Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • KovyZoly

    tag

    Sziasztok

    Felmerült bennem, hogy építek a gyermekemben egy játszós pc-t, mert a régi már nagyon régi. Intel 3470 és 1050Ti, tehát ennél szinte bármi előrelépést jelent.
    1. Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok? Elsősorban mely játékok?
    Egyértelműen kizárólag játékok, főként multis játékok, jelenleg a Rocket League a favorit. De PUBG, CS:GO és hasonlók lennének.
    2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
    Van egy 450-es Gold táp, vinyó, SSD, monitor.
    3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
    Alaplap, processzor, memória, ház. Videókártya később, ha összerakja rá a pénzét.
    4. Mennyi a kereted rá?
    Természetesen minél kevesebb, de ha nagyon be kell határolni, akkor max. 150e Ft.
    5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat? (ez videókártya és processzor választásnál is lényeges szempont)
    Asszem sima FHD a monitor
    +1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél? Nagyobb értékű komponensekből mehet-e használt, vagy mindenből bolti új kell?
    Nincs elköteleződés, a gyerek szeretne egy piros-fekete színvilágot létrehozni a szobájában, de sztem nem ennek kéne lenni a fő szempontnak. Kizárólag új érdekel. Videókártyából majd lehet használt.

    Low cost alkatrészeket nézegettem az elmúlt 1-2 órában, egy Asus A520, AMD R5 4500, és 32MB memória már jó lehet, mondjuk egy CM Masterbox házban? Elég lehet valamire?
    Összehasonlításképpen nekem egy B560 lapban van egy 10400F procim szintén 32MB rammal, 3060Ti kártyával, és maximálisan meg vagyok vele elégedve.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák