- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi Mi 10T - erre vártunk idén
- Android szakmai topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Stihl024
junior tag
válasz Clubforum2 #401 üzenetére
Használt 170-180 as Stihl de még a 210 is öreg korra mind csapágyfészek problémás.Haver 210-es gépén most filózunk mi legyen vele mert henger patika csapágyak tökéletes főtengely még elmegy viszont a henger felőli ív ki van kopva.Ezeknél nincs a csapágyon gumi mint a kis Husqvarna gépeken és van az az idő mire a vibrációtól kikopik annyira hogy megforog a csapágy egésze.Ezzel annyit akartam csak mondani ezekből öreget nem szabad megvenni hiába jó még.Itt is komplett henger csere lesz vagy bele kell ragasztani a csapágyat és megy ameddig megy utána komplett motor kuka.30-körül Hq 135-amit ajánlanák-semmi mást!Ami még alternatíva lehet egy levitézlett 024-026 20 ezer körül és felújítani .30-35 ből megáll.
-
Stihl024
junior tag
válasz Clubforum2 #401 üzenetére
Rendeltem egy Majestic gépet (fent fotó)egy idősebb úrnak be üzemelem,kipucolom -átnézem .Majd elmondom mit tapasztaltam ennyire olcsó kivitelnél,én is kíváncsian várom.Amit még tudok neked ajánlani használt McCulloch gépek vannak 15-20 ezer körül.Nem egy erőgépek de megbízható ,Kisebb feladatokra tökéletes-170 es Stihl-nél jobban megy .Legjobbak a 436-438-442 és a 738-742 régebbi típusok.Újabból a 410 elitte és a 450 elitte .de ezek drágák is.
-
Clubforum2
tag
Nagyon köszönöm. Akkor ms170 kilőve, a használt gép is így beldgondolva, mert ha nem ismerőstől veszem, akkor lutri. Kíváncsian várom a majestic-ról a véleményt. Igazából ha évente 3-szor kuglizok vele, és 2 évet már kibír, akkor ajándék.
Magyarosítás kell? szórd le pirospaprikával, kösd át nemzetiszín szalaggal, dobd be gulyáslevesbe és már kész is...
-
kopepe
aktív tag
28 év láncfűrészhasználat után páran beszélgettünk,és felmerült a kérdés: az ácsoknak kell motorfűrész kezelő vizsga? (mondjuk soha senki nem kérte) Mit tudtok erről? Előre is köszi !
-
Stihl024
junior tag
Akkor már te sem vagy mai gyerek-velem együtt! Nézd meg a szakmunkás bizonyítványod ,és találsz benne 4-5 FEOR számot .Abból a 8321 azt jelenti-megfeleltél motorfűrész biztonságos kezeléséből,élezéséből és karbantartásából is.Ez nem egyenértékű a fakitermelő láncfűrész kezelő papírral.Nem akarok hülyeséget mondani de úgy emlékszem 6cm-nél vastagabb fát én nem dönthetek ki )))) ahhoz már kell papír.
-
Stihl024
junior tag
Nincs neki elvileg megfelelője. Oleo-ból csak a Komatsu klónok tetszenek többi egy sem.....Oleo Gsh 560 vagy az Efco megfelelője. Oleo saját tervezésű gépei sem kinézetre sem technikailag nem jönnek be.De eddig a kezemben csak a Gs 820 volt-az nem nyert nálam.Minden esetre megvették 100 ezerért-fene hitte volna.
[ Szerkesztve ]
-
Clubforum2
tag
Tudom mi a vélemény az olcsó láncfűrészerkről,de ismét van egy olcsó,hátha érdekel valakit [link]
Magyarosítás kell? szórd le pirospaprikával, kösd át nemzetiszín szalaggal, dobd be gulyáslevesbe és már kész is...
-
Stihl024
junior tag
Legnagyobb baj ezekkel az olcsó gépekkel mire megjön már köze sincs a képen szereplő csodával,hanem egy matt átlátszó műanyagból erősen vegyszerszagú itt ott hiányos vagy már törött,használatra csak egy gyártás befejezése után alkalmas jópofa holmi egy félnapi meló áráért.
-
Clubforum2
tag
Tök őszinte leszek. Beszéltem másokkal is, nem egy embernek van valamilyen kínai csoda. Évente kipucolták, max vettek másik vezetőt, meg láncot rá. Én elhiszem, hogy a stihl, meg a husqvarna a jó, de azért legyünk már őszinték, nem mindenki járkál mercivel, BMW-vel, audival, vagy teslaval. Szóval szerintem évi 3 alkalomra a kínai csoda is éppen elég, ha 2-3 év alatt megy tönkre már akkor megérte.
-
Kolty
aktív tag
Sziasztok.
Husqvarna 281Xp. fűrészem főtengelyének az alsó csapágya feladta a harcot. hajtókar is elszineződött. Lehet-e ezt javítani, javítanak-e ilyent szerintetek valahol?
Illetve. Honnan érdemes rendelni, venni jobb minőségű utángyártott főtengelyt. Kettő Husqvarna szervízt, boltot kérdeztem egyik 40, másik 70.000.ft.ot mondott a gyári főtengelyre. Nincs sokat használva a fűrész, de jó ha van a háznál egy nagyobb gép. Neten 8-20.000Ft.ig látom az utángyártottat, emagon pl. 8000ft.ért is van. Honnan lenne érdemes rendelnem?Köszönöm.
-
Stihl024
junior tag
Félre ne értsd nem az olcsó gépet szóltam le,csak a kereskedőt aki kirak olyan képeket ami nem fedi a valóságot.Aki szeret és tud bütykölni annak tök buli egy kínai masina-nekem is van vagy 5 db ,de vettem olyat ami képen egy görög isten volt a valóságban meg egy girhes malacra hasonlított.És nem olcsón vettem.Nekem eddig a legbeváltabb Kínai gépem egy 6-7 éves Tescos ,150m3 akácot daraboltam össze vele és még megy.Most kellett megszimeringezni ,meg raktam rá egy másik hengert de az eredeti hengernek semmi baja sem volt még.Csak izmosabbat raktam rá.Eszembe sincs leszólni,de azért azt lássuk be a valamira való klón gépek is inkább 60 ezer körül mozognak a jót senki nem adja oda szinte ingyen.Most jön egy 10 ezer forintos példány ,elfogom mondani róla az őszinte véleményem.
-
Stihl024
junior tag
Ha csak 1 -et választhatok Efco 5600,mert egyszerűbb. Hecht a dolmar (Solo 6651,kiderült ezzel is kompatibilis a cucc) alkatrészei ha cserés félő drága is. De motorikusan nagyon patent. Efco kb ugyan azt tudja de egyszerűbb és ezért olcsóbb javítani is.Katalizátor mind két gépen eltalált.Ha most valaki azt mondaná elcseréli velem az Efco-vagy Hecht gépét a Fuxtec Ks 162 re repkednék a boldogságtól!
-
lemmy71
őstag
Nekem is van egy békebeli 35 éves 281 XP professional -m, én valamikor 96 -ban újíttattam fel (henger,dugó, hajtókar, főtengely, csapágyak stb.) akkor fizettem érte 85 ezret. Csak gyári alkatrész ment bele, azóta is hibátlanul működik (igaz sokat már nem használom). Tavaly az én hibámból besült a dugóba a gyűrű de könnyedén kiszedtem és ugyan az ment vissza, hála istennek tökéletes. Szóval ezzel csak azt akarom mondani hogy ha tartósan magadnak csinálod, akkor csak gyári cuccot vegyél bele és egy 281 XP meg is érdemli. Ezek még gépek, nem olyanok mint a mai céllövöldés kínai plasztik játékok
[ Szerkesztve ]
-
Potrien
senior tag
-
Stihl024
junior tag
Köszi ,de nekem ez nem munka igazából pihenés-szórakozás.Videózni azért kezdtem mert mindenki egy irányba kezdett el mozogni és a valósághoz egyre kevesebb köze volt a dolgoknak.Trendi lett szajkózni azt amit a "nagyok" diktálnak.Egyik nagy videós ,kamu hablatyolós live -ja alá komenteltem ,nem sértőt de szerintem az igazat .Kaptam is érte rendesen,a lényege az volt sötétben bujkálva osztom az észt és ha annyira penge csávó vagyok miért nem teszek fel videót... tettem .Téma egyébként a Stihl 2 gyűrüs megoldása szét koptatja a hengert...ő szerinte.... Azt gondolta a fickó ha 1 gyűrű -Y -erővel hat a hengerre a 2 gyűrű 2xY ..kb ez jött le neki.Ilyen az ha valaki tapasztalati szerelő de szakirodalom még nem jutott el hozzá.Ennek ellenére jó szerelőnek tartom de emberileg egy pénzéhes beképzelt alaknak....
-
Kolty
aktív tag
Köszönöm a válaszod! A helyzet az, hogy azt se tudom, hogy milyen a gyári főtengely.
Egyik husqvarna 70.000.ft.ot mondott a gyári főtengelyre, másik 35.000Ft.ot egy márkafüggetlen szervíz pedig 32.000.ft.ot. Mindhárom helyen gyári főtengelyről beszéltünk. Sokan állítják, hogy az utángyártottak is lehetnek használhatóak.
Az biztos egyébként, hogy ezeket szinte mindenhol elismerik. -
Clubforum2
tag
válasz Stihl024 #415 üzenetére
Ne viccelj. Köszönöm az ötleteket és segítséget,hogy egy irányba eltudtam indulni. Végül őt rendeltem meg [link] Van Youtube csatornád?Milyen néven,szívesen ránéznék.
-
Stihl024
junior tag
válasz Clubforum2 #428 üzenetére
Hát......ez lett volna a legutolsó amit megvettem volna.Annyira rossz ezekben a főtengely,hogy kipörögni sose fog rendesen.Nagyon jó műanyagokból van egy rettentő rossz beltartalom.Az a DEMON amit ajánlottam neked majdnem 2x jobb úgy minőségben mint teljesítményben.Van videóm erről a gépről mindenben alul telhjesít.Teljesen új korában már akadozott a működése,így jutottam hozzá 10 ezerért.Amúgy 49cm3 motor van benne és kb 2,4 lóerős leg hitványabb hengerrel van.Nem véletlen írtam hogy a DEMON egy LEK hengert kapott-megy mint a meszes.6 ezressel lett volna több.Inkább a 10 ezres Flinke ami linkelve lett vagy amit én linkeltem Majestic.Nem akarlak elkeseríteni de csalódni fogsz.
-
Butcher82
senior tag
Tudom, hogy nem láncfűrész, de megkérdezem itt. Zsír új négyütemű kapálógép motorról van szó (Rato RV170, kb. Honda GCV 160 koppintás.). Ezekre van valami bevett bejáratás? Csak ezért kérdem, mert egy obi-ban vett fűnyíróval úgy jártam el anno (szintén kínai motoros), hogy első indítás után kb. 15 percig járattam, majd olaj ki másik olaj be. Amit kiöntöttem olajat az új gépből elsőre, olyan volt mintha ezüst porral lett volna összekeverve, viccen kívűl. Azóta is műxik rendesen. Kérdés itt is hasonlóan kell eljárni, mert gépkönyv erről nem ír semmit.
Már csak azért is biggyesztettem ide ezt a kis monológot, mert mind a fűnyírásnak mind a kertészkedésnek itt a szezonja lassan.
[ Szerkesztve ]
***Go Ahead, Make My Day.*** Clint Eastwood óta szabadon.¯\_(ツ)_/¯
-
Stihl024
junior tag
Mtd-minden 4 ütemű gépénél kb ugyan ez az eljárás.Aki nem csinálta meg 5 évesen kuka a fűnyíró vagy bármi ami 4T .Bele megy 5dl olaj szerintem se sajnáld. Mtd 20 perc járatást ír.Én kb 2x levágtam a füvet olaj ki és ugyan az mint nálad-fém színű. Következő olajat 5 évesen cseréltem le tiszta de sötét volt .Motor szinte gyári állapotban.
-
Butcher82
senior tag
Az elég furcsa, mert ez konkrétan a használati utasításból van(persze ez nem zárja ki, hogy 0.325-el és 3/8-al is szerelték, valószínűleg ez lesz a megoldás, mivel az OleoMac-nál ez szokás ):
[ Szerkesztve ]
-
Kolty
aktív tag
Butcher82 Potrien
Pár napja néztem egy videót Oleo gsh 560.ról vagy 56.ról abban elhangzik, hogy a magyarok rend szerint le szokták cserélni a 3/8os láncot 3,25ösre ezért az ide jövő gépeket rend szerint 3,25össel szerelik. Tudjátok-e azt, hogy mit kell cserélni ahhoz, hogy a 3/8 os láncot fel tudjam tenni? Elég csak betét, vagy kompletten van? A behalt 281xp.m helyett venném, abból visszamaradtak lapok, láncok, ezért lenne jó ha 3/8lenne. -
S.O.S.
senior tag
Helló !
A Daewoo DCS5820-as fűrészről van valakinek információja tapasztalata ?
A választ előre is köszönöm !Üdv,
[ Szerkesztve ]
-
Stihl024
junior tag
Csak a betétet kell cserélned a felfogatás és az olajlyuk megegyezik a Husqvarna gépekkel.
281-es teljesen halálra ítélt? Biztos,hogy lehet szerezni bele egy bontott főtengelyt. 3/8-os szettel agresszívabban vág de csak akkor ha megvan hozzá a teljesítmény is.Ez kb olyan -van egy kisebb de sűrűbb fogú kézifűrészed azt könnyebben tolod mint a nagyobb ritka fogút de ha van elég erőd azzal jobban haladsz. -
Butcher82
senior tag
Szia,
tapasztalat nincs, de ugyanaz a kínai klón, mint a többi, viszont látom, hogy az edigitálon 2 év garanciával 25.490 ft, a képek alapján "egészségesen" néz ki, a műanyagok is rendben vannak, nem nagy összeg ez garival egy próbát bőven megér szerintem.
-
Butcher82
senior tag
-
Kolty
aktív tag
válasz Stihl024 #440 üzenetére
Az jó ha csak betétet kell cserélni, azt gondoltam együtt van a haranggal.
Rajta vagyok, hogy ne kelljen kidobni a 281Xp.t.
Viszont sokat nem kell nagy fűrész, ezért gondoltam, hogy megfelelő lenne egy 70.000ft.ért újonnan megvehető Oleo is. Bár tudom, hogy az GSH 560 nem egy ipari felhasználásra gyártott masina.281XP-m dugattyúján ennyi égés látható. Össze merjem-e rakni vele vagy kárt tehet a henger falában?
-
Potrien
senior tag
Helló
efco mth 5600 hoz kellene nekem valami jó vezető és hozzá lánc.
most ez van rajta 73dpx068xs.
vagy 68 vagy 72 szemes láncban gondolkodom.
oregon 208vxlhd009, vagy 188vxlhz095-jó lehet rá?
Vagy sugihara-cikkszámot nem tudok-jobb lenne?
Vagy más ötlet?
Hol érdemes beszerezni?? -
Stihl024
junior tag
Méregesd meg tolómérővel,mondjuk csak digitálissal érdemes szemmel nem látsz 0,2- milit.Leginkább a szoknya alja kopik meg. Ránézésre teljesen rendben van az a dugó.Egy kis átégés lehet gyűrű kopás is.Hengerben nem tesz kárt,az a dugattyú ami már rendesen kopott csörög is a hengerben menet közben.
Új hozzászólás Aktív témák
- Csúcsminőségű biztonsági kültéri okoskamera félár alatt// ingyen foxpost
- Gaming asztal Rapture Gaming Desk AURORA 300 fekete
- Hikvision kameravezérlő egység 1 TB HDD-vel féláron!!!
- ÚJ EcoFlow Delta 2 MAX 2kWh LiFePo4 3200W hordozható akku védőborítással, kempinghez is, GARANCIA
- Lorelli gyermekülés 9-36kg (Cute Teddy - blue) eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest