Hirdetés

Hirdetés

Aktív témák

  • MC Pite

    veterán

    Féloff: Proci, felbontás
    Divatos a 2 magos proci, telefonnál is. Miért? Mikorra lesz ami rendesen kihasználja?
    Mi a fenének kellhet ami kihasználja? Egy snapdragon vagy hasonló kaliberű proci mire kevés?
    Persze, vannak akiket nem zavar hogy naponta tölteni kell a telefont és van amikor már nem tudja a telefonját használni még egy videóra/még egy óra zenére/wifizésre, vagy egy hirtelen jött navigációra. A telefon eredetileg mégiscsak telefon, nem?! Plusz nem mindenki tudja mindig tölteni...

    Miért akarjuk a táblapécét teljesen összemosni a telefonnal?
    Félreértés ne essék, nem vagyok álszent és konzervatív sem; szeretek netezni mobilról, igenis legyen wifi,gps, af+duálled, otg-t is tudnám néha használni.

    Van netbookom is, sok mindenre jó, de asztalimhoz (ill a rendes notimhoz képest) azért mégiscsak játék. Soha nem fog rendes géppel felérni, a gyártók is igyekeznek ezen; illetve a méret, fogyasztás kordában tartása ugye kompromisszumokkal jár.

    Telefonnál éljenezzük a 800×480as kijelzőt (meg a még nagyobbakat), meg az über izom procikat.
    Oké, kicsit jászunk, videó lejátszás/felvételhez is kell erő; a felhasználói felület gyors meghajtását már fele-harmad akkora procival is meg lehet(ne) oldani.
    NHD felbontású kijelzőm, van, 3,2"on tűéles. Korábban amiket olvasgattam azok alapján úgy gondoltam (előre) hogy hát igen, ez már vérszegény teljesítmény, de azért még megfelel. Most hogy kezemben van, elképzelésem sincs mire lehet kevés?!
    Csináljak szupermakrós képeket hogy mennyire éles?
    Ion battery timert használok, ami a főképernyőre nem egészen 3 milliméteres betűkkel írja ki a töltöttséget - még ez is éles! screnshot (Az én monitoromon 45%ra kell leméreteznem a képet hogy akkora legyen mint élőben.)

    Olyan érzésem van, hogy azt csináljuk mint pl a fényképezőknél; számérték hajhászatot.
    Átlag kompakt érzékelője és objektívje 4-5 mpixelni adatot tud maximum kipréselni magából. Innentől ha növeljük a felbontást csak rontunk a helyzeten, dinamika, mélységélesség, szükséges záridő, zaj minden-minden elmegy a rossz irányba, és egyre vacakabb képeket kapunk, sw-esen próbáljuk javítgatni. Nem azt nézzük mekkora egy pixel (ez lenne a lényeg!!!), hanem hogy mennyi van belőle. :U

    Nagy felbontású kijelző meghajtásához több kraft kell, erősebb proci pedig akksi kárára megy. N79em napokig elment aktív használat mellett is, mostani telefonomat nem gond 1 nap alatt kivégezni, de 3napnál sose jutok tovább (a is kétszer sikerült még csak).
    Az bezzeg számítana hogy tudjam ezt a telefont is energiatakarékos módba kapcsolni (nem lehet, ez már nem divat sehol :( ), vagy hogy legalább egy reflektív réteg lenne a kijelző mögött (mint N79) hogy bármilyen erős fényben lássam a kijelzőt - persze ez nem 'szempont' tesztelők/gyártók nagyjánál, hogy a user mit akar az meg sose téma. (Tipikus példa hogy tesztírók állandóan rinyáltak ha nem kívülről lehetett cserélni a memkártyát - marhajó, átlaguser évente veszi ki a kártyát, cserébe ott a béna gumi/fedél ami takarja a kártyát, gyűjti a koszt, kinyílhat/kinyúlik; tök felesleges, hátlap alatt jobb lenne.)

    Marketingesek belénk beszélik a gyereket is, és olyan hülye paramétereket kergetünk, amik egy bizonyos szint fölött már hátrányként jelentkeznek, és bőven túlesünk a ló túloldalára a nagy versenyzésben... Szerintem :R

    Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725

Aktív témák