Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • jaanoo89

    aktív tag

    Miután a Mintabolt viszonylag hamar felhívott és elnézést kértek, én ezen sorok után sokat már nem rugóznék, hiszen élhetek a jogaimmal. Az volt az igazán furcsa, hogy a megszokott (mindig segítőkész) páros dolgozik ott már évek óta, tavaly pepitában egy ugyan ilyen helyzet előfordult, akkor termékcserét is ajánlottak (csak a kipróbált teszt 12/2 eléggé életlen volt, az enyém meg decenteres a jobb oldalra, lakásfelújítás közepette mit szenvedjek ekkora szórású objektívvel, lemondtam róla) és hogy van jogom elállni, az pedig fel sem merült. Most viszont ez a fülhallgatós story nem volt valami szimpatikus, mert ha fel vannak készülve az esetre, akkor miért nem volt benne a videóban az én esetem? Illetve ez a páros tavaly tudta a jogszabályokat, idén már nem. Tény, hogy én nagyon figyelem a decenterességet, mert a fő témám a tájképek és már nem 1 objektívet vittem vissza (ami akár gyanúra is adhat okot, bár képet is vittem magammal), de ugyanakkor törzsvásárló vagyok 4 Olympus géppel a családban és ennél több objektívvel (amik között voltak elsőre is jó példányok), szóval meglepődtem, hogy ott a helyszínen csak így tudtuk ezt megoldani. Rákerestem angol oldalakon, tele a net decenteres storykkal, meg hogy amit én is tapasztaltam, a szerviz elsőre nem csinál semmit. Szóval jó lenne, ha az OM System nekiállna nagyobb arányban normális objektíveket gyártani (tud nagyon jókat is), mert ez az eladónak és a vevőnek is marha kellemetlen. Simán lehet, ha kiszámolnám a Senior programozói béremmel ezt az időt, amit tesztelésekkel töltöttem (hogy biztosra menjek) ahelyett, hogy programoztam volna, már buktam az összes pénzvisszatérítést az évek során, valamint a gépemet is amortizálom, stressz, stb. Stb. Ha pedig ezt a gondolatot tovább viszem, előbb lesz hajlandó az ember lemondani a kis méretről és egy tőkeerősebb, valószínűleg tesztelésre is többet költő vállalat termékeit választani.

    De hogy a lényegre térjek, lett lehetőségem a Mintabolt jóvoltából egy teszt példányt kipróbálni és úgy éreztem, szeretnék még biztosabbra menni, tehát éltem a lehetőséggel, amit ezúton is köszönök. Ugyanazon a helyszínen, ugyanazokkal a beállításokkal nagyjából ugyanolyan fényviszonyok közt kipróbálva, a kapott tesztpéldány gyakorlatilag tökéletes. Szokták mondani, hogy egyik zoom sem teljesen tökéletes ilyen téren, de ez nagyon közel áll hozzá, 100%-os nagyításban, 40mm-en nyitva is nagyon szép egyenletes képet ad a két szélen, míg a kép közepe pontosan ugyanolyan éles, mint az én példányom. Ha ilyen példányt kaptam volna, egy szót sem szólnék. Szóval létezik olyan 40-150/f4 ami jó, a bibi az, hogy nekem egyelőre ilyenem nincsen. A javítás mint lehetőség eleve nem szimpatikus, hiszen honnan tudjam, hogy ugyanolyan paraméterekkel kapom vissza a megbontott objektívemet? Pl. Az Apple meg is jegyzi az okosóráknál, hogy ha kijelzőt cserélsz mert mondjuk betörted, megcsinálják, de csökkenhet a vízállósága. Nem vagyok mérnök, nem tudom pontosan mennyire babrálnák meg, de egy PRO objektívről beszélünk, nem kevés pénz, nem jó szerintem, ha javítással kezdődik a story. Szóval majd hétfő/kedd magasságában kiderül, milyen lehetőségek maradtak. Annak örülök, hogy láttam egy jó példányt, annak viszont nem, hogy ez megint nem kevés időmbe, kellemetlenségbe került.

    Aki kíváncsi az objektívre, a jövő hét közepén már vissza viszem. Szerintem jó darab, jól áll közepes méretű vázon, órákat lógott a nyakamban, meg se éreztem, elég éles, túrázni nagyon jó lehet vele.

Új hozzászólás Aktív témák