Hirdetés

Aktív témák

  • MC Pite

    veterán

    X6 vs N8, S60v5 vs S^3

    HW: Méretben felső határ az N8, összerszerelésben a jó/közepes X6 az egy darabból mart alumíniumhoz képest ugye azért fasorban sincs. Bár kissé izzad az ember keze az N8 hátlapjától néha. Kijelzőből az X6 9300, az N8 6500K-es kalibrálást kapott, egyik se az igazi, bár utóbbi picit szimpatikusabb. Betekintési szögek, napnál olvashatóság és feketében utóbbi jobb (pedig X6 se rossz). A 680Mhz és 256 RAM a 434/128hoz képest kellemes, 720as videó és NFS Shift HD simán megy N8on. És végre nem csak az opera minit lehet hosszan nyúzni hanem a mobile-t is (X6nál ez képes volt elfogyasztani a ramot, más nem).
    Jól szól az N8 külső hangszórója, de X6 ebben sokkal jobb... Kamerára nem fecsérelnék sok szót, elég jó és legjobb. Aki valamivel elégedetlen, cameraprot feldobja. Ha azután is, akkor hazudik.
    N8ról kissé hiányoznak a fizikai híváskezelő gombok, a led meg nagyon. Orral fel lehet venni, max nem túl elegáns ha kesztyű van rajtunk. Led helyett ott a kijelző - mert ugyan be lehet a sárga lámpát kapcsolni és brutál fénye van,világításra kb 30%os fénnyel lehet használni :F .
    Az Xpress tapigomb is lemaradt, ugye ez N széria (N-es gomb nincs). De kárpótol az fm transzmitter. Két mikrofon van, zajszűrés és videónak dedikált mikrofon, üdvözlünk.

    Külső ízlés kérdése, de elegánssá teszi a króm a fekete X6ot, nem ártana valami hasonló az N8ra, mert a színre fújt fém keret nem is látszik fémnek. Mondtam már hogy nem lötyög a billzár csúszka? :) Nem, kicsit sem.
    Ja, lehet a fém vezeti a hangot, nagyobb hangerőnél visszahallják kissé magukat a beszélgető partnereim.

    OS, SW:
    Nem a leglogikusabb rendszer a v5, de gyorsan megtanulható, és tűrhetően fel van extrázva X6ban (készenléti fejléc pl, pár helyen hosszan nyomvatartós menük megjelennek már. Vannak bosszantó apróságok, mint a naptár kattintásigénye, kijelölés béna megoldása, energiatakarékos mód hiánya (v3on jól jött), szmájlik hiánya, vagy hogy a bill sok helyet foglal el, kevésen látszik a szöveg, vagy a kissé megbonyolított menürendszer, Qwerty a kiosztás qwertz helyett, illetve fektetve baromi sok helyet pazaroltak az alsó gombok oldalt.
    És jön a Symbian ^3, és ezeket mind javítá'. Meg mást is. Aki a több homescreenre izgul, megkapja. Widget volt utólagosan (Orangenál gyárilag) X6ra, itt alapból. Van pontosabb akkuszázalék, és szerencsére a visszajelzés is jobb. Isteni érzés, amikor az új operával írva a gyári frankó billentyűzettel írok a boxokba, mert a fele kép szabad, és látom alatta a weblapot. Persze sms/email írásnál is kellemes hogy több sort látok egybe.
    Átgondolták a tapiguit, és jól tették. Opciók helyett hosszan passzírozás, és a legtöbb helyen a kijelölés is úgy megy ahogy illik. A programok közötti váltáskor előnézeti képben mutatja a programokról az utolsó pillanat képét amikor aktív volt.

    Kapunk órát - mit órát; folyamatosan kint lehet egy óra, amoled ugye. De ha kikapcsolom gombnyomásra felvillan, ahogy a tapis feloldás is. Jobban működik a fényérzékelő is, a fényjelzés is jobb. Ledeseken alapból van elemlámpa funkció.
    Zenelejátszó javult, de minősíthetetlen hulladék számomra amíg egy nyomorult könyvtárat nem lehet kijelölni :U .
    Smartdial. Ahhh... Utáltam az okosan szűkített listát is meg a pötyögőset is (itt is megvannak ezek), de így sokkal gyorsabb, köszönjük. Email kliens külön költözött; nagyobb újság hogy úgy működik ahogy kell, formátumokkal jól boldogul, akkor és úgy frissít ahogy akarom, akkor is lép csak fel a netre - ritkán megy ilyen flottul.

    Igen, netre menetel. N79 és X6 kezesbárány volt, N8 nem az. A wifi hálókat bemásolom a wap profilok közé, mert sok app azt akarja használni hogy vakulna meg. De hogy a navi miért ugrál fel amikor offlinera van állítva pl a jó kérdés. Mindegy, nem egy android, szépen állítgatható, de a szokásosnál jobban ragaszkodna a 3G-hez.

    Lejátszási képességei sokat fejlődtek, kapásból lejátszik egy csomó formátumot amit az X6 még nem (pl m4v, több flv-t játszik, divx, stb). Végre bárminek az arányát lehet változtatni, legyen avi vagy youtube videó.

    Megszokott programok nagyja megy, pár programnak betűtípus hiányzik, van aminek tudjuk a megoldását (pl ttpod), van aminek még nem tudom. Bt kompatibilitás javult, itthoni pc-kel mérve 50%ot :).
    Flash kompatibilitásban még javult, a 4es flashlittal nem találtam első körben olyan oldalt ami ne menne (ha nem is 100%osan); elbírnánk azért persze a teljes támogatást is.
    Üdv FlashOnThaAir. Üdv okosan kivágott háttérkép (forgatáskor, azaz minimum 640×640es háttérkép ajánlott).

    X6még nem töltött usb-n (enyje), ez egy kis ledet is éget amíg tölt. USB otg zsír, HDMI is, bigscreen is, a normál hosszú adatkábel és a hangerőszabályzós lépetőgombos WH701 is.

    Akkuban X6 2(-3) napot bírt, úgy látom ez itt is meg lesz (ma 1 óra navi, kis net, telefonálás, 70%ot mutat). Idle/netezéskor kevesebbet eszik az X6, nyúzva, procit kiterhelve (már zenelejátszással egyenlít) viszont az N8 eszik kevesebbet.

    GPS-e mintha pontosabb lenne, X6/v5ös cuccokon picit késik. Az új térképek mindkettőre elérhető, sokkal korrektebb mint a korábbiak. Sőt, az aljára került a töltőcsati, azaz ha autós töltővel használom jó irányba áll ki a kábel már.

    Izé, ennyi jutott hirtelen eszembe. Kérem kapcsolja ki. Ha valami eszetekbe jut még kérdezzetek. Sztem megér az S^3 is egy misét, meg a váltás is kb harminc pénzt.
    off:Aki bármiben hasonlítja az N8hoz az SGS-t azt... nem is tudom mit csinálok vele. :) Párhuzamos univerzumban léteznek, nem tudnak egymásról, nem szeretnék egy karaktert sem vitázni semmiről. Kössz aki eddig kitartott. :R

    szerk: [mentegetőzés on]logoutra igényesebben kéne összerakni, meg ott is hama' elsüllyed. Itt legalább blt.62 örülni fog neki :), meg pár ember aki pro és kontra érveket gyűjt.[mentegetőzés off]

    [ Szerkesztve ]

    <ELADÓ: Pixel8HibridTok> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

Aktív témák