Új hozzászólás Aktív témák

• Cutoff

tag

No, akkor leírom az egészet, hogy mit csináltam. Elképzelhető, hogy van egyszerűbb megoldás is, meg az is, hogy van amit feleslegesen csináltam, de ez az első robotos kütyüm, így nem vagyok túl gyakorlott a témában.

Először az volt a cél, hogy rootoljuk ki. (Utólag kiderült, hogy root nélkül is felmegy az áruház)
    Ehhez a következő leírást találtuk: [link]

Ebben benne van a ADB driver installálásának a folyamata. Akinek ez fent van az most átugorhatja ezt a részt.

A leírásban szereplő link nem működik, uh. innen szedtem le a Java JDK-t.
    [link]
    Töltsd le értelem szerűen a te op. rendszerednek megfelelőt.
    Ezután jöhet az Android SDK: [link]
    Ez egy zip fájl lesz. Csinálj a "C" meghajtód gyökerébe egy "android-sdk-windows" könyvtárat, és a .zip-ben lévő \adt-bundle-windows-x86\sdk\ tartalmát másold bele. A \tools\lib\ könyvtárban van az "Sdk Manager", azt tedd át a c:\android-sdk-windows mappába.
    Indítsd el az SDK Manager-t. Ennek a három dolognak futnia kell. Ha nem megy, telepítsd.

Tools/Android SDK Tools
    Tools/Android SDK Platform-tools
    Extras/Google USB Driver

Bezárhatod az SDK Managert

A 7-es pont alapján egészítsd ki a PATH-t a 10-es pontban lévő útvonalakkal.
    (C:\ android-sdk-windows\platform-tools;C:\ android-sdk-windows\tools)

Ezután a 11-es pont alapján keresd meg at "android_winusb.inf" fájlt és írd bele azt azt a 2x4 sort.
    Nekem be kellett gépelni, mert nem lehet a PDF-ből kimásolni, de nektek ide teszem :)

;Android ABD Interface
    %SingleAdbInterface% = USB_Install, USB\VID_2207&PID_0000&MI_01
    %CompositeAdbInterface% = USB_Install, USB\VID_2207&PID_0000&REV_0222&MI_01
    ;

;Android ABD Interface
    %SingleAdbInterface% = USB_Install, USB\VID_2207&PID_0000&MI_01
    %CompositeAdbInterface% = USB_Install, USB\VID_2207&PID_0000&REV_0222&MI_01
    ;

Kapcsold be a tabletet és a beállításoknál keresd meg a fejlesztői lehetőségeket. Kapcsold be az USB hibakeresést.
    Most csatlakoztathatod a készüléket, de ne engedélyezd az USB tár használatát. Telepítsd a drivert a PC-n. (android_winusb.inf).
    Ha minden jól ment akkor az eszközkezelőben látnod kell az Android ADB Interface-t

Ezután nyiss meg egy text editort (jegyzettömb) és írd bele a 19-es pontban lévő négy sort, majd mentsd el a C:\Users\felhasználó neved\.android\ könyvtárba "adb_usb.ini" néven.

# ANDROID 3RD PARTY USB VENDOR ID LIST - DO NOT EDIT.
    # USE 'android update adb' TO GENERATE.
    # 1 USB VENDOR ID PER LINE.
    0x2207

(Win XP-n a C:\Documents and Settings\felhasználó neved\.android könyvtárba)

Indítsd újra a gépet.

Indíts egy parancssort, és menj a C:\ gyökerébe
    Írd be: C:\>adb devices

A 24-es pont szerinti képet kell látnod. (List of devices attached, 0123456789ABCDEF device)
    Fent van az ADB driver, jöhet a Market.

Most jöhetne a rootolás is, de a leírásban szereplő "unlockroot" program tele van vírussal akár honnan is akartam leszedni.
    Mint mondtam, a Google Play-hez nem szükséges rootolni, de aki szeretné az smilecat linkjén található progival megcsinálhatja, nekem is azzal sikerült. [link]

Le kell tölteni a GApps csomagot. Én igazából ezt kettőből gyúrtam össze.
    Ez volt a fő: [link]
    és ami abból hiányzott azt ebből pótoltam: [link]
    Csinálj a "C" meghajtóra egy "GApps" könyvtárat, és az első zip fájlból másold ide a system/app tartalmát. A másikból hozzámásoltam még a GoogleCalendarSyncAdapter.apk és a Talk.apk-t

Ezután jön a programok felmásolása a tab-ra
    A következő parancsokat parancssorban egymás után, soronként enterrel a végén kell kiadni:

adb root
    adb shell mount -o remount,rw /system

adb push c:\GApps\GoogleServicesFramework.apk /system/app/GoogleServicesFramework.apk
    adb push c:\GApps\GoogleBackupTransport.apk /system/app/GoogleBackupTransport.apk
    adb push c:\GApps\GoogleCalendarSyncAdapter.apk /system/app/GoogleCalendarSyncAdapter.apk
    adb push c:\GApps\GoogleContactsSyncAdapter.apk /system/app/GoogleContactsSyncAdapter.apk
    adb push c:\GApps\GoogleFeedback.apk /system/app/GoogleFeedback.apk
    adb push c:\GApps\GooglePartnerSetup.apk /system/app/GooglePartnerSetup.apk
    adb push c:\GApps\Talk.apk /system/app/Talk.apk
    adb push c:\GApps\MediaUploader.apk /system/app/MediaUploader.apk
    adb push c:\GApps\Vending.apk /system/app/Vending.apk

(én még hozzá tettem a Maps.apk-t és a NetworkLocation.apk-t a térkép miatt, és a YouTube.apk-t, amit nagyon jól tettem, mert a gyári YouTube kliens egy nagy nulla)

adb shell mount -o remount,ro /system
    adb reboot

Ezután újra fog indulni a tablet, és működni fog a market, amit fel kell majd frissíteni.
    Ha csak a market kell, akkor nem kell ez a sok, csak a

Vending.apk
    MarketUpdater.apk
    GoogleServicesFramework.apk

de gondoltam nem baj, ha a többi google alkalmazás is felmegy. Még így is van a gapps könyvtárban olyan amit nem tettem fel.

Remélem sokaknak tudtam segíteni.

Új hozzászólás Aktív témák