Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • maj-viktor

    őstag

    válasz Anonymus23 #38770 üzenetére

    Eléggé aktuális az index-es cikk, amit tegnap olvastam...

    http://index.hu/belfold/2014/07/04/raszallt_a_ciganyokra_a_rendorseg/

    Bár nagyesetbe én is amondó vagy, hogy azért van simli a fejek mögött mind az szabályszegő nővéred!? és a rendőröknél is... azaz mondjuk tényleg nem állt meg, és akárki akármit mond, az büntetendő STOP táblánál! MEG KELL ÁLLNI!, mégha egy autó sincs a közelbe... vagyha nem így teszel és megbüntetnek - ne höbörögöjön az ember... (életszerűtlet persze, hogy egy kies pusztán minden STOP táblánál megállsz, csak azt próbálom leírni, hogy ha megszeged akkor vállald a büntetést, ha elkapnak vele... pont, ahogy ha nem zebrán mész át... az is szabálytalan és hiába megyek én is át nem zebrán, ha elkapnak, akkor vállalom, hogy szabálytszegtem, mely 5E -50E Ft-ig terjedhet - mérlegeléstől függően)

    Amúgy azmeg, hogy megijedt a 90E Ft-os max összegtől, az ő butasága volt... ha nem szegett soha törvényt, a legalacsonyabb összeggel ~10E Ft-tal ússza meg az ilyen vétséget, ha feljelentik, mert nem fizet helyszínen... Aztán ha nem akarja befizetni leülheti / le közmunkázhatja... Én így tettem volna! Nem lett volna igazam, így leközmunkáznám! (5E / nap)

    A helyszíni bírságról azért kapott bizonylatot vagy zsebbe ment a rend éber őreinek!?
    Korrpupt országba élünk sajnos! De azok teszik azzá, akik "hagyják magukat és lefizetik az adott embert"...
    legyen az orvos - rendőr vagy jogosítványoktató! (itt a legkorruptabb az egész rendszer szerintem, a jogsi szerzésnél... +10-20E zsebbe és átmentél a vizsgán... én büszkén vállalom, hogy 3x-a mentem csak át, de nem fizettem le senkit se, hogy jogsim legyen!)

    http://index.hu/belfold/2014/07/04/raszallt_a_ciganyokra_a_rendorseg/

    Index-es cikkre visszatérve, a leírások alapján!
    1. Úttesten sétált... jogos a büntetés! (az más kérdés, hogy kismamaként, nagy babakocsival, mérlegelhetne a rendőr, hogy miért is sétált az úton!)
    2. útonsétált és macskaszem hiány... jogos a büntetés, 1-2éve minden tele volt, hogy mik a bicikli kötelező felszerelései...
    3. nem zebrán ment át... jogos a büntetés!
    4. ez leírás alapján tipikusan személyeskedő - roma elleni büntetés miatt kapta... mondom, a leírás alapján
    5. ez meg a röhej kategória! abszolút jogtalan bünetés... ez tipikus személyes ellenszenv!
    6. röhej #2... mondjuk kérdés, hogy akkor szemetelt!?... úgy részben jogos, bár tuti nem 50E Ft, max a min. 5E Ft-ot büntetés!

    Persze mind olyan eset, ahol az adott rendőr mérlegelésével kellett volna dönteni és egyik sem jogos, ha a teljes élethelyzetet nézzük... és bár nekem sem túl szívügyem a hátrányos helyzetű barátaink az országba, de ezek tényleg tipikus kipécézett büntetések voltak, melyek a romákkal szemben diszkriminatívak voltak!

    [ Szerkesztve ]

    JunkieeeBoy.blog.hu - FaceBook.com/MadeInCsajna & FaceBook.com/DronHUN

Új hozzászólás Aktív témák