Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • megyeri

    tag

    válasz Norbi.Sz #2442 üzenetére

    Amit leírtál, legfeljebb március 7-ig működik. Nem arról van szó, hogy minden 7. nap ellenőrzik a forgalmadat, hanem minden nap összesítik az előző 7 napi forgalmad, és ha az több, mint 1,5 GB, akkor korlátoznak egészen addig, míg el nem jön egy olyan nap, mikor az elmúlt 7 napban kevesebb volt a forgalmad, mint 1,5 GB.

    Példa:
    Minden nap 100 MB-ot forgalmazol egyéb kategóriában, akkor nem korlátoznak.

    Példa 2: (ugyancsak egyéb kategóriában)
    1-N. nap 100 MB/nap
    N. nap >> előző 7 napban 700 MB, ez oké, de forgalmazol aznap 2000 MB-ot.
    N+1. nap >> előző 7 napban 2600 MB >> sebesség csökkentés, és innentől nem használsz egyéb kategóriát (mert a sávszélesség miatt nem tudsz)
    N+2. nap >> előző 7 nap 2500 MB >> korlát marad, aznap forgalmazol mondjuk 10 MB-ot.
    N+3. nap >> előző 7 nap 2400 MB >> korlát marad, aznap forgalmazol mondjuk 10 MB-ot.
    N+4. nap >> előző 7 nap 2300 MB >> korlát marad, aznap forgalmazol mondjuk 10 MB-ot.
    N+5. nap >> előző 7 nap 2200 MB >> korlát marad, aznap forgalmazol mondjuk 10 MB-ot.
    N+6. nap >> előző 7 nap 2100 MB >> korlát marad, aznap forgalmazol mondjuk 10 MB-ot.
    N+7. nap >> előző 7 nap 2000 MB >> korlát marad, aznap forgalmazol mondjuk 10 MB-ot.
    N+8. nap >> előző 7 nap 0 MB >> visszaáll a sebesség, tudsz egyéb kategóriát is használni.

    Példa 3: (ugyancsak egyéb kategóriában)
    1-N. nap 100 MB/nap
    N. nap >> előző 7 napban 700 MB, ez oké, de forgalmazol aznap 1200 MB-ot.
    N+1. nap >> előző 7 napban 1800 MB >> sebesség csökkentés, és innentől nem használsz egyéb kategóriát (mert a sávszélesség miatt nem tudsz)
    N+2. nap >> előző 7 nap 1700 MB >> korlát marad, aznap forgalmazol mondjuk 10 MB-ot.
    N+3. nap >> előző 7 nap 1600 MB >> korlát marad, aznap forgalmazol mondjuk 10 MB-ot.
    N+4. nap >> előző 7 nap 1500 MB >> a 1,5 GB-os határ alatt vagy, visszaáll a sebesség, tudsz egyéb kategóriát is használni, bár elég picit meglódulni, másnap megint korlátoznak.

    Példa 4: Becsúszik egy torrent vagy FTP alapú program használat, például letöltesz egy részt valamely sorozatból, és elszált a neted a számlázási ciklus végéig...

    No ha Te úgy véled, hogy nem erre szerződtél, akkor írj nekik levelet még ma! Az elérhetőségek benne vannak az 1. HSZ-ben.

    És akkor most az én értelmezésemben:

    "Amennyiben a módosítás az előfizető számára hátrányos rendelkezéseket tartalmaz, az előfizető az értesítéstől számított 15 napon belül további jogkövetkezmények nélkül jogosult felmondani az előfizetői szerződést."
    >> Szerintem ez tiszta sor. Vagy ha számodra az új korlátozási mód nem hátrányos, akkor nincs miről beszélni.

    "Nem mondhatja fel az előfizető az előfizetői szerződést ilyen esetben azonban akkor, ha kötelezettséget vállalt arra, hogy a szolgáltatást meghatározott időtartam alatt igénybe veszi és az előfizetői szerződést az ebből eredő kedvezmények figyelembevételével kötötte meg, és a módosítás a kapott kedvezményeket nem érinti."
    >> Kedvezmény: normál használat mellett sebességkorlátozás nélkül használhatod a az internetet, "GB korlátok nélkül". Ugyanakkor ha korlátozzák a sebességed, a korlátozás megszűnik, ha felhagysz a "büntetett" forgalommal. Na ezek egyébként végre pontosításra kerültek, de meg kell hagyni, elég alacsonyra tették a mércét, gyakorlatilag kapsz egy 6GB-os csomagot "GB korlátok nélkül"...

    Amennyiben a módosítás a kapott kedvezményeket érinti, és az előfizető felmondja az előfizetői szerződést, a szolgáltató az előfizetőtől nem követelheti a szerződés felmondását követő időszakra eső kedvezmény összegét.
    >> Szerintem az előző magyarázat alapján ez a pont teljesül. Mellesleg ha nem is hagyják, hogy megszűntesd a számot, azt hagyniuk kellene, hogy a "korlátlan" internetjüktől megszabadulj, azaz szabadon válthassál bármi más csomagba (például az icipici 35-ös csomagba), vagy egy korlátos de legalább korrekt Mobilinternet csomagba, amivel persze nem fogsz jobban járni, mert azoknál a csomagoknál a konkurencia megoldásai százszor kedvezőbbek.

    Szóval megpróbálsz írni az Egyedi igénykezelési csoportnak, hátha sikerül bontanod, vagy sírsz még itt nekünk egy sort, aztán márciustól még inkább szenvedni fogsz! >> Már feltéve, hogy jelenleg jobban kihasználod a kolrátlan csomagot, mint havi 6 GB... ;)

    [ Szerkesztve ]

    Ha hallgattam volna, bölcsebb maradtam volna?

Új hozzászólás Aktív témák