Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Manitou

    addikt

    válasz amargo #3004 üzenetére

    Igen a vasbeton nagyon rossz kopogóhang szempontjából, viszont léghangra anyira nem rossz, mert van tömege, De a lakáselválasztófalak csak 15cm-es vasbeton falpanelokból vannak, ha ez tégla lenne ugyanilyen vastagságban az se lenne nagyon más, ugyanúgy hallatszana kb a szomszédból a hang. Nem véletlen, hogy ahol léghanggátlás szempont ott általában úgy néznek ki falszerkezetek , hogy két fal és közte légréssel, de létezik hanggátló tégla is. Mondjuk itt szempont az is hogy egy kalapáccsal ne tudj átütni a szomszéd falán :DDD A két 10-es válaszfal és közte légrés az inkább saját lakáson/ingatlanon belüli elválasztás esetén járatos, ahol követelmény a hangszigetelés , de nem követelmény a betörésgátlás.

    Értem, szóval fa tartószerkezetű könnyűszerkezetes házra gondolsz. Én továbbra is azt mondom, hogy nem ajánlom.
    Aki meg azt mondja, hogy a fa természetes, meg így szép úgy szép, (ami igaz is), annak csak megemlíteném, hogy a fa szerkezetek mindenféle vegyszerrel vannak kezelve, ( gomba és farontó bogarak elleni védelem, miatt) amik az évek folyamán párolognak a fából, így aztán marha "egészségesek". Szemben egy meszelt fal teljesen természetes, annál szerintem nincsen jobb, de ez csak az én meglátásom. :)
    Továbbá, hogy miért nem ajánlom, lásd fentebb leírtam. Jó hőszigetelő ugyan, de kevésbé jó hőtároló, és nem jó a hangszigeteése sem, mindemelett semmivel sem olcsóbb egy hagyományos szerkezetnél. Előnye talán, hogy minimális nedves technológiával felépíthető, hamar fel lehet húzni.
    Szerintem bővítés szempontjából is jobban jársz hagyományos szerkezettel.

Új hozzászólás Aktív témák