Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • eM'82

    addikt

    Sziasztok !

    A héten én is boldog tulajdonosa lettem egy LG 47LW579S-ZD típusú készüléknek. A készülék made in Poland, 2011 December :). Frissen a gyártósorról :D.
    Samu-t szerettem volna, de végül a passzív 3D technológia miatt (az aktívnál nekem vibrált a képernyő.. nagyon zavaró volt) az LG-nél tettem le a voksom. A Pip funkciót sajnálom...

    Cetelemet akárhogy próbáltam nem ment (talán ha lenne otthon vezetékes tel.számom és nyugdíjas lennék... mert nem a fizetés mérvadó, az tuti!), így egyben kellett kiadni a pénzt... hááát párom nem volt oda az ötlettől (egy ideig nem veszek semmit az biztos...), de még így is bolti ár alatt vettem meg a ph-s riov-tól, 281e Ft-ért (euró árfolyam függvénye volt az ár).

    Első benyomások:
    - TruMotion nem jött be, úgyhogy off (talán majd sportműsoroknál bekapcs)
    - Magic kontroller az kicsit hiányzik hosszabb szövegek (userid/passw/webcím) beírásánál
    (LG TV Remote android app nem működik :(... a párosító jelszónál 6 pötty jelenik meg... próbáltam egyik fórumtársunk javaslatát is, hogy a hálózati beállításoknál indítsam az app-ot, de úgy meg se jelent a kis ablak). Hátha egy update megoldja ezt is.
    - az SD adások minősége nagyban függ a szolgáltató által továbbított jel minőségétől, eléggé változó, de szerintem nézhető. T-s iPTV rosszabb minőséget nyújtott a Cool TV esetében. Érdekes. Az ATV HD adás elég messze van a tényleges HD adástól.
    - a 4:3-as SD adások képarányára sajnos nincsen egységes jó megoldás, egy olyat még el tudnék képzelni mint régebben a Panaknál amit láttam, alul-felül csíkokat levág, s a széleit nyújtja meg a képnek.
    - Viszont! 16:9-es adásoknál, iPTV-n miután beállítottam a szélesvásznú módot, majd utána a TV-n a mozinagyítást, majd megnöveltem párszor a Cool TV-n a logók bánták, de ezután teljesen arányosan kitöltötte a képernyőt! Tehát valami ilyesmi kellene az analóg adásokhoz is...
    - DTS audiót nem játsza le, de nálam WDTV Live-ról van megoldva az efféle filmek lejátszása (Half-SBS, TaB-t gond nélkül lejátsza, bár volt itt is olyan fura kódolás, amit a TV meg mégis... )
    - Shrek-ből van FieldSequential3D, de ezt nekem nem rakta össze jól a szemüveg... volt térhatás, csak szétcsúszott állandóan... van erre valami trükk?
    - ha szeretnénk kipróbálni a 3D-t, akkor szerintem érdemes az AVATAR-ral kezdeni, az széééép :). Half-SBS, de valami eszméletlen jó a kép!
    - az audió kimeneteknél valóban jól jött volna egy RCA is... igaz, szeretnék egy jobb erősítőbe is beruházni idővel.
    - kis apróság, de örültem, hogy a bekapcsolást/kikapcsolást jelző fényt ki lehet menüből kapcsolni.
    - kicsit macerás az inputok (antenna, set-top-box, wdtv live, dlna....) között lépdelni, jobb lenne, ha az aktív inputokra lépdelne egymás után mindenféle zavaró menü nélkül.
    - a menüpontok elérése is kicsit macerás, asszem érik az az univerzális távirányító.
    - a készülék alapból 04.04.11-gyel érkezett, majd frissítettem a 05.01.10-re. Igen ám, de hajtott a kíváncsiság, hogy valóban ez a legfrissebb szoftvere, vagy csak nekünk magyaroknak/európaiknak ez érhető el max? Bezony, hogy van ehhez a készülékhez frissebb :). 05.10.02. Kérdés az, hogy mik is az újítások (changelog), mert az sehol nincs leírva...
    - a TV feketéje nem a legszebb, de ezt tudtam előre (kisebb bevilágítás, felhősödés jellemzi a széleken). Ha azonban a film kitölti 16:9-ben a teljes képernyőt, akkor ezekből szinte semmit sem vesz észre az ember.
    - a geeks oldalán beállított paraméterek alapján próbáltam én is belőni a tv-t, de piszok sötét lett, úgyhogy magam tuningolgattam az értékeket. Egész jó most az eredmény. Jó, hogy be lehet állítani saját profilokat!
    - a TV adások átrendezése is kicsit macerás volt. Elnevezni őket a beállítások/kézi beállítások alatt lehet csak. Max. 5 karakter és kikapcs után azt se jegyezte meg, hiába nyomtam rá a Tárolás gombra. Fura...

    A DVB-S/T érdekel, de még nem néztem utána, hogy csak egy sima antenna, vagy speckó set-top-box kell hozzá, hogy az ingyenes csatornákat lehessen fogni?

    Ami majd most jön, az a kézikönyv elolvasása :). Most már eleget nyomogattam :).

    üdv.:
    eM

Új hozzászólás Aktív témák