Hirdetés

Aktív témák

  • D.Orion

    veterán

    Sok sok írás jön infókkal és kérdésekkel:

    Lelkes amatőröknek mind nekem és azoknak akik megelégszenek a kevésbé profi cuccokkal, barátomnak írtam egy üzit, ezt másolom most be ide, Hervis és Decathlon infók:
    Hali! Voltam ma Hervis-ben és Decathlon-ban is kerékpáros cuccokat nézni. Nos Hervis-ben van rovarhálós sisak 5000Ft-t, és más semmi érdekes. Mondjuk van nyomásmérővel ellátott kis pumpa(vázra szerelhető) 2700Ft-ért, de az mondjuk téged nem érint. Ez a belefújom a defektes kerékbe javító flakon 1300Ft.
    Decathlon-ban rovarháló nélküli sisakok kezdődnek 6000Ft-tól, szóval az felejtős, ugyanolyan minőségűek, mint a hervis-es. Pumpa itt is 2700Ft-ról indul, de nincs rajta nyomásmérő, csak egy kis műanyag szar az egész. Viszont ha a LIDL-s wifi-s kerékpáróra nem jön be, akkor itt van ugyanúgy wifi-s 4funkciós 4000Ft-ért, 8funckiós 7000Ft-ért, plusban rárakható gumis tok is van, ha netán félsz, hogy esésnél megsérül, 690Ft-ért.
    Kesztyűk: Szerintem egész jó kerékpáros téli! kesztyűk vannak leárazva 9ről 5k-ra, 5.9K-ról 2.7K-ra, 6K-ról 3K-ra. Érdemes őket megnézni. Némelyiknek bőr a tenyeres része, némelyiknek gumirozott, de általában egész jók. Vannak új nélküli kesztyűk is, 1300Ft-tól indulnak és meg sem állnak 10K-ig.
    Kulacstartó és kulacs mind csak szemét itt is, gagyik 2000Ft-ért, műanyag... Az én XLC-m amit helyben vettem alu és csak 1200Ft volt. Viszont láttam egy carbon kulacstartót! 26g volt összesen, durva cucc, 7000Ft-ért persze.
    Defektáló folyadék itt is van, szerintem ugyanaz, mint Hervis-ben, viszont itt kicsivel drágább ha jól rémlik.
    Nagy pumpák: Hervis-ben szerintem olcsóbbak és mindegyiken ugyanaz a fejegység van.
    Ruházat: Decathlon-ban több felé elszórva vannak ilyen kifutó termékek, van közte elég jó is keróra, mind felső mind alsó.

    Kérdés:
    Decathlon.ban láttam különböző energia szeleteket és isotoniás italokat(porokat is) ezek mennyire minőségiek? Illetve pl egy olyan amatőr bringásnak mint nekem segítenének átlendülni pillanatnyi holtpontokon? :F

    A nap legszebb pillanata:
    Hazafele lehagytam egy profinak kinéző outis-t, mint a szél. A kerója kb az évi fizetésem lehetett, a ruházata meg kb. kéthavi fizum.
    Mikor melléértem hallottam egy halk: "Mi a franc?" kezdetű mondatot. Azonnal elkezdte pörgetni és ha jól hallottam váltott is gyorsan párat, de azon a szakaszon míg egy irányba haladtunk nem tudott már megközelíteni se. Annyira vigyorogtam, hogy nagyon, és örültem a fejemnek, mint valami 6 éves kisgyerek.

    Csak azért téptem ennyire, mert próbáltam rájönni, hogy mi az a max amin egy ilyen sprint távon tudok menni. Sajnos pedáltaposó számlálóm nincs, de 10 percig ment a stopper a telefonon és mivel minden perc végén bemondta, hogy lejárt egy perc így közben tudtam számolni fejben a pedálfordulatot. 10 perc alatt 102-119 közötti értékek jöttek ki. Eddig azt hittem, hogy legnagyobb áttéteken tudok a legjobban és legtovább haladni, de rájöttem, hogy ha hátul 9ből visszarakom 8ba, már akkor rengeteg plusz időt nyerek síkon míg elfáradok. Ha meg nem síkon vagyok, hanem enyhe emelkedőn, akkor hetesen, meg brutál sokáig bírom ugyanabban a tempóban amin 9esen már megpusztulok pár km után. Ebből látszik, hogy igazi amatőr vagyok. :B

Aktív témák