Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Aktív témák

• blackmajesty

aktív tag

Sziasztok!

Ezúton is szeretném megköszönni fi:zi'k-nek a hallgatózást!

Elsősorban hordozható fejhallgatóért mentem. Itthonra egy Shure SRH 440-em van, 840-es párnákkal. Utcára pedig Brainwavz M4 (ez nagyon nem jön be). Így hát igyekeztem egy olyan fejest keresni utcára, ami nagyjából azt tudja nyújtani, amit a 440. Elsősorban metált hallgatok (Nightwish, Rhapsody of Fire, Within Temptation, stb), amihez nekem egy gyors, pörgős fejes kell, amit ha hallgatok akkor bármilyen helyzetben "headbangelni akarjak".

Nem rég kezdtem a fejhallgatózást, nem értek hozzá nagyon, amit leírok az csak az én véleményem, én ilyennek éreztem.

Amiket hallgattam (telómról, Nexus S, voodoo nélkül):

Beyerdynamic DT235: Kényelme nem az igazi, nekem túl nagy suprának, kicsi circumnak, félig a fülemen ült, félig körülötte. De legalább nem volt túl szoros, ami sztem nem tesz jót a zajok kizárásában. Ezért utcára nekem nem igazán jönne be, és a hosszú kábel sem az igazi. A hangjáról felemás a véleményem. Nekem kicsit tompa volt, erőtlen, de azért hallgatható.

Marshall Major: Nagyon tetszik a külső, nekem elég kényelmes volt, pár percnyi próbálgatás után egész jól sziegtelt, nem túl szoros, de kellően. Szintén felemás véleményem van a hangjáról, pörgősebb volt mint a DT235, de kicsit kevés volt a magas, és a zúzósabb zenékkel nem igazán boldogult el, eléggé összemosta a részleteket. Pedig ezzel a fejessel nagyon szívesen mutatkoznék utcán, mert baromira pofásnak találom. De a külső nem ér annyit, hogy ennyi pénzért megvegyem, főleg, h nem is tudnám igazán élvezni a zenét vele.

Audio-technica SJ55: Hát, ez olyan volt, mint ha egy vödör alján játszana a zenekar.

Audio-technica WS55: Fél fokkal jobb, mint a másik AT. De még mindig nagyon kevés nekem.

Ezzel nagyjából végig is értem a hordozható fejesek listáján, igazán egyik sem nyerte el tetszésemet. A Maxell Retro DJ eddig a legjobb nekem hordozhatók között, bár ez sem elég pörgős, viszont nagyon élvezhető a karaktere (csak akkor nem, ha közvetlenül a Shure 440 után veszem fel). De már említettem korábban is, h nekem utcára nagy. Ha a Maxell akkora lenne mint pl egy AKG K430, vagy a Marshall, akkor nem keresnék mást a helyére.

Felpróbáltam azért pár komolyabb fejest is, AT AD700/900, és Beyer DT880(?) 32 ohm.
    A két AT nem az én zenei ízlésemhez való. Nagyon fura volt, annyira levegősnek éreztem. Jó, de nem a zúzós metálhoz. Akusztikus zenével a vasárnapi ebéd után el tudnék aludni benne. :) De kevés ilyen zenét hallgatok, így számomra felesleges egy ilyen kategóriás második fejes. És nagyon könnyűek, nem is szorítottak, mintha nem lett volna semmi a fejemen. A párnájuk picit fura volt, de azért hozzá tudnék szokni. (Egy A900-ast kipróbálnék szívesen, hátha).
    A Beyer viszont nagyon ott volt, azt már elfogadnám. Kényelmes volt, és a hangja is nagyon tetszett. Nem is volt sokat a fejemen, mert még a végén le akarnám cserélni a Shure-t, és az nem lenne anyagilag jövedelmező (nekem). :)

És végül meghallgattam egy fülhallgatót.

Aktív témák