Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • stingy2

    senior tag

    válasz szabi__memo #97235 üzenetére

    Nem volt semmi gond a MÁP+-al. A "maga idejében" jó befektetés volt, nekem is volt elég sok belőle. De változnak az idők, el kellett adni, és átmenni abba, ami jobban hoz. (azért pár Darwin-díjas még tart benne úgy 1800 milliárdot, dehát nem élhet túl mindenki, a gyenge a pénzpiacon is elhullik). Azért tegyük hozzá, hogy kedvező feltételekkel lehetett kimászni a MÁP+-ból, és átmenni Pmáp-ba, DKJ-be, akármibe, ami többet hoz.
    Sokan szidják itt(is) a kormányt - többek közt én is :)- de azt meg kell hagyni, hogy ha valaki nem totál debil pénzügyileg, akkor némi olvasgatás után Mo-on be tudja fektetni a megtakarítását úgy, hogy az pár év alatt ne rohadjon teljesen szét. PMÁP 16%, PEMÁP 8% ugye. Próbálná ezt pár száz km-rel odább Jürgen megoldani az eurójával. 8% inflára kapott mínusz felet, most talán már kap 2-3 körül. Most pedig kifejezetten jók a feltételek (sztem túl jók is, szóval valszeg nem sokáig), mert az erős HUF miatt a kapott kamatokat jó áron lehet €-ra, $-ra váltani, majd ezeket befektetni rv-be, etf-be, így teríteni a kockázatot.
    Na, nem nyújtom, nem rétes, szóval én is azok közé tartozok, akik rühellik ezt a kormánypártnak nevezett maffiát, viszont meg kell hagyni, ha tisztán gazdasági szemüvegen keresztül nézzük - és van jelentősebb megtakarításunk, akkor nem olyan borzasztó hely ez(még).

    #97239Ra3
    pedig nem is olvastam a hsz-ed :)

    [ Szerkesztve ]

    INTJ

Új hozzászólás Aktív témák