Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • palfitom

    Topikgazda

    válasz ZTE_luky #180223 üzenetére


    ZTE_luky

    Szívesen.

    Esetemben akkor mindegy a választás? - Jelenleg igen. Ha majd lesznek 5.0-s vga-k, de 4.0 és 5.0 is csak annyi előrelépés lesz, mint 3.0 és 4.0 között, akkor nem számít. Ha hosszútávra (sok év) tervezel az alaplappal, akkor inkább B650E-t javaslok, de valószínűleg (egyéni vélemény) egy sima B650 sem fog nagy hátrányokat szenvedni a jövőben. (Ha itt eltekintesz a fehértől, akkor Strix B650E-F Gaming lenne a leginkább javasolt.)

    VGA: a 4070 kb. 5-10%-kal erősebb általánosságban, tehát ekkora felár teljesen elfogadható lenne. Mellette szól még a jobb RT teljesítmény (ha ez téged érdekel), és a kicsit jobb fogyasztás. (valamint hiába csak 2 ventis, az Asus Dual hűtése teljesen jó lett)
    Ha szigorúan az ár-teljesítmény arányt vesszük figyelembe, akkor a 7700XT a nyerő.
    Dönts szimpátia, vagy pénztárca alapján, egyikkel sem lősz mellé, de a monitorod tudásához mindkettő inkább nevezhető "belépő kategóriának", mintsem ideálisnak.

    Akk egy házban elég 3-4 venti? - Igen, 2 vagy 3 elöl beszív, 1 hátul kifúj, ez kielégítő felállás. (ráadásul a konfigod egyáltalán nem egy "kazán")

    Táp: ha nagyon rámész a fehérre, akkor szerintem már a tápkábelek is legyenek fehérek.
    Azon kívül h ATX és 750W még oda kell vmire figyelnem? - Nem igazán. 750W sem kell, 650W is bőven elég a konfigodhoz.
    Pl. egy MSI MAG A850GL white 47k-ért elég jó választás lehetne.

    Érdemes lenne picit várnom - Várni mindig lehetne valamire, hisz kb. félévente érkezik valami újdonság, de akkor kb. soha nem lesz géped... :D
    Egyébként mivel egyáltalán nem csúcskategóriás alkatrészeket vennél, ezért szerintem nem érdemes várni. Azoknak érdemesebb, akik már kimaxolták a jelenlegi kínálatot, de kellene a többlet teljesítmény. Te még tudod a későbbiekben is fejleszteni ezt a gépet, ha most normális alapokat veszel.

    Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák