Hirdetés

Aktív témák

  • lbabarczi

    csendes tag

    Sziasztok!

    10 (!) boldogan együt töltött év után szeretném lecserélni Pioneer PDP 435XDE plazmámat. Persze megint akkor sikerül "kitalálnom" ezt, amikor az UHD tévék miatt a legjobb készülékek elég drágák. (Bár mindig kitalálnak valami gimmick-et, hogy az árak magasan maradjanak...)

    50-55" méret bőven elegendő, főleg UPC Direct adást nézünk rajta, néha DVD és Xbox is rá van kötve. A feleségem szerint már a 43"-as TV és rátelepszik a szobára, szóval 55" feletti képméret kizárva...

    Elkezdtem nézegetni az egyes gyártók kínálatát UHD fronton és látom, hogy az elmúlt kb. 1 évben rendesen csökkentek az árak illetve kezdik a középkategóriában is bevezetni az UHD-t (pl. SAMSUNG 6-os sorozat).

    Egyrészt jó lenne tudni, hogy a SONY, SAMSUNG, LG, PANASONIC, SHARP cspatból melyik a legjobb minőségű panel (tudom, hogy nem mindenki gyárt panelt...és nem igazán ismerem ki magam az egyes technológiákban sem) másrészt, hogy megéri-e az adott gyártó csúcs UHD típusát választani ilyen képforrások mellett akár a panel minősége akár az egyéb szolgáltatások (hang és mozdulat vezérlés, stb.) miatt, vagy mindez csak "parasztvakítás" és nincs semmi haszna.

    Megfordult a fejemben, hogy talán egy Full HD TV is megfelel, nem kell UHD és majd mire lesz UHD adás, akkor veszek egy arra alkamas TV-t (5-6 év múlva).

    Igazából a plazma 10 év után is hiba nélkül teszi a dolgát, szóval nem sürgető a csere, de hát ugye a foci VB miatt megy az akciózás mostanában. Ha nagyon muszály, akkor persze tudok várni is még (pl. a Panasonic AX900-ra), de ebben az évben mindenképp TV akarok venni (TV-t akarok venni! TV-t akarok venni! - aki velem egykorú, még emlékszik a klasszikus CASCO reklámra...) Szóval várjak a karácsonyi akciókra?

    A Pioneer plazmával egyszer már bevásároltam magam az (akkori) csúcstechnikába (az egyetlen HDMI 1.0 csatlakozó világszám volt akkor!!!), ami 10 évig tartotta is magát, de lehet hogy előbbre lettem volna, ha ugyanazt a pénzt 2-szerre költöm el és 5 év elteltével lecserélem a plazmát egy újabbra.

    Bocs a hosszú hozzászólásért, rövidebben nem megy.

    Köszönöm a hozzászólásokat. tanácsokat!

    Üdv.

Aktív témák