Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Sisco2

    tag

    válasz julius666 #69429 üzenetére

    "Szerintem az elmúlt időszak forint árfolyamának alakulása két dologra volt jó: a jellemzően hazai devizában megtakarító alsó-középosztály újabb kifosztására,"

    Erre a következtetésre jutok én is mindig.
    Reál értéken így nem kell visszafizetni a PMÁP -ot MÁP+ stb majd a lakosságnak, nominálisan mindenki örül, fel sem tünik a nagy mágia a többségnek.
    Eléggé tervezettnek tűnik nekem ez a dolog.

    MNB által behazudott inflácio elleni harc, és árfolyam stabilizáshoz.
    A gazdaságpolitika minden eleme 6 éve konzisztensen az infláció irányába hat, (magasnyomásu gazdaság bla bla, igazából egy túlfűtöttséget előidéző gazdaság, tulságosan gyors hitel expanzio), régóta nagyon sulyosan alacsony negatív reál kamatok, és ez ma is így van. MNB defacto alíg szigorított az elmult évben. A kamatokat tekintve egyáltalán nem szigorított ugyanugy -3% a reál kamat (6,45% az irányadó és 9,6% az inflácio) tehát -3,2% a negatív reál kamat ugyanugy mint egy évvel ezelött ilyenkor. Az árfolyam index még gyengébb mint egy évvel ezelött, tehát nemhogy nem szigorított hanem ez a kamatemelés nem volt elégséges ahhoz hogy az árfolyam stabilizálodjon. Hiteltelen az MNB, és a magyar gazdaságpolitikai is.
    Legyel Zloty egyáltalán nem gyengult közel annyit mint a magyar forint holott ott kevésbé emelték a kamatokat, és magasabb az infláció mint nálunk.
    (ott nem elfojtják tisztességesen szembenéznek a problémával)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák