Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • julius666

    addikt

    válasz Kobe #74497 üzenetére

    A HUXIT et mindenki egy nagyon worstcase scenarionak latja, de azt kell megerteni hogy egy nemzetiszocialista fasiszta iranyba tarto illib demokracia eseteben abszolut nem nulla az eselye. Nagyon nem nulla.

    Jelen körülmények között 0. Ha a jövőt akarjátok találgatni érdemes végighallgatni a köpcös tusványosi beszédét és a sorok között olvasni (nem csak kiborulni a széljobber etetésen meg az elképesztően silány médiahisztit olvasni). Vagy hogy az elmúlt években miket csinált a belpolitikai népbutításon kívül. Ő az EU-s meg világpolitikában szeretne a pályán focizni, nem pedig csak a kispadról figyelni a meccset. Az EU-n belül szeretne nagyobb befolyást, a HUXIT így fel se merül (hogy a propagandában mikor mit mondanak meg hagy ne kelljen ecsetelnem, mennyire releváns).

    EU-s pénz témakör: eléggé úgy néz ki a főni arra bazírozik, hogy a kialakulófélben lévő válság nyugaton (populista) politikai fordulatot fog hozni a közeljövőben. Ezen logika mentén némileg érthetőbb, hogy miért szarik magasról a következményekre. Lásd amcsi kettős egyezmény kérdéskörét, "majd a republikánusok visszaállítják". Sajnos ugyanígy elképzelhető, hogy hajlandó lesz lemondani az EU-s pénzekről is "úgyis csak ideiglenes állapot" címszóval. Annyira még csak nem is lenne példa nélküli, anno az IMF-et is inkább elzavarták végül, hiába járt volna jobban az ország az olcsóbb hitelükkel.

    Sajnos egyre inkább attól tartok én is, ha az EU nem rántja félre a kormányt, nem lesz megegyezés. Ha ez bejön, az unortodoxia pedig csapágyasra lesz hajtva utána (már az EU-tól se kell tartani ugye), jönnek majd az ilyen MANYUP jellegű történetek, pont mint az IMF elzavarása után.

Új hozzászólás Aktív témák