Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Qtya123

    őstag

    válasz Tüzi #19032 üzenetére

    Én is betáraztam a buszos jogsit, de csak amolyan ZS tervnek, mert félek, hogy egy idő után nem fogom csípni az utasokat, elegem lesz belőlük.
    De azért jó, ha van. Ha úgy adódik, akkor el tud menni az ember mondjuk egy délelőttös műszakba a BKK-hoz, lesz teljes belenetett bére, meg otthon is van azért. Bár azt nem tudom, hogy 1 hónapban hány napot dolgoznak. Ha minden héten 6 napra írják be őket, akkor az azért nem finom.

    Amúgy egyre inkább valószínű, hogy kamion lesz a főállásom. A nyár eleje óta vagyok rajta a munkakeresésen, jelenleg van egy amelyik még biztató, a területen is otthonosan mozgok (repüléssel kapcsolatos), jelenleg a harmadik körös interjúm jön. Ha ez összejön az jó, de ezen kívül más nincs nagyon kilátásban.
    Pontosabban lenne, mert álláshirdetés annyi, mint égen a csillag. Sokra jelentkeztem is. Csak így jó 1.5 hónap tapasztalata eddig az, hogy sír mindenki, hogy nem talál embert, de fizetni még a mai napig nem akarnak normálisan a legtöbb helyen, annak ellenére, hogy milyen drága lett a megélhetés. És az a durva, hogy még nagyobb multiknál is előfordul ez, pedig azt hittem, hogy azok azért az esetek többségében normális bért adnak.

    A lényeg, hogy ugyan nem atomfizikusi, de nem is képzettség nélküli munkákra lőttem. Angolul tudok, mérnöki diplomám van (igaz egy percet nem dolgoztam benne), van vámügyintéző OKJ-m és valamennyire értek is hozzá. Olyan jellegű munkákra adtam be, mint vámügyintéző, gyártástámogató mérnök, import-export ügyintéző, műszaki koordinátor, stb... És azt tapasztalom, hogy a fővárosban a cégek nagy része ezekre a munkákra a nettó 250-350-es sávban akar fizetni. Nettó 400-ra már húzzák a szájukat, hogy nem (pedig az alatta van, amit eddig kerestem). Ennyi erővel minek a nyelvismeret, végzettség, stb..., simán megkeresi az ember targoncásként is ezt és nem kell végignéznie a HR-nek fontoskodását a 100 körös interjúkkal, meg a teszteljük az angol tudásodat, meg milyen kihívásokat keresel a szakmában hülye kérdéseket.

    Amúgy meg ha már pénz, nyilván mindenkinek más az igénye és élethelyzete, de én azt mondom, hogy ma egy nettó 300-350-es fizetés, ha nincs gyereked, nem albérletben élsz és nem vagy agyig eladósodva, akkor arra jó, hogy nagyjából megvagy belőle, nem kell a számlákkal zsonglőrködni és esetleg, ha nem volt váratlan kiadásod és takarékos vagy, akkor egy 60-80e Ft-ot el tudsz rakni a hónap végére. Igen, csak én úgy gondolom, hogy ez a megtakarítási mennyiség kevés ahhoz, hogy stabil egzisztenciád legyen, illetve normális megtakarításokat képezz. Arra jó, hogyha elromlik a mosógép, vagy beesik egy 400e Ft-os javítás az autón, akkor ki tudod fizetni.
    Ha meg van gyerek/hitel/albérlet, akkor pláne 0 a megtakarítás belőle.
    Tudom, hogy az országban nagyon sokan örülnének, ha keresnének 300-350e Ft-ot és annak is, ha nem jelentene gyomorideget, ha új mosógépet kell venni a régi helyett, de én úgy gondolom, hogy az ennél magasabb igény az nem a telhetetlenség kategória, hanem pusztán az, hogy az ember normális középszintű életet akar folytatni, ahogy eddig is tettem. Ehhez meg az kevés, szóval töröljék ki a seggüket vele a cégek.
    Nem 0 munkával akar az ember nettó 1 millát, de azért ne legyen már egy erős választóvonal 2023-ban egy 430-450e Ft-os bér.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák