Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • DeFranco

    nagyúr

    válasz FehérHolló #13883 üzenetére

    Nem feltétlenül.

    Alap az, hogy mindenki sír, hogy nincs pénze, nincs semmije, szegényebb, mint amit megérdemelne. Ez egyrészt egy elég undorító szokás, másrészt a történelem padlássöprései után természetes reakció is valahol.

    Az is sír, akinek van a párnacihában egy kisebb vagyonka, sőt, általában az sír a leghangosabban, és egy idő után el is hiszi magáról, hogy nincs neki semmije.

    Gondold magad egy "média" helyébe. Egyrészt: Szeretnék az emberek azt olvasni, hogy az embereknek van megtakarításuk, csak nem reklámozzák? Nem szeretnék, rossz lenne nekik, és az adott "médiát" hülyéznék le, hiszen mindenki sír, hogy éhenhal még ma este olyan szegény. Másrészt: minek van nagyobb hírértéke: hatalmas a baj, nagyon nagy a baj, minmeghalunk!44!44!! vagy vannak valóban szegény emberek, de nem annyi, mint mondják. Nyilván az utóbbinak.

    Ez egy ilyen ökoszisztéma, működik magától, nem kell ehhez Illuminati.

    Annyiban (volt már ilyen?) egyetértek _BM_-mel, hogy jóval több a megtakarítás, mint amennyit kommunikálnak, csak ezek egy része többé-kevésbé eltitkolt, vagy más módon rejtett (párnaciha, külföld, értéktárgy, műtárgy, ingatlan). Nem egy családot néztem én is végig, hogy az eget lesírta, mennyire szegények, aztán amikor tényleg kellett, akkor valahogyan csak sikerült a pénzteremtés, jellemzően az után, miután az adott helyzet összes kedvezményét megkapták méltányossági és szociális alapon. Így megy ez.

    szerk: természetesen sok a szegény, és nehéz helyzetben levő ember, ezt ne kelljen mindig hozzátenni, én most egy adott, körülhatárolt rétegről beszélek.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák