Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • theuprising

    tag

    válasz Szevam #165286 üzenetére

    Milyen méretben gondolkozol?

    Első gondolatom egy T22-es 1.8-as Toyota Avensis lenne a faceliftből, aminek bizonyítottan volt garanciális motorcseréje (vagy későbbi motorfelújítása), vagyis nem eszi az olajat.
    Olcsó fenntartani, nem lomha (igaz, nem is egy gyorsuló bajnok), biztonságos jószág, és ha törődtek vele alap szinten (megkapta a kötelező olaj / folyadék cseréket, meg ha néha-néha elromlott benne valami akkor azok cseréjét), akkor konkrétan golyóálló a motorja. 1.6-os is jó, bár arra már majdnem illik a lomha jelző, de műszakilag jól összerakott gép.
    Amiért benzinest ajánlom: annyival nem fog kevesebbet fogyasztani a dízel, hogy megérje a rizikó a dízeltartásra ilyen korban. Az 1.8-as VVTi motor az Avensisben simán elmegy ~7.5 literrel kényelmes, nem parkettázós vezetéssel 70% pálya / 30% városi üzemmel. 1 - 1.5 litert nyerhetsz a dízellel, de ilyen éves futás mellé én nem ajánlanám (semmilyen autóban).
    800e Ft-ig viszont tényleg bőven 10+év körüli gépeket kapsz (még ha nem is a T22 Avensis lesz a nyerő), oda kell figyelni nagyon a rozsdára.
    Ha Toyotában gondolkozol, nyugodtan kérdezz, volt sok Toyotám/Toyotánk, remélem tudok segíteni.

Új hozzászólás Aktív témák