- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- iPhone topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Oppo Find X5 Pro - megtalálták
- 1 mm-es kávákkal könnyű nagyot alkotni
Aktív témák
-
hatred
tag
vesztesegmentesen tomorit, ez annyit jelent, hogy belole garantaltan visszaallithato eredeti formajaban, erintetlenul az az adat, ami egy audio cd-nel 44.1 kHz-es mintavetelezessel, minden mintavetelezesnel 16 bit (ezzel 65536 lehetseges szint) tarolasaval keletkezik.
es de, ha peldaul nem 44.1 kHz-el mintaveteleznel, hanem 50-szer annyival, vagy nem 16 bit-eket mintaveteleznel, hanem 50-szer annyit, akkor abban pontosan 50-szer annyi informacio lesz. ettol persze nem fogsz 50-szer jobb hangminoseget hallani, mert az emberi ful nem kepes ilyen extrem hangok erzekelesere, nyilvan ugy talaltak ki az adat tarolasi/mintavetelezesi jellemzoit, hogy ez emberi fulhoz igazodjanak. az mp3-nak nem az a lenyege, hogy sokkal tobbet tomorit, mint ami elveszik, rengeteg dolog veszik el. az mp3 lenyege hogy olyan dolgokat vag le es ugy tomoriti be, hogy az emberi ful jellemzoihez kepest a kulonbseg minnel kisebb legyen, mikozben az adat nagy resze nagyon is elveszik. szerinted az 1411kbps-bol 1000 csak ilyen informacio nelkuli, csak helyet foglalo, felesleges dummy-adat? nem eppen.utcai hasznalatra az emberek >99%-a lossy formatumokat hasznal, az otthon audiofil-ek viszonylag nagy resze is, ez teljesen nyilvanvalo.
ami azt illeti, a HD555-t a gyartoja az audiofil kategoriaba sorolja, es audiofil korokben is viszonylag gyakran elofordul, mint az egyik legolcsobb, beleposzintu fules, marcsak azert is, mert elvileg belul teljesen ugyanaz, mint a HD595, es kis moddolassal elvileg hangzasra ugyanolyanna teheto. aztan hogy a HD555 tulajok szokasa lenne-e az mp3 szapulasa, arrol en nem tudok, sok HD555 tulajt lattam es nem emlekszek ra h barmelyiktol is ilyet olvastam, amit te altalanossagban rajuk akarsz huzni, maradjunk annyiban, hogy ez is csak egy sztereotipia, bizonyos konkret esetekben lehet nemi igazsag, de altalanossagban biztosan nem igaz.az is biztos, hogy vannak audiofilek, akik nagyon erzekenyek a termeszetes, kiegyensulyozott hangra, es hogy ok sokszor hajlamosak eszmeletlen penzeket kifizetni nagyon kifinomult cuccokert, ami egy atlegember szamara csak erthetetlen penzkidobasnak latszik, de ez megint egy olyan tema, amirol a vegtelensegig el lehetne vitatkozni. ha valakinek van ra sok penze, es szereti a zenet, tolem vegyen tobbszazezres audio cuccokat, ha tenyleg jobbnak hallja tole a zenet, es neki ez kell a boldogsaghoz, abszolut nem olyan karos hobbi mintha peldaul sportkocsikat gyujtene. ha nem szamitana nekem sem a penz, valoszinuleg en is vennek pl. egy HD800-ast (1400 dollaros fules), meg hozza egy megfelelo dac-ot, erositot, mert szeretek zenet hallgatni, es ezt miert is ne tennem meg az egyik legjobb minosegben amit megkaphatok, ha mar ugysem szamitana a penz.
KMT: fogalmam sincs, hogy mirol beszelsz. ami az elektronikus zenet illeti: nem hiszem hogy ugy irtam volna le a dolgot, hogy ennyire komolyan kellett volna venni, szamomra a mosogep hangjaval egyenerteku a legtobb, ebbe a mufajba tartozo szam, ahany ember, annyi izles, ezzel nem a mufajt kritizaltam.
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
- EXTRÉM Teljes merevcsöves EKWB szett MINDEN RÉSZE ELADÓ! Ház Distro Blokkok VGA Fittingek stb.
- Lenovo LOQ 15APH8 Gamer Laptop - Ryzen 5 7640HS, 15.6", FULL HD, 144 Hz, 2 TB, 16 GB, RTX 4060 8GB
- GAMER PC: RYZEN 5 4500-5600X - GTX 1060 - Új 16/32GB DDR4 kit - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- Gamer PC v6 , R5 5500 , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD
- Gamer PC v5 , i7 10700 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD , 240 víz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest