Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #31733248

    törölt tag

    válasz attiati #88172 üzenetére

    "Politikai, társadalmi rendszerváltozás nélkül nem tud tovább fejlődni olyan ütemben. Ezeket nálam okosabb emberek mondják."

    Ezek politikailag motivált elvárások, amelyek Kínával kapcsolatban immár 20 éve soha nem teljesülnek és jelenleg már csak azért élnek, mert Fukuyama megírta A történelem vége és az utolsó ember című könyvét, amely a nyugati közgondolkodás alapja lett.

    Tapsi

    Vajon hogyan képzeljük el az európai jólétet olcsó keleti termékek és olcsó energia nélkül? Merthogy abban van igazság, hogy Kína a jövőben drágább lesz, de ez számunkra azt jelenti, hogy drasztikusan romlani fognak a cserearányok. Ugyanez az energetikában fokozattan érvényes, ahol még ráadásul a sötétzöldek is súlyosbítják a nélkülük is rossz helyzetet.

    bilimbalam

    "folyamatosan kapkodják el. Nagyon sok gazdag ember van"

    Csakugyan, Budapesten például egyértelmű a jólét, egyre többen érik el, sőt, haladják meg a nyugat-európai átlagos életszínvonalat. Ezért is ment végbe jelentős felértékelődés az ingatlanpiacon.

    Vesa

    "A beépített dolgok egy részét nem lehet érvényesíteni a ház árában."

    Ez azért erősen ingatlanfüggő. Nekünk a lent említett józsefvárosi lakás éppen a beépített dolgok (különösen az acél szerkezetű galéria és a hőszivattyú) miatt termel magas hozamot. De amúgy egy rakás rossz kopncepciójú felújítást látok, ahol a tulaj természetesen vissza akarja kapni a (rosszul) befektetett pénzt...

    concret_hp

    "remélem eljutunk addig, hogy a rendes szakik meg lesznek fizetve"

    Ők már most is meg vannak, legalábbis vállalkozóként. Többen Németországból, Ausztriából jöttek haza, mert itthon már jobban keresnek, mint kint alkalmazottként.

Új hozzászólás Aktív témák