- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Jól néz ki a világoskék iPhone 17 Air
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Fotók, videók mobillal
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
Hirdetés
-
Mobilarena
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
CriticalHit
addikt
válasz
aAron_ #160132 üzenetére
Köszi a visszajelzést!
Átcímkézett és ASUS túlárazott Great Wall táp, Platinum minősítéssel kiváló minőségű alkatrészekből, magas összeszerelési minőségben de alacsony fordulatszámnál halk de irritáló hangot adó Duplasoros golyócsapágyas ventivel, valamint a versenytársaitól elmaradó összteljesítménnyel. -
CriticalHit
addikt
válasz
delta1017 #159475 üzenetére
Átmatricázott Great Wall táp.
+ Csak minőségi japán Rubycon, Nichicon és Nippon Chemi-Con kondik
+ Nagy méretű hűtő bordák
+ Kiváló gyártási minőség
+ Magas hatékonyság (90% körüli átlag)
+ Magas összteljesítmény
- Magas ár
- Duplasoros gördülőcsapágyas venti alacsony fordulatszámon irritáló hanggal -
CriticalHit
addikt
válasz
TechN7ne #159211 üzenetére
"Van három jó gyártó (Seasonic ,FSP és Corsair)"
A kardodba dőlsz, hamut szórsz a fejedre, ha itt és most megtudod az igazságot arról, hogy az általad jó tápgyártónak titulált Corsair által gyártott tápok száma pont annyi amennyit a többi már bevezetett nagy márka (pl. Asus, Antec, be Quiet!, Fractal Design, Phanteks, Gigabyte, Asrock, Cooler Master, MSI, ADATA, Endorfy, Aerocool stb ) "gyárt", vagyis 0? A Corsair a Seasonic és az általad lekicsinylően noname gyártó barkácsolónak nevezett CWT, Great Wall beszállítóktól veszi meg a tápot, címkézi át és adja el felárral.
Rhino666
Egyetértek abban, hogy a gyári minőségellenőrzésen soha nem lenne szabad átengedni olyan tápot, amelyikben a venti hibásan működik.
655321
Fractal Design Ion+ 2 Platinum 660W
ENDORFY Supremo FM5 650W
CHIEFTEC Chieftronic PowerPlay 650W 80
ADATA XPG Core Reactor II VE 650W 80
ASRock SL-650G 650W 80 -
CriticalHit
addikt
válasz
BB555BBB #158795 üzenetére
Nem hibáztál a gyors döntéssel, hacsak nem 5090 mellé vetted. Kiváló minőségű japán Rubycon, Nichicon, és Nippon Chemi-Con kondikkal szerelt. Egyetlen komoly negatívum az ára és szubjektív de a hirdetettnél hangosabb 120-as Dupla gördülőcsapágyazású venti.
"The exterior design is nice, and the Great Wall platform is of high quality." -
jeni
félisten
válasz
BB555BBB #158795 üzenetére
Hi
Asus ROG Cybernetics
Asus-Manufacturer (OEM)Great Wall
Nem tudjuk mi volt az elvárásod?
Mennyibe került?
Mennyi garanciát adtak hozzá?
Nem tudjuk milyen gépben lesz benne?
Milyen HW mellé kerül majd beépítve?
Milyen VGA-ra kötöd stb...?
Önmagában ez jó tápegység megfelel a ATX 3.1 szabványnak.
Ha kis méretű volt a célod mint SFF méret. Szerintem nem fogod megbánni. -
CriticalHit
addikt
válasz
Vismajor01 #155755 üzenetére
Mikor még Delta volt a belseje...
Ez kínai CWT de a jobbak közül 105 fokra hitelesített japán Nippon Chemi-Con kondikkal, 80mm-es folyadékcsapágyas ventivel, szalag kábelekkel. Engem azonban riaszt a csupán 2 éves garancia.
A Lian Li SP750 szintén kínai Helly Technology és szerencsére szintén Nippon Chemi-Con de 92 mm-es hangos dupla soros görgő csapágyas ventivel.
Megnézném a [link] , ami bár átcimkézett Great Wall de igen magas minőséget képvisel, elég magas áron 7 év garanciával. -
válasz
Dekuator #152461 üzenetére
Hali,
Ha ASUS vonalon akarsz maradni, akkor 60k-ig még nézz rá erre is: [link]
ATX 3.0, Great Wall beles, Gold hatékonyság, full moduláris, full japán kondis, dupla golyóscsapágyas ventilátor, 10 év gari. Félpasszív módban működik a ventilátor, elvileg 500W körül kapcsol be.
Review: [link]
Szerintem még bizonyos dolgokban jobb is a ROG tápnál. -
kamijo
csendes tag
Sziasztok, újra én jelentkeznék.
Megrendeltem az általatok ajánltt tápot(RM650x), viszont időközben hozzám került egy Great Wall 750W 80+ gold táp.
Az lenne a kérdésem, hogy szerintetek adjam el Great Wall tápot vagy ne vegyem át az RM650x-et?
Köszi!
-
kromatika
veterán
Sziasztok." kérdésben szeretnék segítséget kérni.Bocsánat ha az első kérdés nem teljesen ide vág,de az adott topikban nem igazán pörög és fontos lenn. Első kérdés: [link] Második kérdésem:Haverom 8 genes ,( i5 8400, 1TB hdd,256GB ssd,integrált vga val rendelkező gépében tönkre ment a régi kb 8 éves CHIEFTEC GPS-550AB-A 550W tápja. Kapott külföldről ajándékba egy új Great Wall E500 80 Plus Gold 500W modular tápot.Megbízható táp ez?Bele merje rakni a gépbe?
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
Redneck #142407 üzenetére
Hát sok helyre OEM-ként beszállítanak, mondanám azt, hogy ha az Asus bizalmat szavaz nekik, akkor nem lehet gond, de régen nem volt nagy eresztés.
Ettől függetlenül ha képesek kipréselni egy Gold tápot magukból, még nem lesz halálos bűn.
Régen az LC-Power-ek készültek Great Wall belsővel, azok szarok is voltakDe sok Corsair készült Great Wall belsővel, és ajánlottak is voltak. Szóval szerintem maradhat.
Olyat gyártanak, amit kér a megrendelő.
-
Redneck
nagyúr
Ismerősöm rendelt egy Asus ROG Strix konfigot, amiben elvileg, Great Wall 700W-os 80+Gold táp van. Egyáltalán nem ismerem a márkát, de láttam, hogy sok cégnek gyártanak. Mennyire megbízható a minőségük?
-
Horri_
csendes tag
válasz
starwarsf1 #142110 üzenetére
Pedig annak elvileg jónak kéne lennie. Egyébként az a Corsair CWT belsős, tehát CWT-t kéne szidnod inkább. Ott van pl. AX széria ami Flextronics belsős ott van az új CX,VS,TX-M, SF azok meg pl Great Wall belsősek, tehát nem lesz a hasonló designon kÍvül sok közük az előzöhöz.
Én is használok Corsair RM szériás tápot, nekem nem volt vele bajom, lehet csak te voltál nagyon szerencsétlen. -
Horri_
csendes tag
válasz
RazoR #141970 üzenetére
Corsair SF széria Great Wall belsős.
Silverstone Sfx 700w pedig Sirfa.
Mindkettő FDB ventilátort használ, csak japán kondenzátorokat, illetve 80plus platinum. Mindkettő tápba csak bizonyos terhelés/hőmérséklet alatt kapcsol be a ventilátor. A Silverstonera 5 év a gyártói garancia, a Corsairre pedig 7. -
Chaser
legenda
válasz
piadex2 #139269 üzenetére
keress rá a fractalra itt, van már sok tagnak
teszt is van róla sok:
fractal 760 review
amazon, newgg vélemények, csak győzd olvasnikicsit proaktívabb is lehetsz ám ( :
gyártói oldalán megnézed 10 év gart adnak - itthon az alza pl biztos megadja rá -szerk:
ha neked a 860 kell akkor ezfelépítésben egyébként hasonló a bq-val, ez is cable free designos belül
de jobb ventije van - legalábbis nem nyávog a motorja -, tud passzív módot is, és "sokáig", dupla garos
a straigt power nem rossz, fsp aurum upgradelt verziója
tudásához képest sok az ára, ilyen árkategóriában 5 év már viccnek számít, fan stop pedig alapnak, egyikkel sem tud szolgálni
az ion+ great wall beles ha jól rémlik, nem tökéletes, de a bq! sem és egyik táp sem, olyan táp nincs
de bőven a nagyon jó kategória, hangban pedig legjobbak közt vannak az ion+ tápok
bq-nál még az rémlik, hogy több ágas a 12v
fractal egy ágon tolja
esetedben sztem sokkal jobb az egy ág mint az osztott, ez is a fractal mellett szól -
Chaser
legenda
válasz
Amerigo57 #139055 üzenetére
az a corsair kondi kábeles nem? ami jobban hajlamos cw-re - levadásztam egyet alzáról igen jó áron de inkább nem hoztam el -
nálam a fractal alatt járt "pár" rtx, nem volt cw - max elhanyagolható, ami zárt házból nem hallatszik ki
nálam open air-nél ha nagyon akartam hallottam, de az semmi kategória
egyedül az msi 3070 suprimnél volt nagy cw, de annál más tápokkal is amikkel néztükelektronikában vannak jobbak az ion+ szériánál, de emellett tisztességes táp és kiemelkedően halk, kábelei is nagyon rendben vannak
- nem mintha bármelyik tápnak nem lenne kisebb-nagyobb gyíkja, de azok már elhanyagolhatóak ilyen kategóriáknál -
az is 10 év garos és platinum, ha platinumnak az alja is
az a corsair talán cwt, az ion+ great wall - de lehet nem azok, sok táp van a fejemben -, mindkettő tisztességes megoldás
corsairból csak az sfx-et bontottam, használtam, azon kívül hogy gyorsan megmurdelte magát más bajom nem volt vele - mondjuk az nem is kábel kondis -
de mikor a fractalt bontottam húwáááóóó:d iszonyat minőségi a csomagolás is, meg a tartozékok
én aszt' mondom, ha egy 3070 suprimet - 280w - kiröhögött az 560-as, annyira car' nem lehet
és direkt nem két külön kábelről hajtottam meg hanem egy pcie-ről, semmi gondja nem volt
ez volt az első eset hogy itt valaki negatívan számolt be az ion+ tápokról...de nyilván itt juuererror' játszott ebbe bele - nyilván már nem tudjuk meg hogy a saját kábeleivel is nyivákolt volna-e, ha eleve az kerül rá első körben - -
Chaser
legenda
mondtam fentebb mit képvisel az sf750
és nekem volt, és baba nem csak tesztekben
great wall beles, de teljesen mindegy, profi munkát végeztek
azt is mondtam jók a kábelei, de rövidek - sokan panaszkodnak rá, hogy nem elég itx házakba sem a hosszuk, hát tényleg rövidek, ennyi gyíkja van -
egyébként szépek, de nem csak rövidek, hanem nagyon merevek is a kábelek, ezt ildomos belekalkulálni -
chrisx1
tag
Segítsetek kérlek!
Napok óta rágódom, hogy mit válasszak, de nem jutok dűlőre! Nem szeretnék 30000 forint fölé menni, de szeretnék valami tartósat, megbízhatót 500-600w között! Környezetemben erőltetik a Seasonic-ot, ezért nézegetem a Core Gc 650-et, de azon kívül, hogy ez az isten, nem tudok róla semmit. Aztán néztem egy Corsair TX550M-et, amiről azt olvastam, hogy a Great Wall gyártja a belét, és japán kondik vannak benne. Great Wall egyébként nekem ilyen fekete bárány, mert külföldi oldalakon kerülendőnek titulálták pár helyen, de fogalmam nincs, mi az oka. Fsp Hydro GE 550 van még a listámon, ami állítólag részben japán béléssel van... Fsp egyébként szimpatikus lenne, de munkatársam szerint sokban olcsó alkatrészek vannak már, így ő inkább Seasonicra menne. A Seasonic, és a Corsair 7 év , az Fsp pedig 5 év garanciával van. Egyébként már nem érdekel, hogy moduláris, vagy sem, csak legyen már valami, ami jó, megbízható, esetleg nem sértődöm meg, ha nem zakatol egy éven belül a venti. Kb. Ryzen 3600/ 5600xt / két ssd / 4-5 venti a házon lenne a konfiguráció.
Köszönöm!
-
Piftuka
veterán
válasz
TechN7ne #134815 üzenetére
Nem bagatellizálom el, mert nagyon bosszantó az ilyen helyzet, és az, hogy 30-40 ezer forintos árkategóriában is bele lehet futni hibás példányokba.
Nekem a legutóbbi új gépvásárlásomat, a szabadságomat, idegrendszeremet hetekre egy hibás Super Flower tápegység tette tönkre. Soha többé nem vásárolok a márkától, annak ellenére, hogy tudom, a Seasonic mellett az egyik utolsó "nagy márka", saját gyártással.
A Be Quiet! eszközök belsejét egyébként az FSP gyártja, és alapvetően ők az egyik legjobb gyártó. Ám megértem, hogy soha többé nem akarsz egyikük felé sem nézni.
Hozzá kell tenni, hogy a "Great Wall" nevű gyártónak is vannak jól sikerült darabjai, ahogyan a CWT-nek (ők gyártják a legtöbb Corsair belsőt), vagy bármelyik másiknak is rosszabbak.
A "coil whine" jelenség pedig sajnos kivétel nélkül szinte az összes tápegységnél előfordult (valamilyen videokártya kombinációjával); itt a fórumozók vásárlásainál a karácsony előtti különösen "pörgős" időszakban főleg Seasonic Focus Plus egységekkel.
Ettől függetlenül ha most kellene vennem, minden további nélkül megbíznék egy Seasonic Focus GX/PX tápegységben.
Ami pedig a konkrét kérdésedet illeti... Corsair, RMx vs. RM...
Corsair RM650x tulajdonosként itt írtam le részletesebben a tapasztalataimat róla, és a beüzemelésről, valamit arról, hogy "óriásházba" (mint az enyém), miért lehetnek rövidek a tápkábelei.
A Silverstone hosszabbító kábel megoldotta a problémát.
Itt pedig azt írtam le részletesen, hogy milyen különbségek vannak a Corsair RM és RMx típusok között, illetve, hogy miért nem mindegy, melyik RMx szériát vásárolod meg.
Remélem, sikerült megfelelő tápegységet vásárolnod!
-
TechN7ne
nagyúr
válasz
Paxker315 #134808 üzenetére
Ennél a BQ nél minden jobb ,még egy codegen is mert ez előtt vagy 20 éve volt vele dolgom és nem adott ki ilyen hangot ,szégyen!
Hogy merik ezt egyáltalán kiadni egy ilyen brand el....? Volt már BQ tápom ezen kivűl is de az meg úgy ciripelt mint 100 tücsök (nem a kártya mielőtt előhozzátok mert más táppal már nem csinálta).
BQ nek nincs saját fejlesztése ,megy a sakkozás meg a találgatás hogy fsp beles vagy vlmi ultra kínai szépen becsomagolva ,szépen feliratozva ,fel jelenteném őket a fogyasztó védelemnél!4 éve elég volt egy 16k s tápegység ami mai napig halk/hibátlan/megbízható ,most hogy eltelt 4 év a sporolás ás a pénz éhesség még nagyobb becsapásokat okozz ,az mind1 hogy tönkre teszi a millios gépedet legalább majd nem csak tápegységet kell majd cserélned ,hanem az egész gépet...
2020 ba melyik az a tápegység és mennyibe kerül ,hogy én biztonságosan aludjak?
50k körül már akad vlmi ,mert már semmi be sem bízom.Ott tartok ,hogy nem akarok matricás tápokat venni ,csak aminek hitelesen ismert a neve ,az egyetlen kb. a seasonic aminek valóban seasonic belseje van feltételezem és nem vlmi utolsó kínai foss.
Erről jutt eszembe ,olyan kínai szaga volt ennek a BQ 11 es tápnak ,hogy szerelés után a kezemről is alig jött le!
Seasonic focus GX 650 az amire így ismeretlenül azt mondom ,tuti seasonic belső és nem lesz vele gond ,erősítsetek meg kérlek benneteket ha tudtok.Ez a Corsair TX is vlmi Great wall beles ,egyáltalán mi az a Great wall?
Nem ismerem és a neten sem találok róla jó tapasztalatokat ,a régi CX M legalább egy bevált belsőségekkel rendezett kiadás volt ,nem ilyen ismeretlen Great wall...
A másik meg ,hogy a mostani CX M es Corsair ok lehet hogy már nem is ugyan az a minőségű belsős régi CX450M em amit már 4 éve vásároltam.Nem bízok a gyártókba ,fejlesztőkbe ,az a feladatuk hogy kinyírjanak mindent max. 3 éven belül ,semmi előnye nincs már a pénzéhes tömeggyártásnak csak hogy minél hamarabb vegyél újat.
Több mint 600 000ft. van rá dugva ,nem tehetem meg hogy ilyen megbízhatatlan ellátásra dugom őket ,én a helyetekbe BQ tápot már nem is ajánlanék ,én ezek után már biztosan nem veszek!
100X inkább a yate lon híres foss ventivel szerelt alsó kategóriás fps tápokban is jobban meg bízok ,elegem van.Most ott tartok ,hogy nincs ma garanciális szerviz (szombat) ,így szophatok hétfőig hogy visszakapjam a pénzt és vegyek végre egy normális tápot ,nagyon kivagyok már idegileg és megtudnám előlegezni de az utóbbi héten a gépre annyi pénzt költöttem hogy nem mehetek tovább ,elegem van.
-
Piftuka
veterán
válasz
syberia #134764 üzenetére
"Elméletileg ez Bronze plecsnis változat. Csökken a színvonal az Alza-nál. "
Miért? Jól értem, hogy a "Gold" hatásfokú helyett a "Bronz" változatot adják?
Amúgy elvileg utóbbi sem "gagyi"; a CWT gyártja hozzá a belsőt.
Persze azért nem japán kondis, magasabb hőmérsékletre hitelesített, mint a "Great Wall" féle változat. És míg utóbbi egy jobb minőségű csúszócsapágyas ventit kapott, addig a "Bronz" fokozatúban a jól ismert, "Yate Loon" golyóscsapágyas "zörög-forog".
-
MMIX
addikt
Corsair SFX-ről jobbakat írnak. Ők mondják, én elhittem.
Az FSP, mint gyártó jobban hangzik alapesetben az biztos.
Remélhetőleg a Corsair felügyelte a minőséget.Apropó GreatWall
Great Wall TITAN TF750 (/TF850) SFX Power Supply @Expreview
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
syberia #131951 üzenetére
Mármint a CWT mérnökei?
A Corsair a márkanév, vagy van valami spéci tápmérnök szakosztálya is?
Szerencsére a Corsair rájött maga, hogy az internet világában nem jó buli az, amit pár éve csinált pl a TX szériával is.De mondjuk a VS-nél kíváncsi vagyok a HEC miért került bele... Gondolom ez még olcsóbb mint a CWT...
A CX-nél meg megjelent a Great Wall most nézem... Ja meg a TX-nél is.
Hát akkor a Corsairnél a felső kategória oké, reméljük ott nem lesz elkurvulás.
Itt is megy a szokásos, bejáratott márkanév, ismert típusai, első szériák kiválóak, ennek utánaolvas az ember, utána ahogy jönnek a "revíziók" , egyre gyengébb minőségű belsők...
Ritka nagy kivétel náluk az RM/RMx sorozat...
Az AX széria pedig ment a levesbe... Vagy ahelyett jött az RM...
-
Piftuka
veterán
Köszi az újabb híreket!
- Amennyire szépek ezek a hófehér hardverek, annyira ocsmány az a rózsaszín!
(Ej, de hiányzik innen a HWSW-s "boa" szmájli...
)
Egyszerűen megdöbbentő, hogy elméletileg kreatív szakemberek ilyen borzalmat tudnak tervezni és gyártani.
- Ami a Great Wall "üdvöskéjét" illeti... ugyanarra a platformra épül, mint a Corsair TX?
-
Piftuka
veterán
válasz
Pokesz007 #130258 üzenetére
Seasonic Core GC 650 Gold ; ugyan nem moduláris, de megbízható, japán kondis darab, hőmérséklet szabályozott ventivel, 7 év garanciával.
Ezen kívül a Corsair TX650 is ajánlott; félmoduláris, jó minőségű, japán kondis, "Great Wall" belső, 7 év gari.
Mindkettő olcsóbb, mint a 650-es Enigma.
Ha pedig még több "kraftot" szeretnél, akkor Corsair TX750 is még mindig ebben az ársávban van. -
Piftuka
veterán
válasz
Paxker315 #129562 üzenetére
Olcsó nem is létezik.
Tudod... ez a Mini ITX "mánia" egy olyan dolog, amit jól meglovagolhatnak a gyártók.
Egyébként minőségiben:
BeQuiet! SFX (FSP)
Corsair SF (Great Wall)
EVGA Supernova GM (FSP)
FSP Dagger
Fractal Design Ion SFX (Seasonic)
Seasonic SGX
Thermaltake SFX (Great Wall)
Ha pedig nem moduláris, akkor marad a "Seasonic SFG-300".
Ha pedig "Bronz" hatékonyságú, és nem moduláris, akkor az FSP belsős "SilverStone Strider SFX 300W" . -
syberia
veterán
válasz
Paxker315 #129316 üzenetére
Szerintem ez egy vitatható következtetés a részéről, az RM és az RMx ugyanarra (CWT) platformra épülnek, hasonló tudásúak, teljesen moduláris kábelezéssel, félpasszív hűtéssel. Feszültségtartásban, hatásfokban, halkságban is feljebb helyezkednek el a ranglétrán, mint az amúgy kiváló, aktív hűtésű, fél-moduláris TX-M (Great Wall).
lionskull: Seasonic egyértelműen, főleg hogy a másik zsákbamacska lenne.
-
Piftuka
veterán
válasz
Chaser #128929 üzenetére
"seasonicokkal kísérletezhetsz, ha jót fogsz ki akár néma is lehet a táp, ha nem, akkor küldöd vissza mint én ( :"
Azért azt fontos megjegyezni, hogy a Seasonic a Focus/Prime GX/PX/TX egységein javított. Nem csak az elenevezést egyszerűsítették, hanem új kábelezést, és elektronikát kaptak ezek a modellek.
Egyébként megértem, hogy miért nem bízol a Seasonic-ban.
Persze most én is mondhatnám, hogy "Super Flower-t soha többé..."No, de vajon tényleg rosszabb lett a cégek termékeinek általános minősége?
Én azért bízom abban, hogy a Seasonic új Prime szériájára nem jellemző a "Coil Whine" jelenség (mert ennél erre panaszkodtak sokan), és hogy a Focus GX/PX esetében nincsen probléma a videokártyával. (Ahogyan egyébként a Focus+ sorozatnál is kijavították azt.)
És, hogy az új folyadékcsapágyas venti nem lesz zajos.
Mert különben - ahogyan írtad is -, maximum CWT, Great Wall, vagy Enhance belsős prémium tápegység marad, mint alternatíva.
Azokban pedig én - még - nem bízom annyira.
Vagy itt az ideje visszatérnem a jó öreg FSP-hez?Bennük eddig még soha nem csalódtam...
-
syberia
veterán
válasz
MeghaL0L #118115 üzenetére
Great Wall belső, bár tesztet még nem láttam róla. DC-DC és 80+ Silver hatásfok, FDB ventilátoros. Szerintem nem veszélyes kategória, a teljesítménye elég kell legyen a 1080 Ti mellé. Azonban ha most vásárolnál tápot, én más típust ajánlanék helyette.
(#118107) dokee78: Bőven elég a jelenlegi tápegységed, az EVGA 750 G2 brutális overkill.
-
syberia
veterán
Corsair TX750M teszt. Egész jó, Great Wall az OEM.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
general #114972 üzenetére
Válaszd a legtöbb garit adó tápot, itt már minőségi eltérések nem nagyon lesznek, bármelyik jó tápegység.
Én FSP párti vagyok, Raider-t annyira nem szerettem, mert hangosak voltak.
Hydro, vagy ha moduláris kell, akkor Cooler Master.
TX550-esben Great Wall belső van, bármennyire is mondják, hogy nincs vele gond, én nem fogom ajánlani azt a belsőt
-
Hunork
veterán
válasz
hellcsi #113885 üzenetére
Szia!
Gold, Great Wall belső. Nem rossz, de igazából lutri egy Great Wall belső. Vannak jobbak ebben az árban, igaz, Silver és Bronze, ha gondolod:
BE QUIET! Pure Power 10 500W CM Silver
SEASONIC M12 II Evo 520W Bronze
Vagy 25 ezerért remek és halk a THERMALTAKE London 550W GOLD. -
syberia
veterán
válasz
molyolo77 #113636 üzenetére
Puskacsapágy....jaaa hogy rifle bearing! Nagyjából a golyóscsapágy szintjén mozog.
Rifle bearing fans are similar to sleeve bearing, but are quieter and have almost as much lifespan as ball bearings. The bearing has a spiral groove in it that pumps fluid from a reservoir. This allows them to be safely mounted horizontally (unlike sleeve bearings), since the fluid being pumped lubricates the top of the shaft. The pumping also ensures sufficient lubricant on the shaft, reducing noise, and increasing lifespan.
[link]A kinézett tápegységről, szerintem 20k alatt jó vétel lenne, bár Great Wall a belső gyártója. Seasonic jóval nagyobb név, alig többért nagyobb teljesítményt és megbízhatóságot kapsz. A teljes modularitás csak hab a tortán.
-
syberia
veterán
válasz
A_ScHuLcZ #112257 üzenetére
Én a kedvező ára miatt ajánlottam, a nagyobb teljesítménye miatt gyakorlatilag passzív tápként használható. Tehát ő lesz a leghalkabb, utána jön a Seasonic és BQ! Bár szerintem ezek már olyan halk tápegységek, hogy műszeres mérés nélkül nem mondod meg melyik a némább.
(#112256) syberia: Corsair TX550M 550W Gold update: Great Wall belső és a Corsair RMx szériával megegyező 135mm ventilátor. A nagyobb tesója, a Corsair TX750 kitguru tesztjén jól szerepelt.
-
Hunork
veterán
válasz
Mr. Csonti #111490 üzenetére
Szia!
Egyértelműen az EVGA megoldása az ajánlott! De ahogy írták, az új Seasonic Focus sorozat most nagyon jó, jó áron megy, van Gold / Platinum kiadás, teljesen moduláris, alza oldalán 10 év garival.
szerk: a TX650M két belsővel készült, ha minden igaz, egyik CWT, a másik Great Wall. A Gold kiadás Great Wall. Erre figyelj! A Seasonic hasonló kiadása sokkal jobb minden tekintetben.
Ajánlott még a Gold BE QUIET! Straight Power 10 600W, vagy a már említett SEASONIC Focus Plus 650 Gold 650W.
-
aleister
veterán
válasz
DR|FTK|NG #111029 üzenetére
Köszönöm szépen a válaszokat!
Az első konfigban 6 db GTX 1060 3GB (TDP 120 watt) meg talán egy 1050 Ti (TDP 75 watt) lenne. Minden más elhanyagolható (egyetlen 2 GB-s DDR3 ram, 1 HDD, undervolt-olt 35 TDP-s Celeron).
A másodikban 4 db RX 560 (TDP 75 watt) és tán plusz 1 szintén RX 560 (TDP 45 watt). A többi hw szintén elhanyagolható, csak ez nem s1050, hanem s1055 alapokon nyugszik.
A vga-k jelenleg is le vannak korlátozva, így nem érik el a max TDP-t. Kb 70%-on mennek.
A Great Wall a sok pci-e tápcsati miatt tetszik. Igaz a jelen felállás mellett a Cougar is elégséges ebből a szempontból. Nekem mindkettő nagyon szimpatikus, de sajnos a tápegységekben egyáltalán nem vagyok jártas.
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz
aleister #111027 üzenetére
Szia.
Pontosan mik találhatóak ezekben a gépekben, és melyikre mennyit szánnál?
-Great Wall GW-EPS1250DA: nem rossz tápegység
-Cougar GX 1050: a v3-asról nem sok információt találtam, de a v1-es és v2-es GX 1050 a egész jó tápegységek.
-Nitrox: Maga korában nem volt rossz, de már meglehetősen régi típus
rumos XIII(#111028)
Szia.Corsair CX600-ból van most néhány Hardveraprón, 10k alatt bőven megéri.
-
aleister
veterán
Sziasztok!
1. Nagyjából 600-650 watt terheléshez keresek tápot. Találtam két olyat, amik Gold plecsnisek, de nem szerepelnek az összefoglalóban az ajánlott típusok között.
Valami ellenjavallat velük szemben, illetve Ti melyiket vennétek?
Great wall 1250W vagy Cougar GX 1050?Illetve egy másik konfighoz, kb 450 watt terhelés mellé mennyire ajánlott ez a Nitrox 750W? Róla sem igen hallani semmit.
Köszönöm előre is a válaszokat!
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz
kissj83 #109547 üzenetére
Szia.
Nehéz kérdés, de KAMELOT válasza örök igazság, tápegységeknél leginkább a belső számít. Az általa írt gyártók listájához tartozik még a Delta, a CWT, a Sirtec és a Great Wall is, bár az utóbbi háromnak vannak gyengébben sikerült szériái is.
Viszont a matricázó kérésére a gyártó kicserélhet alkatrészeket is, költségcsökkentés vagy jobbá tevés céljából, de ritkán rontanak el egy alapból jó tápegységet.Ezután jön a hűtés(ahol nem csak az számít, hogy mennyire halk), a kábelek hosszúsága(+színe/harisnya, hogy moduláris-e), a csatlakozók mennyisége és az ár.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
_Atesz #101690 üzenetére
Great Wall.. és Corsair
Nálam ezzel van baj, hogy tudvalevő hogy a spórolás és a nagyobb profit miatt pakol egyre "ismeretlenebb" belsoket a tapjaikba, de fogadni merek, hogy mennek majd noname felé...
Volt itt már minden náluk, kíváncsi leszek mit húznak élő következőleg. És mikor kapnak majd észbe, ahogy tette azt pl a Cooler Master is.
-
_Atesz
addikt
válasz
toldy #101688 üzenetére
Szia, 250W maximummal lehet számolni, tehát egy minőségi 350-400W-os is elég.
Az, hogy a Great Wall belső nem jó, csak egy mítosz.
Mind a kettő kiváló táp, nálam a Corsair győz a több garival.Még esetleg ez is játszhat: TT Toughpower SFX 450W Gold
-
KveZ
tag
Helló!
Tudja valaki, hogy Great Wall GW-EPS1000DA(90+) belseje honnan lett másolva?
Pár kép.
Addig nem is tudtam, hogy létezik ilyen, amíg hozzám nem került. Első ránézésre megmosolyogtam a dolgon.. és letudtam egy "ezek a kínaiak"mondattal.
A felirat az oldalán elárulta, hogy 8x12V ága van... ez kicsit szíven ütött, de csodát nem várhatok.
A moduláris része egész ügyes, jó helyen vannak a dugók és minden kijön belőle. Viszont ezután jött a csoda, elkezdtem használni. Egész stabil kis szerkezet. Nagyon jól bírja a terhelést és az sem volt neki gond, ha valamelyik ágat tartósan túlterheltem. Feszültségek stabilak. Akkor volt nagyobb feszültség droppja, amikor megállt a ventilátor benne és passzívként üzemelt egy darabig, majd lekapcsolt.
Összességében engem meggyőzött. Rákerestem, 20e Ft-os árához képest nem is olyan gagyi szerkezet.
Ti találkoztatok már vele, mi a vélemény? Akár igényesebb PC-ben is használható. -
Graphics
Jómunkásember
Corsair a legjobb ellenpélda: egy jól felépített márkát tilos profit céljából bedönteni márkátlan termékekkel
Amikor megjelentek a piacon , minden tápjuk kivétel nélkül minőségi Seasonic elektronikát kapott.
Igaz , pl a HX szériát a Corsair kérésére elcseszték...
Utána a bejáratott jó hírüket lecserélték olcsóbb CWT belsőkre, a userek , ha nem kutatták, akkor vették, mert Corsair volt... Később jöttek hírhedt belsők is, Chicony , Great Wall.... az egyre nagyobb profit...
Sajnos ott tartunk, hogy véleményem szerint Corsair tápból csak a felsőkategória ajánlható, de az se, mert ár-értékben a konkurencia leveri...
-
Graphics
Jómunkásember
-
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz
Redplee #94160 üzenetére
Szia.
300w lazán elég ehhez.
Be Quiet! Pure Power L8 400W
Be Quiet! System Power S7 400W, 450W, 500W
Cooler Master G550M
FSP Hyper (S) 500W
FSP Hyper M 500W
FSP Raider (S) 550W
Seasonic S12II 430, S12II 520A három FSP kicsit hangosabb.
A Corsair CS bár Great Wall(Nagy Fal - Kínában) gyártmányú belsővel rendelkezik, számomra egész szimpatikus.
30k körül/alatt ezek is megfontolhatóak: EVGA GQ 650W, EVGA GS 550W, vagy a 80+ Platinum plecsnis Antec EarthWatts Platinum 550W(de ez nem moduláris, és nem is félpasszív).
Hannibhál(#94161)
Jó táp, sok watt, de koros. Mihez kéne, és mennyiért? -
Graphics
Jómunkásember
válasz
Lordus #93947 üzenetére
Egyik se
80% fosba trafáltál
Be Quiet L8 400-ast vegyél, vagy System Power S7 400-ast.
Ha árat mondasz, és hogy a közeljövő mit hoz, akkor ahhoz ajánlunk tápot.
Amúgy témaösszefoglaló legfelül van benne egy szép lista, ajánlott tápokkal. Ezek nincsenek benne
@ayy_lmao: Nagy Fal. azaz Great Wall. ez a " én nem erőltetném" kategória
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
asvald #90962 üzenetére
Na kis kutatómunka után itt a topicban lett meg a válasz.
Ez nem gagyi, r(B)égebbi Enhance(/B) belsőt rejt, ami megegyezik vele az a Qtechnology /QT-03460G/Papst / tápja, amit a Prohardver is tesztelt: [link]
Először azt hittem régi Great Wall belső, de nem az.
Ennyit találtam: (U)Q-Technology az az Enhance tápgyártó dobozos kivitele.(/U) Hogy ez mennyire igaz, azt nme tudom.
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz
ATlas1458 #81766 üzenetére
A Corsair, az Antec és a BQT! nem gyárt tápot, csak átcímkéz.
Corsair: CWT, Flextronics, Seasonic, Great Wall, Chicony
Antec: CWT, Seasonic, Delta, FSP, Enchance
BQT!: HEC, FSP, Seasonic, TopowerOEM-ek:
HEC: Háát... nem aludnék mellette nyugodtan, akkor sem, ha nincsen gépben.
Great Wall: A neve megnyugvásra nem ad okot.
CWT: Én nem ajánlom.
FSP: Ok, de sok több 12V-os ággal rendelkező tápjuk van.
Seasonic: Persze, hogy jó.
Enchance: Ezzel sincs semmi baj.És akkor ez én kedvenc OEM-eim:
-Seasonic, Enchance, FSP, Sirtec -
Cole86
senior tag
válasz
Balathruin #80341 üzenetére
De pl cs750m great wall belsővel simán elvitt 2db 290est és semmi hangja és melegedése sem volt.. erre mondják azt ,h... olcsó húsnak nem mindig híg a leve...
-
válasz
Pagi79 #75432 üzenetére
a Corsair matricázós tápgyártó, többféle belsővel is dolgoznak, ezért a termékeik minősége elég hullámzó. jól kezdtek, a Seasonic belsős tápjaik igen jók voltak, aztán szép lassan egy csomó tápban áttértek egy nem annyira erős CWT belsőre. ezeknek a mintapéldája a VS széria, ami nem vállalhatatlan, de nem is ajánlható jó szívvel (viszont olcsó). ahogy nézem, a CS450M-ben Great Wall belső van, az sem egy rossz gyártó, de a konkrét belsőt nem ismerem.
miután a Corsair marketingje jó, és előszeretettel látják el a tesztoldalakat mintadarabokkal, nem lep meg, hogy gépösszerakókban találkozol velük.
(#75447) Fatalityy: mindkettő jó, amit kinéztél, ill. az FSP Raider S-ből akár az 550W-os is.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
#78213120 #71464 üzenetére
Ha jó a tippem akkor a csatlakozók másik végén valamelyiken neon-zöld színű a csati. a kis négyszögletes.
Ez nem minőségi belső ,az egyik ha jól rémlik LC-Powernek a belseje / Great Wall / , a másik pedig talán Deer táp belseje.
Nem minőségiek. De ez csak tipp, a nyákon valahol kellene lennie- valami feliratnak.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
carpediem007 #69296 üzenetére
Seasonic, XFX, FSP
Ezekből szinte bármelyik. Corsair CS-ben egy Great Wall belső van... Nos én csak egyet tudok rá mondani. Nem kellene, bármennyire is modernnek hat
@jim bcs: Korrekt lista
Te készültél
-
MMIX
addikt
válasz
Potzee #68198 üzenetére
Az Te vagy
, 20-25 K közöttiről beszélünk, a HEC-s a tízen ezresek. Én a Párizs és London-ról írok.
a groupos Seasonic (a nem 50-re végződő S12II)
Tt London, Toughpower Gold, CWT DC-DC (a Corsair CX750 ugyan ez, csak bronz)
A lesajnált Great Wall-os Corsair CS, meg LLC+DC-DC.Már nem azért, de látszik, hogy melyik elektronika a jobb. Ha ugyan annyiba kerül. (inkább legyen 3 év garanciás, mint 5, ez az egyetlen érv a Seasonic, Raider group-os mellett). A többin, lehet segíteni, ha lejár a 3 év garancia. Egyszerűen jobb alapok az LLC, DC-DC-s elektronikák. (forrasztás, kondik, venti, feljavíthatók probléma esetén)
-
vittorio7
őstag
válasz
Cthulhu Dawn #65759 üzenetére
Én ezt tenném. Az a SEASONIC még az 5 év garancia letelte után is értéket fog képviselni.
A Great Wall-nak nem a "legrózsásabb" a megítélése. Az OCZ meg csődbe ment.
-
vittorio7
őstag
válasz
Cthulhu Dawn #65757 üzenetére
-
Stonerice
őstag
válasz
hash99 #64935 üzenetére
A Corsair CS széria szerintem elég komoly az emlegetett Great Wall belsővel. CWT belesek közt is van olyan amik kiváló értékeket mutatnak. minden téren. Pár elit gyártó példát vehetne. Eléggé igyekeznek az említett OEM gyártók.
Talán olyan táp nem is igazán van értelmes áron, ami mindenben a legjobb. Például:elektromos zaj, hatásfok, crossload, venti zaj, induló áram, gari.
Ha az ember a legjobbat akarja, valamelyik tulajdonsággal kell egy kis kompromisszumot kötnie.
Nehéz választani na! Legalább 1 hónapja bújom a netet egy jó goldtápért, de még nemigazán döntöttem el végleg, hogy melyik is lesz az igazi. Superflowert külföldi webáruházból, meg kicsit ilyesztő, ha megszűnik létezni. Nem biztos hogy én magam letudnám beszélni a gyártóval. -
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
Attix82 #62674 üzenetére
A táp az ami az adatlapodon?
mivel az alaplap az látom, hogy Z77-es Asrock
Mert az akkor tényleg gáz... Corsair CS750?
A két sárga van megégve, ez a 12V... Nos, vagy nem kapott elegendő kraftot a lap..és a proci
Avagy a Great Wall belső minősége ennyit tud... a 12V-os ág kilépett a szabványból elég durván. és a védelem szart se ért...
Mivel én nem tartom semmire ezeket a Corsair tápokat / a CS-re értem / így én a táp hibáját feltételezem... /
Ha így volt akkor "alakul" a Corsair renoméja...
-
Graphics
Jómunkásember
Brr
fura látni, CWT-hez képest én a Great Wall-t nem tudom előrébb helyezni, oké jó, olyat gyártanak, amit megfizetnek...
De ha már az első szériával gondok voltak, akkor később mi lesz? a Corsair alapból is lefelé lépdel a profit érdekében...
, oké az az RM... ,de akkor is :/ szkeptikus maradok ezekkel a szériákkal kapcsolatosan
-
MMIX
addikt
válasz
Graphics #60703 üzenetére
Nem tartok az összes Great Wall-tól. Ha minőséget kell gyártani, akkor szinte bármelyik gyár össze tudja kapni magát, ha nem is Seasonic szintre, de egy FSP, Sirtec szintre szinte biztos.
RM-mel mi a baj? Gépre nem veszélyes és a CS-se. Ár/érték legyen már a kérdező dolga. (szerintem)
A HardOCP-n átment a CS550M. (míg a első szériás Hipro RM-ret elkaszálták, tehát nem nyalnak a Corser-nek), és az Ő tesztjük szerintem a legHARDabb.
Az új RM-ek javítva vannak. -
MMIX
addikt
válasz
atomanti19 #60700 üzenetére
Amit venni lehet itthon az FSP-ből , az az Aurum CM 550W, majdnem 30 ezer Ft.
20-30 ezer Ft. 80+Bronz
Seasonic M12II 520/620
XFX moduráris tápok. (Seasonic S12II)
Cooler Master GM 550W (CWT)Van ami jó árban van és FSP, EVGA Supernova NEX750B (tudom, hogy nagy, de 25 ezer Ft, és a hatásfok 50-60% terhelésnél a legjobb) [link]
Gold-ból:
Corsair CS, RM550W (Great Wall és CWT)
EVGA SuperNOVA NEX650G (FSP)Ha ritkaságot akarsz:
IN WIN DESERT FOX (sivatagi róka) Commander (parancsnok) III 600W (alias Rommel, kínaiak és a névadásaik)
[link] -
MMIX
addikt
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
lajosx #59472 üzenetére
Corsair tápokat nem gyárt...
alsó kategóriában CWT belső, ebből a CX még oké / pedig Seasonic-kal indultak... /
közép kategória CWT, Chicony, meg Great Wall / pedig Seasonic-kal indultak... /
felső kategória maradt Seasonic, meg Flextronics...Ebből leszűrhető, hogy inkább a profit számít nekik, a minőséget pedig fokozatosan lentebb adják...
És ha megnézzük ugyanabban az árban kapható Seasonic belsős táp,, 5 év garival / XFX pl. /
Emellett jelentek meg jobb ajánlatok a Corsairnél...
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
Anubis_9 #59270 üzenetére
FSP AURUM 400
Be Quiet Straight Power E9
Thermaltake TP-550Ha pedig elég Bronze is, akkor Seasonic S12II-430/520 esetleg utóbbiból moduláris
Vagy még pár javaslat
Chieftec CTG-500
Seasonic SS400-ET
FSP Raider: 550
Cooler Master G500
XFX Pro 450/550de én a CS sorozatot nem javaslom a Corsairtől, mert a beszállító a Great Wall, akinek a hírneve kétes...
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
Kroni1 #59168 üzenetére
Nekem elég a fentebb emlitett LC-POWER... szintén Great Wall.. egy tápgyártó ha ennyire szélsöséges, abbol nem kérek...Seasonicnál nincs ilyen.
Meg mivel ezzel a belsövel nincs hosszutávu tapasztalat, igy nem tudni, hogy esetleg 1-2 év után milyen nem várt jelenség lép fel...
Pl egy S12II-es Seasonic igaz régebbi, de ennek okán kiforrott, és van éves tapasztalat róla.HX650 vagy CM V450S lesz végül?
-
Kroni1
veterán
válasz
Graphics #59162 üzenetére
Összeszerelésben ezek a GreatWall cuccok még csak nem is hasonlíthatóak össze pl. a Seasonic tápokkal, de egy-két külföldi tesztben azt olvasni, hogy inkább "csak" az összeszerelési minőséggel vannak gondok, és nem a teljesítményükkel. A legtöbben viszont sose szedik szét a tápjukat, csak az érdekli az "átlag" usereket, hogy menjen a gép és ez lehet a Corsair mázlija. Az eddigi tesztek szerint nem rosszak ezek, ha esetleg pár évet ki is bírnak akkor - amellett h jópár tudatos vásárlót biztos veszített már a Corsair - megtart rengeteg fant, akiknek csak a márkanév számít és nem az, ami a motorháztető alatt van. Ráadásul nyugaton zsúrpubik teljes gépet cserélnek kb 3-4 évente, úgyhogy nem annyira lényeges nekik mint nálunk, hogy örök életre szóljon egy HW.. Szakmailag én nem értek hozzá, nem tudom pl. azt se, melyik kondi a jó, csak azt furcsálom, hogy itt sokan, pl. te is nagyon szídod, és ezzel szemben ennyire mégsem húzzák le őket, pl. ezekben a tesztekben:
CS650M - Techpowerup (8.6/10 pont)
"This unit is made by an OEM we had quite some time to study, Great Wall. The last PSU from Great Wall was pretty good, so our expectations are high."
"Soldering quality definitely isn't top, but you can't call it bad or even average."
Delivered full power at 46°C
Tight voltage regulation at +12V
Efficient at both low and normal loads
Very quiet operation
Ripple suppression on the minor rails
Flat and stealth cables (except for the ATX one)
Compact dimensionCS550M - JohnnyGURU (8.4/10 pont)
"for capacitors had to come off. Aside from that, everything else was fantastic. I especially liked the heatshrink around the wires on the modular board... CWT forgot some wires on my RM650, our total here is 8.5."
excellent voltage stability
no problems with 80 Plus Gold efficiency
shallow housing
excellent minor rail ripple suppressionSparkle Gold - JohhnyGURU (9/10 pont)
"I'll be honest... I was expecting to end this review shaking my head in discouragement. Instead, I'm shaking it in disbelief."
affordable
incredible ripple suppression
laughs at heat
80 Plus Gold efficiency
lots of connectors -
Graphics
Jómunkásember
válasz
Kroni1 #59020 üzenetére
Great Wall... ezen a ponton mondom azt, hogy felejtős... Nem venném meg...bármennyibe is kerül... pénzt nem adnék érte...
Akkor inkább nézz AX-et... de inkább tennék egy Seasonic G450-est oda..
AX-en kivül én Corsair tápot nem tudom ajánlani, túlárazott... ugyanolyan árban kapni Enermax, Seasonic, FSP gyártmányú tápot!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Milyen monitort vegyek?
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Nők, nőügyek (18+)
- Autós topik
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- E-roller topik
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- További aktív témák...
- Bezámítás! Gigabyte G5 KC Gamer notebook - i5 10500H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S25 Edge Használt, karcmentes állapotban 12 GB RAM / 512 GB tárhely
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3045, 96% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest