Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Hi!King

    őstag

    válasz Ringman #97203 üzenetére

    Az ábra alapján két verziót látok:
    1. A kelet-európai országok szépen zárkóznak fel a nyugat-európai országokhoz, 4-et leszámítva, amiben benne vagyunk.
    2. Valójában csak ábránd a felzárkózás Nyugat-Európához, és Bulgáriát leszámítva Kelet-Európa sereghajtói zárkóztak fel a többihez, illetve alacsony bázisról indulva egy bizonyos szintig relatív meg tudják közelíteni Nyugat-Európát a Kelet-Európai országok, de utána elfogy a lendület.

    Igazából számomra a Balti államok a legnagyobb kérdőjelek, mert ők nagyon sokat fejlődtek, sokmindent jól is csináltak, Észtország például ma is toborozza a képzett munkaerőt a többi kelet-európai országból, kérdés meddig tart ez a növekedés, korlátos-e, vagy pedig pár évtized és a legfejlettebb európai országok közé fognak tartozni.

    A másik kérdés Lengyelország, mint a legnépesebb a kelet-európai EU tagok közül, ha jól csinálják, és csak az EU átlagot elérik vagy kicsit fölé érnek, akkor már komoly tényezővé válhatnak az EU-ban a magas lakosságszámuk miatt. Az unortodox politika ott is akadályozó tényező, az ukrán menekültek viszont nagyban hozzájárulhatnak a gazdaság növekedéséhez, egy jó részük nagy eséllyel már soha nem fog hazamenni.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák