Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Yellow73_a

    tag

    válasz Begi #87256 üzenetére

    Kérdés, hogy most euróban, vagy forintban áll a pénzed, továbbá hogy bankszámlán, vagy készpénzben.
    Én ezt szoktam (szoktam? Eddig kétszer csináltam):
    Revolut topup bankkártyával a forint folyószámlámról -> HUF-EUR átváltás -> Bankkártyás befizetés webkincstárban -> P€MÁP vétele. Pár nap alatt megvolt.
    Egészen pontosan szerdán este hétkor indítottam a Revolut kártyás befizetést a webkincstárba, és hétfőn vettem meg a P€MÁP-ot. Nem emlékszem, hogy pénteken megnéztem volna, hogy jóváírodott-e már az államkincstári pénzszámlámon, de valószínúleg még nem. Tehát a fizetést követő 3. munkanapon ott volt a pénz.

    Nem tudom, hogy a Revolutról átutalás a kincstárba, és a kincstári folyószámládon történő jóváírás mennyi idő alatt megy végbe. Revolutról devizaszámlára történő esti (kb 22:00) utalás másnap délben már biztosan a devizaszámlán volt (előbb nem néztem).
    Az utalás ugyebár az MNB-be kerül, tehát gondolom az ugyanúgy fél nap, mintha devizaszámlára menne. és mintha valahol azt olvastam volna, hogy T+1 munkanapon történik az MNB számláról a kincstári pénzszámlára történő átvezetés..
    Vagyis ha a szerda esti bankkártyás befizetés helyett utaltam volna, akkor valószínűleg csütörtök reggel lett volna az MNB számlán, és pénteken pedig a kincstári számlámon, vagyis egy munkanappal előbb, mint a bankkártyás befizetés esetén.
    De most kíváncsiságból beutaltam a kincstárba, elvileg ez is legkésőbb hétfőn meg kell érkezzen a pénzszámlámra.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák