Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Anonymus23

    veterán

    válasz szili.tamas1 #38757 üzenetére

    Érthető a felháborodás, de vannak sunyi vámosok, akik simán megcsinálják, mert több lesz a prémcsi.
    Én mint vevő, valószínűleg azért vettem meg, mert használni vagy akár eladni akarom, azaz ne csak álljon benne a pénze az embernek. Ha elkezdenek szívatni pár ezer Ft esetén az ember elgondolkozik, hogy megéri-e a tortúra. A legtöbben nem tudnak egy vámhatározatot megfellebbezni, és inkább legyintenek, mivel ha nem veszem át és visszaküldik, akkor meg a bolttal való vita esetén ugyanúgy bukó lehet a szállítási költség, mivel nem az Ő hibájukból nem lett belőle üzlet.

    Pl, egy tipikus példa a magyar "igazságszolgáltatásról" illetve az államapparátról:
    Pár hete sógornőm ment kocsival, és megállították a rend éber őrei. Mondják neki, hogy nem állt meg a Stop táblánál, legalábbis szerintük, mivel nem látták, de a sebességből ítélve, ők úgy gondolják, hogy nem állt meg. Mivel a két kisgyerek hátul sírt, a sógornőm hirtelen azt se tudta mit csináljon.
    "Felajánlották" neki, hogy helyszíni bírság 6000 Ft, vagy feljelentik, de akkor akár 90000 Ft is lehet a büntetés.
    Szerencsétlen zavarában elfogadta a 6000 Ft-t.
    A 2 szemétláda még volt olyan mocsok, hogy átadva a büntetőcédulát, azért megdicsérték, hogy a két kislány az szépen be van kötve.
    Szóval a két gyík nem látta, csak úgy gondolták. Ezekben bízzál meg!
    Ismerős rendőr mesélte, hogy időnként ki van adva, hogy akit csak tudnak bírságoljanak meg, no comment! Ő már volt raporton, mert nem volt hajlandó fűt fát megbírságolni. Kb. ennyit a vámosokról is.

    ;) - The Power of the Light Side

Új hozzászólás Aktív témák