Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • st0ff

    tag

    Sziasztok!

    Új gépet építek a jelenlegi helyett (aláírásban).
    A cél egy hasonlóan időtálló gép (most ünnepelte a 6. szülinapját érintés nélkül!). Kezd meghalni a táp/alaplap vonalon valami (bedugott mini displayporttal nem indul be, és amúgy is van hogy 2-3 próbálkozásra sikerül csak neki), de általánossában is érdemesnek érzem a teljes cserére.

    1. Mire fogod használni a gépet?
    Alapvetőleg itthonról dolgozom, kb 20-30 chrome tabbal. Szóval alapjáraton jó lenne egy kellemes fogyasztás ezen felhasználás mellett.
    Viszont este sokat játszom, és HD streameket nézek, mondjuk 2-t párhuzamosan.
    Játékok: Dota 2, és kisebb mértékben trending játékok mint GTA V, Far Cry 5. Ezeket szeretném High / Ultra körül művelni (ami meglepő módon a mostani konfiggal is majdnem megy).

    2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
    Azt gyanítom nem érdemes semmit megtartanom, csak az SSD-t és a HDD-t. Esetleg a házzal számoljak?

    3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
    Szeretnék Intel vonalon menni, 8600K-t néztem ki. És bár nem vagyok Nvidia párti, azt hiszem 1060 6Gb vagy esetleg 1070-re lenne szükségem. Ez az egyik kérdésem is, olyan kártya kellene a 8600K mellé ami kb egyszerre lesz vele limites.
    Ezen kívül: Alaplap, Ram (ahogy láttam most drága, esetleg 8G most és még 8 később?), táp, ház, cpu cooler (gondolom ez sem kompatibilis az újjal), és ha valamit kihagytam, akkor az is.
    Most is fontos volt a design, plexis a ház oldala, és ledes ventik vannak, ezt szeretném az újban is :)

    4. Mennyi a kereted rá?
    Nincs megszabva, csak szeretnék egy ésszerűen balaszolt best buy gépet 5-6 évre, a 8600K kategóriájában. Nem szeretnék fölöslegesen költeni kihasználalatlan alaplap feature-ökre, és irreálisan nagy tápra.

    5. Mekkora a monitorod natív felbontása? Milyen felbontáson játszol? Milyen csatlakozók vannak rajta?
    3 monitor van, 2 FullHD Dell, és egy béna 19"-es chat/zene-re. Felmerült hogy a 19-est egy 21:9-esre cserélem, ha ebben van igazán jó best buy, akár az is érdekelne! De nem zárom ki hogy nemsoká 144Hz-es UHD monitor lesz inkább, szóval nem FullHD-ra szeretném optimalizálni, hanem kicsivel fölé. Játék csak 1 screenen megy egyszerre. Jellemzően be van kötve a TV is, így legalább 4 kimenetre szükségem lenne (és ha lehet a fenti hülyeségből kiindulva ne mini display port legyen...).

    +1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél?
    - Intel proci, ha a 8600K mégsem best buy, nyitott vagyok alternatívára
    - plexis szolidan-igényesen világító házat keresek
    - fontos az alapjárati fogyasztás, mivel napi 18 órát megy a gép
    - hosszú távra tervezek, különösebb bővítés/csere nélkül

    Előre is hálásan köszönöm a segítséget! :)

Új hozzászólás Aktív témák