- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Yettel topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-=Jam=-
őstag
válasz
Diamond500 #49096 üzenetére
Abban már javítva van a jpdo hiba, és szerintem gyorsabb is mint az előzőek.
Elvileg béta, de én még nem találkoztam semmi hibával. Ugyanúgy lehet frissíteni később, mint bármelyik másik firmware-t. Sőt már lehet ezeket a 2014-es LG TV-ket is downgradelni.@Jocó@:: És ha HDMI-n kap valami jelet a TV? Pl. egy PS3-ról?
-
huncutka1029
addikt
válasz
brendonka23 #45917 üzenetére
LAN kábelt a routerba, és elszáll a gondod.
UTP kábelt biztosan be tudsz húzni a tv-hez, és a pc hez is ugye?
Akkor nem lesz gond az átvitellel.wong kok wah
Sajna az LG nem ad ki change logot, így soha nem tudni mit frissítenek.
Csak saját tapasztalat útján derül ki.
Sajna gyakran későn, vissza downgradelni nem lehet, így amikor gyakran elkúrnak valamit, csak várni lehet a kövi frissítésig.Én már régóta szajkózom, hogy nem kell folyamatosan frissíteni, nem pc-ez, amíg nincs baj, vagy nem tudod mi változott NE FRISSÍTS.
Ez persze csak a saját véleményem, 3 éve mióta LG tévém van, ezt követem, és nagyon nagyon sok bosszúságtól óvtam már meg magamat.
Tudod, az okos más kárán tanul..... -
D.Dani
tag
-
Williamgrant
nagyúr
Sziasztok!
Egy LG 40"-os LA670s okostévém van. Ritkán használtam mostanában, viszont feltűnt hogy akad a youtube rajta pedig kábelen kapja a netet, sávszélesség pedig van dögivel.
A szoftver verzió számom 04.54.03Kérdés, valaki tudja hogyan lehet downgradelni az LG tv szoftvereit? (régen ilyen gond nem volt vele)
Van valami jó megoldás erre?Üdv: WG
-
BiP
nagyúr
válasz
huncutka1029 #42374 üzenetére
Köszi a tippeket, megpróbálom.
A gond az, hogy nem nem kap IP címet, hanem nem is érzékeli, ha bedugom a kábelt. (legalábbis nem ugrik fel a netes ablak, mint korábban). És a Beállításokban is inaktív marad.
Router külön nincs, a T-home-os modembe van bedugva. (UTP hosszabbítón keresztül, mert másik emeleten van a modem. Erre is gyanakodtam korábban, de minden más eszköz megy rajta, meg tegnap a tévét is felcipeltem, hogy közveltenül tudjam rádugni, úgy sem ment. Pedig próbáltam több kábellel, több porttal)FW verziószám átírása nekem is eszembe jutott, de alapból elhessegettem a gondolatot, hogy inkább nem turkálok bele.
De ezt a downgrade-et kipróbálom, ezzel még látok némi esélyt. (persze csak ha szoftveres a gond.) -
huncutka1029
addikt
áramtalanítás 30 percre, utána prémium inicializálása.
Ezt még próbáld meg.
Utána
a beállításokban nézd meg a hálózat opciókban:
DNS és IP cím automatikus lekérésen van e?, próbáld meg kézi módban megadni neki az adatokat.
Utána teszt, és látod hol a hiba.
Ha ez még mindig nem segít, akkor reseteld a routert is.A FW- 6.1.28 asszem a legfrisebb. Azóta nem jött ki újabb.
Nem tudod rávenni a flashelésre, hacsak bele nem nyúlsz a FW be, és nem adsz nei magasabb számot. ( átnevezni nem elég) Edig még senkinek nem sikerült feltörni, úgy, hogy működjön.LW-sorozaton még működik a downgrade, itt van minden hozzá
-
huncutka1029
addikt
LW sorozatnál ,még működik a downgrade.
van egy speckó "üres SW" amit ha felteszel, akkor utána szépen 2 lépésben vissza lehet tenni 5.1.08-ig a firmwareket, ahol még állítható a tool option 3.
Ha szükséges...itt van minden ami kell hzzá. -
Nenősüljmeg!
tag
Hello!
Van egy lg la667v tv. Frissítettem és azt akarja, hogy fogadjam el azt, hogy ők majd figyelik a tévézési szokásaimat stb...
Nem akarom, hogy a kis sárgák ott pislogjanak a drót másik végén és statisztikázzanak rólam
Van olyan megoldás, hogy tudjam használni a funkciókat és ne kelljen ezt a sok sz@rt elfogadnom?
Okos ROM vagy downgrade? -
herdsman12
őstag
válasz
huncutka1029 #38872 üzenetére
Köszi, az "Installation Menu" és "ChanShort" párosra volt szükségem.
A frissítést kihagyom, nálam még működik a firmware downgrade és a mostani verzióval nincs gondom.
Kíváncsiságból volt egy firmware downgrade és ott látom, hogy az előző verzió (03.01.08) "Termék-/Szolgáltatási infó" mutatja a "Használati idő"-t. -
zsoltip
őstag
Sziasztok!
Adott egy LG 32LA620S készülék.
Van egy csatorna az Ustream-en, amit előszeretettel követek. Nem sokkal korábban még a TV-n is meg tudtam nézni a RecordedLive-okat a csatornán. De, jelenleg gubanc van.
Számítógépen kb. 5 sec alatt tölt be megtekintésre egy felvétel, akadás mentesen.
A TV-n már csak hébe-hóba jön be, 10-15 perc után. De még ekkor sem mindig...Környezet, infók:
- Linksys WRT-54G v. 7 router
- Letöltési sebesség 10 Mbit (Bőven sok. Alacsony felbontású videók, max 1-1,5 óra hosszúsággal.Ö
- TV szoftver automatikus frissítésen
- TV böngésző cookie és előzménytörlés megvolt
- TV Gyári beállítások visszaállítása megvolt
- A TV fw-jét frissítettem pendrive-val (a már rajta lévő verzióval). Ha jól tudom, valamiképpen lehetne downgrade-elni is az fw-t, de nem hiszem, hogy megoldást jelent. Vagy megérné ezzel vesződni?Egyébként más flash videó tartalommal rendelkező oldal, pl. Youtube, problémamentesen működik, betölt, lejátszik.
Ki mit tud erre mondani, javasolni?
(Persze azon kívül, hogy felejtsem el az Ustream-et.)
-
makai
csendes tag
Sziasztok,
Kb 1,5 évvel ezelőtt vásároltam 1 lm620 s televíziót.A vásárlást megelőzően rengeteg tesztet olvastam a televíziókkal kapcsolatban.Mivel itthon egy kisebb hálózat van kiépítve ezért konkrét elképzelésem volt a készülék tudásával kapcsolatban.A tetőtérben van egy mozi-helyiség kialakítva egy Benq projektorral és 1 HDX 1000 médialejátszóval.Akkoriban még a médialejátszó szolgált nas szerverként.A TV-t a nappaliba vásároltam,
Hogy itt is tudjam nézni a filmeket hálózatról.A hosszas keresgélés után a fenti modellre esett a választásom, mivel minden általam kívánt funkcióval rendelkezett.Az első hónapokban tökéletes volt minden aztán jött a frissítés ami mindent megváltoztatott.
Eltűnt a nyelv-választási lehetőség a hálózaton megosztott filmek lejátszásakor.
LG-nek mail majd jött a válasz,hogy dolgoznak a problémán.(a mai napig).
Ellenben a downgrade lehetőséget sikeresen kivették.
Már minden létező DNLA klienst kipróbáltam, de semmi siker.
Gyakorlatilag a számomra egyik kulcsfontosságú funkciót kivették a készülékből.
238 000 Ft fizettem egy az elvárásaimnak megfelelő készülékért ami aztán egy frissítésnek köszönhetően az egyik lényeges funkcióját elveszítette.(kiloptak a zsebemből 50 000 Ft-ot).
A TV így számomra egy alsóbb kategóriás társával lett egyenértékű.Ha van valaki aki ezt a lehetőséget olyannyira hiányolja mint én, akkor legyen szives írjon egy emailt vagy privit és írjunk a problémánkról egy csoportos levelet az LG-nek ezzel is ösztökélve őket a gyorsabb javítás érdekében.
Köszönöm
risztián
-
neverless
tag
Sziasztok
Sajnos én is belefutottam abba, hogy hirtelen ötlettől vezérelve, több mint 1 év gyári fw-rel való hazsnálat után gondoltam csinálok egy fw frissítést a 32LS570S-ZB tévémen. Az vezérelt, hogy azóta hátha már javult, szépült, gyorsult a TV az új fw-nek köszönhetően. Aztán persze hidegzuhanyként ért, hogy nem hogy nem javult, de hirtelen a TV-m már nem tud hangsávot váltani...
LG szupport, LG szervíz, minden követ megmozgattam, de teljes kudarc. LS széria lévén fw downgrade sincs ugye, ami amúgy az egyetlen megoldás lenne. Panelcsere (fw csere) mittom 50k. Kösszépen.
Gariztatni se lehet, mert mégis mireföl? Elromlott a TV? Nem. Hátakkor?
LG szupport is vicces volt. Azt mondják benne van a használati útmutatóban, hogy DLNA-n nem támogatott a hangsáv és feliratváltás. Ellenőriztem. TÉNYLEG benne van... Olvastam a fórumon itt, hogy valaki ellenőrizte a DLNA szabvány leírását, de az meg erről nem ír, tehát ezzel megint csak nem támadható az LG. (Még azt megnézem, hogy a vásárláskor CD-n kapott használatiban IS már le van e írva a nem támogatottság...). További vicces dolog, hogy azt mondták (nem ellenőriztem, de elhittem), hogy az is benne van a használatiban, hogy az fw frissítés "nem ajánlott". Elképesztő, hogy egy azért névvel rendelkező gyártó ilyet megengedhet magának.Szóval feladtam a dolgot, és most már alternatív megoldásokon gondolkodom. Eddigi ötletek, némi kommenttel:
1.) Külső vinyóra pakolni a filmeket, azt rádugni a TVre. /// Na hát meg francokat.
2.) Minden letöltött filmet megszerkeszteni, és default hangsávot átállítani, vagy kiszedni a nem kellőeket. /// Ja persze, tároljak minden filmből kettőt, 1-et a visszaseed-re, 1et meg tv nézésre
3.) Android mini pc-t venni, ami wifin DLNA-n keresztül olvassa a filmeket a kis média PC-mről. /// Android minipc 20k, hozzá wireless billegér kombó 10k. A költség még hagyján, de akkor az éjjeli szekrényen ezentúl billentyűzetet kell tárolnom? Hát az marhajó lenne. Továbbá kérdés, hogy az elméletben akadásmentesnek hirdetett full HD lejátszás a valóságban menniyire akadásmentes... Viszont legalább megoldás lenne, mert android marketen több tucat korlátmentes DLNA kliens van gondolom.
4.) HDMI-vel rákötni a kis "médiaPC"-met. /// Mivel az viszont másik szobában van, mint a TV-m, egy kicsit nehézkes lenne így az irányítása. De XBMC-nek van webszervere, és az androidos telómmal végülis lehet ahhoz csatlakozni és telóval vezérelni a másik szobában levő média PC-n futó xbmc-t... Hááááááát, picit körülményes, illetve a média PC egy intel atomos gép, CUDA képes geforce-al megtámogatva (ION chipset), ami papíron viszi a HD-t, gyakorlatban viszont meg már nem annyira...
5.) Létezik esetleg a DLNA hoz hasonló másik megoldás......? Ennek még nem olvastam utána, de láttam itt a fórumon hogy van valami másik share-elős program is.
Ha van bárkinek bármi ötlete, az legyen szives írja le, akár ide, akár pm be. Intenzívebb, kávéval megtámogatott fórumolvasgatás és goglézás is lesz, de erre csak később lesz maximumm időm
UI: Szeretem az LG-t, de valszeg többet nem veszek.
-
benjoe1
aktív tag
válasz
huncutka1029 #33311 üzenetére
Azt most hirtelen én sem tudom, hogy melyik van fent.
De emlékszem, hogy nem volt egyszerű downgrade-elni.
Nekem igazán annyi bajom van, hogy mediacard használatánál előfordul néha, hogy csatornaváltásnál kiírja, hogy you do not have access to this channel, majd megjelenik a kép. Mintha a kártyától nem kapná meg időben a jelet a tv. -
huncutka1029
addikt
válasz
StSanya #32141 üzenetére
Én meg azt mondom, amíg másnál derül ki a hiba, addig jó, ha néhány nap után azt mondja több fórumtárs, hogy jobb lett, megjavult, megjelent benne új dolog, na majd akkor esetleg frissítek.
2,5 év alatt már sokszor sokan rápacsáltak a frissítésekre. És nem lehet visszafelé downgradelni.
Ja ez nem igaz, Az LW tévéikre van megoldás, lehet visszafelé tenni rá FW-t.
De miután az LG ezt megneszelte, az LM sorozatnál már nem megoldható, és ott elvették a hotel mode-ot is
Csak az idei modelleknél lett újra elérhető.
És ugyanez igaz a python-os service menü elérésre is, ahol egyszerűen megváltoztatták az elérési kódokat, így a felhasználó már nem tud pl: régiót állítani, bekapcsolni funkciókat, amit egyébként tud a tv.( THX szabvány,színkalibrált beállításai, stb)
Szóval, csak óvatosan azokkal a frissítésekkel.
Másrészt ha jó a tv minek frissíteni?
4-5 éve még nem volt divat, mégis milyen boldogan néztük nem?
És az LG is lehetne korrektebb, és egy Change Logot kidobhatna a frissítések mellé.
Már többször, többen kértük tőlük, de le se sz@k minket.De ez csak az én véleményem
-
eladogeppc
veterán
32LA620S: Megnézem a szaggatást este nálam, de ami nagyon fasza az új firmware-nek köszönhető, hogy nem csak a Wifije lett gyengébb, hanem már a műsorok is rendszeresen széthullanak kb 20-30mp-enként azt mutatja, hogy jelerősség 100%, jelminőség 45%. Érdekes hogy 20-30mp ig meg 90% körüli tartósan.
Hang emiatt néha el-elmegy, majd kikockázódik a kép és újra minden jó. De van amikor ez csak 5 perc után jön elő. Firmware előtt tök stabil volt. Az volt a baj, hogy automatán hagytam a frissítést és nem néztem utána hogy mit fog okozni. 04.20.29
Másik TV is van régebbi dekóderrel, ott minden jó. Jelszint és jelminőség is. Úgyhogy LG, üzenem nektek, hogy rohadjatok meg. Már csak a downgrade lehetetlensége miatt is.
Most hívjam ki őket hogy csinálják vissza a régebbit ami a honlapon is fentvan ? -
Watt25
veterán
válasz
eladogeppc #31402 üzenetére
Inkább akkor a Digi-vel lesz a gond, firmware downgrade ezen nem valószínű, hogy segítene.
-
yanagawa35
csendes tag
Sziasztok!
Van egy 42LW 570S-em, és gondom van az AN-MR200-as mozgásérzékelős távirányítóval. Kb. 2-3 hete nem működik.
Ugyanúgy reagál mint ahogy itt visszaolvastam: (#14432) Schatt
Észrevettem hogy a beállítások menüben az infravörös vevőegség ki van kapcsolva, és nem is aktív:
Gyári beállítások, Downgrade-eltem, Service menü, Hotel menü.
USB Hub: USB 1: DVR, 2: Magic Remote, 3: HDD
SW: 05:11:08
Kérlek segítsetek! -
budbandy
újonc
válasz
Hókusz Pók #30061 üzenetére
Szia Hókusz Pók!
Csak annyit kérdeznék, hogy mik a tapasztalataid az új 04.04.07-es firmware-el?
Nekem 47LA620 van, és azon is megjelent ez a verzió. Az előzővel is teljesen jól működik szerencsére.
Úgyhogy még várom a véleményeket.Érdemes frissíteni az újra?
Mert nem szeretném a jót elrontani.
Utána már nuku downgrade.
:-)Előre is köszi a válaszodat!
-
huncutka1029
addikt
válasz
win7man #30156 üzenetére
hát ez szomorú,
Ha szerencséd, van, és még nem 6xx vreziós SW van rajta, akkor egy gyári visszaállítás segíthet.
home gomb-> kursort ráviszed a "villáskulcs" ikonra és 7x megnyomod a FAV gombot.
Ezután minden visszaáll a gyári értékre. a kód is 0000-ra
ha frisebb akkor gáz.Pen-re csinálj egy LG_DTV mappát, ebbe tölts le egy SW-t (LG downgrade-re keress rá a fórumon, minden fájlt és leírást megtalálsz hozzá)
innen is letölthetsz mindent
Ezután is vissza lehet állítani.
Vagy a szervízmenüben is megnézheted. -
huncutka1029
addikt
válasz
Csa_ba #27495 üzenetére
downgrade kulcsszóra keress rá a fórumon.
alapból le van tiltva, de LW sorozatnál van rá megoldás.
ezen a linken van minden hozzá, töltsd le és kövesd a leírást! -
attrax
aktív tag
válasz
huncutka1029 #26588 üzenetére
Hát a menüben bármit nyomok minden marad a régiben.Egyébként digi tv fiber kábeles.A szoft upgradetől kicsit parázok amúgy is downgradelnem kellene 3.51-re először hiszen nem látja az usb-t
De kösz a helpet. Most szedem a 3.51-et lefelé de iszonyat vánszorog -
sbalu1
senior tag
válasz
dgyuri0123 #26508 üzenetére
Nekem is ez a tipus van és az a tapasztalatom, hogy jó forrás esetén, pl. Mindig TV, pláne HD felbontásban, igen jó a képe ennek a tévének.Ebben az esetben én a standard gyári képi beállításokhoz nem is igen nyúltam, mert úgy a jó ahogyan van.Érdekes módon még az SD adások is jobbak ennél a szolgáltatásnál mint az általam előfizetett Tré Homos digi adásoknál.Gyanakodom a Set-Top boxra, amit még az előző szolgáltatómtól örököltem, lehet le kéne cserélni egy normálisabbra.Rosszabb minőségű forrás esetén el lehet játszani a képi beállításokkal, de tutit nem lehet mondani, mert ez eléggé szubjektív, hogy kinek mi tetszik, ráadásul sz@rból aranyat mint tudjuk sajnos nem lehet csinálni.Ha nagyon akarnék biztosan találnék hibákat, de felhősödést nem igazán fedeztem fel.Külön örültem annak, hogy ennél a tipusnál megtartották a direkt ledes módszert, így a bevilágítással nem igen kell foglalkozni.A 3D-je meg egyenesen csodálatos hiába, mint írják nem full HD a passzív technológiájából adódóan.A Prémium tartalmakat (Fuso, YouTube, Internet) is nagyon szivesen használom.Persze a PC-ét, mobil eszközöket ilyen téren nem váltja ki, csak kiegészíti.Vannak dolgok amik nem annyira tetszenek, pl. a távirányítón az irányválasztónál elég könnyű mellényomni, kicsit lassúnak tartom a csatorna váltást, a firmware frissítésnél se jó az, hogy nem tudni előre, hogy min változtattak és nem lehet downgradelni, visszalépni sem, de ezek bagatell dolgoknak tünnek, ha az össz értéket nézem.Szumma-szummárum, nagyon örülök, hogy a több éves és emiatt már elavult Sony Bravia tévémet lecseréltem erre.
-
huncutka1029
addikt
Most csekkoltam az időzített felvételt LW5590 -en FW frissítés után,
nem áll le 5 percnél, mint amit az LM-sorozatnál jelzetetek.most megsasolom a pythonos service menü elérést is
megmaradt, és tool options6 ban bekapcsolható lett a 3D THX mód.
Bár nem tudom mire jóSajna a tool options 3 továbbra sem elérhető, így a THX mód nem kapcsolható, csak downgrade után
Hotel mode szintén elérhető maradt. -
huncutka1029
addikt
válasz
kmarci25 #26180 üzenetére
azért 2011 ben még megvolt a lehetőség a downgrade-re, ha nem jött be egy frissítés, vissza lehetett állítani az előző verziót.
Aztuán, letiltották a service menü elérés nagy részét,
a kövi frissítéssel meg a downgradet is.elredetileg így működött a downgrade:
hoe menü beállítások, kijelölted a kurzorral a beállítások ikont, majd 7 x megnyomtad a fav gombot,
ezzel visszaállt a gyári eredeti FW-re.Most az LW-hz még elvben működik egy hackelt üres FW-vewl, az 5. xx verzióra visszaállítás, de az is lehet hogy ez a frissítés ezt vette el, mert más nem nagyon történt, azon kívül, hogy kicsit gyorsabb lett a csatornaváltás....
-
sbalu1
senior tag
Sziasztok!
Ellenőrzéskor kiírta a TV, hogy van frissebb firmware, mint ami a jelenlegi, de nem merem lefuttatni, mert nincs arról infó sajna, hogy mit takar ez a frissítés.Olvastam olyat is, hogy valakinek frissítés után meg elromlott valami ami odáig jól működött.Downgrade-elni meg ugye nem lehet.Mi a véleményetek erről? -
huncutka1029
addikt
Az FW- ben csak a meglévő feature-ket frissítik , sajna az sem mindig sikerül jobban mint az előtte lévőben volt. Így még annak a veszélye is megvan, mivel semmi change log nincs az LG FW frissítésekhez, hogy az sem lesz tökéletes utána, ami eddig jó volt.
Sajna már volt rá példa az elmult években..
És azokat az opciókat sevice menu tool option 3 már elérhetetlenné tették tavay év elején, ahol ezeket lehetett ki- és bekapcsolni.LW sorozathoz ismerünk csak olyan módszert, amivel downgradelni lehet, és visszatenni olyan verzió számú szoftot, ahol még kapcsolható volt sok minden.
2012-213- as modelleknél már nem volt ilyen opció. És még a downgrade is letiltásra került.
SZVSZ nincs sok esélyed. Másfelől, meg mérgelődnél miatta, hogy nem lehet más eszközre kimenteni, lejátszani.
illetve kimenteni lehet, linux alatt, de nem tudsz vele mit kezdeni, mert ha átnevezed, akkor nem fogja utána lejátszani, ha nem nevezed át akkor meg nem fogod tudni mi az , mígy vissza nem másolod a vinyóra, és a tv-n meg nem nézed. -
Hege1234
addikt
egy barátom nemrég kapott egy 32lh3000 lcd tv-t
mivel van logitech harmony-m el tudom vele érni azt a menüt ahol a usb-n való filmlejátszást tudom beállítani ?vagy csak firm frissítéssel ?most ha jól emlékszem 3.4x van rajta
elvileg ugye downgrade-elni kéne majd megcsinálni az usb-t és frissíteni 3.55-reakinek van spec távirányítója próbálkozott már vele hogy megkerüli a downgrade-t?
-
Tibor691
tag
Hogyan lehet az LM660-ason firmware downgrade-et vérgehajtani. Sajnos az új 4.40.23-as firmware-rel a TV belső médialejátszója nem tudja olvasni (látja, de nem ad ki hangot) a DTS 1502kbps-os hangsávot.
-
yanagawa35
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Kérdésem a következő lenne:
Adott egy LW570S, elkezdtem a firmware Downgrade-t a német nyelvű oldal alapján, amiről már ebben a fórumban korábban szó volt. Eljutottam az első lépésig: Pendrive - LG_DVR mappa benne (GP3_EU_BB_[Special_ChangeOldKey]_C0_RevNo59622_V09.00.00_ota_V2_SECURED.epk) file - a TV frissít - Újraindul - pendrive ki - file csere: (Software File_Version 05.01.10.epk) - a TV kiírja hogy nem szükséges a frissítés mivel a V09.00.00 frissebb mint a 05.01.10.
Hogyan tovább? Kérlek segítsetek.
Előre is köszönöm! -
huncutka1029
addikt
-
kmarci25
veterán
válasz
huncutka1029 #22670 üzenetére
nem véletlenül kapcsolta ki mindenki, a fw frissítést, és atalálták ki a downgrade-et...
Érdemes lenne egy házi közvélemény kutatást tartani. A mai hsz-ekből: 5-ből 4 frissítettek, egyedül Te nem.
Tudom, hogy nem objektív, de jelen állás szerint nem a Te állításodat igazolja.
ha a tv-t használnád, észrevetted volna a "butulást"is.
Ezt a megjegyzést nem értem. Használom a tv-t, de leginkább megjelenítőként, mert sztem arra való. Az, hogy bedőlünk annak, hogy smart, az más kérdés. A fusot használom a smartból és semmi gondom vele, sőt...
-
huncutka1029
addikt
válasz
kmarci25 #22669 üzenetére
azért nem bántad meg, és azért vitatod az állítást, mert külön playert használsz, és csak 4 csatornát nézel.
ha a tv-t használnád, észrevetted volna a "butulást"is.
Pl youtube apps, gondok, Dlna gondok, stb, hogy ne soroljam mindet.
ugyanez volt jellemző a 2011-es modellekre is.
űnem véletlenül kapcsolta ki mindenki, a fw frissítést, és atalálták ki a downgrade-et... -
davidov
csendes tag
LM szériára van valami trükk a fw downgrade-re?
Végig olvastam azt amit a kereső a downgrade-re kidobott, és ha jól láttam csak a régebbi verzióknál lehet trükközni, de hátha valakinek van valami update-je azóta ebben a témában.
Próbáltam az USB-s megoldást, hogy a régi fw-t átnevezem, mintha újabb lenne a fent lévőnél, de sajnos nem sikerült átverni.
Röviden annyi történt, hogy a remek 04.20.23-as fw-t upgrade-eltem 04.20.53-asra. Tudom nem kellett volna.. De zavart, hogy NAS-ról történő lejátszáskor nem tudok nyelvet váltani. Egy fórumtárs szerint ez egy későbbi fw-be kerül majd bele. Ezért upgrade-eltem, de így már feliratot sem tudok bekapcsolni, vagy váltani...
-
huncutka1029
addikt
Ezért nem érdemes állandóan frissíteni a szoftvert.
Káröröm, de ezerszer leírtuk, hogy nem érdemes frissíteni, ha nincs vele baj, mert az új FW-k mindig bug-osak, és csak a gond van belőle., visszafelé pedig nem nagyon lehet downgradelni! -
huncutka1029
addikt
vissza kellene állni a gyári beállításokra.
De ha 6.x.x verzió van, akkor le van tiltva benne ez a funkció
Akkor kell a downgrade csomag, amit ugyanígy kezdesz, csak előtte egy fat32-re formázott pendrive-ra létrehozol egy LG_DTV nevű mappát, amibe bemásolod a speci "oldkey" fw-t, és akkor műveled a visszaállítás procedúrát.
Akkor felülírja az aktuális fw-t a pendriveon találhatóval, és utána vissza lehet tenni auz 5.10.08 verziót amiben minden "hack" engedve volt még. -
modi
tag
válasz
huncutka1029 #21066 üzenetére
Igen,már a 6-os van rajta.
A DLNA szakad akadozik.Bár érdekes,mert egy netbook wi-fi csatlakozik a hálózathoz,a TV vezetékesen,és Wndows Media player segítségével DLNA játszottam le 3 DB 45 perces fílmet,akadás nélkül.
Visszont ugyan ezen a hálózaton van egy Synology Nas vezetéken és meg szakad a lejátszás, le csatlakoztatott eszköz hibával.
Visszont a Nas ról X-boxon,számítógépen, netbook-on windows media playerrel és VLC-vel símán akadás mentesen játszik.
Azt olvastam valahol,hogy az Újabb Tv szoftvernél van gond,ezért gondoltam a downgrade-ra.
Visszakeresek.
Az előzmény törlést meg kipróbálom majd.
Köszönöm -
huncutka1029
addikt
Szia,
Gondolom a 6.x.x verzió van fent. Na ezért nem megy a gyári visszaállítás. Letiltották.
van downgrade, visszaolvasol, még a szükséges szoftok is linkelve vannak.FUSO: sok reményt nem érdemes hozzá fűzni, gyengus a hardwer hozzá állítólag.
Még az LM sorozatnál is sokan panaszkodnak, hogy nem műxik rendesen. Ráadásul ott is késett vagy 1,5 hónapot a bevezetés.
LW re meg november óta nem jött ki új frissítésElőzmények törlése:
Home --> böngésző kezdőlap--> jobb felső ikon előzmények rákattintasz, majd piros gomb--> megerősítést kér, és töröl.
-
modi
tag
Az LW sorozatra Januárra Ígérték a Fuso TV-t. Ha jól emlékszem.
Tudtok valamit róla?
Illetve,állítólag a smartshare-nél lehet előzményeket törölni. De hogyan? (LW5590)
Szoftver downgrade billentyű kombináció nekem nem működik. beállításra ráviszem a kurzort lenyomom 7X a Fav-ot illetve ki próbáltam 7X a 9 es gombot,de semmi nem történik.
-
modi
tag
válasz
huncutka1029 #20752 üzenetére
nekem is el tudnád küldeni az lg downgrade menetét?
-
huncutka1029
addikt
nem mindegy milyen módon csatlakozol a routerhez, wi-fi vel eleve lassabb, utp kábellel, is akadhat, ha G-s routered, van, mert azon max 54mb/s az átviteli sebesség, ez mondjuk egy jó 10 méteres kábellel már gyengus a full hd, vagy 3D blueray tartalom folyamatos átviteléhez, mert a tv korlátozott memóriája nem teszi lehetővé az olyan szintű pufferelést, mint egy pc-n.
Ezen a downgrade sem biztos hogy segít! -
modi
tag
Hogy tudnám az LG LW5590-es TV-t downgrade-lni?
A DLNA lejátszással szívok folyamatosan.
Lejátszásközben megszakad a fílm és azt írja,ki,hogy az eszköz le van csatlakoztatva.
Ezt NAsról illetve számítógépről lejátszásnál is csinálja.
2 DB LW5590 -esen és egy LM 660S-en is tesztelve. (Ismerősöknél teszteltem,más kábelezés,más router,más számítógép és jelentkezik a hiba)Illetve várható a Fuso TV Az LW5590-re?
Köszönöm..
-
huncutka1029
addikt
-
huncutka1029
addikt
válasz
Hege1234 #19397 üzenetére
Az LW sorozatnál az 5.11.08 volt az utolsó amiben még lehetett hackelni, és a gyári visszaállítás is működött.
már nem emlékszem a következő fw számára, de az volt az első aminél közös volt az 5500 és az 5590 FW verziószáma, ott tiltották le a downgrade-et.
ha .6.1.08 ez vagy újabb van, akkor almás a történet.LM sorozatnál nem tudom működik e egyáltalán
-
Hege1234
addikt
válasz
huncutka1029 #19392 üzenetére
Köszi!
rendben nem turkálok benne
melyik az a verzió amit még lehet downgradelni ?
vagy a legújabba került csak bele ? -
Hege1234
addikt
úgy nem lehet downgrade-elni
hogy a pendrivera rárakoda a
régi firm-t és így átnevezed őket ?pl ez van rajt
04.20.43a régi 04.12.40(csak írtam valamit)
és ezt átírni hogy újnak érzékelje
04.23.45így nem telepítené fel ?
-
huncutka1029
addikt
válasz
#20844032 #18957 üzenetére
LW tapasztalat, közel két év alatt, totál felesleges minden frissítést letölteni, kb minden 3-4 ik hoz érdemi változást. Általában BUG-osak, többször javítják, van hogy a megjelenés után egy nappal már nem elérhetőek, csak javítás után.
Ha nincs baj a TV-vel, mi a francnak FW frissítés? ráadásul, ha az új elkefél valamit, a downgrade is nagyon macera, , a régebbi LW FW-k még nem tiltották, tehát ha nem tetszett, egyszerűen vissza lehetett állítani a régebbit., de később ezt is letiltották.
-
gulyasa
őstag
válasz
huncutka1029 #18603 üzenetére
Amíg figyeltem, kettő volt, de akkor rosszul emlékeztem, hogy a másodiknál azt írták, visszaálltak az értékek...
Amúgy én már az első ilyennél (már nem emlékszem a verzióra), amikor megnyílt a lehetőség a downgrade-re, rögtön visszacsináltam a 05.11.08-ra. -
Indiant
addikt
válasz
gulyasa #18599 üzenetére
"szerencsére megoldható a downgrade" - gondolom ezt nem LM-re értetted, de ha igen akkor világosíts már fel.
Annyit már kinyomoztam, hogy az IN Start menübe kéne eljutni, de nem könnyű....(Hotel menu-höz)
FW téma: sajnos nincs infó a javításokról, de tényleg lehet, h. azért mert nem javítások, hanem butítás és letiltás
-
gulyasa
őstag
válasz
stomi76 #18598 üzenetére
LG-knél sajnos előre sosem lehet tudni, mit "javít" a következő fw. Csak utólag jönnek a tapasztalatok, hogy mit csesztek el éppen (pl. LW 5500-asoknál hackelhetőség fokozatos lehetetlenné tétele, meg ilyenek - szerencsére megoldható a downgrade, úgyhogy az LG beny...hat...).
-
blakey
titán
válasz
kroenen #18477 üzenetére
Gondolom router is van a két "gép" között.
A helyzet az, hogy ezek megjelenítők és pl. én is azért veszek "drágább" tv-t, hogy szebb képet kapjak és nem azért, hogy mkv-kkal tökörésszek usb-n keresztül, firmware downgrade-nél használtam csak kb 5 percig. Minden filmet külső lejátszóról nézek. Az a helyzet, hogy a gyártók azért teszik bele, hogy a lista minél hosszabb legyen, soha nem lesz teljesértékű böngésző, mert a gyártónak nem érdeke, nem lesz teljesértékű lejátszó ugyanazon okok miatt. Minimális dolgokat tudnak ezek a tv lejátszani, böngészni, stb.
Ha ilyen "okos" a tv akkor többet lehet kérni érte, eltelt 2 év és a vásárlók többsége azon "parázik", hogy ezt vagy azt miért nem játsza le, miért lassú a net, miért nem jelenik meg ez vagy az, kevesen kérdezik meg, hogy milyen a képe, mennyire alkalmas megjelenítőnek. Ha így haladunk akkor ritkaság lesz a normális tv és mindenki "okos" lesz.Külső lejátszó a megoldás és nem lesz semmilyen gond, higgyétek el, a 3,4,5,6 az 1-be soha nem lesz jó.
-
Indiant
addikt
Értem én, de ugye az a gond, hogy eddig ment és a telefon szoft. frissítés óta nem megy. Akkor vissza kell tenni a régi szoftot, ami pár perc és otthon meg lehet csinálni. Az egy másik kérdés ,hogy nem ért hozzá. De ne írja ,hogy nem lehet. (van pár dolog, ami ICS és JB alatt másképp van. Valamint olyan is amit nem lehet megcsinálni egyelőre.)
A tv fw. downgrade engem is érdekelne, hogy mi a trükk benne. -
HIJ
őstag
válasz
Sanyipapa #15735 üzenetére
Szia!
Ezt találtam:
HOW TO DOWNGRADE FIRMWARE AND ACTIVATE THE USBDOWNGRADE (read first)
ok , create a folder on your USB stick called LG_DTV and put the 3.15 firmware in that folder (dont put another folder in the folder just the firmware itself) and Insert USB stick into TV, (if it doesnt read it automatically) then press MENU and choose OPTION (but dont press OK) but press the FAV button 7 TIMES to get upgrade screen on and choose firmware to upgrade / OK.... - failing that, repeat but press '7' 7 times instead of 'fav' which will get the basic upgrade screen on
- downgrade the firmware and restart TVACTIVATE USB
hold down OK on remote and OK on the TV for about 5 secs (be sure to point remote at TV) then it will ask for password - press 0000 and it will take you into service menu = go to no. 2. TOOLS OPTION 3 and change JPEG to 1 and DIVX to HD (dont change ANYTHING else or you will break TV and NO bluetooth doesnt work unless your TV comes with it)UPGRADE
following the downgrade guide but put the 3.40 firmware into the LG_DTV folder (deleting the old one) and insert into TV and upgrade, as the firmware is newer than in the TV it may read the USB stick without having to press FAV or 7 seven times...
Én kipróbáltam és belép a service menübe, de az FW -t most nem downgradelem, hogy megnézzem ott kiadja e a menüpontot...
-
Yogibear974
senior tag
válasz
tamas.nick #14530 üzenetére
Helló!
tamas.nick 2012-10-19 08:09:59 wrote:
"Kipróbáltam tűzfal nélkül vezetékesen és vezeték nélkülin, de semmi"
Akkor sajnos marad a downgrade, vagyis az előző sw visszatétel. Azért ez elég nagy suxx.
Vagy meg lehet próbálni a készülék alaphelyzetbe hozását, hátha segít. -
huncutka1029
addikt
válasz
ficánka #14359 üzenetére
van más megoldás is lehet downgrade-elni azaz visszaállítani az előző verziót
ITT találsz leírást, és progit, FW-t hozzá.
Sajna német nyelvű.
A lényeg, töltsd le a fájlokat ami linkelve van, tedd egy pendrivera, és told be a kikapcsolt tv-rbe bekapcs, és kövesd a tv-n megjelenő utasításokat -
bimmermann
csendes tag
Sziasztok.
LW 5500 tulajoktól kérdezem akinek volt hanggal kapcsolatros problémája régebben,konkrétan analóg adásban szakadozó hang m1,tv2.rtl klub adókon tapasztalom.
Talált valaki megoldást vagy hívjam ki a szervízt?
Mert akkor jöhet a downgrade, szervízmenü ,DVR mód kikapcsol.
Szervízes embernek nem nagyon akarom bekapcsolva hagyni nehogy belekössön a garancia miatt.
Előre is köszi. -
gulyasa
őstag
válasz
crashbash #13116 üzenetére
Ezek közül pont egyik sem az, amit én át akartam volna állítani.
Nem használom, de én a DVR-t biztos, ami biztos aktiváltam, hátha a jövőben szükség lesz felvételi/timeshift funkcióra is (jelenleg erre egy digitális STB-t használok, különböző okoból...).
A másik, amit még érdemes aktiválni az az USB HUB, mert az a két USB csati igen kevés lehet, ha mondjuk nem csak filmes HDD-t, hanem mellette felvételre/timeshiftre való HDD-t és esetleg még egy WiFi adaptert is csatlakoztatnál, hiszen ezeket csak az egyik USB-re lehet csatolni. A másik USB csati leginkább a tévé app memóriájának bővítésére való.Az az igazság, neked kell eldönteni, mire van szükséged a szervizmenüben beállítható - eredetileg nem aktivált - szolgáltatásokból, és ha azokat beállítottad, nyugodtan felrakhatod akár a legújabb firmware-t is, csak utána már ha változtatni akarsz, akkor újra el kell játszadoznod a fw downgrade-el.
-
gulyasa
őstag
válasz
crashbash #13113 üzenetére
Nemcsak a szerviz menüs PVR bekapcsolási lehetőség veszik el vele, hanem a hagyományos firmware downgrade is, de azóta megvan rá a megoldás:
Firmware Downgrade: LW+LV Serie aus 2011 (német nyelvű)
Eltart egy kis ideig, mert valójában három telepítésről van szó, közte pendrive-ra másolgatásokkal. -
gulyasa
őstag
válasz
Fricibácsi #12934 üzenetére
Két mód lehetséges:
- az LG support-ról letöltés, pendrive-ra másolás és onnan telepítés (ugyanott leírást is találsz a fw frissítés menetéről)
- vagy hálózatra/net-re kötött tévé bekapcsolt automatikus frissítéssel. Ha talál újabbat, azt automatikusan letölti és telepíti - ha le-oké-zod...De egy jó tanács: automatikus telepítést nem árt kikapcsolni, mert az LG-nek vannak partizán akciói a firmware-ekkel kapcsolatban (de a Samsung is csinálja).
Pl. a v05.12.05 (jelenleg a legfrissebb) fw előtt a szerviz menüben sok okos dolgot be lehetett kapcsolni (PVR, USB hub, THX,...). Frissítés után a "jó dolgok" elérhetetlenek lettek a szerviz menüben, illetve ami előtte be lett állítva, az marad meg, további változtathatóság lehetősége nélkül, és a régebbi fw-re visszaállás lehetőségét is letiltották.
(Igaz, azóta megoldódott a "downgrade"...) -
gulyasa
őstag
Valaki egy-két hete linkelte ezt:
Firmware Downgrade: LW+LV Serie aus 2011
(Emlékeztetőül: A legutóbbi 05.12.05-ös fw letiltott néhány "lehetőséghez" való hozzáférést a szerviz menüben és most már a Home menüben a Beállítás gombon a távirányító 9-es gombjának 7-szer megnyomása módszer sem működik...)Valaki próbálta már? Másnak is sikerült megcsinálnia?
-
antik1
csendes tag
válasz
sony309 #12689 üzenetére
-mi az előnye a firmware downgrade-nek?
Vissza lehet állítani egy korábbi firmwaret, hogy a kitiltott dolgokat is lehessen állítani.
05.12.05-ben ki lett tiltva pár dolog a service menüből.-melyiket érdemes feltenni (most a 05.12.05 van fent)?
Ha nem akarsz a serviz menüben turkálni és állítgatni akkor maradhat.(nekem is ez volt)-hogy jön elő a "Hotel mód" (service menu)?
Nem ugyan az a kettő.Hotel mód:
A távirányítón nyomd meg a MENU vagy HOME gombot és tartsd nyomva addig (kb. 5 másodperc), amíg el nem tűnik ez a menü és meg nem jelenik a csatorna információ. Gyorsan üsd be a 1105 kombinációt és a végén OK-t.Service menü:
Ez más tészta.
Ez csak okosítható távirányítóval megy.Mind kettőt már többen leírták,és azt is hogy mit mire lehet használni.
(olvass vissza) -
antik1
csendes tag
Sziasztok!
Megvan a gyógyszer a firmware downgrade-re.
LW5500 on mükszik.Most csináltam meg.
[link]
Német oldal, de a lényege érthető.
Remélem másnak is segít. -
huncutka1029
addikt
válasz
Schatt #12270 üzenetére
Ha frissített, akkor esélytelen, és utána már a FW downgrade sem működik
Az előző verziónál még lehet "resetelni" gyári beállításra.
Ha aktiválva volt a DVR, és a Hub, akkor azt nem írja felül, de az adott állapotban freezeli.
Ha visszaolvasol, van phyton 3.xx progi, és egy lg commander nevű program,
amivel szintén be lehet lépni az EZ adjust-ba, ha apc és a tv hálózatra van kötve.
Akkor nem kell távpiszkát venned. -
gulyasa
őstag
válasz
gulyasa #12072 üzenetére
Még mindig 42LW5500
Azt írtam, hogy a frissítés óta a sima ütemezés funkció nem működik...
Közben rájöttem az okára és nem az új szoftver okozta.Nemrég - még a frissítés előtt - aktiváltam a "hotel mode" egyik kényelmi funkcióját (bekapcsoláskor ne az utoljára nézet tévécsatornával vagy ne az utoljára használt bemenettel induljon a tévé, hanem mindig egy előre beállított csatornára váltson).
Ha kikapcsolom a "hotel mode"-ot, akkor újra működik az ütemezés.
huncutka1029: A legújabb szoftverrel semmilyen trükközéssel sem lehet downgrade-lni.
-
huncutka1029
addikt
válasz
Pabeee #12141 üzenetére
Igen a főmenü a home gombra előugró oldal
Úgy tudom, hogy a FW downgrade is letiltásra került.
Elvileg gyári beállítás, alap FW visszaállítás úgy működik, hogy behívod a főmenüt, kurzort ráviszed a beállítások menüre, de nem OK-ézod le, hanem ha kéken ki van jelőlve, akkor 7 x lenyomod a 9-es gombot.
Próbálj letölteni egy régebbi F-t, egy pendrivera úgy hogy létrehozol rajta egy LG_DTV nevű mappát, és abba másolod a kicsomagolt fw-t, rádugod, és próbáld meg újra az előző manővert.
A kettő közül valamelyik hátha működik.
-
Yogi Bear
aktív tag
Működik!
Felhívtam az LG ügyfélszolgálatot és elmondtam, hogy mi a problémám (firmware-t szeretnék downgrade-elni, mert a jelenlegi (05.11.08) firmware-rel a Youtube kliens csak egy videot hajlandó elindítani, a következőt már nem).
Az ügyfélszolgálatos "természetesen" nem tudott segíteni, de segítőkészen állt a problémához, elkérte az adataimat és továbbította a szerviznek. Ezután kb. 20-30 perc múlva hívtak a szervizből, ismét megkérdezték, hogy mi a gond. Ismét elmondtam, ezután azt mondta a srác, hogy fejből nem tud megoldást, de felhívja a szervizmérnököt és visszahív. Kb. 10-15 perc után ismét csörgött a telefonom, a szervizből keresett a szerelő és már mondta is a megoldást, amit Márton fórumtárs is írt.Megvárta amíg megcsinálom, majd miután a firmware reset sikeresen megtörtént, még azt is meg akarta várni, amíg ellenőrzöm a youtube klienst, hogy jól működik-e, de mondtam neki, hogy most nem nagyon van időm ezzel foglalkozni, ekkor megkérdezte, hogy mikor hívhat vissza, hogy megoldódott-e a probléma.
A megegyezett időpontban -másodpercre pontosan- visszahívott és türelmesen megvárta a vonalban, amíg ellenőrzöm a youtube klienst, sőt a szervizben ő is bekapcsolt egy ilyen készüléket, frissítette a szoftverét, majd ő is -velem párhuzamosan- csinálta a youtube tesztet. Miután végeztünk csak azt kérdezte, hogy lezárhatja-e a munkalapot. A második beszélgetésünk közben még azt is "felajánlotta", hogy ha nem boldogulok, akkor még ma beugrik.Szerintem ez ebben az esetben teljesen korrekt hozzáállás mind az LG Magyarország, mind a szerviz részéről, úgyhogy én egy-egy jó pontot mindkettőjüknek megszavaztam.
-
Yogi Bear
aktív tag
Firmware downgrade terén lenne szükségem egy kis segítségre:
A TV automatikusan frissítette magát 05.11.08-as firmware-re (nem tudom honnan szedte).
Ezután jelent meg a magyar LG oldalon a 05.11.07-es firmware.
A 05.11.08-as bug-os egy kicsit feltenném inkább 05.11.07-est.
Amikor pendrive-on beadom neki a 05.11.07-est, azt mondja, hogy frissebb verzió van fent és ezért nem hajlandó telepíteni.Magyarul, LW659S készülékek esetén hogyan lehet firmware-t downgrade-elni? Elolvastam a Szoftver_frissitesi_utmutato(Hungarian).pdf-et, de abban csak azt írják, hogy "A jelenlegi TV szoftververzió ugyanakkora vagy magasabb. Ebben az esetben nem kell frissíteni a szoftvert."
Ráadásul egy ilyen részt is találtam benne: "Amennyiben két file-t tartalmaz a csomag, először az alacsonyabb ezután a magasabb verziószámmal frissítsen."
Ezek szerint a 2 file mást-mást változtat??? -
huncutka1029
addikt
válasz
gulyasa #7670 üzenetére
rákerestem az LW5590 szoft.frissítésére is, arra is csak a 05.1.10-et adja
Valszleg az LG megint visszavonta, mint amikor a 04-ről 05-re lehetett frissíteni, pár nap mulva próbáld újra!
Biztos véletlenül valami bibi volt vele, bug-os volt, vagy sok letöltési hibajelentést kaptak, és le akarják csekkolni.
Sajna nem erősségük az ügyfél informálásaÉn ezért kikapcsoltam az automata frissítést, majd ha valaki jelez hogy van új, és jó akkor frissítek.
Tegnap is így csináltam, és lám ma már nem sikerült volna.
Gondolom azért downgrade nem lesz akkor sem ha rajta marad az aut.frissítési -
Laca0
addikt
Sziasztok!
Egy meglepetés ért ma: a 42LW5590-nél a legfrissebb fw verzió: 5.1.10
Decemberben 5.10.2-es verziót szedtem le és az is van fent a tv-n.
Mi történhetett? Hibás lehet ez a verzió? Downgrade-elni kellene? -
spidersoft
senior tag
válasz
PLaci58 #2004 üzenetére
(most értem a végére... hosszú lett... lusta vagyok belerövidíteni... akit nem érdekli ugorgyék. köszönöm.)
Hogy a problémádra is megpróbáljak válaszolni:
Az LG ilyen. Nem tudod átrendezni a sorrendet. A digitális van elől (tv, rádió) és utána az analóg. Ez minden megnyomott számgombnál felhozza a lehetséges csatornákat.Nos, köszi neked is... :-/
Ügyfélszolgálatot hívtam, azt mondták, hogy ha az automatikus sorszámozást kikapcsolom a DTVnél, akkor tetszőleges sorrendre át tudom tenni a csatornákat. Ezt csak úgy lehet, ha automatikus keresést kezdeményezek (azaz ezzel törlöm az összes programot)
Gondoltam egy életem, egy halálom, próba... kb. egy óra alatt vissza lehet rakni azt az 50 csatornát, kibírom...
"antenna" módban *nincs* ez az opció, de megtalálja a sokmindenféle (23 asszem) digitális csatornát. Köztük egy hodályra való tótot.
"kábel" módban van, viszont kábel módban valszeg csak DVBCt keres, lévén digitálst egy szálat nem talált, csak a hangyás egyeskettesertéel triumvirátust Kékesről....még holnap megiterjúvolom a szervizest (több szem többet lát-alapon, de ilyenkor már érthető okokból nem dolgoznak), és ha ők sem tudnak megoldást, akkor kijelenthetem, hogy az LG baromsága miatt ki kell maradnom a HD műsorból, míg a helyi szolgáltató nem lesz szíves rátenni a DTV-t a derótra. Mondjuk lehet ezután is ki kell maradnom, lévén akkor fogják rétenni, mikor lesz vétel a fejállomás falujában -- ebből nem következhet az, hogy ugyanúgy DVBT lesz a kábelen is és nem DVBC? (ugyanennek a brigádnak egy másik tájékon lévő fejállomása már tolja a digitális cuccost -- majd rákérdezek. Ha ott is DVBT a továbbított jel, akkor örökre így jártam a hádétévével. Csak ezért STB-t ziher, hogy nem fogok vásárolni.
Hozzá kell tennem, hogy nálunk elég korrekt az analóg kábel jele -- nemigazán veszek észre jelentős különbséget a DTV és az analóg kábel között... talán az analóg részletesebb, kevésbé pixeles, kevésbé fröccsöntött legóhajúak az emberek. Ha HD adás jön, az nyilván más, de az még annyira nem gyakori.
Esetleg, ha megpróbálnád FAV-ra felszedni a gyakran használt csatornákat és a FAV gombbal kiválasztani a kedvencet, akkor lehet, hogy sikerülne.
Ha felszedem FAVra, akkor is hiába jelölöm ki monnyuk a "B" csoportot, attól még a számgombokkal történő begépelésre ugyanaz az ablak jön ki, csak épp egyes tételek ki vannak színezve... aminek egyéb hatása nincs, hisz ugyanúgy a DTV lesz elöl a pl. az "1" nevű csatornák közül, hiába is van másik csoportban a DTV 1, és a jelenlegiben meg nincs.
Ha megnyomom a FAV gombot, akkor oké, hogy csak az a csatornalista jön ki, amit belevettem, de igencsak kényelmetlen mondjuk a 23-asról visszabandukolni az 1-esre...
Minden más (általam ismert) tévén ez normálisan működik, sőt, a tizenéves LG CRT tévénken is normális... mi a f... kellett elb... ezt?... Cégen belül. Downgrade. Taps. Erre igazán jöhetne ki valami peccs, ha már úgyis olyan okosak ezek a mostani tévék...
Linux rulz, de azért a supportot se kéne elfelejteni... 170.000Ft-ért az ember nem vár csodát (de, csodát vár, ismerve a magyar minimálbért), de legalább csatornát legyen képes váltani az a nyomorult tévé... A tévé (nézés utáni) leggyakoribb funkciója a csatornaváltás, ezt kellene a(z egyik) legjobban konfigurálhatóvá, leginkább használhatóvá tenni... de nem! Habosnyálba forgatott, tompa, rányomott tintaceruzával bekarmolt telioldalas egyes! Üjjönle!
Bocsánat...
Ugyanilyen gondom van a digitális vételnél, hogy nem lehet törölni sem tv sem rádió csatornákat a lekerestetett és megtalált listából. "Átugratni" lehet, de az nem törli a listából.
Ha DVBC vételed van, akkor ld. fent. *Állítólag* el lehet paterolni őket valami nem keresett helyre, valamint le lehet őket rejteni, és nem tekersz bele véletlenül. Utólag rágugliztam a témára, itt pl. kitaglalják, hogy mi az eljárás. Nyilván én a nyomi DVBT-mmel ez nem működik...
Ha viszont DVBT vételed van, akkor szívunk együtt, amíg nem szerelik meg a tévé tudatát valami emberbarátabbra... Nyilván nem fogják, ha évek óta mindben így működik.
Annyit kéne beletenni, hogy a TV/RAD választógomb válasszon TV-t, RADIO-t
Így csinál most a gomb az ő nyomdoklására:
[DTV]: bejön valami DTV csatorna
[RADIO]: átvált rádióra
[TV]: átmegy tévére...a baj csak az, hogy nem marad ott.
Én betennék egy [AUTO] opciót is, ahol (és csak ott) elérhető lenne a mostani működés, illetve ha DTV-n vagyok, akkor csak a DTV, ha TV-n akkor csak az analóg adások jönnének a számgomb bepötyögésére, rádióra hasonlóképp.
Ha az volt a cél, hogy adott programot alapértelmezetten DTV-n, de alternatívaként analógon is el tudjak érni, akkor ez nem sikerült, lévén egy csomó programnak nincs digitális megfelelője, és mivel akárhova nem tudom elpakolni a digitális programokat, így egy halom magyar adásnak szlovák DTV "megfelelője" lesz... mindegy. Értelmetlen az egész.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- iPhone topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Milyen routert?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- bambano: Bambanő háza tája
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Hálózati / IP kamera
- További aktív témák...
- Olcsó Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Xeon 5650X / GTX 1650 / 24GB DDR3 / 250SSD+500HDD
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G7 - i7-10GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B360-Pro i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 4060 8GB ZALMAN S3 TG Zalman 500W
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3070/ Hp EliteDesk 800 G4-G5 mini, micro PC-Számla/garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest