Hirdetés

Aktív témák

  • ---Lasali---

    Közösségépítő

    válasz fungeld #16576 üzenetére

    Ha vigyáztak rá és nem csapkodták oda, meg nem buktak úgy hogy azon csúszott a bringa, akkor nem "látszik rajta az idő" :D Alumíniumból, meg rozsda mentes anyagokból van főként.
    Viszont ha sokat volt használva, sarazva, esős időben használva, akkor ki a csapoknál, a forgáspontok szépen ki tudnak kotyogósodni, valamint a tengelyek is, igaz azok tömítettek, de újra zsírozni nehéz, és nem szokták, így azok is megkophatnak. Valamint a rugó is meggyengülhet, ha pl nem váltják le a sor aljára és úgy teszik el a bringát. Szóval érdemes figyelmesen végig csavargatni mozgatni mindent rajta, hogy mennyire van kikopva, mert egy 9 es rendszernél már egy apró kotyogósság baj tud lenni.
    Valamint még a kanál szokott belül megkopni, ahol a lánc hozzá ér ahogy feljebb tolja a soron, de ez nem okoz érezhető teljesítmény romlást, viszont látszik belőle hogy mennyit volt használva. Ha ott már vastagon kopott az anyag akkor 10 ezer fölött van benne.
    Ha látatlanba veszed, akkor győződj meg róla hogy a gyári görgők vannak benne, és nem látszik rajtuk a kopás, akkor valószínűsíthető hogy olyan 6 ezer km alatt van benne, akkor még jó állapotban szoktak lenni. Egyébként a görgők is jól szokták bírni (Már ha nyúlás határnál cserélve volt a lánc. Na meg nem árt néha újra zsírozni a csapágyait.). Az alsó ipari csapágyas, a felső kerámia csapágyas, ugyan az mint ami az ultegrában van, 17 ezer km el nekem az még közel 90% os állapotban van.

    [ Szerkesztve ]

Aktív témák