt
válasz
badwater #49525 üzenetére
Először hallgasd meg szerintem. Ebben az árkategóriában sok fejes van, akár zárt kategórián belül is pl.: AKG K550, Sennheiser Momentum, Shure SRH940, Sony MDR-1R (?). Miről hallgatnád ?
(#49524) Ribi: Milyen DIY erősítőd van ? Esetleg más hangkártya/DAC U1-en kívül ?
-
Deadzone41
őstag
ebben az ársávban nem igazán tudok jó vételt mondani, esetleg ath-ad500. a helyedben inkább a használtak közt nézelődnék (head-fi) ennyiért már kaphatni akg k50x, k601, k550, shure 840, ath-ad700, és egyéb finomságokat, és ha esetleg nem tetszene a hangja, nem buknál az eladásán sem. általánosságban elmondható, hogy a nyitott fejhallgatók jobban szólnak azonos ársávban, és nem rohad beléjük az ember füle, mint zárt társaikba, de mindkét típusnál vannak kiemelkedő vételek.
-
DBAtti
aktív tag
Most érkeztem vissza a Mammut II Saturnjából. Gondoltam elmegyek, megnézem mi is van 50% engedménnyel. Gyakorlatilag már most Media Markt, minden vörös, és építik át belül. Leértékelt cuccokkal nem találkoztam, ellenben meghallgattam egy valag fejhallgatót hű társam a Cowon D2 segítségével. Hallgatózni MOST nagyon ajánlott hely, még nincsenek bekötve semmilyen forrásra, és így nem kell kéregetni, hogy húzkodják ki őket.
Este elkezdem leírni mit tapasztaltam, de biztosan Logout Bloggá kerekedik, mert tényleg vagy egy tucatot felvettem... köztük a BW P5-öst is
A HiFi osztályon van K550, 242, P5, Denon A100 (az is megvolt). K550 nagyjackjéhez nem volt konverteremFolytatás HAMAROSAN...
-
fattyu
veterán
k550 nem igényel nagyon kraftos hajtást. Ez nem jelenti azt hogy bármivel jó. Pl az az erősítőm amivel a hd650 csodálatosan büntet, arról a k550 hallgathatlan. Túl erős hozzá vagy nemtom, de egyszerűen szar. a clip+ról meg tiszta jó. add össze...
Csak ismételni tudom magam. egy láncot hallgatsz nem egy fülest.
-
krx21
nagyúr
válasz
bajnokpityu #49344 üzenetére
És akkor egy AKG K550-hez milyen cucc lenne az ideális? Ami hozzá való minőségben és árban....
-
krx21
nagyúr
válasz
DBAtti #49202 üzenetére
Hát már megvan... Nem rossz holmi, de nincs összehasonlítási alapom... Papiron tudja azt amit sok külső fejhallgató erősítő...
Meghallgattam a Denon D1100-et... Nagyon nyomulós mélyei vannak! Sok esetben agyon nyomja a zenét és fárasztó lehet... Nem tudom, hogy szeressem-e... 45.000-re alkudtam a MM-ban, ha veszem...
A K550 milyennek számít mélyben? Azt tudom, hogy nem emel ki annyira, de szegényes ne legyen...
Általános minőségben az jobban tetszett, mikor hallgattam... (sajnos egymás után nem tudtam meghallgatni őket...) -
krx21
nagyúr
válasz
Deadzone41 #49190 üzenetére
A 840-essel összemértem, de általános hangképben jobban tetszett a K550...(csak a mély lehetett volna több)...
-
krx21
nagyúr
válasz
#71562240 #49188 üzenetére
Először összevetem a D1100-et egy K550-el! Mind kettő nagyon tetszik felépítésre és kényelemre...
A K550-nél lehet kevés lesz a basszus, a D1100 meg általános minőségben, térben lehet elmard a K550-től...(a K550 talán "hifis"-ebben szól...) Ahol kisebb a kompromisszum azt veszem... -
AMDFan
addikt
válasz
c41r0^ #49051 üzenetére
Szia!
Ha lineáris fülest akarsz akkor a beyer dt770pro-t kerüld el. Jó kis füles de eléggé kiemeli a mélyeket. Ajánlották a Shure SRH840-et is, de ez is emeli a mélyeket, bár kevésbé. Érdekes dolog egyébként ez a frekvenciagörbe dolog. Sokan szerintem félre is értik, és ezért tudnak olyat írni, hogy a HD650 lineáris. Nem az. A HD650 is kiemeli a mélyeket. A K601 vagy K550 már sokkal közelebb áll a lineárishoz mint az eddig említettek. Az a lényeg, hogy ha egy füles mérve lineárisan adja le a frekvenciákat, akkor azt a fülünk nem fogja lineárisnak hallani, pl. a 35Hz-et halkabbnak fogjuk hallani mint a 100Hz-et. Én megfontolnék egy nyitott fülest a helyedben, pl K601-et, ha zenélés közben nincs valaki egy szobában veled akkor nem fogja zavarni.
-
Dave™
nagyúr
válasz
c41r0^ #49051 üzenetére
Az M50 jó irány lehet, azt egyébként is sokan használják monitornak, eléggé elismert, és nem is csak elektronikusra. Igen, van mélykiemelése, tisztában kell lenni a hangjával, és akkor el lehet helyezni a végeredményt is ennek súlyozásával. Zártból "tökéletesen" lineárisat egyébként sem egy egyszerű feladat, és lehet nem is lenne annyira jó az ilyen stílusok kezeléséhez. A DT770 Pro is erősen mélykiemelős hírében áll egyébként, kedvelt dobos fejes, gondolhatod. Lenne még az SRH-440, de nem túl kényelmes sokaknak, illetve drágábban, de használtan beleférhet az AKG K550. Ez mind zárt, értelmes félnyitott a megadott paraméterek mellett nem jut eszembe. Mindenképpen könnyen hajthatót érdemes venni, és ezek mind azok.
-
AMDFan
addikt
válasz
ntomka #48832 üzenetére
A logikát sok esetben felülírják a pénzügyi lehetőségek.
Azt nem bánom, hogy egész más stílusú ez a füles mint a K601, nagyon bejön a Shure hangzása, de ettől még nem fogom azt mondani, hogy a K601-nél jobb vagy rosszabb, egyszerűen csak más. Van éppen elég füles ami nem tetszik, ezt a kettőt én ajánlom mindenkinek. Pl. fiziknél meghallgattam a K550-et is, érdekes volt, de számomra nem hozta azt a szintet amit a K601. A kényelme felülmúlhatatlan, de hogy hogyan sikerült szárazabb hangot belevarázsolni mint a K601-be azt nem értem.(#48833) Audison: szívesen.
-
nagyúr
válasz
mojito #48812 üzenetére
Hol találtál 250 Ohmos K550-et?
Az AKG szerint csak 32 Ohmos verzió létezik. -
mojito
csendes tag
válasz
baluka26 #48807 üzenetére
Szia.
Köszönöm a válaszokat.
Közben nézelődtem, és ez az AKG K550 250 ohm-os verziójáról nagyon jókat olvastam játékok alatt. Azt írják, hogy tökéletes játékra is.
Jön a következő kérdésem:
Induljunk ki abból, hogy vennék hozzá egy ilyen Fioo E10-es fejhallgatóerősítőt, elég lenne e hozzá egy Sound Blaster Recon3D PCIe kártya? Mit javasolnátok hozzá? -
baluka26
veterán
válasz
Armando_19 #48803 üzenetére
Irtam választ. Egy belépőszintű DAC+erősítő kombó és egy közepes fejes.
Ha megfelel használt, akkor HD600, HD650 is beleférhet, vagy AKG K701, nagy Beyer, újonnan csak az AKG K550 (ami amúgy szintén állat)
-
Dave™
nagyúr
válasz
havri1 #48569 üzenetére
Mivel van Denon erősítővel tapasztalatom, ezért azt mondom, mindenképpen olyannal célszerű próbálkozni, aminek a magasai nincsenek a háttérben, nincs túl sok mélye, és inkább kicsit analitikus, mint mosott. Az árkategóriában K550, K701, meg mondanám az AD900-at (azzal kezdtem volna), de azt itthon nem kapod meg a keretből. Esetleg még a DT880, bár azt csak gondolom.
-
hm74
aktív tag
Egyikünk sincs teljesen tisztában, hogy milyen tényezők határozzák meg a tér méretét és alakját, lehet hogy nálunk okosabb emberek is csak elméleteket gyártanak a valóság mögé, hogy magyarázatnak tűnjön. Én csupán arra utaltam, hogy a frekvenciamenet egy fontos tényező, tehát ennek is van közé a térérzet kialakulásához. És ha játszunk az EQ-val, akkor manipulálni tudjuk a fejhallgató "színpadképét". Még az a sejtésem, hogy inkább a magas hangok és felső közép számít igazán tér ügyben, a mélyek szerepe kevésbé domináns.
Pl. a K550 görbéjére is állítottam EQ-t, ott az SRH840 eredeti színpadánál tágasabb lett az eredmény, pedig a mélyek nem lettek kevesebbek, inkább a közép és magas lett egészen más.
Ezek erősen szubjektív magánvélemények a saját tapasztalataim alapján. -
krichd1
addikt
-
krichd1
addikt
válasz
turbobusa #48286 üzenetére
Ha szereted a sok mély hangot, akkor D1100, ha nem, akkor K550.
(#48279) baluka26: Szövet, szivacs részek rendszeres, mindennapos használat esetén biztos nem bírnak ennyit, a műanyaggal is lehetnek gondok ilyen hosszú idő esetén.
(#48280) donpe: Pár gyengén sikerült típusnál van rá szükség, ennél a két márkánál is.
-
turbobusa
senior tag
Halihó!
Denon Ah-D1100 vagy Akg K550 lenne a jobb vétel?
Mennyire hajlamos a kábel tönkremenni? Sajnos nem cserélhető alapból...
Dt931-nél mondjuk hála Istennek nem voltak ilyen problémáim, remélem nem is lesznek! -
ixtom
tag
válasz
#71562240 #48068 üzenetére
Eleinte úgy volt, hogy júliusban megyek fi:zi'k-hez is és legalább összehasonlítom a K550-et a Shure SHR840-el is, mert tudom, hogy ilyesmit csak így érdemes venni, de ez végül elmaradt (elnézést kérek így utólag).
Közben jött egy 50k-s ajánlat és belementem. Valahol el kellett kezdeni az egész fejhallgatós témát és volt rá pénzem, így legalább van egy viszonyítási alapom.Továbbá a leírások alapján hasonló karakternek tűnt, mint a talin hallott K702, ami anno a legjobban tetszett (persze a nyitott-zárt kialakítás különbségét is figyelembe vettem, plusz ezeket a leírásokat is fenntartásokkal kezelem), de picit hiányoztak a mélyek..
Lehet hogy a DT770 V karaktere már túl sok lenne. A Beyer DT880 magasai nem voltak zavaróak - túl nagy különbséget nem hallottam a K702-höz viszonyítva - valahogy mégis az AKG tűnt "jobbnak", akkor.Nem akarom bizonygatni a döntésem helyességét, mert később majd kiderülhet hogy van ennyiért jobb fejes az én fülemnek, de addig legalább élvezem a zenét és tetszik amit hallok. (Boldogok a tudatlanok...)
"Talán később veszek majd mást is, de ez marad."
Ehhez a mondatomhoz csak annyit fűznék, hogy nem szeretem cserélgetni a cuccaimat inkább a gyűjtögető típus vagyok, ahhoz meg idő (pénz) kell. -
Bodz
nagyúr
Míg vártam az ebédemre elsétáltam hallgatózni.
AKG K550: Na végre, ezt is hallottam. Egy kiszellőzött darab lehetett, nem éreztem rajta semmi furcsát. Kényelmes. A hangja elmegy. Kicsit döglött, kevés a mély is. Olyan K601 szint zártban.
Skullcandy Uprock: Egy darab fényes szar. Recseg a műanyag minden mozdulatnál, így nem lehet zenét hallgatni. A "hangja"... na az nincs neki. Tetszőleges Superlux pl. orgazmus hozzá képest.
Nem sok minden volt kitéve ezeken kívül. Sony XD100/XB300, pár olcsóbb Philips, Pio M390, ennyi.
-
ixtom
tag
Már több mint két hónapja beruháztam egy AKG K550-es fejesbe és megosztanám a tapasztalataimat. (Retro DJ-ről "váltottam", de valójában ez az első igazi, normális fejesem így nem bonyolódnék bele összehasonlítós dolgokba, nem lennék hiteles. A fejestali kevés volt a maradandó élmények kialakulásához, így részemről az ott hallottak sem mérvadóak.)
Sokan mondják, hogy büdös a kicsomagoláskor. Ez számomra nem volt zavaró, és pár nap múlva már nem lehetett érezni a fejesen. (Nekem nem ez a büdös szag
)
Az anyaghasználat rendben van, ránézésre és fogásra is kellemes benyomást kelt , de nem érzem benne az elpusztíthatatlanságot (tudom, otthoni használatra szánták
).
Mivel zárt a fejes, eléggé bele tud izzadni az ember, ennek ellenére hosszú távon is nagyon kényelemes. A fülpárna nagyon puha és a külső zajokat egész jól szigeteli (buszon is próbáltam). A fejpántra viszont rakhattak volna vastagabb szivacsot...Eleinte csak laptopról hajtva hallgattam és úgy sem volt rossz, de később sipi83-tól megvettem a Matrix RIP DAC/Headamp kombó kütyüt. Nos, ez egy kicsit más világ, végre hallok olyan részleteket, amiket eddig nem. Nagyon érezni melyik a jó és melyik a gyengébb/rossz felvétel (nem "mp3 vs. flac"-re gondolok). Persze ez még mindig messze lehet a nagyon jótól, de olyanra most nincs pénzem [vagyis lehetne, de azt hangdobozos rendszerre költöttem, amit még nem tudok hallgatni... Na a lejtő (szakadék) már megvan
].
Korábban írták, hogy kevés mélye van a fejesnek. Ez szerintem felvétel- és felhelyezés függő is, de igaz, hogy nem egy basshead cucc (néha el tudnék viselni többet). Kíváncsi vagyok valójában mit tudhat komolyabb elektronikákkal.
Az biztos, hogy egy jódarabig nem válok meg tőle. Talán később veszek majd mást is, de ez marad.
-
turbobusa
senior tag
Halihó!
Beyerdynamic Dt931-hez viszonyítva milyen az Akg k550?
-
szecska24
tag
válasz
contaxg #47627 üzenetére
Köszönöm.
Közben kiderült, hogy ez is a 32-es verzió, tehát pont az, mint amit nálad is hallgattam. Ha emlékszel még, már akkor is tetszett, de nem sokkal előtte vettem a K550-est, és nem volt lehetőségem egyszerre 2 ilyen értékű fejest birtokolni. Sőt nem sokkal utána kénytelen voltam megválni a szeretett AKG-tól, és anyagi lehetőségeimet számba véve nem igazán remélhettem, hogy a közeljövőben egy hasonlóan jó fejes kerül a kezeim közé.
A mai nap folyamán azonban a MM kiszórós akciójában boldog tulajdonosa lettem egy bontatlan (nem demo modell), 2 év garanciás DT 770-nek (32 Ohm) kerek 10 ezer forintért!
Azt hiszem életem eddigi legnagyobb bizniszét csináltam.
Mától ismét értelmes minőségben fogom az albumaimat hallgatni. -
PodMAN
senior tag
Sziasztok,
Egy fejhallgatónál mennyi idő a "bejáratás", amíg beáll a végleges hangképe? Ma kaptam meg a K550-et, de már 1-2 óra után óriásit változott. Az E17-el együtt jó páros. Kezdő szettnek megteszi
-
ntomka
nagyúr
-
fattyu
veterán
válasz
oliverkiss32 #47057 üzenetére
187cm és a k550-ben bkv bicikli meló akármi...
-
fattyu
veterán
válasz
Audison #46904 üzenetére
ha a telefonban JÓ a cucc ( értsd wolfsonos ) akkor hihető. 440 is alig javult dacampról mp3 lejátszóhoz képest. A k550 is ilyen amugy. Tiszta fasza mp3ról is, meg a kis dacampomról is. Alig van különbség.
Telefont én nem keverem ide mert az enyém oltári fos lejátszónak. Azzal semmi sem szól sehogy.
-
krichd1
addikt
válasz
oliverkiss32 #46843 üzenetére
Philips SHP6000-et hallgasd meg mindenképp, ha van kirakva. Ennek az SHP8000-nek így képről van egy kis AKG K550 dizájn hasonlósága. Az újabbak között még az AKG K512/514 mkii lehet még jó, ezekről még nincs itt tapasztalat.
-
contaxg
veterán
-
PodMAN
senior tag
Urak!
AKG K550 vagy Focal Spirit One ? Mindenképp zárt, circumaural fejest keresek ebben a kategóriában. Próbálta már valaki egymás után ezeket? Milyen a hangképük?
PC-s felhasználásra keresném DAC mellé, 80% zene, 20% játék.
Esetleg valahol ki lehet őket próbálni Bp.-en? (lehetőleg egy helyen, egy időben)
Üdv:
PodMAN -
PR0JECTNR56
addikt
válasz
szakibá... #46025 üzenetére
K550?
-
PodMAN
senior tag
Sziasztok,
Érdeklődnék, hogy egy AKG K550 fejhallgatóhoz mennyire passzolna egy FiiO E10? Az alaplapi hangkártyám meghalt, és az E10 használnám akkor már helyette. Mennyire működőképes kombó ez így? Néhanapján ha játszom a PC-n, annak a hangja is rendesen megy ki a DACra? Tehát kvázi egy hangkártyaként látja a Win7? Foobar+FLAC gyűlyteményem lenne az eredeti felhasználása 80%ban.
Sorry a sok kérdésért
Üdv:
PodMAN -
Dave™
nagyúr
Valamire biztosan jó, de hogy ennek a felét sem éri, az is biztos. Én is vennék egy Xonar DG-t meg hozzá valami értelmes DAC+erősítő kombót, pl. HRT Headstreamer. Arról már van értelme egy 40-50 ezres fejhallgatót hallgatni, erről a hangkártyáról nem hiszem. Az a baj, hogy ehhez a kártyához valójában felesleges egy középkategóriás fejhallgató (amit ezért a pénzért már kapni lehet). Játéknál olyan sokat mondjuk nem számít, de zenénél igen. Ha használt is játszana, akkor sokkal komolyabbat is lehetne venni, ha nem az sem gond, de mivel nem olvastad el az első hozzászólást, ezért a zárt/nyitott kérdés sem egyértelmű. Zártból pl. Shure SRH840, AKG K550.
-
fattyu
veterán
válasz
botose #45367 üzenetére
550 szerintem az általad említett nem kifejezetten erős forrásokról sokkal jobb választás... Arról már nem is belszélve hogy egész "nyitott" hangja van.
Hogy mi éri meg... szól az 1500 forintos hama is. Van akinek a shure 440 felára se érthető... Nekem egyértelműen sokkal jobb a k550 mint a shure 440. De ez egy ember véleménye.
-
botose
csendes tag
válasz
Deadzone41 #45358 üzenetére
leginkább gépről (80%), vagy esetleg iPodról vagy a roland elektromos zongorámról (10-10%). SRH440 jól néz ki, beleférne igazából a K550 is, de az mennyivel nyújt többet?, mivel árban kb duplája a Shurenek.
-
Dave™
nagyúr
válasz
xethorax #45317 üzenetére
1) első hozzászólás tanulmányozása célszerű
2) 50k-ért lehet kapni nagyon jó fejhallgatót, de nem mindegy miről szól (DAC és erősítő)
3) ha az előbbire a válasz a PC vagy valami hasonló, akkor minimum egy DAC/erősítő kombóval is számolj, ez minimum 20.000 Ft, tehát ha a teljes költségvetésed ennyi, akkor 30 marad a fejesre
4) A két említett AKG nem jó, nem éri meg az árát. Mint márka jó, de csak a nagyobb modellek, pl. K601/701, K550 stb. Illetve a régiek, de azok csak használtan vannak.
5) Azt gondold át mit szeretnél hallani, milyen zenei stílusokat kedvelsz, milyen preferenciáid vannak, használt szóba jöhet-e és akkor könnyebb lesz segíteni. Kezdd az első hozzászólással!+1: a beats szar, a Sennheiserre ugyanaz igaz, mint az AKG-ra.
-
bigmasterg
addikt
Nekem is középen volt egy kis hiányérzeten.
Plusz egy picit nagyobb szorító erő nem ártana, ha rányomtam a fejemre, akkor több mélye lett valamennyivel. (nem akartam nem saját fejest nagyon formálni / szorongatni). Amúgy alapból sem volt olyan kevés a mély.A dt1350nek számomra szimpatikusabb volt a freki menete (kevesebb magas, több közép, mint a k550-nek), de nem feltétlenül mondanám, hogy jobb fejes. De nem is ugyan arra való a kettő és rendes vélemény alkotásához nem elég ennyi idő, kell hozzá pár nap.
Fiio E10 vs E17. Az E10 hanga számomra szimpatikusabb volt, az E17 alul vékonyabb, egy kicsit visszavesz a mélyekből.
-
Dave™
nagyúr
válasz
ntomka #44871 üzenetére
Nekem is hasonló benyomásaim voltak, a legjobban kritizálható pontja szerintem a közepe. A mélye tényleg furcsa ilyen szempontból, olykor vékonynak tűnik, utána meg már-már sok is, de bőven a normál keretek között maradt. A jó zártat témakörben valahogy mégis mindig a W5000 jut eszembe, aztán örömmel nyugtázom, hogy nyitott párti vagyok
Pedig azzal aztán trükköztek, hogy nagy tere legyen, de mégsem érezni semmi erőlködést benne, egyszerűen csak teljesít, gyönyörűen. Persze nem is egy kategória. Az árát szerintem teljesen megéri a K550, ha valaki mindenképpen zártat keres és szereti az AKG-k karakterét.
hm74: a fülének leginkább
A mérések maximum nagyságrendi becslésre jók, ahogyan korábban is említettem, rengeteg dolog befolyásolja, de még ha pontos is, akkor sem lehet csak abból kitalálni a fejhallgató hangját. Pl. egy ilyen mérésből mit olvasnál ki (kék)?
Nem sok jót, igaz? Pedig nagyon meggyőzően szól -
ntomka
nagyúr
Tegnap összeröffentünk bigmasterg-vel és fizikkel, meghallgattunk egy-két dolgot egy kis beszélgetés mellett.
AKG K550: Nagyon jó benyomást kelt felépítésre. A párnája is tetszik. De cefetül büdös. Nagyon. Messziről érezni, pedig fizik darabja túl van a szellőztetési időszakon.
A hangja számomra megosztó. Objektíven tekintve megéri az árát, mert technikailag teljesen korrekt. Talán még többet is megérne a hangja alapján, de nem annyival, mint sokan mondják. Gyors, a mélye nagyon nyúlékony lefelé, és mennyiségben nagy skálán mozog. Ahol kevés van, ott nagyon keveset mutat, ahol sok van, ott nagyon sokat. A közepe rendben, tudja a kötelezőt, a magasaiban van némi hepe-hupa, de amúgy szép tiszta az is és egészen részletesnek hat. A tere zárthoz képest nagy és szellős.
Szubjektíven tekintve a szaga mellett pont a terét tudtam kritizálni. K701 szintű teret akar varázsolni zártban, de számomra ez már erőlködésnek hatott. Egy zárt fejhallgató ne akarjon K701 vagy HD 800 lenni térben. Nem fog menni, sosem (és még a zárt Audio-Technikák sem erőlködnek ennyire) . És sajnos a frekimeneten azért érezni. Nem technikailag, az rendben van. Csak nekem ez már nem volt természetes, nagyon nem. Akkor inkább az SRH940, de azt meg a beyeres magasemelése vitte el nálam. Nehéz dolog ez, pedig egy pillanatra meg is fordult a fejemben, hogy ejha, ez akár kellhet is nekem.A tere miatt azt mondom, hogy nem tetszett, de objektíven jó fejhallgatónak tartom és tudom ajánlani (annak akinek be van dugulva az orra
).
-
Dave™
nagyúr
válasz
dudika10 #44459 üzenetére
Persze, a kábel és a mozgás rossz párosítás, de mint mondtam, képek alapján a forrasztás nagyon gyenge az AKG-nál. Én ott rögzíteném valahogy fixen, hogy ne a forrasztás tartson, és valami belső kábelcsatornát használnék, de így nyilván olcsóbb és egyszerűbb gyártani, csak 2 évet kell kibírnia. Mondjuk abból lehetett arra következtetni, hogy a magnézium repedését firtattam, Te pedig erre reflektáltál, hogy 3 is járt már nálad. Az AD700 és alatta valóban törékeny felépítésű, nem is olyan jók az illesztések és teljesen műanyag. Viszont ezek alsóbb kategóriás megoldások és nem is erről volt szó. Gumit cserélni nem nehéz, de csavarozni kell hozzá és valami megfelelő gumit is kell keresni, hogy ronda se legyen és funkcionálisan se sérüljön. A fix pántok kikophatnak ugyan, de pl. a HD200-ban a teljes műanyag és látszólag gagyi felépítés ellenére nagyon jól volt megoldva szerintem, igaz azt elvileg pont erre tervezték. A K550 megoldása is eléggé masszívnak tűnik, bár azt majd az idő mondja meg inkább. A régi AKG-k előtt le a kalappal, ezt egy percig nem vitatom. Csak szomorú, hogy manapság más utakon jár. Még a K66-om is nagyon sokáig bírta, aztán a gumi adta meg magát (ki hitte volna), de megoldottam, bár nem lett olyan szép az aftermarket megoldás, mivel csak fehér gumiszalagom volt kéznél a gyári fekete helyett
Deadzone: úgy megkérdezném az osztrákoknál, hogy mi a fene értelme van azoknak a redőknek, miért nem volt jó a K601 megoldása. Ha az volt a cél, hogy kisebb felület érintkezzen az sikerült, csak szerintem ők sem így gondolták ezt. A koponya azért viszonylag hamar véglegesedik, inkább a hajadban csinál vájatokat és azt érzed, nem? Vagy kopasz vagy?
-
DBAtti
aktív tag
Kedves Topiklakók!
Valakinek nincs kapcsolata esetleg Philips-ékkel, mert nagyon sok új modell van, és úgy érzem jó lenne meghallgatni őket.
Most randomra találtam az SHP 8000-et, külsejében nyomokban emlékeztet a K550-re, képeken tényleg jó minőségűnek hat, ha kiderülne hogy a hangja is jó 15k-ért zárt circum, lehetne ajánlgatni, de van még rengeteg másik is, sok kifejezetten divatos fejes, amitől még én sem hányom el magam, és amit senki nem hallott közülünk. Az O'Neil-esített darabokban pedig az is megtalálja a számításait, aki ugyanazt szeretné megvenni csak 1,5*-es áron, nem kell Beats-eket keresni.Az 5401-es meghallgatása óta tudom, hogy nem kell leírni őket azért, mert minden más háztartási eszközt is gyártanak.
-
fattyu
veterán
válasz
Macisajt3 #44281 üzenetére
nem igazán.
518 at hordtam szemüveggel. brutál szorítóerő miatt nem osztott nem szorzott.
Azóta kontaktlencse de szemüveg helyett széles szárú ókláj. Most a k550 meg bár nem szorít úgy de olyan puha a párna hogy simán felfekszik a szár köré. Semmivel nem zár rosszabbul. -
Dave™
nagyúr
Most voltam a médiában egy angol dugó átalakítóért (3000 Ft FU MM, hülye vagyok, hogy oda mentem, de "gyorsan" kellett), és ha már ott voltam, bementem a hifi részlegre a K550 végett. Szerencsére ki volt rakva, véletlenül volt is nálam telefon, szóval lehalkítottam az erősítőt amiről valami kommersz vacak szólt bénán, és elkezdtem hallgatózni. Először kicsit vékony volt, aztán ahogy jobb lett a szigetelés, sokkal jobb is lett. Összességében nagyon jó, nagyon tiszta, de a magasak néha karcosak, élesek. Lehet a telefon miatt (Omnia 7), lehet nem volt bejáratva (simán elképzelhető), de ez volt tapasztalható. A mélyek többnyire nagyon szépek voltak, egy-két számnál tűnt egy picit elszabadultabbnak, vagy csak szimplán van egy kis pukli valahol, ami pont ott előjött, de összességében nagyon szép volt. A közepét nem igazán tudom hova tenni viszont. Olykor nagyon szép volt, némely női vokál nagyon jól hangzott, olykor meg mintha hiányos lett volna. Valahol van benne egy lyuk szerintem, és emiatt is nem éreztem annyira egyben a hangját. Nagyon jól szólt, és inkább kéne mint nem kéne, de nem hibátlan. Felbontásra nagyon jó, tisztaságra még ennél is jobb (szerintem ebben kimagasló), a tere is teljesen rendben volt zárthoz képest, eléggé tágas. Viszonylag világos karakter a magasai miatt. Ami nagyon tetszett még, az az anyaghasználat, rendkívül masszív, és strapabírónak tűnt. Szagot nem éreztem
Kényelemben viszont nem a legjobb, a felső pánt nyom, nagyon vékony a párna rajta, és ha nem elég szoros, akkor nem szigetel jól, ha meg szorosra van véve, akkor felül jobban nyom. Na ezért is esküszöm a szárnyas megoldásra. Egyébként ennyiért és zártban nagyon jó szerintem, rendes rendszerről talán (valószínű) sokkal jobban egyben van a hangja is, bár a zártakban eddig mintha mindig lett volna egy kis lyuk, legalábbis amit eddig hallottam (kivétel a W5000, mert arra nem emlékszem ilyen viszonylatban).
-
Deadzone41
őstag
előbb járt nálam fattyú kolega hd650-el meg k550-el.
k550: legjobb zárt amit eddig hallottam (nem sokat hallottam) de így se kéne. rendkívül minőségi anyagokból van, és jó masszív cucc az árához képest. a kényelem nem rossz, a szigetelés lehetne jobb. a hangja akg-s (ki hitte volna) szerintem technikailag a valamivel k601 alatt van. a mély-közép tartomány kissé vérszegény, hiányos volt nekem, a magasak kissé virgoncak tűntek főleg sgs-ről hajtva. a tere szuper volt zárt mivoltához képest, kellően szellős és pontos.
hd650: kellemeset csalódtam benne, elfogadnám. anyaghasználata nem valami jó, de kényelemmel minden rendben van. a hangja kicsit lassú, kicsit elhangolt, kicsit tompa, életlen, de fun. remek tere van, kellően mély és tágas. technikai hiányosságai ellenére nagyon hallgatható darab, valahogy úgy adja elő a csalásait, hogy egyáltalán nem zavaró, sőt... de szerintem nem ennyiért kéne árulniuk.
Bodz: a audiophile tesztekkel kapcsolatban egyet értek, néha én is csak pislogok ^^
-
hm74
aktív tag
válasz
schawo #44183 üzenetére
jó lesz az a 840, sok teszt, meg hozzászólás alapján az jön le, hogy egy minden szempontból helytálló készülék, nem okozhat csalódást, a többi hasonló árban levő készülék eléggé megosztó, még a K550 is jó lehet, de a zenei ízlésemhez inkább a Shure lesz a nyerő, az AD700 meg Bach fúgáknál (nagy kedvencem) súlyosan elvérezne, amikor 30Hz körül nyomja az orgonista a mélysípokat
-
fattyu
veterán
válasz
#71562240 #44068 üzenetére
Ha a fő cél a telefonról menet közben akkor a k550et mindenképp a 840 elé tenném. Sokkal hiányosabb volt a 840 hangja mp3 lejátszóról hajtva mint az 550.
32ohm vs 44ohm is a 550 mellett szól.A kábel meg... lehet vágni és rövidíteni. Ha meg fél a gar miatt akkor hajgumival felcsomózva elfér az póló alatt. Én is ugy hordom.
-
törölt tag
Az ittenek közül például fi:zi'k kollégánál is tudsz hallgatózni, schawo is tart sokfélét, contaxg-t is érdemes keresni, aztán a Hangszerkerben is van választék...
Az ajánlott SRH840, vagy a K550 hangminőségileg teljesen adja magát, a "mobilitásuk" már nehézkesebb ügy egy kicsit. Ezeken kívül, én a helyedben a hangminőségi és mobilitási szempontokat optimálisan figyelembe véve meghallgatnám a B@W P3-at, - mihelyst beértkezik az országba, azaz várni kell rá egyelőre, ráadásul 58ezerért ígérik, ami már tetemesen 50 felett van persze. És még nem is hallottam, ugyanis a P5-öt hallgatgattam, és a P3-ról olvastam teszteket, amelyekben természetesen a P5-höz is hasonlítják, és ezen tesztek általában nagyon jó ár-érték arányúnak (best buy-nak) és leginkább természetes hangúnak ítélik a P3-at, amely emellett felettébb hordozható és tartós kivitelű is, viszonylag könnyen hajtható, és álítólag jól szűri a környezeti zajokat (hasonlóan a P5-höz). A leírások és a P5 élményeim alapján feltételezem, hogy nekem magyon tetszeni fog a P3 hangja, úgyhogy én, ha most akarnék ennyiért fejhallgatót venni, biztos, hogy megvárnám. (És nyilván rászánnám a plusz 8ezret.)
-
fattyu
veterán
jó. Tényleg nincs rutinom a rizsába. Főleg metálon tesztelve. 800-3200kbs flacok MSII+ Canamp klón k550.
A canamp NAGYON nem erre van
brutálisan túl erős. Ágyúval verébre egy 32 ohmos fülessel... foobar -15DB-vel használható a poti mindössze. Fobbar halkítás nélkül konkrétan használhatatlan mert a poti első 5 fokjában hallgatható csak ahol van baja a pontossággal együttfutással.
Ezt leszámítva. Nem jó. K550 nek nem tett jót a canamp melegsége. Nem mondom hallgathatatlan, de elmos részleteket, ártott a "tisztaságnak". Mintha a látásod egy szikrázó napsütéses hegytetőn helyett, egy októberi lucskos ködös reggelen. Nem ekkora kontraszt de érezhető.
Magasak nem tolakodók nem fájnak nagy hangerőn sem válik karcossá.
Mélyek sok van. de nem kifejezetten jól. K550 ( az én nagy fejemen jól fekszik ) amugyis erősebb mélyben mint a k701em ami mostanában azért a referencia, de ezzel már talán sok is, és főleg mélyeken érezhető a tisztaság hiánya, köd.Közép. Semmi extra. Énekhangok voltak ennél tisztábbak is.
Röviden ( amennyire imádom az egyik MSII+ canamp + k701et, mert a k701 száraz tökéletes részletező hangját nekem kiegészíti kikerekíti a canamp ) annyira tényleg nem ehhez van.
Ezen impresszióim alapján pl egy headbufferrel lehet érdemes lenne megpróbálni. Annak a tisztasága transzparens karaktere ( mentessége ) valamint a 0 erősítése könnyen lehet hogy egy jó kombót alkotna. Csak feltételezés. amikor nálam járt headbuffer még nem volt k550.Kéretik egy csipet sóval kezelni. Sokat járok lőtérre és a hallásom már nem olyan mint volt fülvédő ide vagy oda... Zárt térben a 308as kiba hangos akármit húzol a füledbe...
-
fattyu
veterán
Én nem olvastam elég bullshitet hogy meg tudjam okolni. Jobban tetszett kerekebb volt.
De az a helyzet ám hogy AMINM én hallgattam. És nekem két szempontom volt. hogy a mp3 lejátszóm hogy hajtja meg, és a HRT headstreamer hogy hajtja meg. Eme két területen pedig oltári jó a k550. Nyilván érezhető az mp3 lejátszó azért az ami, de a headstreamerrel nagyon kerek és rendben van. A 840 is elég kellemes volt emlékeim szerint a headstreamerről, de mp3 lejátszóról elvérzett.
De füleserősítőről is jobb volt nekem az 550. Valahogy nekem szellősebb nagyobb tere volt. Kevésbé éreztem hogy zárt fülest hallgatok.
Jó volt a 840 is. tényleg. de az én fülemnek azon a láncon jobban tetszett a k550.
Csak hogy értsd miért hangsúlyozom az azon a láncont.
Music streamer II+ van két verzió ugye. A koporsó meg az uj. Egy nap eltéréssel ugyan de ugyanazokon az eszközökön hallgatom. Ég és föld.
Ezért mondtam párszor. Hallgatás nélkül... Pláne SAJÁT láncon hallgatás nélkül vaktában lövöldözés.
-
hm74
aktív tag
Szóval K550 vs 840? Melyik miben jobb vagy rosszabb?
-
Dave™
nagyúr
válasz
schawo #44003 üzenetére
A legnagyobb, hogy még nem hallottam
(általánosságban a zártak közepei kicsit süllyesztettnek tűnnek, de legalább egy lyuk van bennük, nekem pedig az enyhén emelt tetszik). Attól tartok, hogy zárt lévén nincs meg az légies, szellős hangzása, ami a zártaknál alapból hiányzik. Persze nem fair az összehasonlítás, de nekem olyasmi a jó közép, mint az AD900-é. Van ilyen zártban?
A K550-nek 3kHz-nél van egy süllyedése, pont ahol az AD900 kicsit ráemel. Lehet, hogy pont ettől érezni kicsit dominánsnak az AT-ban a többihez képest, ami nagyon jól áll neki. Viszont nagyon kíváncsi vagyok a K550-re, igyekszem mihamarabb meghallgatni valahol.
-
hm74
aktív tag
válasz
ntomka #43999 üzenetére
http://www.headfonia.com/akgs-new-reference-the-k550/
....
If Shure can charge $700 for their grainy sounding SRH1840, the K550 is a clear steal for $300. The Shure does sound more organic and more musical to my ears, especially with the K550′s midrange making the AKG sound a tad flat at times. But when we’re talking clarity and technical aspects, I would give the upper hand to the AKG.
-
hm74
aktív tag
válasz
schawo #43843 üzenetére
Szerinted a 840 miben jobb a K550-nél?
Nemrég olvastam egy K550 tesztet, abban az írták, hogy a Shure-hoz viszonyítva (mondjuk ott az 1840-hez) kevésbé élő és recesszív az éneke. Technikailag veri a Shure-t, muzikalitásban viszont alul marad. Ez fedi a valóságot a K550 vs 840 összevétésben is? -
-
Dave™
nagyúr
válasz
R1200GS #43769 üzenetére
A Denon mellé érdemes felvenni a listára az AT W1000X-et is szerintem, amennyiben használt is játszik. Nagyon jól teljesít hangszeres zenékkel, amennyiben a telt, meleg hangot preferálod. Erősítő ezek mellé mindenképpen kell, a Headstreamer vagy valami hasonló a minimum. A music streamer az csak DAC, erősítő is kell, tehát ha nincs keret nagyobbra, akkor pl. a Headstreamer jó választás. Vagy nézhetsz valami olcsóbb fejest, és hozzá jobb technikát, pl. az AKG K550-ről elég sok jót hallani mostanában.
-
nagyúr
Meg jött a K550.
Csúnyán összebarmolták a forgónál, nagyon büdös...és nagyon jó. -
contaxg
veterán
válasz
schawo #43445 üzenetére
A K550-öt halottam már egy vendégem által és meglepően jó ár/értékkel bír! A Shure csak egy pillanatra volt rajtam. Új volt és torzított, ezért sok értékelhetőt nem tudok mondani.
A héten meggyógyítottam a törött csatlakozós Shure SRH240-et, mivel panaszom ellenére nem cserélte ki az importőr... Szóval tettem rá egy Neutrik csoda csatlakozót és sikerült megállapítanom ismételten, hogy a csatlakozó is sokat számít. OK a basszus nem lett 440 szintű, de biztos, hogy javult és egyébként meg úgy az egész jobb lett. Pont jó a hangja a Nokia mobilomhoz.!
-
fattyu
veterán
Teoretikusan ha a méret nem számít, és mondjuk az ár sem elsődleges szempont ( mondjuk 50-60 környéke lehet akár )...
Circum, zárt, jól szigetelő, szépen szóló, hordozható eszközről könnyen hajtható koncepcióra mi lenne ajánlott?
k550?
-
válasz
Deadzone41 #42892 üzenetére
A szigetelés a oké (a K550 talán nem szigetel túlságosan). De ezek mind batár nagyok. Ha nem gond, akkor még a 840 is befér a listába.
Aktív témák
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X240 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3047, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest