Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #31733248

    törölt tag

    válasz mauimagic #88069 üzenetére

    Nem személyeskedésnek szántam, de tényleg az SZDSZ-nél volt jellemző a hasonlóan lenéző fröcsögés az ország ellen. Szerintem mindenki éljen ott, ahol jól érzi magát. ;)

    Másrészt elsősorban nem az az igazán fontos, hogy korábban mit tapasztaltál, hanem a trend, ahogyan változnak a dolgok. Jelzésértékű, hogy már a Telex(!) is elkezdi érzékenyíteni az olvasóit a sokatmondó A gazdasági aranykornak vége, jönnek a kijózanodás évei című cikkében, tudatosítva bennük, hogy

    "trendfordulót élünk át, és most stabilan arra kell berendezkednünk, hogy a 2020 előtti világ a következő években, vagy talán soha többé nem tér vissza"

    Ilyen szituban neked és Shadowbullnak is kár úgy tenni, mintha Nyugaton minden a lehető legnagyobb rendben lenne. Másrészt - ha már az országot szidalmazod - egyszer el kellene jutni vitakultúrában odáig, hogy a Nyugat súlyos problémáit nem örökös visszamutogatással próbáljátok elintézni.

    adalbert1

    Nagyvállalati körnek dolgozunk mindketten régóta, az egyik üzlet hozta a másikat, több dologgal is foglalkozunk. Anyagilag tulajdonképpen már huszonévesen elértünk mindent, amire az ember vágyni szokott (nagy és új családi ház, kocsik, stb). Az ingatlanokba történő befektetés és ezek üzemeltetése csak melléktevékenységünk, napi szinten egyáltalán nem is foglalkozunk vele.

    Hogy mennyi idő alatt jön össze a portfólió, az az adott ember tehetségétől, lehetőségeitől és a portfólió nagyságától függ. A miénk folyamatosan épül, amit az ingatlanok megkeresnek, folyamatosan új ingatlanokba és azok felújításába megy. Tudatosan törekedtünk egy méretgazdaságossági határ átlépésére (a befektetéseinkben éppen ezért hosszabb ideje alig diverzifikáltunk), így kifejezetten megéri a saját üzemeltetés (minél több lakásunk van, annál jobban).

    Az Ikea alapvetően a fantáziátlan háziasszonyok raktáráruháza, egy ikeás lakásbelső képes akár milliókkal is leértékelni az adott ingatlant (jellemző az ottani "színvonalra", hogy az egyszerűbb matracaik még a magánszálláshely-minősítés minimális követelményeinek sem képesek megfelelni). Vannak állandó összetevők, amelyek mentén haladunk, mert ezek mindig hozták az elvárt színvonalat, pl. boxspring ágy, Hangsrohe termosztátos zuhany, Geberit szagelszívós vécé, minőségi hűtő-fűtő klíma, greslap, vlies tapéta. A szekrények és előszobafalak egyedileg készülnek, színben harmonizálnak a helyiség többi részével, a lakások mindegyike teljes felújításon esik át. Az összhatás értelemszerűen köszönőviszonyban sincs egy átlagos ikeás lakásbelsőével. Az enteriőrt ketten tervezzük (nagyon jó közös szórakozás amúgy), a kiegészítőket jellemzően a párom veszi.

    Shadowbull

    Leírtam már néhány dolgot, csak nem reagáltál semmire érdemben, holott ezekre rengeteg példa van a mainstream médiában. Például arra, hogy

    "nyugaton (is) elkezdtek nyugdíjba vonulni a baby boomerek, a pótlásukra esély sincs, a lakosság vészesen idősödik és migrációs hátterűekre cserélődik. A német kormány programja például évi 400 ezer képzett munkavállaló bevándorlását irányozta elő, ehhez képest alig 30 ezer fő jött össze (már Kelet-Európából sincs kellő számú utánpótlás), miközben a német nagyipar energiaintenzív cégei éppen a sátorfájukat veszik."

    Azt gondolom, Te is érzed, hogy a "majd megoldja" meg a "senki nem költözik sehova" ebben a témában roppant kevés érvnek. :)

    "Ami mellesleg nem is igaz...."

    Úgy látod, hogy valósággal egymást érik a bevándorlásellenes cikkek a Bildben? :))

    Ringman

    "azért a nem jártunk jól és felvettük a zöldhitelt egy mondatban elég viccesen hangzik"

    Nincs okod viccesnek találni, hiszen a konkrét összegeket nem is ismered.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák